Hockeysters Oranje-Rood en Amsterdam winnen in laatste minuut

Een heerlijke topper en een bloedstollend degradatieduel stonden zaterdag op het menu van de Hoofdklasse in het Nederlandse dameshockey. Een gehavend Den Bosch ging op bezoek bij Laren en Nijmegen ontving hekkensluiter Groningen. Veel tijd om te herstellen hebben de dames niet, want maandag mogen ze weer aan de bak.

Laren - Den Bosch (1-2)
5' 0-1 Frédérique Matla
14' 1-1 (sc) Josien Galama
16' 1-2 (sc) Ireen van den Assem
Zonder Lidewij Welten heeft Den Bosch het topduel van Laren gewonnen. Daarmee evenaren de Brabanders hun eigen nationale record van 48 competitiewedstrijden op rij zonder verlies én 31 uitduels zonder verlies. Bovendien is Den Bosch, net als Amsterdam, al zeker van de play-offs. Laren valt uit de top 4. Er was ook mooi nieuws voor de Gooise ploeg. Het doelpunt van Josien Galama was het 1500ste doelpunt voor Laren in de reguliere Hoofdklasse-competitie.

Amsterdam - Kampong (2-1)
1' 1-0 Charlotte Vega
6' 1-1 Pam Imhof
70' 2-1 Kitty van Male
Kitty van Male schoot Amsterdam naar de overwinning. De aanvaller was goud waard voor haar ploeg toen zij in de 70ste minuut de winnende binnenschoot tegen Kampong. Amsterdam blijft daardoor koploper. Bovendien zijn de Noord-Hollanders, net als Den Bosch, al zeker van de play-offs. Voor Kampong is het de eerste keer dit seizoen dat het buitenshuis verliest.

Bloemendaal - SCHC (0-4)
27' 0-1 Claire Verhage
42' 0-2 (sc) Roos Drost
48' 0-3 (sb) Ginella Zerbo
60' 0-4 Carlien Dirkse van den Heuvel
SCHC boekte een vrij eenvoudige zege op bezoek bij Bloemendaal. Stichtsche kende een moeizame eerste seizoenshelft, maar staat inmiddels weer hoog en droog in de top-4 van de Hoofdklasse.

Nijmegen - Groningen (2-3)
4' 1-0 Tessa Schoenaker
29' 1-1 Hedi Koning
34' 1-2 Fieke Hoff
47' 2-2 (sc) Klaartje Mientjes
68' 2-3 (sc) Fieke Hoff
Daar is hij dan ein-de-lijk! De eerste zege van Groningen deze jaargang. Groninger Fieke Hoff had een belangrijk aandeel in de zege met twee goals tegen Nijmegen, waaronder één twee minuten voor tijd. Groningen verlaat door de zege de laatste plaats en geeft die op basis van een minder verliespunten over aan tegenstander van de dag Nijmegen. Ook Huizen heeft dit jaar vijf punten verzameld en is gewaarschuwd.

Huizen - HDM (0-2)
35' 0-1 Mascha Sterk
57' 0-2 Renée van den Brand
Huizen verloor in eigen huis van hdm met 0-2. Na dat duel kwam het nieuws uit Nijmegen dat Groningen gewonnen had. Dat betekent dat Huizen nog altijd tiende staat, maar met evenveel punten (5) als de huidige hekkensluiter.

Oranje-Rood - Hurley (4-3)
2' 0-1 Margot Zuidhof
17' 1-1 (sc) Yibbi Jansen
25' 2-1 (sc) Fiona Morgenstern
40' 2-2 (sb) Lisa Visser
63' 3-2 (sb) Yibbi Jansen
66' 3-3 (sc) Lise Donkersloot
69' 4-3 Yibbi Jansen
De wedstrijd Oranje-Rood - Hurley leek drie keer beslist te worden in de slotfase. Eerst was het Yibbi Jansen in de 63ste minuut met de 3-2 uit een strafbal voor de Eindhovenaren, die de nekslag voor Hurley leek. De Amsterdammers kwamen drie minuten later terug via een strafcorner van Lise Donkersloot. Maar ook dat bleek niet de eindstand, want een minuut voor tijd maakte Jansen alsnog de winnende.