Heracles stunt met komst oud-speler van AC Milan

Alexander Merkel mag zich naast oud-speler van AC Milan en enkelvoudig international van Kazachstan nu ook de elfde zomeraanwinst van Heracles noemen.

De 26-jarige middenvelder heeft een contract voor één seizoen getekend met een optie op een tweede jaar, meldt de club via de officiële kanalen. Merkel speelde vorig seizoen bij Admira Wacker, maar daar liep zijn contract af.

De ervaren middenvelder, enkelvoudig international van Kazachstan, is de elfde aanwinst voor het team van trainer Frank Wormuth. Eerder legde men Adrián Dalmau, Zeki Erkilinc, Joey Konings, Maximilian Rossmann, Jelle van Benthem, Yoëll van Nieff, Stephen Sama, Silvester van der Water, Lennart Czyborra en Janis Blaswich vast.

Merkel maakte in 2008 de overstap van VfB Stuttgart naar AC Milan en werd gezien als een groot talent. Hij speelde dertien wedstrijden in het eerste elftal van i Rossoneri en voetbalde hierna voor Genoa, Udinese, Watford, Grasshopper, Pisa, VfL Bochum en dus voor het Oostenrijkse Admira Wacker.

“We zijn blij met de komst van Alexander”, vertelt technisch manager Mark-Jan Fledderus. “Voor Heracles is het bijzonder om iemand met zoveel internationale ervaring in huis te halen. Daar kunnen onze jonge talenten weer hun voordeel mee doen. Zijn voetbalkwaliteiten staan buiten kijf, maar Alexander heeft door verschillende omstandigheden de laatste jaren niet het maximale van zichzelf kunnen laten zien.”

“We gaan samen met hem de uitdaging aan om zijn talent weer volledig tot wasdom te laten komen en zijn ervan overtuigd dat dat gaat lukken. Zowel de scouting als ik hebben afgelopen seizoen meerdere wedstrijden van Alexander bezocht. We hebben een duidelijk beeld van hem. Hij voegt spelinzicht en ervaring toe aan ons middenveld. Alexander is een speler die het spel goed kan lezen en snel de oplossingen ziet”, besluit Fledderus.