Isner en Zverev naar finale masterstoernooi Miami

heywoodu

Tennissers John Isner en Alexander Zverev hebben zich geplaatst voor de finale van het masterstoernooi van Miami. Op het fraaie Key Biscane voorkwam Isner zo dat Juan Martin del Potro de Sunshine Double pakte: hij won eerder ook het toernooi van Indian Wells.

Isner was in de eerste set veel te sterk voor Del Potro, maar de Argentijn bood in set twee toch weer goed partij. Hij sleepte er een tiebreak uit, maar daarin was de Amerikaanse nummer zeventien van de wereld voor eigen publiek toch weer een maatje te groot voor de mondiale nummer zes: 6-1, 7-6 (2).

Zverev, 's werelds nummer vijf, nam het op tegen de Spanjaard Pablo Carreño Busta. De Spaanse nummer negentien van de wereld liet kansen in de tiebreak van de eerste set liggen, waarna hij in set twee geen vuist meer kon maken: 7-6 (4), 6-2. 

In het dubbelspel bij de dames viel het doek in de halve finales voor de Nederlandse Demi Schuurs en haar Belgische partner Elise Mertens. Ze verloren na een supertiebreak met 6-4, 3-6 [9-11] van het Tsjechische duo Barbora Krejcikova en Katerina Siniakova.