Nederlandse clubs door naar kwartfinales EHL

De hockeyclubs van Rotterdam, Bloemendaal en Kampong hebben de kwartfinales bereikt van de Euro Hockey League. Op eigen veld wonnen de hockeyers uit Rotterdam na shoot-outs van Mannheimer HC. Bloemendaal won met 8-0 van KHC Dragons uit België. Vrijdag bereikte Kampong al de volgende ronde.

Lange tijd leek Mannheimer HC op weg naar de zege. De regerend Duits kampioen stond na twee velddoelpunten met 4-0 voor, in de EHL tellen velddoelpunten namelijk dubbel. Acht minuten voor tijd scoorde Tjep Hoedemakers en bracht Rotterdam terug tot 2-4. Kort voor tijd maakte Thijs van Dam de gelijkmaker. Shoot-outs moesten vervolgens de beslissing brengen. Na de eerste serie van vijf shoot-outs was de stand nog steeds gelijk. Door een misser van Mannheimer HC-speler Guido Barreiros ging de winst naar Rotterdam.

Het bereiken van de kwartfinales ging voor Bloemendaal een stuk eenvoudiger. In de wedstrijd tegen KHC Dragons stond de ploeg uit Bloemendaal halverwege met 4-0 voor. In de tweede deel bouwden de Nederlandse ploeg de voorsprong verder uit. Bij het laatste fluitsignaal was de eindstand 8-0.

Zondag speelt Kampong tegen Racing Club Brussel. Op 2e Paasdag is het Franse Saint-Germain de tegenstander van Kampong. Rotterdam is gekoppeld aan Uhlenhorst Mühlheim.