Samsung komt met onbreekbaar scherm

Elektronicagigant Samsung heeft een nieuwe uitvinding naar voren gebracht: een onbreekbaar scherm, gemaakt van een flexibel OLED-paneel met er overheen een onbreekbaar laagje en een bedekkend venster.

Hoe onbreekbaar 'onbreekbaar' nou echt is valt natuurlijk te betwijfelen, alles kan immers kapot, maar Samsung is vol vertrouwen: men verwacht dat de schermen gebruikt kunnen worden in auto's, draagbare spelcomputers, tablets en zelfs militaire apparatuur.

"Het is niet alleen handig voor draagbare elektronica omdat het onbreekbaar is, maar ook vanwege het lage gewicht, de doorlaatbaarheid en de hardheid, waardoor het erg op glas lijkt", aldus Kim Ho-jung van Samsung. "Glas raakt alleen veel makkelijker beschadigd."

Op plastic komen dan weer eerder krasjes dan in glas, maar daar houdt Samsung zich uiteraard stil over. Tijdens tests overleefde het scherm onder meer een valtest: 26 achtereenvolgende valpartijen vanaf 1,2 meter hoogte, terwijl ook 1,8 meter geen (zichtbare) schade opleverde.

Ook in extreem weer is het ding te gebruiken: bij 32 graden onder nul en 72 graden boven nul werkte het scherm nog prima, hoewel je daar met de meeste mobiele telefoons vermoedelijk weinig aan hebt, want die zijn er dan al lang mee gekapt.

Het onbreekbare scherm (Bron: YouTube)