Drie aanhoudingen na moord op broer kroongetuige Nabil B.

Een arrestatieteam van de politie heeft vrijdagavond een 41-jarige man aangehouden in verband met de dodelijke schietpartij op de TT. Melissaweg donderdagochtend in Amsterdam. 

Mogelijke vluchtauto
Direct na de moordpartij, waar de broer van kroongetuige Nabil B.om het leven kwam, startte een groot rechercheonderzoek. Forensische specialisten voerden op diverse plaatsen onderzoek uit. Diverse goederen zijn in beslag genomen en met spoed overgebracht naar het NFI voor DNA-onderzoek. Aan het begin van de avond kwam het bericht van het NFI dat DNA was aangetroffen dat overeenkwam met een DNA-profiel in de databank.

Uit nader onderzoek door de rechercheurs van de Dienst Regionale Recherche bleek dat de verdachte met het overeenkomende DNA zou verblijven in een woning in Hilversum. Dit kwam overeen met de resultaten uit onderzoek naar een gestolen Seat Leon. In eerdere berichtgeving was al bekendgemaakt dat dit voertuig heeft rondgereden in 't Gooi. De kentekenplaten op de aangetroffen Seat waren vervalst. De auto met het originele kenteken rijdt derhalve nog rond.

In het bedrijf waar de moord heeft plaatsgevonden nam de politie beeldmateriaal van de bewakingscamera's in beslag. Op het beeldmateriaal van verschillende camera’s is de schutter te zien.

Meerdere aanhoudingen en vuurwapens aangetroffen
In de nacht van vrijdag op zaterdag is door het arrestatieteam een tweede verdachte aangehouden op de Rijksweg A13, ter hoogte van Rijswijk. Het betreft een 34-jarige man. Zaterdagochtend is ook een derde verdachte aangehouden op een locatie in het Westland. Dit betreft een 31-jarige man. Zij worden verdacht van wapenbezit en medeplichtigheid aan de moord. Tijdens het onderzoek, dat nog onverminderd doorgaat, zijn tot op heden meerdere automatische- en handvuurwapens en andere relevante goederen in beslag genomen.

De aangehouden verdachten zijn allen ingesloten en zitten in volledige beperkingen, waardoor de politie er niets meer over kan vertellen.

De gestolen auto (Foto: Politie.nl)
De gestolen auto (Foto: Politie.nl)