Afellay niet meer welkom bij Stoke City

Ibrahim Afellay hoeft dit seizoen niet meer op speeltijd te rekenen bij Stoke City. Dat meldt de BBC.

Manager Paul Lambert is ontevreden met de inzet en de houding van de voormalige Oranje-international, die sinds 30 december al niet meer in actie kwam voor The Potters. De ploeg verloor toen op Stamford Bridge met 5-0 van Chelsea. Volgens de BBC staat de clubleiding van Stoke achter het standpunt van Lambert.

Afellay hoeft zich voorlopig dus niet op de club te melden. De 31-jarige speler staat sinds de zomer van 2015 bij zijn huidige club onder contract, nadat hij bij Barcelona niet meer in de toekomstplannen voorkwam. In zijn eerste jaar in het Britannia Stadium kwam Afellay nog tot 36 optredens, waarvan 31 in de Premier League, maar daarna ging het bergafwaarts.

Mede door blessureleed speelde de oud-PSV'er sinds de start van vorig seizoen slechts negentien keer in het eerste elftal. Daardoor is Afellay ook al een tijdje niet meer in beeld voor het Nederlands elftal. De 53-voudig international (zeven goals) kwam twee jaar geleden voor het laatst uit voor Oranje, dat toen met 1-2 van Engeland won.