Schalke 04 wint en stelt titel Bayern uit

Schalke 04 heeft zaterdagmiddag drie punten gepakt in de Bundesliga. Door de zege op Freiburg kan Bayern München dit weekend nog geen kampioen worden.

Bij puntenverlies van Schalke zou Bayern München zaterdagavond de landstitel kunnen grijpen tegen Borussia Dortmund. Die Königsblauen begonnen aardig aan de wedstrijd en via Guido Burgstaller, Daniel Caligiuri en Naldo werden wat kansen gecreëerd. Daniel Caligiuri maakte de openingstreffer vanuit een strafschop.

Vervolgens ontstonden er wat opstootjes, omdat de penalty discutabel was. Freiburg-aanvaller Nils Petersen kreeg in een minuut twee gele kaarten, waardoor de bezoekers met tien man kwamen te staan. Ook trainer Christian Streich werd weggestuurd. Het was Burgstaller die de wedstrijd uiteindelijk besliste door via de paal te scoren.

Schalke 04, dat al zes keer op rij heeft gewonnen in de Bundesliga, heeft nu vier punten voorsprong op nummer drie Borussia Dortmund. Zaterdagavond komt BVB dus in actie tegen koploper Bayern München. De aftrap in de Allianz Arena is om 18:30 uur.

Uitslagen Bundesliga:

Schalke 04 - SC Freiburg 2-0
TSG Hoffenheim - 1.FC Köln 6-0
Bayer Leverkusen - FC Augsburg 0-0
Hannover 96 - RB Leipzig 2-3
VfB Stuttgart - Hamburger SV 1-1