FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 31 maart 2018

Uitslag ADO Den Haag - AZ

AZ heeft in de Eredivisie een eenvoudige zege geboekt op ADO Den Haag. De nummer drie van de ranglijst had maar een helft nodig om de club uit de Hofstad met 0-3 over de knie te leggen.

In de eerste helft werd ADO door AZ regelmatig helemaal zoekgespeeld. De Alkmaarders legden vele flitsende combinaties op de mat en het was dan ook niet verwonderlijk dat Weghorst na achttien minuten de score opende. Ondanks dat de Hagenezen zwaar onder druk stonden kon Johnsen de gelijkmaker scoren, maar de Noorse spits slaagde hier niet in. In plaats daarvan ging AZ door en via Idrissi en Jahanbakhsh stond het bij rust 0-3.

Na de pauze nam AZ gas terug en kon ADO beter in de wedstrijd komen. De thuisclub probeerde het nog wel en kreeg richting het einde van de wedstrijd enkele goede mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer.

ADO Den Haag

0 - 3

AZ

    18' Weghorst
30' Idrissi
43' Jahanbakhsh
 
Gele kaart: Immers (ADO Den Haag), Svensson, Van Overeem (AZ)
 
Stadion: ADO Den Haag Stadion, Den Haag
Toeschouwers: 13.115
Arbiter: Kuipers
 
Opstelling:   Opstelling:
Zwinkels
Ebuehi (Hooi/50)
N.Kuipers
Kanon
Meijers
Immers
El Khayati
Bakker
Goppel
Johnsen
Falkenburg (Lorenzen/67)
  Bizot
Svensson
Vlaar
Hatzidiakos
Wijndal
Midtsjö (Seuntjens/76)
Til
Koopmeiners
Jahanbakhsh (Van Overeem/65)
Weghorst
Idrissi (Bel Hassani/88)

Manchester City kan titel ruiken na winst op Everton

Manchester City kan volgende week uitgerekend tegen Manchester United kampioen van Engeland wonnen. De koploper zette Everton al snel opzij.

Eerder dit seizoen pakte City nog maar net een puntje tegen The Toffees, maar nu werd er al snel een comfortabele voorsprong gepakt. Na een minuut of vier bracht Leroy Sané de bezoekers aan de leiding door bij de tweede paal een mooie aanval via Aymeric Laporte en David Silva af te ronden. Acht minuten later maakte Gabriel Jesus er al 0-2 van met een rake kopbal.

Manchester City bleef domineren en Everton deed te weinig met de mogelijkheden die er lagen om te counteren. In de slotfase van de eerste helft was de wedstrijd al beslist toen David Silva werd bediend door Fernandinho en van dichtbij Raheem Sterling de 0-3 ruststand op het scorebord liet zetten.

Door enkele reddingen van doelman Jordan Pickford liep City na de pauze niet uit naar een grotere score. Yannick Bolasie zorgde uiteindelijk voor de enige treffer van de tweede helft. Met een schot dat via beide palen in het doel belandde, bepaalde hij de eindstand op 1-3. Manchester City kan komende zaterdag kampioen worden. Het team van Pep Guardiola moet dan in eigen huis van United winnen.

Sevilla laat winst liggen tegen Barcelona, Real wint makkelijk van Las Palmas

Barcelona is zaterdagavond door het oog van de naald gekropen in Sevilla. De Catalanen pakten op wonderbaarlijke wijze nog een puntje.

Barça kreeg in Estadio Ramon Sanchez Pizjuan een aarde kans om de score te openen, maar Luis Suarez kreeg zijn inzet niet op het doel gemikt. De bezoekers hadden moeite om kansen te creëren. De afwezigheid van Lionel Messi speelde daarbij zeker een rol. Hij zat wel op de bank, maar fit genoeg om te beginnen was de Argentijn niet.

Sevilla hield voor rust prima stand en het pakte zelfs een voorsprong via Franco Vázquez. De Argentijn-Italiaanse speler rondde af op aangeven van Joaquín Correa. Kort na de pauze werd het zelfs 2-0. Marc-André Ter Stegen had een antwoord op een poging van Vázquez, maar de rebound van Luis Muriel ging er daarna wel in.

In de zoektocht naar de aansluitingstreffer had Suarez na een uur de pech dat hij het aluminium raakte. Aan de andere kant liet Sevilla vanuit de counter een paar uitstekende mogelijkheden liggen om de wedstrijd helemaal in het slot te gooien. Dat dat niet lukte, kwam de Andalusiërs in de slotminuten duur te staan.

Nadat ook Ivan Rakitic de paal had geraakt, verkleinde Suarez de achterstand bij de tweede paal. Amper een minuut later was het 2-2 via Lionel Messi, die na een uur in de ploeg was gekomen voor Ousmane Dembélé. De sterspeler krulde de bal laag in de hoek, waardoor Barça dus tocht een gelijkspel pakte.

Real Madrid
Real Madrid heeft zonder Cristiano Ronaldo een overwinning behaald op Las Palmas. De Portugees kreeg rust met het oog op de clash met Juventus.

Real speelt dinsdag de heenwedstrijd in de Champions League-kwartfinale in Turijn. Eerst moest de ploeg van Zinédine Zidane dus zien af te rekenen met Las Palmas, de nummer achttien van La Liga. Bij afwezigheid van Ronaldo was het Gareth Bale die met twee goals de man van de wedstrijd werd.

De Welshman bracht de gasten aan de leiding met een diagonaal schot, na een fraaie pass van Luka Modric. Daarvoor had de doelman van Las Palmas al een paar mooie reddingen laten zien. Real kon 0-2 maken toen Jonathan Calleri in het strafschopgebied een overtreding maakte op Lucas Vázquez. Karim Benzema benutte de penalty.

In de tweede helft was het duel na zes minuten definitief beslist. Na Benzema mocht ook Bale van elf meter aanleggen en ook hij maakte geen fout. Real speelde de wedstrijd daarna rustig uit en Calleri was nog dicht bij een eretreffer voor Las Palmas. Hij raakte de lat. Real staat nog een puntje achter Atlético Madrid, dat zondag nog in actie komt.

Uitslagen La Liga

Sevilla - FC Barcelona 2-2
Las Palmas - Real Madrid 0-3
Athletic Club - Celta de Vigo 1-1
Girona - Levante 1-1

Erdogan veroordeelt optreden Israël in Gaza

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan heeft het optreden van Israël in het grensgebied met Gaza veroordeeld. Hij noemde het doodschieten van vijftien Palestijnse betogers door Israëlische soldaten een "moordpartij."

Zijn regering zal de "Israëlische terreur" altijd en overal aan de kaak stellen, beloofde Erdogan zijn achterban zaterdag in Istanboel. Hij sprak van een "onmenselijke aanval" en voegde eraan toe: "Wij zullen onze Palestijnse broeders in hun rechtmatige wens tot het einde toe steunen."

Israël bekritiseert Turkije al geruime tijd wegens hulp aan de radicaal-islamitische groepering Hamas, die in de Gazastrook de dienst uitmaakt.

Erdogan veroordeelt optreden Israël in Gaza
Erdogan veroordeelt optreden Israël in Gaza (Foto: ANP)

Uitslag PSV - NAC Breda

PSV is weer een stapje dichter bij de landstitel. In eigen huis werd NAC Breda met 5-1 verslagen. Hieronder vind je de karakteristieken van deze wedstrijd.

PSV

5 - 1

NAC Breda

 37' v.Ginkel (pen)
 58' Sadiq (e.d)
 76' De Jong
 81' Mets (e.d)
 84' Pereiro
   64' Sadiq
 
 Gele kaart: Bergwijn, Hendrix, (PSV), Ambrose, Vloet, Sadiq, Marí, (NAC Breda)
 
Stadion: Philips Stadion, Eindhoven
Toeschouwers: 34.300
Arbiter: v.Boekel
 
Opstelling:   Opstelling:
Zoet
Arias (Rigo/87)
Isimat-Mirin
Schwaab
Brenet
v.Ginkel (Rosario/88)
Hendrix
Ramselaar
Lozano
De Jong
Bergwijn (Pereiro/82)
  Bertrams
Horsfield
Mets
Marí
Angelino
García (Nijholt/85)
Vloet
Verschueren
Ambrose (Fernandes/ 69)
Sadiq
El Allouchi

Monsterscores rugbyers 't Gooi en Hilversum

In de Ereklasse in het Nederlandse rugby hebben de twee topteams in de kampioensgroep zaterdag een heuse monsterscore neergezet. Zowel 't Gooi als Hilversum wonnen met bijzonder ruime cijfers en de twee staan dan ook ruim bovenaan als waarschijnlijke deelnemers aan de finale.

Hilversum ontving het Purmerendse RC Waterland en dat werd geen moment spannend. Josh Gascoigne en Sep Visser waren beiden goed voor drie try's, terwijl Marcus Holden - die ook nog de nodige conversies tussen de palen trapte - en Marinus du Preez er beiden twee maakten: 96-0.

The Bassets uit Sassenheim gingen op bezoek bij 't Gooi, maar ook dat werd geen succes. Voor ze met de ogen konden knipperen waren de eerste punten al gescoord door de Naardenaren, die The Bassets pas bij 90-0 nog de kans gaven op een klein beetje eerherstel: 90-7.

Uitslag PEC Zwolle - Sparta Rotterdam

PEC Zwolle heeft na zes duels zonder overwinning weer eens drie punten gepakt in de Eredivisie. De Zwollenaren begonnen goed aan het duel met Sparta.

Door een doelpunt van Youness Mokhtar kon het thuispubliek al na een minuut juichen. De 26-jarige speler kopte een voorzet van Younes Namli in het Rotterdamse doel. Sparta kreeg echter al snel een kans om langszij te komen, maar Michiel Kramer kopte de bal naast.

Niet lang daarna liet Kramer ook een kans uit een rebound onbenut nadat Diederik Boer een schot van Thomas Verhaar niet goed verwerkte. Tien minuten na de pauze dacht de lange Rotterdammer alsnog gelijk te maken, maar wegens buitenspel ging dat niet door.

