FOK! Wat een weer: verkoeling!

Helaas is het hitterecord gisteren niet gesneuveld. Hier lees je het verloop van de spannende middag, waarbij veel FOK!kers toch wel op het puntje van hun stoel zaten of het record zou gaan sneuvelen.

Vanochtend trekt een gebied met (buiige) regen van zuidwest naar noordoost over het land. Hierbij komt ook onweer voor. In het noordoosten is het aanvankelijk nog zonnig. In de middag komen er buien voor, die gepaard kunnen gaan met onweer, hagel, windstoten van ongeveer 60 km/uur en veel neerslag in korte tijd. In de loop van de middag wordt het vanuit het zuidwesten droog. De temperatuur ligt over het algemeen tussen de 23 en 26°C, maar voor de neerslag uit kan het in het noordoosten van het land nog 25-30°C worden. De wind komt aanvankelijk uit uiteenlopende richtingen en is zwak tot matig. Deze wordt geleidelijk zuidwest en matig, in de kustgebieden (vrij) krachtig, langs de westkust mogelijk enige tijd hard.

In de nacht naar zondag is het helder en droog. De minimumtemperatuur ligt rond de 15°C. De wind draait naar het zuidoosten en is matig,

Zondag overdag is er vrij veel bewolking, maar de zon komt toch ook af en toe te voorschijn. Het blijft overal droog. De middagtemperatuur ligt tussen de 23°C aan zee en 29°C plaatselijk in het oosten van het land. De wind komt uit het zuiden en is matig, aan de kust af en toe vrij krachtig. (Bron: KNMI)

Zonkracht (onbewolkt/bewolkt) 6/3 - goed insmeren dus! 

Nederland
 

Zonsopgang op de Seine  (Foto: interpretatie)
Zonsopgang op de Seine (Foto: interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!