Internazionale en Lazio winnen in Serie A, AS Roma verspeelt punten

H.Vviv

AS Roma heeft in de Serie A twee punten laten liggen bij Bologna. De derde plaats van de Romeinen komt daardoor in gevaar.

Roma kende in Bologna een teleurstellende eerste. Radja Nainggolan viel na amper een kwartier al geblesseerd uit en even later nam de thuisploeg de leiding. Erick Pulgar scoorde nadat de bal vanuit een scrimmage bij hem terechtkwam. Bologna, de nummer elf van de Serie A, ging daardoor met een voorsprong rusten.

Dat mede doordat Kevin Strootman na een halfuur een enorme kans op de gelijkmaker onbenut liet. Edin Dzeko kopte door naar de Oranje-international, die bij de tweede paal van heel dichtbij de bal tegen de lat kreeg. In de tweede helft moest AS Roma daardoor alsnog op zoek naar die gelijkmaker, maar de gasten wisten weinig kansen te creëren.

Lazio
Lazio had lang veel moeite met Benevento, maar nam na een goed uur spelen afstand van de hekkensluiter in de Serie A: 6-2.

Al na negen minuten kreeg Benevento-doelman Christian Puggiono een rode kaart nadat hij hands gemaakt had. Snel daarna kwam Lazio op voorsprong via een doelpunt van Ciro immobile, maar was het binnen enkele minuten weer gelijk dankzij Danilo Cataldi.

Vlak na rust kwam Benevento zelfs op voorsprong dankzij een doelpunt van Guilherme. Na een uur spelen kwam Lazio weer op gelijke hoogte via een goal van Felipe Caicedo. Zes minuten na de gelijkmaker wist Stefan de Vrij via een kopbal de thuisploeg op voorsprong te zetten. Lazio zou via doelpunten van Immobile, Lucas Leiva en Luis Alberto (penalty) uitlopen naar een 6-2 winst.

Internazionale kende een gemakkelijke middag tegen degradatiekandidaat Hellas Verona, het werd 3-0. Al na 36 seconde scoorde Mauro Icardi de openingstreffer. Ivan Perisic en weer Icardi zorgde voor de overige doelpunten.

Uitslagen Serie A
Bologna - AS Roma 1-1
Lazio - Benevento 6-2
Internazionale - Hellas Verona 3-0
Fiorentina - Crotone 2-0
Genoa - SPAL 1-1
Cagliari - Torino 0-4
Atalanta - Udinese 2-0
Chievo - Sampdoria 2-1
Sassuolo - Napoli 1-1
Juventus - AC Milan 3-1