Een blunder van Jannik Huth zorgde uiteindelijk voor de beslissing in de wedstrijd. De keeper van Sparta leverde zomaar in bij Piotr Parzyszek, die heel makkelijk de 2-0 kon maken. PEC Zwolle neemt de zesde plek over van Vitesse, dat hard onderuit ging tegen Roda JC (0-3). Sparta is door die zege van Roda gezakt naar plek zeventien.

PEC Zwolle

2 - 0

Sparta Rotterdam

 2' Mokhtar
 64' Parzyszek
   
 
 Gele kaart: , Dougall, Mühren, Ahannach, (Sparta Rotterdam)
 
Stadion: IJsseldelta Stadion, Zwolle
Toeschouwers: 13.250
Arbiter: Nijhuis
 
Opstelling:   Opstelling:
Boer
Ehizibue
Marcellis
v.d.Berg
v.Polen
Thomas
Mokhtar (Benschop/90 1)
Dekker
Namli
Parzyszek (Israelsson/88)
Menig (Ondaan/68)
  Huth
Holst
Fischer
Chabot
Nelom
Sanusi
Mühren
Dougall (Spierings/68)
Verhaar (Brogno/79)
Kramer
Ahannach (Friday/68)

Red Bull Racing vraagt FIA om 'powerknop' te verbieden

Red Bull Racing wil dat alle teams verplicht worden om in kwalificatie en race dezelfde configuratie van de motor te gebruiken. Het F1-team wil daarmee het voordeel van Mercedes in de kwalificatie tenietdoen.

Volgens Red Bull schakelde Lewis Hamilton in de laatste kwalificatiesessie Q3 over naar een andere configuratie zodat de motor extra vermogen genereerde. De veel snellere rondetijd dan de concurrentie vergeleken met Q1 en Q2 was daar volgens het Oostenrijks-Britse team het bewijs van.

Naar verluid beschikken ook Ferrari en Honda over zo'n 'powerknop' om over te schakelen naar een andere configuratie zodat het motorvermogen flink verhoogd wordt. Red Bull Racing wil dat de FIA hiertoe de reglementen wijzigt zodat zowel in kwalificatie als in race dezelfde configuratie gebruikt moet worden.

Pindaboer bidt voor Donald Trump

Jimmy Carter heeft weinig op met de huidige president van Amerika. Carter, die zelf het land leidde van 1977 tot 1981, werd op televisie gevraagd of Amerika "een eikel als president" wil. Daarop antwoordde hij met een glimlach: "Blijkbaar wel, uit deze recente verkiezingen".

De 93-jarige oud-president verscheen vrijdag in de uitzending van The Late Show. Hij vertelde aan presentator Stephen Colbert dat hij voor Donald Trump bidt. "Ik bid dat hij een goede president zal zijn en dat hij ons in land in vrede zal houden en dat hij zal afzien van het gebruik van kernwapens en dat hij de mensenrechten zal bevorderen. Dus ja, ik bid voor hem."

Carter, die aanschoof om zijn nieuwe boek te promoten, zei tevens dat hij altijd dacht dat "de waarheid vertellen", de belangrijkste eigenschap was voor een president. "Maar ik ben de laatste tijd van gedachten veranderd."

Jimmy Carter bidt voor Donald Trump
Jimmy Carter bidt voor Donald Trump (Foto: ANP)

RZA wilde album Wu-Tang Clan terug van Pharma Boy

Wu-Tang Clan-rapper RZA heeft eind vorig jaar geprobeerd om het zeldzame Wu-Tang Clan-album Once Upon a Time in Shaolin weer in handen te krijgen. De omstreden Amerikaanse zakenman Martin Shkreli had het enige exemplaar destijds op eBay gezet maar RZA viste achter het net.

"Het eerste wat ik deed was mijn advocaat bellen", vertelt RZA, de artiestennaam van Robert Fitzgerald Diggs, tegen Rolling Stone. Al snel kwam de rapper erachter dat hij de plaat niet kon kopen vanwege de contracten die waren getekend tijdens verkoop aan Shkreli. "Ze zeiden: nee, het gaat niet", aldus RZA. "Is dat niet balen?"

Wu-Tang Clan verkocht Once Upon a Time in Shaolin in 2015 aan Shkreli voor het duizelingwekkende bedrag van 2 miljoen dollar. De plaat werd daarmee in een klap het waardevolste album ooit. In het koopcontract stond onder meer dat Shkreli de muziek de komende 88 jaar niet mocht delen met anderen. Daar hield hij zich echter niet altijd aan. Diverse keren liet hij fragmenten horen op internet.

Het album is nu overigens in beslag genomen door de Amerikaanse justitie. Shkreli, bij het grote publiek beter bekend onder zijn bijnaam 'Pharma Bro', werd eerder deze maand tot zeven jaar cel veroordeeld omdat hij investeerders had opgelicht. Wat er nu met Once Upon a Time in Shaolin gaat gebeuren, is nog altijd niet duidelijk.

RZA wilde zeldzaam album Wu-Tang Clan terug
RZA wilde zeldzaam album Wu-Tang Clan terug (Foto: BuzzE)

Graven vernield op begraafplaats Diepenheim

Op de algemene begraafplaats in Diepenheim (Overijssel) zijn enkele graven vernield. Het betreft "omver geslagen of geschopte zuilen, kapotgeslagen zerken en een oorlogsgraf waar de planten uit waren gerukt", aldus de politie Hof van Twente.

De ontdekking werd zaterdag gedaan door een vrouw die bij het graf van haar moeder was. "Degene die dit gedaan heeft zou zich diep moeten schamen", aldus de politie in een bericht op Facebook.

De gemeente Hof van Twente is op de hoogte gesteld van de situatie en zal volgens de politie proberen de schade te herstellen.

 

Graven vernield op begraafplaats Diepenheim
Graven vernield op begraafplaats Diepenheim (Foto: ANP)

Beenloze tiener debuteert met podium in Formule 3

Autocoureur Billy Monger heeft zijn debuut gemaakt in de Formule 3 in Groot-Brittannië. Dat is een knappe prestatie, want de 18-jarige coureur raakte vorig jaar na een crash in de Formule 4 beide (onder)benen kwijt. 

Tijdens de seizoensopening op Oulton Park maakte Monger in zijn aangepaste auto al gelijk indruk: in de trainingen werd hij zevende, waarna hij zich als vijfde kwalificeerde. In no-time lag de tiener in de race al op de derde plek en dat wist hij tot het einde vast te houden, waardoor hij gelijk het podium mocht betreden.

Monger heeft de afgelopen tijd met het team van Carlin al geruime tijd getest in de speciaal voor hem aangepaste auto. Met een flipper aan de rechterkant van het stuur geeft hij gas, terwijl hij links kan schakelen. Ook remmen moet gebeuren en dat doet de tiener met zijn bovenbeen. 

Japan sluit kernreactor na ontdekking lek

Een kernreactor in het zuidwesten van Japan is na een week alweer buiten gebruik gesteld, nadat vrijdag een lek was ontdekt. Volgens eigenaar Kyushu Electric Power is geen radioactieve straling vrijgekomen.

Het gaat om reactor 3 van energiecentrale Genkai, die op het eiland Kyushu staat. Na de ontdekking van het lek is de elektriciteitsproductie stopgezet en wordt de reactor onderzocht.

De reactor was vorige week vrijdag na zeven jaar opnieuw in gebruik genomen. Omwonenden hadden nog voor de kernramp van Fukushima in 2011 over de kerncentrale geklaagd. Sindsdien is de wetgeving strenger geworden.

In Japan zijn nu nog slechts vier reactoren operationeel. Voor de ramp in 2011 werd een derde van de energie in het land opgewekt via kerncentrales, met meer dan vijftig reactoren.

Japan sluit kernreactor na ontdekking lek
Japan sluit kernreactor na ontdekking lek (Foto: ANP)

Kantine marine dicht om hygiëneproblemen

De kantine en eetzaal van de marine in Den Helder is met onmiddellijke ingang gesloten vanwege hygiënische problemen. Bij een controle van het gebouw, waar doordeweeks honderden medewerkers eten, bleek dat de voedselveiligheid niet kan worden gegarandeerd.

Volgens een woordvoerder van Defensie, die een bericht hierover van De Telegraaf bevestigt, zijn er al langer problemen met het oude gebouw, dat de naam Meeuwennest heeft. Het gaat om meldingen over ongedierte, de luchtbehandeling en roestvorming in het drinkwater. Personeel heeft daar meermalen zorgen over geuit. Dat leidde tot controles en tussentijdse maatregelen. Maar na een controle eind deze week is besloten het gebouw dicht te houden tot de problemen zijn opgelost.

Vrijdag trok de defensiebond ODB aan de bel over de situatie in het Meeuwennest. Onder de kop 'De meeuwen lusten er geen brood van' kaartte de vakorganisatie de problemen aan.

Kantine marine dicht om hygiëneproblemen
Kantine marine dicht om hygiëneproblemen (Foto: ANP)

Nederlandse clubs door naar kwartfinales EHL

De hockeyclubs van Rotterdam, Bloemendaal en Kampong hebben de kwartfinales bereikt van de Euro Hockey League. Op eigen veld wonnen de hockeyers uit Rotterdam na shoot-outs van Mannheimer HC. Bloemendaal won met 8-0 van KHC Dragons uit België. Vrijdag bereikte Kampong al de volgende ronde.

Lange tijd leek Mannheimer HC op weg naar de zege. De regerend Duits kampioen stond na twee velddoelpunten met 4-0 voor, in de EHL tellen velddoelpunten namelijk dubbel. Acht minuten voor tijd scoorde Tjep Hoedemakers en bracht Rotterdam terug tot 2-4. Kort voor tijd maakte Thijs van Dam de gelijkmaker. Shoot-outs moesten vervolgens de beslissing brengen. Na de eerste serie van vijf shoot-outs was de stand nog steeds gelijk. Door een misser van Mannheimer HC-speler Guido Barreiros ging de winst naar Rotterdam.

Het bereiken van de kwartfinales ging voor Bloemendaal een stuk eenvoudiger. In de wedstrijd tegen KHC Dragons stond de ploeg uit Bloemendaal halverwege met 4-0 voor. In de tweede deel bouwden de Nederlandse ploeg de voorsprong verder uit. Bij het laatste fluitsignaal was de eindstand 8-0.

