Wright maakt gehakt van Whitlock, Suljovic klopt Webster op World Matchplay

Darter Peter Wright staat in de halve finales van de World Matchplay. In de Winter Gardens in Blackpool rekende de Schot vrijdagavond af met Simon Whitlock, die weinig in te brengen had tegen Snakebite.

Wright begon matig, maar Whitlock begon simpelweg slecht en dus kon de Schot alsnog uitlopen naar een 6-2 voorsprong. Met een tiendarter begon Wright dan op stoom te komen en een elf- en twaalfdarter volgden. 

Met onder meer een finish van 130 en een fraaie 132-finish - bullseye, bullseye, dubbel 16 - werkte Whitlock in elk geval nog een beetje fatsoenlijke score op het bord, maar Wright bedreigen zat er geen moment in: 16-5.

Mensur Suljovic won in de kwartfinales van Darren Webster. The Gentle nam halverwege de wedstrijd een voorsprong en daar kon onder meer een mooie 138-finish van Webster niks meer aan veranderen. De Oostenrijker hield stand en maakte het met dubbel 16 af: 16-10.

Wright en Suljovic spelen in de halve eindstrijd zaterdag tegen elkaar, Gary Anderson neemt het in de andere halve finale op tegen Jeffrey de Zwaan.