Vlap: "Spelers hebben tegenwoordig minder geduld"

Redactie

Sc Heerenveen-middenvelder Michel Vlap heeft aan den lijve ervaren dat spelers tegenwoordig steeds minder geduld hebben in de voetbalwereld.

De twintigjarige middenvelder maakte afgelopen seizoen zijn debuut in de hoofdmacht van Heerenveen en heeft in de loop van dit seizoen een basisplaats bemachtigd bij de Friezen. "Ik speelde hier in de jeugd met jongens uit Rotterdam en Amsterdam. Die zeiden: als ik niet aan de bak kom, ga ik gewoon ergens anders heen", vertelt Vlak in gesprek met het NRC Handelsblad.

"Ze hadden hun praatje klaar, maar als je ziet waar ze nu terecht zijn gekomen. Ik had maar één doel: Heerenveen 1." Vlap kwam dit seizoen tot 21 wedstrijden in het eerste elftal van Heerenveen en was daarin drie keer trefzeker en gaf drie assists.

Oud-voetballer Jeffrey Talan onderschrijft de mening van Vlap. "Spelers hebben tegenwoordig minder geduld. Zijn ze niet op hun plek, dan vragen ze hun zaakwaarnemer een andere club te zoeken. Leg elftalfoto's van nu naast die van twee jaar geleden en je herkent de gezichten niet meer."