Zondag speelt Kampong tegen Racing Club Brussel. Op 2e Paasdag is het Franse Saint-Germain de tegenstander van Kampong. Rotterdam is gekoppeld aan Uhlenhorst Mühlheim.

Minister: bezopen trucker niet te bevatten

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) heeft vol ongeloof gereageerd op het ongeluk dat een vrachtwagenchauffeur onder invloed van drank en drugs op de A4 heeft veroorzaakt. "Ongelooflijk", twitterde Van Nieuwenhuizen. "Niet te bevatten dat iemand bezopen in zijn vrachtwagen stapt en levens van andere mensen op het spel zet. Schandalig!"

De chauffeur reed een voertuig van een weginspecteur van Rijkswaterstaat en een politiewagen aan. De politie en Rijkswaterstaat waren aan het helpen bij een ongeluk bij Zoeterwoude-Dorp toen de twee auto's door de vrachtwagen werden geraakt. Er vielen geen gewonden.

De chauffeur van de vrachtauto had volgens inspecteurs van Rijkswaterstaat de rode kruizen boven de weg genegeerd. Volgens de politie bleek uit een blaastest dat hij te veel had gedronken en had hij ook nog eens een positieve speekseltest op drugs.

Grote ravage
Volgens Rijkswaterstaat was de ravage op de A4 richting Amsterdam groot. De weg moest een aantal uren worden afgesloten.

Ook op de A67 bij Steensel (Brabant) veroorzaakte een dronken trucker een ongeluk. Zijn voertuig, waarin vlees werd vervoerd, kantelde toen hij de berm raakte. De 44-jarige Pool, die lichtgewond raakte, is aangehouden.

Uitslag Vitesse - Roda JC

In de Eredivisie heeft Roda JC vanavond een belangrijke overwinning geboekt in de strijd tegen degradatie. In Arnhem werd Vitesse met 0-3 verslagen. Hieronder vind je de karakteristieken van deze wedstrijd.

Vitesse

0 - 3

Roda JC

     24' Schahin
 70' Avdijaj
 80' Schahin
 
 
Stadion: Gelredome, Arnhem
Toeschouwers: 16.591
Arbiter: Higler
 
Opstelling:   Opstelling:
Houwen
Karavajev
Kasjia (Buitink/70)
Miazga
Faye
Foor
Serero (Bruns/46)
Mount
Beerens
Castaignos (Matavz/56)
Linssen
  Jurjus
Kum
Banggaard
Auassar
Vansteenkiste
Rosheuvel
Ndenge
Gustafson (Rutjes/90 1)
Gnjatic
Avdijaj (Engels/85)
Schahin (Vancamp/ 90)

Heerlijke comeback in Portugese competitie

Zo nu en dan zie je wel eens wat moois voorbij komen in de diverse voetbaluitslagen en dit keer was dat het geval in Portugal. In de Primeira Liga kreeg Portimonense in Portimão bezoek van Moreirense, een duel tussen de nummers negen en zestien.

Tozé zette de bezoekers voor rust vanaf elf meter op 0-1 en voor men met de ogen kon knipperen had Bilel Aouacheria de 0-2 er al in liggen, terwijl Tozé kort na rust zelfs voor 0-3 zorgde. Weinig reden tot juichen voor de thuisfans dus, maar een paar minuten later begon Portimonense aan een opmerkelijke comeback.

Pires tekende voor de 1-3, de van Sint-Truiden overgekomen Ruben Fernandes maakte tien minuten later de 2-3. In de 90e minuut zette Pires zijn ploeg op gelijke hoogte vanaf de penaltystip en diep in blessuretijd tekende hij zelfs nog voor de 4-3, ook vanaf elf meter. Het liep vervolgens nog wat uit de hand, want in blessuretijd kregen maar liefst drie spelers van Moreirense een rode kaart, waaronder een bankzitter. 

Salah opnieuw belangrijk voor Liverpool, simpele zege voor United

Liverpool heeft nog net drie punten gepakt op bezoek bij Crystal Palace. Mohamed Salah was weer eens onmisbaar voor de bezoekers, die met 1-2 de winst pakten.

In de honderdste wedstrijd van Jürgen Klopp bij The Reds was de openingsfase voor Crystal Palace. Wilfried Zaha kreeg de eerste goede kans, maar hij stuitte op doelman Loris Karius. Aan de andere kant miste een Sadio Mané het doel maar net met een kopbal uit een hoekschop. Karius en Zaha speelden echter de hoofdrol in die beginfase.

Palace mocht binnen een kwartier namelijk al een strafschop nemen toen de keeper van Liverpool een overtreding maakte op Zaha. De 25-jarige Ivoriaan liet het scoren van elf meter vervolgens over aan Luka Milivojevic: 1-0. Mané probeerde kort daarna ook een strafschop te versieren en hij kreeg een gele kaart voor een fopduik.

Nadat een goal van de Senegalees kort daarna werd afgekeurd voor buitenspel, keek Liverpool halverwege het duel tegen een achterstand aan. In de tweede helft had Mané dan eindelijk zijn doelpunt te pakken; hij scoorde op aangeven van James Milner. Palace miste vervolgens een paar uitstekende kansen en de bezoekers leken in hun handen te mogen wrijven met een puntje.

Mané werd bovendien gespaard door arbiter Neil Swarbrick. De aanvaller pakte, met al een gele kaart op zak, de bal in zijn handen nadat hij vond dat er een overtreding op hem werd gemaakt. Liverpool mocht echter met elf man door en Salah zorgde er zes minuten voor tijd voor dat het elftal toch drie punten pakte: 1-2.

Manchester United - Swansea City 2-0
Manchester United blijft tweede in de Premier League door een thuiszege op Swansea City. Romelu Lukaku maakte een jubileumdoelpunt.

De Belgische aanvaller was na vijf minuten al trefzeker toen hij op aangeven van Alexis Sánchez via een tegenstander raak schoot. Het was voor Lukaku zijn honderdste doelpunt in de Premier League. Hij maakte er zeventien voor West Bromwich Albion, 68 namens Everton en bij Manchester United staat de teller nu op vijftien.

Kort na die treffer scoorde Lukaku bijna opnieuw, maar dit keer lag keeper Lukasz Fabianski in de weg. Na twintig minuten was het wel raak via Sánchez, die aan buitenspel ontsnapte en zijn tweede doelpunt in het shirt van The Mancunians maakte. Swansea creëerde op Old Trafford weinig, maar dat veranderde na rust.

Nadat Sánchez en Juan Mata kansen op de beslissing lieten liggen, hield David De Gea de thuisploeg op de been. De Spaanse doelman voorkwam tweemaal een treffer van Tammy Abraham. Het bleef daardoor 2-0, waardoor United tweede blijft met twee punten voorsprong op Liverpool. De rivaal heeft bovendien een wedstrijd meer gespeeld.

Uitslagen Premier League
Crystal Palace - Liverpool 1-2
Manchester United - Swansea City 2-0
Newcastle United - Huddersfield Town 1-0
West Ham United - Southampton 3-0
Watford - Bournemouth 2-2
West Bromwich Albion - Burnley 1-2
Brighton & Hove - Leicester City 0-2
Everton - Manchester City 1-3

De Vries verzekerd van Formule 1 indien hij McLaren-collega verslaat

Nyck de Vries is volgend jaar verzekerd van een stoeltje in de Formule 1 als hij dit seizoen Lando Norris verslaat in het Formule 2-kampioenschap. Deze toezegging heeft de Nederlander gekregen van McLaren-teambaas Zak Brown.

In het programma Formule 1 Café van Ziggo Sport vertelde De Vries dat hij in 2019 de overstap maakt naar de Formule 1 indien hij Lando Norris verslaat. De Nederlander en Norris maken beide onderdeel uit van het junioren programma van McLaren. Naast in Formule 2 is Norris dit seizoen ook de officiële testrijder van het Britse F1-team.

“Het is letterlijk zo gezegd tegen mij door directeur Zak Brown en het staat zwart op wit. Ik heb het dus in eigen hand.”, aldus De Vries. “Lando heeft een bepaalde voorkeurspositie door zijn goede band met Zak Brown. Zijn vader betaalt Brown om Lando te managen. Maar als ik dit seizoen de verwachtingen waarmaak, zit ik in 2019 in de Formule 1.”

De Vries rijdt voor Prema Power. Met het Italiaanse topteam werd de huidige Sauber-coureur Charles Leclerc vorig jaar kampioen. Het nieuwe F2-seizoen gaat op 7/8 april van start in Bahrein.

Internazionale en Lazio winnen in Serie A, AS Roma verspeelt punten

AS Roma heeft in de Serie A twee punten laten liggen bij Bologna. De derde plaats van de Romeinen komt daardoor in gevaar.

Roma kende in Bologna een teleurstellende eerste. Radja Nainggolan viel na amper een kwartier al geblesseerd uit en even later nam de thuisploeg de leiding. Erick Pulgar scoorde nadat de bal vanuit een scrimmage bij hem terechtkwam. Bologna, de nummer elf van de Serie A, ging daardoor met een voorsprong rusten.

Dat mede doordat Kevin Strootman na een halfuur een enorme kans op de gelijkmaker onbenut liet. Edin Dzeko kopte door naar de Oranje-international, die bij de tweede paal van heel dichtbij de bal tegen de lat kreeg. In de tweede helft moest AS Roma daardoor alsnog op zoek naar die gelijkmaker, maar de gasten wisten weinig kansen te creëren.

Lazio
Lazio had lang veel moeite met Benevento, maar nam na een goed uur spelen afstand van de hekkensluiter in de Serie A: 6-2.

Al na negen minuten kreeg Benevento-doelman Christian Puggiono een rode kaart nadat hij hands gemaakt had. Snel daarna kwam Lazio op voorsprong via een doelpunt van Ciro immobile, maar was het binnen enkele minuten weer gelijk dankzij Danilo Cataldi.

Vlak na rust kwam Benevento zelfs op voorsprong dankzij een doelpunt van Guilherme. Na een uur spelen kwam Lazio weer op gelijke hoogte via een goal van Felipe Caicedo. Zes minuten na de gelijkmaker wist Stefan de Vrij via een kopbal de thuisploeg op voorsprong te zetten. Lazio zou via doelpunten van Immobile, Lucas Leiva en Luis Alberto (penalty) uitlopen naar een 6-2 winst.

