Finales voor Hogenkamp en Griekspoor

Nederlands tennis succes op het tweede niveau. Richel Hogenkamp staat in de finale van de ITF-80k toernooi van Praag en Tallon Griekspoor is er voor het eerst in zijn tennisloopbaan in geslaagd de finale te halen van een challengertoernooi.

Hogenkamp won in in de halve finales van het toernooi in Praag van Tamara Korpatsch (3). De als tweede geplaatste Hogenkamp begon moeizaam aan de partij maar na een 3-5 achterstand in de eerste set wist ze de partij volledig naar haar hand te zetten. Na anderhalf uur zegevierde ze met 7-5 en 6-3.

Griekspoor speelt momenteel in Tampere, Finland. In de halve eindstrijd rekende hij af met de Fransman Tristan Lamasine. Het werd 6-4 en 7-5. Lamasine was in de kwartfinales nog te sterk voor Thiemo de Bakker.

Griekspoor, die als zesde is geplaatst, speelt in de strijd om de titel tegen de als derde geplaatste Argentijn Juan Ignacio Londero. In november vorig jaar stond Griekspoor voor het laatst in een finale, maar dat was een futuretoernooi in Heraklion in Griekenland. De speler uit Nieuw-Vennep haalde eerder dit jaar de halve finales van het challengertoernooi in Francavilla in Italië.