De Vries verzekerd van Formule 1 indien hij McLaren-collega verslaat

Nyck de Vries is volgend jaar verzekerd van een stoeltje in de Formule 1 als hij dit seizoen Lando Norris verslaat in het Formule 2-kampioenschap. Deze toezegging heeft de Nederlander gekregen van McLaren-teambaas Zak Brown.

In het programma Formule 1 Café van Ziggo Sport vertelde De Vries dat hij in 2019 de overstap maakt naar de Formule 1 indien hij Lando Norris verslaat. De Nederlander en Norris maken beide onderdeel uit van het junioren programma van McLaren. Naast in Formule 2 is Norris dit seizoen ook de officiële testrijder van het Britse F1-team.

“Het is letterlijk zo gezegd tegen mij door directeur Zak Brown en het staat zwart op wit. Ik heb het dus in eigen hand.”, aldus De Vries. “Lando heeft een bepaalde voorkeurspositie door zijn goede band met Zak Brown. Zijn vader betaalt Brown om Lando te managen. Maar als ik dit seizoen de verwachtingen waarmaak, zit ik in 2019 in de Formule 1.”

De Vries rijdt voor Prema Power. Met het Italiaanse topteam werd de huidige Sauber-coureur Charles Leclerc vorig jaar kampioen. Het nieuwe F2-seizoen gaat op 7/8 april van start in Bahrein.