Internazionale kende een gemakkelijke middag tegen degradatiekandidaat Hellas Verona, het werd 3-0. Al na 36 seconde scoorde Mauro Icardi de openingstreffer. Ivan Perisic en weer Icardi zorgde voor de overige doelpunten.

Uitslagen Serie A
Bologna - AS Roma 1-1
Lazio - Benevento 6-2
Internazionale - Hellas Verona 3-0
Fiorentina - Crotone 2-0
Genoa - SPAL 1-1
Cagliari - Torino 0-4
Atalanta - Udinese 2-0
Chievo - Sampdoria 2-1
Sassuolo - Napoli 1-1
Juventus - AC Milan 3-1

Schalke 04 wint en stelt titel Bayern uit

Schalke 04 heeft zaterdagmiddag drie punten gepakt in de Bundesliga. Door de zege op Freiburg kan Bayern München dit weekend nog geen kampioen worden.

Bij puntenverlies van Schalke zou Bayern München zaterdagavond de landstitel kunnen grijpen tegen Borussia Dortmund. Die Königsblauen begonnen aardig aan de wedstrijd en via Guido Burgstaller, Daniel Caligiuri en Naldo werden wat kansen gecreëerd. Daniel Caligiuri maakte de openingstreffer vanuit een strafschop.

Vervolgens ontstonden er wat opstootjes, omdat de penalty discutabel was. Freiburg-aanvaller Nils Petersen kreeg in een minuut twee gele kaarten, waardoor de bezoekers met tien man kwamen te staan. Ook trainer Christian Streich werd weggestuurd. Het was Burgstaller die de wedstrijd uiteindelijk besliste door via de paal te scoren.

Schalke 04, dat al zes keer op rij heeft gewonnen in de Bundesliga, heeft nu vier punten voorsprong op nummer drie Borussia Dortmund. Zaterdagavond komt BVB dus in actie tegen koploper Bayern München. De aftrap in de Allianz Arena is om 18:30 uur.

Uitslagen Bundesliga:

Schalke 04 - SC Freiburg 2-0
TSG Hoffenheim - 1.FC Köln 6-0
Bayer Leverkusen - FC Augsburg 0-0
Hannover 96 - RB Leipzig 2-3
VfB Stuttgart - Hamburger SV 1-1

Tratnik wint Volta Limburg Classic

Jan Tratnik heeft de Volta Limburg Classic gewonnen. De 28-jarige Pool van CCC Sprandi Polkowice was de snelste van een kopgroep van vijf renners op de kasseien in Eijsden. De Italiaan Marco Tizza werd tweede, voor de Belg Jimmy Janssens.

Vanuit de start koos de Yoann Bagot (Vital Concept) voor de aanval en na een aantal kilometers kreeg de Fransman het gezelschap van de Nederlander Nahom Desale (Beat Cycling), maar meer dan een halve minuut kreeg het tweetal niet. Nadat ze werden ingelopen ontstond er een nieuwe kopgroep van zes renners: Oscar Riesebeek (Roompot - Nederlandse Loterij), Edward Dunbar (Aqua Blue Sport), Ben Perry (Israel Cycling Academy), Tizza (Nippo - Vini Fantini), Thomas Degand (Wanty - Groupe Gobert) en Jens van den Dool (Delta Cycling). De kopgroep had al snel een voorsprong van twee minuten bijelkaar gefietst op het peloton.

De samenwerking in het peloton was niet goed en dat resulteerde in verschillende pogingen op de sprong vanuit het peloton naar de kopgroep te maken, maar even vaak mislukte dat. Op vijftig kilometer van de streep was de poging van de Sloveen Tratnik en de Belg Janssens wel de juiste. Het tweetal sloot vlak voor beklimming van de Koning van Spanje aan bij de kopgroep, waar de Nederlander Van den Dool moest lossen uit de kopgroep.

Het peloton onder aanvoering van Stef Clement probeerde het gat wel te verkleinen, maar slaagde daar niet in. Later was Clement nog betrokken bij een valpartij, waardoor hij de strijd moest staken in Limburg. Op de beklimming van de Mheerelindje ging Pieter Weening in de aanval, maar ook hij kon zich niet losmaken van het peloton. De voorsprong van de kopgroep was toen nog steeds een minuut op het uitgedunde peloton.

Met iets meer dan tien kilometer te rijden was het Riesbeek die voor de aanval koos vanuit de kopgroep. De renner van Roompot - Nederlandse Loterij kreeg Tratnik met zich mee, maar bij een bocht maakte de Nederlander een inschattingsfout en kwam daarbij ten val in het weiland.

Tratnik haalde de bocht wel, maar bij een volgende bocht maakte de Sloveen ook een fout. De renner van CCC Sprandi Polkowice bleef wel op zijn fiets, maar moest wel in de achtervolging op de koplopers die hem waren gepasseerd.

Janssens probeerde er in de laatste kilometer er nog vandoor te gaan, maar Tratnik reageerde direct op de Belg. Tratnik begon als eerste aan de sprint op de kasseien in Eijsden en wist de rest van de kopgroep achter zich te houden.

Valverde ook de beste in GP Miguel Indurain

Alejandro Valverde heeft GP Miguel Indurain op zijn naam geschreven. De 37-jarige Spanjaard van Movistar kwam solo aan in Estella na 189 kilometer. Carlos Verona wist nog het langst bij zijn landgenoot te blijven en kwam als tweede over de streep. De Australiër Nick Schultz werd op meer dan één derde.

Een kopgroep van acht renners kreeg in het begin van de wedstrijd de ruimte van het peloton. In de kopgroep was Jack Haig van Mitchelton-Scott de belangrijkste naam. De Australiër liet met nog zeventig kilometer te rijden de andere vluchters achter zich. Haig had op dat moment nog een voorsprong van twee minuten op het peloton.

Met nog vijftig kilometer te gaan versnelde Movistar in het peloton op een klim van de tweede categorie. Het peloton werd uitgedund tot een twintigtal renners, met daarbij vier renners van Movistar. Op de klim werd ook Haig ingerekend.

Movistar bleef het tempo hoog houden, waardoor niemand meer kon terug komen vanuit de achtergrond. Op dertig kilometer van de meet probeerde Robert Power (Mitchelton-Scott) het, maar hij werd al snel weer teruggepakt. Daarna ging de Fransman Lilian Calmejane (Direct Energie), maar dat was ook niet succesvol.

Daarna was het de beurt aan Carlos Betancur (Movistar). De Colombiaan fietste een voorsprong van veertig seconden bij elkaar, maar op de laatste klim werd hij weer ingerekend door de achtervolgers. Dat was voor Valverde het teken om zelf te gaan. Alleen zijn landgenoot Verona kon de Spanjaard volgen. Vijf kilometer voor de finish plaatse Valverde nog een versnelling op een oplopende streep en daar moest Verona passen bij de 37-jarige Spanjaard. Op de steile slotmuur bleef Valverde zijn voorsprong behouden op Verona en boekte alweer zijn achtste overwinning van het seizoen.

Ondanks speculaties wil PSG geen uitspraken doen over toekomst Emery

Paris Saint-Germain wil geen uitspraken doen over de toekomst van Unai Emery als trainer van de club.

PSG ligt op koers om in Frankrijk de treble te winnen en kan zaterdag de eerste prijs winnen als het AS Monaco weet de verslaan in de finale van de Coupe de la Ligue, maar ondanks de goede binnenlandse prestaties ligt de Spaanse trainer onder vuur, nadat Real Madrid te sterk was in de achtste finale van de Champions League.

De speculaties werden aangewakkerd nadat rechtsback Thomas Meunier, die dit seizoen een kleine rol heeft gespeeld onder Emery, tijdens zijn interlandverplichtingen met België zei dat hij verwacht dat PSG volgend seizoen een nieuwe trainer zal hebben, waar Ángel Di María "grote veranderingen" voorspelt bij de club.

Sportief directeur Antero Henrique zegt echter in gesprek met L'Equipe niet bezig te zijn met de opvolging van Emery. "Elke dag worden we geconfronteerd met informatie over de PSG-coach. Voor alle duidelijkheid: de coach van Paris Saint-Germain is Unai Emery, hij heeft een contract bij de club en dit is niet het moment om over dit onderwerp te praten."

"We zitten in een belangrijke fase van het seizoen, we hebben veel werk te doen om onze doelen te bereiken en we moeten gefocust en betrokken zijn. Geen enkele coach kan zeggen dat hij met ons heeft gesproken of zich met ons bezighoudt voor de toekomst. Alle supporters van Paris Saint-Germain Omoeten weten dat alleen de club gemachtigd is om officiële informatie te delen."

FOK! sportfoto-onderschrift week 13

Elke week hebben we hier op FOK! een nieuwe ronde van het FOK! sportfoto-onderschrift. Bij een leuke, bijzondere of grappige foto zijn we op zoek naar een goed onderschrift. De winnaar van deze week maken we volgende week bekend.

De winnaar van vorige week is AtheistischFundamentalist met het volgende onderschrift: "Lolstoel."

De opgave van deze week:

Quincy Promes en Danny Rose en Jordan Pickford hebben een vreemde botsing tijdens de oefeninterland tussen Nederland en Engeland, wat is een leuk onderschrift bij deze foto? (Pro Shots / Toin Damen)
Quincy Promes en Danny Rose en Jordan Pickford hebben een vreemde botsing tijdens de oefeninterland tussen Nederland en Engeland, wat is een leuk onderschrift bij deze foto? (Pro Shots / Toin Damen)

Hockeysters Oranje-Rood en Amsterdam winnen in laatste minuut

Een heerlijke topper en een bloedstollend degradatieduel stonden zaterdag op het menu van de Hoofdklasse in het Nederlandse dameshockey. Een gehavend Den Bosch ging op bezoek bij Laren en Nijmegen ontving hekkensluiter Groningen. Veel tijd om te herstellen hebben de dames niet, want maandag mogen ze weer aan de bak.

