Valverde ook de beste in GP Miguel Indurain

Alejandro Valverde heeft GP Miguel Indurain op zijn naam geschreven. De 37-jarige Spanjaard van Movistar kwam solo aan in Estella na 189 kilometer. Carlos Verona wist nog het langst bij zijn landgenoot te blijven en kwam als tweede over de streep. De Australiër Nick Schultz werd op meer dan één derde.

Een kopgroep van acht renners kreeg in het begin van de wedstrijd de ruimte van het peloton. In de kopgroep was Jack Haig van Mitchelton-Scott de belangrijkste naam. De Australiër liet met nog zeventig kilometer te rijden de andere vluchters achter zich. Haig had op dat moment nog een voorsprong van twee minuten op het peloton.

Met nog vijftig kilometer te gaan versnelde Movistar in het peloton op een klim van de tweede categorie. Het peloton werd uitgedund tot een twintigtal renners, met daarbij vier renners van Movistar. Op de klim werd ook Haig ingerekend.

Movistar bleef het tempo hoog houden, waardoor niemand meer kon terug komen vanuit de achtergrond. Op dertig kilometer van de meet probeerde Robert Power (Mitchelton-Scott) het, maar hij werd al snel weer teruggepakt. Daarna ging de Fransman Lilian Calmejane (Direct Energie), maar dat was ook niet succesvol.

Daarna was het de beurt aan Carlos Betancur (Movistar). De Colombiaan fietste een voorsprong van veertig seconden bij elkaar, maar op de laatste klim werd hij weer ingerekend door de achtervolgers. Dat was voor Valverde het teken om zelf te gaan. Alleen zijn landgenoot Verona kon de Spanjaard volgen. Vijf kilometer voor de finish plaatse Valverde nog een versnelling op een oplopende streep en daar moest Verona passen bij de 37-jarige Spanjaard. Op de steile slotmuur bleef Valverde zijn voorsprong behouden op Verona en boekte alweer zijn achtste overwinning van het seizoen.