Dumoulin: "Dit is echt super"

Tom Dumoulin heeft de afsluitende tijdrit in de Tour de France gewonnen. De 27-jarige Nederlander van Sunweb was net één seconde sneller dan Chris Froome en pakte daarmee zijn eerste ritzege in deze Tour de France.

Dumoulin kon het na afloop niet geloven, zo liet hij meermaals weten voor de camera's van de NOS. "Ik kan het niet geloven. Dit is zo'n bizar einde. Dit had vooraf niemand verzonnen. Vanochtend die stress met de tijdrittrui die we kwijt waren en dan nu dit. Een seconde verschil. Kun je het geloven? Er valt nu zoveel stress van me af. Ik ben zo blij. Ik ga hier even heel hard van genieten met iedereen van de ploeg. Ongelooflijk dat het zo uitpakt."

"Ik had een superdag. Ik wil nooit mijn tussentijden weten, maar ik heb geen risico genomen. Ik voelde dat ik een goede dag had en dat het voor Roglic en Froome moeilijk zou worden. Maar dat ik dan ook nog de tijdrit met een verschil van één seconde win. Wat een ontknoping. Dit is echt super."

Dumoulin en Chris Froome worden de eerste renners die zowel in de Giro als de Tour op het eindpodium staan. Pantani wist in 1998 wel allebei de rondes te winnen.