Laren - Den Bosch (1-2)
5' 0-1 Frédérique Matla
14' 1-1 (sc) Josien Galama
16' 1-2 (sc) Ireen van den Assem
Zonder Lidewij Welten heeft Den Bosch het topduel van Laren gewonnen. Daarmee evenaren de Brabanders hun eigen nationale record van 48 competitiewedstrijden op rij zonder verlies én 31 uitduels zonder verlies. Bovendien is Den Bosch, net als Amsterdam, al zeker van de play-offs. Laren valt uit de top 4. Er was ook mooi nieuws voor de Gooise ploeg. Het doelpunt van Josien Galama was het 1500ste doelpunt voor Laren in de reguliere Hoofdklasse-competitie.

Amsterdam - Kampong (2-1)
1' 1-0 Charlotte Vega
6' 1-1 Pam Imhof
70' 2-1 Kitty van Male
Kitty van Male schoot Amsterdam naar de overwinning. De aanvaller was goud waard voor haar ploeg toen zij in de 70ste minuut de winnende binnenschoot tegen Kampong. Amsterdam blijft daardoor koploper. Bovendien zijn de Noord-Hollanders, net als Den Bosch, al zeker van de play-offs. Voor Kampong is het de eerste keer dit seizoen dat het buitenshuis verliest.

Bloemendaal - SCHC (0-4)
27' 0-1 Claire Verhage
42' 0-2 (sc) Roos Drost
48' 0-3 (sb) Ginella Zerbo
60' 0-4 Carlien Dirkse van den Heuvel
SCHC boekte een vrij eenvoudige zege op bezoek bij Bloemendaal. Stichtsche kende een moeizame eerste seizoenshelft, maar staat inmiddels weer hoog en droog in de top-4 van de Hoofdklasse.

Nijmegen - Groningen (2-3)
4' 1-0 Tessa Schoenaker
29' 1-1 Hedi Koning
34' 1-2 Fieke Hoff
47' 2-2 (sc) Klaartje Mientjes
68' 2-3 (sc) Fieke Hoff
Daar is hij dan ein-de-lijk! De eerste zege van Groningen deze jaargang. Groninger Fieke Hoff had een belangrijk aandeel in de zege met twee goals tegen Nijmegen, waaronder één twee minuten voor tijd. Groningen verlaat door de zege de laatste plaats en geeft die op basis van een minder verliespunten over aan tegenstander van de dag Nijmegen. Ook Huizen heeft dit jaar vijf punten verzameld en is gewaarschuwd.

Huizen - HDM (0-2)
35' 0-1 Mascha Sterk
57' 0-2 Renée van den Brand
Huizen verloor in eigen huis van hdm met 0-2. Na dat duel kwam het nieuws uit Nijmegen dat Groningen gewonnen had. Dat betekent dat Huizen nog altijd tiende staat, maar met evenveel punten (5) als de huidige hekkensluiter.

Oranje-Rood - Hurley (4-3)
2' 0-1 Margot Zuidhof
17' 1-1 (sc) Yibbi Jansen
25' 2-1 (sc) Fiona Morgenstern
40' 2-2 (sb) Lisa Visser
63' 3-2 (sb) Yibbi Jansen
66' 3-3 (sc) Lise Donkersloot
69' 4-3 Yibbi Jansen
De wedstrijd Oranje-Rood - Hurley leek drie keer beslist te worden in de slotfase. Eerst was het Yibbi Jansen in de 63ste minuut met de 3-2 uit een strafbal voor de Eindhovenaren, die de nekslag voor Hurley leek. De Amsterdammers kwamen drie minuten later terug via een strafcorner van Lise Donkersloot. Maar ook dat bleek niet de eindstand, want een minuut voor tijd maakte Jansen alsnog de winnende.

Voormalig doelman Conti: "Alisson is momenteel zeker de beste doelman ter wereld"

AS Roma-doelman Alisson is momenteel de beste doelman ter wereld, stelt voormalig Roma-doelman in Italiaans international Paolo Conti.

De Braziliaans international is dit seizoen een van de uitblinkers in het elftal van AS Roma en hij wordt vanwege zijn prestaties in verband met een overgang naar Liverpool, waar Real Madrid ook wordt genoemd als mogelijke nieuwe club. Alisson speelde dit seizoen 37 wedstrijden en incasseerde daarin 31 tegendoelpunten en hield zeventien keer de nul.

"Alisson is momenteel zeker de beste doelman ter wereld", vertelt Conti in gesprek met Radio Centro Suono Sport. "Het is bijna onmogelijk om een marktwaarde voor hem te bepalen, gezien de absurde bedragen die er momenteel worden betaald."

"Ik zei een tijd geleden dat Alisson een uitstekende doelman was en nu is hij gewoon onbetaalbaar. Hij is enorm intelligent en anticipeert op de bewegingen van de tegenstander. Hij hoeft geen spectaculaire reddingen te maken, omdat zijn positionering zo goed is."

Drie aanhoudingen na moord op broer kroongetuige Nabil B.

Een arrestatieteam van de politie heeft vrijdagavond een 41-jarige man aangehouden in verband met de dodelijke schietpartij op de TT. Melissaweg donderdagochtend in Amsterdam. 

Mogelijke vluchtauto
Direct na de moordpartij, waar de broer van kroongetuige Nabil B.om het leven kwam, startte een groot rechercheonderzoek. Forensische specialisten voerden op diverse plaatsen onderzoek uit. Diverse goederen zijn in beslag genomen en met spoed overgebracht naar het NFI voor DNA-onderzoek. Aan het begin van de avond kwam het bericht van het NFI dat DNA was aangetroffen dat overeenkwam met een DNA-profiel in de databank.

Uit nader onderzoek door de rechercheurs van de Dienst Regionale Recherche bleek dat de verdachte met het overeenkomende DNA zou verblijven in een woning in Hilversum. Dit kwam overeen met de resultaten uit onderzoek naar een gestolen Seat Leon. In eerdere berichtgeving was al bekendgemaakt dat dit voertuig heeft rondgereden in 't Gooi. De kentekenplaten op de aangetroffen Seat waren vervalst. De auto met het originele kenteken rijdt derhalve nog rond.

In het bedrijf waar de moord heeft plaatsgevonden nam de politie beeldmateriaal van de bewakingscamera's in beslag. Op het beeldmateriaal van verschillende camera’s is de schutter te zien.

Meerdere aanhoudingen en vuurwapens aangetroffen
In de nacht van vrijdag op zaterdag is door het arrestatieteam een tweede verdachte aangehouden op de Rijksweg A13, ter hoogte van Rijswijk. Het betreft een 34-jarige man. Zaterdagochtend is ook een derde verdachte aangehouden op een locatie in het Westland. Dit betreft een 31-jarige man. Zij worden verdacht van wapenbezit en medeplichtigheid aan de moord. Tijdens het onderzoek, dat nog onverminderd doorgaat, zijn tot op heden meerdere automatische- en handvuurwapens en andere relevante goederen in beslag genomen.

De aangehouden verdachten zijn allen ingesloten en zitten in volledige beperkingen, waardoor de politie er niets meer over kan vertellen.

De gestolen auto (Foto: Politie.nl)
De gestolen auto (Foto: Politie.nl)

Vlap: "Spelers hebben tegenwoordig minder geduld"

Sc Heerenveen-middenvelder Michel Vlap heeft aan den lijve ervaren dat spelers tegenwoordig steeds minder geduld hebben in de voetbalwereld.

De twintigjarige middenvelder maakte afgelopen seizoen zijn debuut in de hoofdmacht van Heerenveen en heeft in de loop van dit seizoen een basisplaats bemachtigd bij de Friezen. "Ik speelde hier in de jeugd met jongens uit Rotterdam en Amsterdam. Die zeiden: als ik niet aan de bak kom, ga ik gewoon ergens anders heen", vertelt Vlak in gesprek met het NRC Handelsblad.

"Ze hadden hun praatje klaar, maar als je ziet waar ze nu terecht zijn gekomen. Ik had maar één doel: Heerenveen 1." Vlap kwam dit seizoen tot 21 wedstrijden in het eerste elftal van Heerenveen en was daarin drie keer trefzeker en gaf drie assists.

Oud-voetballer Jeffrey Talan onderschrijft de mening van Vlap. "Spelers hebben tegenwoordig minder geduld. Zijn ze niet op hun plek, dan vragen ze hun zaakwaarnemer een andere club te zoeken. Leg elftalfoto's van nu naast die van twee jaar geleden en je herkent de gezichten niet meer."

Van Gaal: "Zoals Manchester City had ik graag gevoetbald bij United"

Louis van Gaal wilde Manchester United laten voetballen zoals Manchester City nu onder Josep Guardiola doet.

De Nederlander werd in 2016 ontslagen door the Red Devils, ondanks dat het de FA Cup had gewonnen. Van Gaal werd gedurende zijn tijd in Engeland meermaals bekritiseerd vanwege het spel dat hij zijn ploeg liet spelen.

"Guardiola is, voor mij, momenteel de beste coach van de Premier League", vertelt Van Gaal aan SportBild. "Pep heeft van City een machine gemaakt. Hij laat het voetbal zien dat ik graag bij Manchester United had gespeeld."

"Maar hij heeft er betere spelers voor. Het proces zou voor mij langer hebben geduurd. Helaas kreeg ik er geen tijd voor." Met nog acht wedstrijden te spelen heeft Manchester City zestien punten voorsprong op nummer twee Manchester United en ligt de titel in de Premier League voor het grijpen.

Afellay niet meer welkom bij Stoke City

Ibrahim Afellay hoeft dit seizoen niet meer op speeltijd te rekenen bij Stoke City. Dat meldt de BBC.

Manager Paul Lambert is ontevreden met de inzet en de houding van de voormalige Oranje-international, die sinds 30 december al niet meer in actie kwam voor The Potters. De ploeg verloor toen op Stamford Bridge met 5-0 van Chelsea. Volgens de BBC staat de clubleiding van Stoke achter het standpunt van Lambert.

Afellay hoeft zich voorlopig dus niet op de club te melden. De 31-jarige speler staat sinds de zomer van 2015 bij zijn huidige club onder contract, nadat hij bij Barcelona niet meer in de toekomstplannen voorkwam. In zijn eerste jaar in het Britannia Stadium kwam Afellay nog tot 36 optredens, waarvan 31 in de Premier League, maar daarna ging het bergafwaarts.

