Suljovic in finale World Matchplay na zege op Wright

Boris (borisz)

Mensur Suljovic staat in de finale van de World Matchplay. In een zinderende halve finale won hij met 17-13 van Peter Wright. Voor de Schot is Suljovic al een tijd een angstgegner. Wright liep de hele partij achter de feiten aan.  

Waar gisteren Wright de dubbels bijna niet kon missen, leek het vandaag nergens op. Wright kwam nog wel 3-1 voor, maar evenlater stond het 6-4 voor Suljovic. Een 89-finish van de Schot bracht hem op één leg, daarna liep Suljovic naar 5-8 en 6-9. Snakebite kon in de partij blijven hangen en kon zelf terugkomen tot 10-10. 

Na de onderbreking plaatste Suljovic direct de break en liep uit naar 15-12. Wright kreeg vervolgens alle kansen op 15-13, maar gooide het niet uit. In 21 pijlen ging de leg alsnog naar Suljovic (16-12). Pardoes gooide Wright wel twee keer 180 voor een dertiende leg en hij kreeg alle tijd om terug te breken. Typerend was hoe Wright dat niet deed en opnieuw in 21 pijlen won Suljovic dankzij een 70-finish.

De gemiddeldes van de nummers twee en zes van de wereldranglijst waren niet om over naar huis te schrijven. Suljovic produceerde een gemiddelde van 90, tegenover bijna 89 voor Wright. In de finale zondag is Jeffrey de Zwaan of Gary Anderson de tegenstander. Beide darters zullen straks de oche betreden.