17-jarige tennissters strijden om WTA-titel Moskou

heywoodu

Het WTA-toernooi van Moskou heeft zaterdag twee opvallende finalistes opgeleverd. Tennissters Anastasia Potapova en Olga Danilovic strijden zondag om de titel en dat is vrij bijzonder: de Russische en de Servische zijn beiden namelijk nog maar 17 jaren jong.

Wildcardspeelster Potapova nam het zaterdag in de halve eindstrijd op tegen de Sloveense Tamara Zidansek. Die had het erg zwaar, want ze kampte met maag- en darmproblemen. Twee medische timeouts hielden haar nog even op de been, maar in de derde set was het bij 5-2 voor Potapova gedaan: 3-6, 6-4, 5-2.

Lucky loser Danilovic boekte onder meer een fraaie zege op Julia Görges, die onlangs op Wimbledon nog de halve finales haalde, en rekende zaterdag af met Aliaksandra Sasnovich. Die herpakte zich na een vrij kansloze eerste set, maar de jonge Servische kwam 'gewoon' weer terug en won alsnog: 6-2, 5-7, 7-5.

Danilovic heeft er in elk geval zin in: "Anastasia is een goede vriendin van mij, we kennen elkaar al sinds we een jaar of tien zijn. Ze is een hele goede speelsters en we gaan er morgen wat moois van maken." De twee stonden in 2015 in Frankrijk al tegenover elkaar in de finale van Les Petits As, het meest prestigieuze juniorentoernooi van Europa, waar Potapova won.