Mede door blessureleed speelde de oud-PSV'er sinds de start van vorig seizoen slechts negentien keer in het eerste elftal. Daardoor is Afellay ook al een tijdje niet meer in beeld voor het Nederlands elftal. De 53-voudig international (zeven goals) kwam twee jaar geleden voor het laatst uit voor Oranje, dat toen met 1-2 van Engeland won.

Xiaomi 4K action cam, smartwatch voor ¤7 en nog twee deals...

We zitten nog steeds in de promotieweek van Gearbest waarbij ze óók nog steeds de regeling hebben dat je douanekosten retour krijgt als je kiest voor 'priority line / registered air mail' als shipping optie. Goed om te weten dus

3103-1 (Foto: gbofficial)

Vanuit de promotie 'Top Selling Mobile Phoneskomt ook de actie met deze UMIDIGI S2 Pro smartphone. Eigenlijk één van de topmodellen onder de Chinaphones op het moment in de prijsklasse tot €250. Het gaat om een 6-inch FullHD+ scherm mét Gorilla Glass 4. Dit alles in een behuizing vergelijkbaar met 5,5-inch toestellen. Kortom, een groter scherm maar geen grotere telefoon. De 5100mAh accu is ook top, genoeg juice om de dag makkelijk door te komen. Om af te sluiten heb je nog het 6GB werkgeheugen en 128GB opslag wat eigenlijk ideaal is. Geen omkijken naar dus. Check snel de aanbieding voor deze S2 Pro hier voor €246, of bij interesse in andere telefoons de gehele actiepagina.

3103-2 (Foto: gbofficial)

Huh...?! Een smartwatch voor 7 euro, kan dat? Jazeker! Vanuit dezelfde promotie als de aanbieding hiervoor is ook een categorie 'smartwatches' opgenomen. Naast de nieuwe smartwatch van Xiaomi vind je daar ook dus deze U8. Een smartwatch die simpel is en vanwege het lage bedrag natuurlijk ideaal om cadeau te doen. Het heeft bluetooth om te synchroniseren met je telefoon, muziek te starten, de telefoon op te nemen, berichtjes lezen en sturen en nog wat van zulke bekende functies. Ook de stappenteller ontbreekt niet. Eigenlijk een typisch hebbedingetje voor dit geld, check de aanbieding hier voor voor €6,93

3103-3 (Foto: gbofficial)

Dan stappen we over naar een andere promotie van deze week, de 'Mega Sale Electronics' waarbij je wel kan bedenken wat daar allemaal tegen hoge kortingen te vinden is. Deze 4K action camera van Xiaomi onder andere ook. De vorige action cams van Xiaomi kregen erg goede reviews en vooral vanwege de prijs krijg je ontzettend veel waar voor je geld. Voor €111 euro ontvang je de camera waarbij je op 30FPS kan opnemen in 4K resolutie, 4 keer 1080P dus! Met de accu zit het ook goed want je kan 120 minuten opnemen. Het schermpje is is touchscreen en met bluetooth/wifi kan je weer je telefoon gebruiken om de cam te bedienen. Al met al een top ding, check snel de aanbieding hier.

3103-4 (Foto: gbofficial)

Als afsluiter een leuk item en ook weer uit de koker van Xiaomi vanuit dezelfde promotie. Het gaat om de Roidmi 3S auto-oplader én bluetooth muziekspeler. Zoek je dus nog een kwalitatieve charger voor in de auto is deze zeker geschikt. Je hebt de beschikking over 3.4A over twee USB-poorten en dus de mogelijkheid om je telefoon te koppelen aan dit apparaatje, waarbij de Roidmi 3S vervolgens een FM-signaal uitzendt waardoor je over je autoradio alles kan horen. Top dus, en dat voor een bedrag van maar €13,94...


Wilders wil uitstel behandeling hoger beroep

PVV-leider Geert Wilders en zijn advocaat Geert-Jan Knoops hebben het gerechtshof in Den Haag om uitstel gevraagd van de behandeling van het hoger beroep in de strafzaak over zijn uitspraken over 'minder Marokkanen'.

"We hebben hiervoor een verzoek ingediend", aldus Knoops naar aanleiding van een bericht in De Telegraaf. Wilders en Knoops willen afwachten wat het Openbaar Ministerie gaat doen met de aangiften die zijn gedaan na de uitspraak van Alexander Pechtold over Russen. De leider van D66 zei tijdens de ophef rond de opgestapte minister Halbe Zijlstra over diens vermeende ontmoeting met de Russische president Poetin, dat hij de eerste Rus nog moest tegenkomen die zijn fouten zelf rechtzet.

"De aangiften rond Pechtold en de zaak rond Wilders vertonen sterke parallellen. We willen daarom afwachten wat het OM hiermee gaat doen. Ik ga ervan uit dat ik het verzoek tijdens de inhoudelijke behandeling op 17 mei zal kunnen toelichten en dat het gerechtshof er dan een beslissing over neemt", aldus Knoops.

Het OM in Amsterdam zegt dat er op korte termijn een beslissing valt over de aangifte tegen Pechtold.

Wilders wil uitstel behandeling hoger beroep
Wilders wil uitstel behandeling hoger beroep (Foto: ANP)

Rusland mag niet naar World Cup worstelen in VS

Het is weer eens zover: een land mag vanwege politiek gemekker niet meedoen aan een groot internationaal sporttoernooi. Dit keer gaat het om de prestigieuze World Cup in het worstelen, waar jaarlijks acht landenteams aan meedoen, zowel in de vrije stijl als in het Grieks-Romeins worstelen.

Komende week wordt de World Cup vrije stijl gehouden in het Amerikaanse Iowa City, met Rusland zoals altijd als een van de kandidaten voor de titel. Dat gaat hem echter niet worden, want het is de Amerikaanse ambassade in Moskou niet gelukt om visa te krijgen voor de Russen.

Zoals gewoonlijk probeerde de organiserende sportbond, in dit geval de Amerikaanse worstelbond, alles om het toch voor elkaar te krijgen - men heeft immers het liefst een zo sterk mogelijk toernooi - maar dat lukte niet. Het leidde er al toe dat het Russisch ministerie van Buitenlandse Zaken liet weten dat de VS niet in staat is om internationale sporttoernooien te organiseren.

"Vanwege de sterk verminderde aanwezigheid van ambassadepersoneel in Moskou, is er bijzonder weinig tijd beschikbaar om dit soort zaken te regelen", liet de ambassade in Moskou weten tegenover een senator van Iowa, die zich ook in de strijd mengde om de Russen naar het toernooi te helpen. 

Volgens een woordvoerdster van het Russisch ministerie gaat het om 'publieke en directe discriminatie', waarbij ze liet weten dat het 'overduidelijk volstrekt onmogelijk is om internationale toernooien in de VS te organiseren, want ze spelen het niet eerlijk'. Turkije trok zich eerder ook al terug, net als veelvoudig World Cup-kampioen Iran. Turkije, Iran en Rusland wonnen in 2016 in Rio bij elkaar vier van de zes gouden olympische medailles in het vrijestijlworstelen.

Vorig jaar waren er rondom het WK gewichtheffen, ook in de VS, al grote problemen met visa voor deelnemers. Zo duurde het een eeuwigheid voor de ijzersterke Iraanse ploeg eindelijk te horen kreeg dat men mee mocht doen aan het WK.

Rusland zet ruim 50 Britse diplomaten uit

Rusland heeft Groot-Brittannië laten weten dat iets meer dan vijftig Britse diplomaten moeten vertrekken. Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken meldde aan het staatspersbureau Sputnik dat tot de maatregel is besloten omdat Moskou bij de diplomatieke uitwisseling naar "gelijkheid" streeft.

Londen heeft een maand gekregen om ervoor te zorgen dat er net zoveel Russische diplomaten in Groot-Brittannië zijn als Britse diplomaten in Rusland. Eerder zette Moskou al 23 Britse diplomaten het land uit als vergelding voor de uitzetting van 23 Russische diplomaten uit Groot-Brittannië. Die moesten op bevel van de Britse premier Theresa May uit Groot-Brittannië vertrekken.

Aanleiding voor het diplomatieke conflict is de vergiftiging van voormalig dubbelagent Sergej Skripal en zijn dochter. De twee werden begin maart bewusteloos aangetroffen op een bank in de Engelse stad Salisbury. Al snel bleek dat het om een aanslag ging en er zenuwgas was gebruikt.

Londen beschuldigt Rusland van betrokkenheid, maar Moskou ontkent.

Rusland zet ruim 50 Britse diplomaten uit
Rusland zet ruim 50 Britse diplomaten uit (Foto: ANP)

Efteling neemt herbouwde Python in gebruik

De Efteling heeft zaterdag de gerenoveerde Python heropend voor het publiek. De achtbaan is in de afgelopen twaalf weken bijna volledig afgebroken en weer opgebouwd. De Python ziet er als vanouds uit, alleen is de baan verbeterd waardoor een ritje sneller en soepeler gaat.

De Python werd in 1981 geopend en was destijds de grootste achtbaan op het Europese vasteland. Het was ook de eerste attractie naast het Sprookjesbos en de speeltuin van het park in Kaatsheuvel.

"De Python is niet meer weg te denken uit de Efteling. Vele gasten hebben er bijzondere herinneringen aan en wij willen dat de komende generaties ook bieden", aldus bestuursvoorzitter Fons Jurgens zaterdag.

De renovatie heeft 4,5 miljoen euro gekost.

Efteling neemt herbouwde Python in gebruik
Efteling neemt herbouwde Python in gebruik (Foto: ANP)

Fox News-presentatrice ertussenuit na ophef

Een presentatrice van het Amerikaanse Fox News heeft aangekondigd komende week vrij te nemen, nadat ze voor commotie had gezorgd. In een tweet had Laura Ingraham zich neerbuigend uitgelaten over David Hogg, een van de organisatoren van de March of Our Lives, het grootste protest tegen wapenbezit in de VS ooit, meldde de zender CBS.

Hogg zit op school in Parkland waar vorige maand een scholier een bloedbad aanrichtte. Ingraham had een spottend bericht de wereld ingestuurd over Hogg dat diverse universiteiten hem hadden afgewezen. Hogg riep vervolgens adverteerders op haar programma te boycotten. Elf bedrijven gaven daar gehoor aan.

