Salah opnieuw belangrijk voor Liverpool, simpele zege voor United

Liverpool heeft nog net drie punten gepakt op bezoek bij Crystal Palace. Mohamed Salah was weer eens onmisbaar voor de bezoekers, die met 1-2 de winst pakten.

In de honderdste wedstrijd van Jürgen Klopp bij The Reds was de openingsfase voor Crystal Palace. Wilfried Zaha kreeg de eerste goede kans, maar hij stuitte op doelman Loris Karius. Aan de andere kant miste een Sadio Mané het doel maar net met een kopbal uit een hoekschop. Karius en Zaha speelden echter de hoofdrol in die beginfase.

Palace mocht binnen een kwartier namelijk al een strafschop nemen toen de keeper van Liverpool een overtreding maakte op Zaha. De 25-jarige Ivoriaan liet het scoren van elf meter vervolgens over aan Luka Milivojevic: 1-0. Mané probeerde kort daarna ook een strafschop te versieren en hij kreeg een gele kaart voor een fopduik.

Nadat een goal van de Senegalees kort daarna werd afgekeurd voor buitenspel, keek Liverpool halverwege het duel tegen een achterstand aan. In de tweede helft had Mané dan eindelijk zijn doelpunt te pakken; hij scoorde op aangeven van James Milner. Palace miste vervolgens een paar uitstekende kansen en de bezoekers leken in hun handen te mogen wrijven met een puntje.

Mané werd bovendien gespaard door arbiter Neil Swarbrick. De aanvaller pakte, met al een gele kaart op zak, de bal in zijn handen nadat hij vond dat er een overtreding op hem werd gemaakt. Liverpool mocht echter met elf man door en Salah zorgde er zes minuten voor tijd voor dat het elftal toch drie punten pakte: 1-2.

Manchester United - Swansea City 2-0
Manchester United blijft tweede in de Premier League door een thuiszege op Swansea City. Romelu Lukaku maakte een jubileumdoelpunt.

De Belgische aanvaller was na vijf minuten al trefzeker toen hij op aangeven van Alexis Sánchez via een tegenstander raak schoot. Het was voor Lukaku zijn honderdste doelpunt in de Premier League. Hij maakte er zeventien voor West Bromwich Albion, 68 namens Everton en bij Manchester United staat de teller nu op vijftien.

Kort na die treffer scoorde Lukaku bijna opnieuw, maar dit keer lag keeper Lukasz Fabianski in de weg. Na twintig minuten was het wel raak via Sánchez, die aan buitenspel ontsnapte en zijn tweede doelpunt in het shirt van The Mancunians maakte. Swansea creëerde op Old Trafford weinig, maar dat veranderde na rust.

Nadat Sánchez en Juan Mata kansen op de beslissing lieten liggen, hield David De Gea de thuisploeg op de been. De Spaanse doelman voorkwam tweemaal een treffer van Tammy Abraham. Het bleef daardoor 2-0, waardoor United tweede blijft met twee punten voorsprong op Liverpool. De rivaal heeft bovendien een wedstrijd meer gespeeld.