'Real vindt Hazard te duur en kiest voor interne oplossing'

Sinds het vertrek van Cristiano Ronaldo wordt Real Madrid in verband gebracht met nieuwe wereldsterren, maar misschien komt er geen vervanger.

Real Madrid is niet langer geïnteresseerd in Eden Hazard, zo weet AS zaterdagochtend te melden. De Belgische vleugelaanvaller van Chelsea werd na het afhaken van Neymar en Kylian Mbappé meer dan eens gelinkt aan een overstap naar de Spaanse hoofdstad, maar de Koninklijke acht zijn komst momenteel onnodig en denkt de spelers voor zijn positie reeds in huis te hebben.

Julen Lopetegui, de nieuwe trainer van Real Madrid, is bijzonder gecharmeerd van Isco, met wie hij al samenwerkte bij de nationale ploeg van Spanje. Onder Zinédine Zidane was de 26-jarige aanvallende middenvelder vorig seizoen niet altijd een vaste waarde in het Santiago Bernabeu. Desondanks twijfelde Lopetegui niet aan Isco, die altijd een vaste waarde bleef bij de Spaanse ploeg.

De 51-jarige oefenmeester is dan ook van plan om van Isco een bepalende speler te maken in zijn team bij Real Madrid. Daarnaast heeft hij een grotere rol in gedachten voor Marco Asensio, die komend seizoen vaker aan spelen moet toekomen. Al met al achten de Madrilenen de komst van Hazard daarom onnodig, temeer omdat er hoogstwaarschijnlijk diep in de buidel getast moet worden voor de vleugelaanvaller.

Het contract van Hazard bij Chelsea loopt nog tot medio 2020 en the Blues zijn geenszins van plan om mee te werken aan een transfer. Real Madrid denkt naar verluidt minimaal tweehonderd miljoen euro te moeten betalen voor de aanvaller. Dat is zelfs voorzitter Florentino Perez te gortig, concludeert de Spaanse krant.

Hazard gaf direct na het WK aan zelf wel open te staan voor een nieuwe uitdaging in Madrid en Real beloofde grote aankopen. Ook doelman Thibaut Courtois wordt genoemd om zich bij de winnaar van de Champions League aan te sluiten. Tot nu toe heeft de club alleen wat toekomstaankopen gedaan, rechtsback Alvaro Odriozola en de jonge spits Vinicius Junior gepresenteerd, waardoor meer vuurwerk nog wel wordt verwacht bij de Madrilenen.