Op Twitter bood de presentatrice nog wel haar excuses aan, maar volgens Hogg was dat te laat.

Fox News-presentatrice ertussenuit na ophef
Fox News-presentatrice ertussenuit na ophef (Foto: ANP)

Tiger Woods: "Ik ben een wandelend wonder"

Golflegende Tiger Woods vindt zichzelf een 'wandelend wonder'. Dit liet hij weten tijdens een persmoment in de voorbereiding op de Masters in Augusta, de eerste golfmajor van dit jaar.

Een slepende rugblessure en diverse operaties wierpen Woods de afgelopen jaren ver terug. Even werd gevreesd dat hij nooit meer zou kunnen golfen. Maar Woods lijkt die fysieke problemen eindelijk te hebben overwonnen. Zo werd hij onlangs tweede bij het PGA-toernooi van Palm Harbor. Momenteel staat hij weer 149e op de wereldranglijst, waar hij het jaar begon op plaats 656. 

Volgens Woods, die de Masters vier keer won, valt alles weer op zijn plaats. "Ik heb een tweede kans in het leven gekregen. Ik ben een wandelend wonder. Ik heb enorm veel zin in de Masters. De baan, de sfeer en de entourage maken het toernooi de hemel voor golfers. Ik ga hier voor maar één ding en dat is de winst."

Isner en Zverev naar finale masterstoernooi Miami

Tennissers John Isner en Alexander Zverev hebben zich geplaatst voor de finale van het masterstoernooi van Miami. Op het fraaie Key Biscane voorkwam Isner zo dat Juan Martin del Potro de Sunshine Double pakte: hij won eerder ook het toernooi van Indian Wells.

Isner was in de eerste set veel te sterk voor Del Potro, maar de Argentijn bood in set twee toch weer goed partij. Hij sleepte er een tiebreak uit, maar daarin was de Amerikaanse nummer zeventien van de wereld voor eigen publiek toch weer een maatje te groot voor de mondiale nummer zes: 6-1, 7-6 (2).

Zverev, 's werelds nummer vijf, nam het op tegen de Spanjaard Pablo Carreño Busta. De Spaanse nummer negentien van de wereld liet kansen in de tiebreak van de eerste set liggen, waarna hij in set twee geen vuist meer kon maken: 7-6 (4), 6-2. 

In het dubbelspel bij de dames viel het doek in de halve finales voor de Nederlandse Demi Schuurs en haar Belgische partner Elise Mertens. Ze verloren na een supertiebreak met 6-4, 3-6 [9-11] van het Tsjechische duo Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova.

NHL: Lightning haalt uit in Madison Square Garden

De ijshockeyers van de Tampa Bay Lightning hebben in Madison Square Garden een flinke tik uitgedeeld. De New York Rangers werden met 3-7 op hun plaats gezet door de ploeg uit Florida.

Brady Skjei zette de Rangers na een kwartier nog op voorsprong, maar Cedric Paquette en Alexander Killorn brachten de Lightning langszij in de tweede periode. Vladislav Namestnikov, dit jaar overgekomen van Tampa Bay naar New York, mengde zich een paar keer stevig in de strijd, zonder succes.

JT Miller, nog eens Paquette en Brayden Point zetten Tampa Bay op 1-5, waarna de pas 18-jarige, maar zeer veelbelovende Tsjech Filip Chytil zijn eerste NHL-goal ooit maakte: 2-5. Chris Kreider gaf de Rangers nog wat hoop, maar Point en Dan Girardi boorden die de grond in. 

Uitslagen NHL vrijdag
New York Islanders - Toronto Maple Leafs 4-5
New York Rangers - Tampa Bay Lightning 3-7
Washington Capitals - Carolina Hurricanes 1-4
Colorado Avalanche - Chicago Blackhawks 5-0
Anaheim Ducks - Los Angeles Kings 2-1 OT
Vegas Golden Knights - St. Louis Blues 4-3 OT

De hoogtepunten van de avond (Bron: YouTube)

Schoonmaakster maakt naaktfoto's van demente bejaarden en wordt ontslagen

Een verzorgingstehuis in België heeft een schoonmaakster ontslagen die zich met geheel andere zaken dan alleen schoonmaken bezig bleek te houden. De 29-jarige dame bleek namelijk wel erg opgewonden te worden van demente bejaarden, zo lijkt het.

Mevrouw kleedde minstens twee vrouwelijke cliënten uit, beiden bejaard en dement. Vervolgens maakte de schoonmaakster naaktfoto's van de vrouwen, die ze naar collega's stuurden. Die werden daar ogenschijnlijk een stuk minder geil van, want ze sloegen alarm bij de leiding.

De voorzitter van het Openbaar Centrum voor Maatschappelijk Welzijn, Kurt De Loor, was dan ook duidelijk: "De medewerkster is onmiddellijk op non-actief gezet", zegt hij tegenover Het Laatste Nieuws. 

Overigens zijn de dames niet de enige slachtoffers van de schoonmakende viespeuk. Zo zou ze porno hebben laten zien aan een mannelijke bejaarde, waarna ze hem daar later mee vernederde.

NBA: James breekt record Jordan met 867e keer op rij in dubbele cijfers

Basketballer LeBron James heeft weer eens een bijzonder record gebroken. De vedette van de Cleveland Cavaliers dunkte tegen de New Orleans Pelicans halverwege het eerste kwart zijn tiende punt binnen en daarmee ging een record van Michael Jordan eraan.

Jordan kwam in 866 opeenvolgende wedstrijden in het reguliere seizoen tot minstens tien punten, James dook vrijdag voor de 867e opeenvolgende keer de dubbele cijfers in. De laatste keer dat hij de tien niet haalde was op 5 januari 2007, tegen de Milwaukee Bucks (acht punten).

Dat is zo lang geleden, dat zo'n negentig procent van de huidige NBA-spelers destijds nog niet in de NBA speelde, en alle teamgenoten van James op die dag zijn inmiddels al gestopt. De Cavaliers hadden er nog wat aan ook, want met de nodige moeite werden de Pelicans verslagen: 107-102. 

Overigens duurt het nog wel even voor iemand de kans heeft om James in te halen - al zou zijn reeks überhaupt nu stoppen. James Harden staat met 'slechts' 257 opeenvolgende wedstrijden met dubbele cijfers het dichtst in de buurt, gevolgd door DeMarcus Cousins (162) en Damian Lillard (133).

De Denver Nuggets hielden zich in de strijd om de play-offplaatsen in de Eastern Conference. De spelers van de Oklahoma City Thunder werden na overtime nipt verslagen: 125-126, waardoor OKC nog zeker niet veilig en Denver nog zeker niet uitgeschakeld is.

Uitslagen NBA vrijdag
Orlando Magic - Chicago Bulls 82-90
Atlanta Hawks - Philadelphia 76ers 91-101
Cleveland Cavaliers - New Orleans Pelicans 107-102
Houston Rockets - Phoenix Suns 104-103
Oklahoma City Thunder - Denver Nuggets 125-126 OT
Dallas Mavericks - Minnesota Timberwolves 92-93
Utah Jazz - Memphis Grizzlies 107-97
Los Angeles Lakers - Milwaukee Bucks 122-124 OT
Portland Trail Blazers - Los Angeles Clippers 105-96

James passeert Jordan (Bron: YouTube)

De beste plays van de avond (Bron: YouTube)

Badmintonner Caljouw via wereldtopper naar halve finales Orléans

Badmintonner Mark Caljouw heeft de halve finales bereikt van de Orléans Masters, het toernooi wat de Nederlander vorig jaar op zijn naam schreef. In een spannende kwartfinale rekende Caljouw knap af met de Deen Jan Ø. Jørgensen.

Jørgensen staat weliswaar op de 76e plek van de wereldranglijst - aanzienlijk lager dan de 39e van Caljouw - maar dat kwam vooral door een blessure. De Deen is Europees kampioen en stond tot voor zijn onderbreking dik in de mondiale top-10.

Caljouw was dan ook zeker niet de favoriet, maar de Nederlander had daar geen boodschap aan. In twee spannende games verschalkte hij Jørgensen, die met 24-22, 23-21 kon gaan douchen. In de halve eindstrijd neemt de 23-jarige Rijswijker het zaterdagavond op tegen Sameer Verma uit India.

Selena Piek en Cheryl Seinen staan in het damesdubbel in de halve finales, door met 21-9, 21-18 van het Deense duo Amalie Magelund en Freja Ravn te winnen. De als eerste geplaatste Bulgaarse zussen Gabriela en Stefani wachten zaterdag op Piek en Seinen. 

MLB: Tigers juichen te vroeg en zien Pirates winnen, 8 extra innings in Miami

Voor de honkballers van de Detroit Tigers en Pittsburgh Pirates was het vrijdag Opening Day, in plaats van donderdag. Op die dag verregende de wedstrijd in de Motor City namelijk en dus begonnen de ploegen vrijdag een dag later aan het seizoen in de MLB.

Detroit nam een voorsprong, maar Pittsburgh kwam met een rake slag van Francisco Cervelli langszij. Miguel Cabrera sloeg namens de Tigers twee man binnen en hielp zijn ploeg weer naar de leiding, maar dankzij Cervelli en Josh Bell namen de Pirates wederom het heft in handen.

De Tigers stonden met een 6-10 achterstand klaar voor hun laatste inning en dat werd een mooie voor de thuisfans: James McCann en Dixon Machado sloegen beiden een double en dus stond het ineens weer 10-10, waardoor de wedstrijd richting extra innings ging.

Nicholas Castellanos leek in de tiende inning de winnende run voor de Tigers binnen te lopen, maar na video review werd deze afgekeurd en dus konden de festiviteiten weer afgebroken worden. In de dertiende inning ging het helemaal fout voor Detroit: Gregory Polanco ramde de bal de tribunes in en scoorde een three run home run: 10-13 Pirates, einde wedstrijd.

Zoveel wisselingen van de wacht waren er in Miami niet, waar de Marlins het opnamen tegen de Chicago Cubs. Dat werd wel een langdurige wedstrijd, want na de eerste negen innings stond het 1-1. Pas in de zeventiende inning werd het beslist: Miguel Rojas sloeg een honkslag waar Brian Anderson de winnende 2-1 op wist te maken.

