Manchester City kan titel ruiken na winst op Everton

Manchester City kan volgende week uitgerekend tegen Manchester United kampioen van Engeland wonnen. De koploper zette Everton al snel opzij.

Eerder dit seizoen pakte City nog maar net een puntje tegen The Toffees, maar nu werd er al snel een comfortabele voorsprong gepakt. Na een minuut of vier bracht Leroy Sané de bezoekers aan de leiding door bij de tweede paal een mooie aanval via Aymeric Laporte en David Silva af te ronden. Acht minuten later maakte Gabriel Jesus er al 0-2 van met een rake kopbal.

Manchester City bleef domineren en Everton deed te weinig met de mogelijkheden die er lagen om te counteren. In de slotfase van de eerste helft was de wedstrijd al beslist toen David Silva werd bediend door Fernandinho en van dichtbij Raheem Sterling de 0-3 ruststand op het scorebord liet zetten.

Door enkele reddingen van doelman Jordan Pickford liep City na de pauze niet uit naar een grotere score. Yannick Bolasie zorgde uiteindelijk voor de enige treffer van de tweede helft. Met een schot dat via beide palen in het doel belandde, bepaalde hij de eindstand op 1-3. Manchester City kan komende zaterdag kampioen worden. Het team van Pep Guardiola moet dan in eigen huis van United winnen.