Uitslagen MLB vrijdag
Detroit Tigers - Pittsburgh Pirates 10-13 (4 extra innings)
Cincinnati Reds - Washington Nationals 0-2
Toronto Blue Jays - New York Yankees 2-4
Miami Marlins - Chicago Cubs 2-1 (8 extra innings)
Tampa Bay Rays - Boston Red Sox 0-4
Atlanta Braves - Philadelphia Phillies 4-5 (2 extra innings)
Texas Rangers - Houston Astros 5-1
Arizona Diamondbacks - Colorado Rockies 9-8
Oakland Athletics - Los Angeles Angels 1-2
Los Angeles Dodgers - San Francisco Giants 0-1
San Diego Padres - Milwaukee Brewers 6-8

Tigers - Pirates (Bron: YouTube)

Marlins - Cubs (Bron: YouTube)

VN: zorgen over Gaza, verslechtering dreigt

Een hoge official van de VN waarschuwde in de Veiligheidsraad dat in Gaza "de situatie de komende dagen kan verslechteren." Bij protesten vrijdag van Palestijnen kwamen zeker zestien mensen om het leven. Het aantal gewonden bij de Mars van de terugkeer, zoals het protest heet, is opgelopen tot 1100. Volgens Palestina zijn er zelfs 1400 gewonden.

VN-official Taye-Brook Zerihoun riep Israël op zich te houden aan de internationale mensenrechten en kinderen te beschermen. Volgens Palestina zijn bij de protesten kinderen om het leven gekomen. Secretaris-generaal Antonio Guterres riep op tot een onafhankelijk onderzoek naar de doden en gewonden.

De radicaal-islamitische Hamas wil met de actie het ,,recht op terugkeer" ondersteunen voor Palestijnse vluchtelingen. Er waren zo'n 30.000 deelnemers.

Israëlische militairen schoten gericht op raddraaiers, zoals het leger vrijdag ook had aangekondigd. Demonstranten gooiden brandende autobanden, molotovcocktails en stenen naar de militairen.

De protesten zouden moeten duren tot 15 mei. De Palestijnen vieren 15 mei als Dag van de Catastrofe omdat ongeveer 700.000 Palestijnen zijn gevlucht of verdreven tijdens de eerste oorlog in het Midden-Oosten in 1948.

VN: zorgen over Gaza, verslechtering dreigt
VN: zorgen over Gaza, verslechtering dreigt (Foto: ANP)

Agent VS ontslagen om doden zwarte man in 2016

Een blanke politieagent uit Louisiana is vrijdag ontslagen vanwege het doodschieten van een zwarte man in 2016 in Baton Rouge. Een andere agent is geschorst om zijn betrokkenheid bij de dood van deze Alton Sterling.

De ontslagen agent wordt verweten dat hij zijn geduld verloor en zich niet aan de korpsregels hield. De maatregel van het politiekorps is opmerkelijk, want juist deze week zei de procureur-generaal van de staat Louisiana dat de twee agenten niet worden aangeklaagd omdat hun acties gerechtvaardigd waren.

De dodelijke schoten van de politie waren in 2016 het begin van een fel debat in de Verenigde Staten over politiegeweld tegen zwarten. Sterling was wel gewapend.

De afgelopen dagen was er veel ophef in Amerika over een soortgelijke actie waarbij een ongewapende zwarte man zes keer door de politie in zijn rug werd geschoten en overleed.

Agent VS ontslagen om doden zwarte man in 2016
Agent VS ontslagen om doden zwarte man in 2016 (Foto: ANP)

Brand in ambassade Kameroen Den Haag

De ambassade van Kameroen in Den Haag is fors beschadigd door de brand die zaterdagmorgen rond 4.00 uur werd ontdekt. De brand is vermoedelijk ontstaan in de meterkast. Het duurde enige voordat de brandweer de brandhaard had gevonden. Er moesten plafonds en wanden worden verwijderd.

Het vuur ging van de meterkast over in een leidingschacht en dat maakte bestrijding van de brand aan de Amaliastraat lastig. De brandweer rukte met groot materieel uit.

Brand in ambassade Kameroen Den Haag
Brand in ambassade Kameroen Den Haag (Foto: ANP)

FOK! Wat een weer: paasdagen verlopen kil

Hallo allemaal!

Vandaag hebben we toch wel een tweedeling in het land. In de noordoostelijke helft blijft het nog lang bewolkt en kil, terwijl men in de rest van het land geregeld de zon te zien zal krijgen. Helemaal droog blijft het echter niet. In het binnenland kan er een enkele bui ontstaan met misschien wel een klap onweer en/of hagel. Ik verwacht echter geen uitgebreide buientoestanden. Het zullen meer lokale gevallen zijn. De meeste kans daarop heeft het oosten en zuiden. In het westen blijft het overwegend droog. De temperaturen verschillen nogal. De koude lucht zit behoorlijk dichtbij, maar bereikt ons echter nét niet. Alleen in de bewolkte gebieden is het erg fris met maar 6 graden. Elders in den lande kan het nog wel een graad of 10 a 11 worden. Veel wind staat er niet. Alleen op de Wadden staat er een matige oostelijke wind.

Kijken we even naar de paasdagen, dan wordt ik er niet echt enthousiast van. De wind draait naar het noorden en dan kan de koude polaire lucht ons land wel overspoelen. Beide dagen moeten we het doen met 7 graden. Op eerste paasdag is er nog ruimte voor wat zon, maar op tweede paasdag lijkt het overwegend bewolkt te zijn. Ook kan er gedurende deze periode wat lichte regen of een buitje vallen. 

Fijne dagen!

Nederland
 

Zonnetje in de polder (Foto: Stephan5)
Het was lekker weer de afgelopen dagen om even lekker de polder in te fietsen. (Foto: Stephan5)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Minister: uitzetting diplomaten verrast niet

Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken noemt de uitzetting van twee Nederlandse diplomaten uit Rusland geen verrassing. Het duo moet binnen twee weken vertrekken. In reactie op een aanslag op een voormalige Russische dubbelspion in Groot-Brittannië had Nederland al twee Russische diplomaten de deur gewezen.

Blok zegt mee te leven met de Nederlandse diplomaten en hun families, "die nu opeens afscheid moeten nemen van vrienden en collega's."

De bewindsman wijst erop dat de situatie komt door de aanslag met een chemisch wapen in het Britse Salisbury. "We blijven dan ook herhalen dat Rusland hierover duidelijkheid moet geven en mee moet werken"aan het onderzoek dat nu loopt.

Minister: uitzetting diplomaten verrast niet
Minister: uitzetting diplomaten verrast niet (Foto: ANP)

Doorzoeken Russisch vliegtuig is 'provocatie'

Rusland is verbolgen over een doorzoeking van een Russisch vliegtuig van Aeroflot uit Moskou dat vrijdag op Londen Heathrow is geland. De Russische ambassade in Groot-Brittannië zegt dat de doorzoeking een "regelrechte provocatie" is. Volgens de Russen is het tegen alle regels om een vliegtuig te doorzoeken zonder dat het cabinepersoneel aan boord is.

De Britse autoriteiten hebben nog niet gereageerd op de beschuldigingen. Het vliegtuig is inmiddels weer vertrokken naar Moskou. De Londense politie zegt van niets te weten.

De verhouding tussen het Verenigd Koninkrijk en Rusland zijn sinds de aanslag op de oud-spion Sergej Skripal zwaar verslechterd. Over en weer zijn tientallen diplomaten uitgewezen. Ook andere landen, zoals Nederland, hebben Russische diplomaten uitgewezen.

Doorzoeken Russisch vliegtuig is 'provocatie'
Doorzoeken Russisch vliegtuig is 'provocatie' (Foto: ANP)

Oostenrijk met Graz/Schladming in strijd om Winterspelen 2026

Het Oostenrijks Olympisch Comité (ÖOC) heeft zich bij het Internationaal Olympisch Comité (IOC) officieel kandidaat gesteld voor de Olympische Winterspelen van 2026. Het gaat daarbij om een bid met Graz als gaststad, waarbij samengewerkt gaat worden met Schladming.

De letter of intent moet op z'n laatst zaterdag gestuurd worden, waarna op 1 april de voorbereidingsfase begint. Landen en steden hebben dan tot oktober om zaken als onderzoeken en uitgebreidere plannen op tafel te leggen, om zich zo een weg te banen naar de stemming in september 2019, als de gaststad voor de Spelen gekozen wordt.

Graz, na Wenen de tweede stad van Oostenrijk, liet samen met Schladming eerder al weten dat men hard werkte aan een financieel duurzaam plan om de Spelen te organiseren. Een haalbaarheidsonderzoek en een concept voor de infrastructuur moet in juni volgen, maar het lijkt erop dat er weinig nieuwbouw nodig is: Schladming organiseerde in 1982 en 2013 het WK alpineskiën al en het enige serieuze bouwproject lijkt een nieuwe ijshockeyhal in Graz te zijn, die toch al op de planning staat.

Innsbruck wilde aanvankelijk ook voor de Spelen van 2026 gaan, maar men slaagde er niet in het volk ervan te overtuigen dat financieel duurzame Spelen wel degelijk haalbaar zijn - zeker in een land waar vrijwel alle faciliteiten al lang voorhanden zijn. Het grootste vraagteken voor Graz/Schladming lijkt te liggen bij de baan voor de sleesporten: Innsbruck heeft er een veelgebruikte baan, maar de vraag is of men dat wél ziet zitten, na het afwijzen van de Spelen.

Het Slaapmutsje (NSFW)

Het is vrijdagnacht en dat betekent tijd voor een Slaapmutsje

Maar eerst wil ik collega Fappesma bedanken voor het invallen vorige week.

Ik had er vorige week simpelweg geen tiet voor of zoals Fappesma zei, 'verdwaald in een zee van tieten',

maar gelukkig heeft Fappesma een geest die net zo wellustig en verdorven is als die van mij

Hij heeft de lat weer extra laag gelegd en ik moet dat natuurlijk deze week weer zien te ondertreffen.

Dus zonder verder gewauwel, uw Mutsje van deze week.

Enjoy

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.