MLB: Tigers juichen te vroeg en zien Pirates winnen, 8 extra innings in Miami

heywoodu

Voor de honkballers van de Detroit Tigers en Pittsburgh Pirates was het vrijdag Opening Day, in plaats van donderdag. Op die dag verregende de wedstrijd in de Motor City namelijk en dus begonnen de ploegen vrijdag een dag later aan het seizoen in de MLB.

Detroit nam een voorsprong, maar Pittsburgh kwam met een rake slag van Francisco Cervelli langszij. Miguel Cabrera sloeg namens de Tigers twee man binnen en hielp zijn ploeg weer naar de leiding, maar dankzij Cervelli en Josh Bell namen de Pirates wederom het heft in handen.

De Tigers stonden met een 6-10 achterstand klaar voor hun laatste inning en dat werd een mooie voor de thuisfans: James McCann en Dixon Machado sloegen beiden een double en dus stond het ineens weer 10-10, waardoor de wedstrijd richting extra innings ging.

Nicholas Castellanos leek in de tiende inning de winnende run voor de Tigers binnen te lopen, maar na video review werd deze afgekeurd en dus konden de festiviteiten weer afgebroken worden. In de dertiende inning ging het helemaal fout voor Detroit: Gregory Polanco ramde de bal de tribunes in en scoorde een three run home run: 10-13 Pirates, einde wedstrijd.

Zoveel wisselingen van de wacht waren er in Miami niet, waar de Marlins het opnamen tegen de Chicago Cubs. Dat werd wel een langdurige wedstrijd, want na de eerste negen innings stond het 1-1. Pas in de zeventiende inning werd het beslist: Miguel Rojas sloeg een honkslag waar Brian Anderson de winnende 2-1 op wist te maken.

Uitslagen MLB vrijdag
Detroit Tigers - Pittsburgh Pirates 10-13 (4 extra innings)
Cincinnati Reds - Washington Nationals 0-2
Toronto Blue Jays - New York Yankees 2-4
Miami Marlins - Chicago Cubs 2-1 (8 extra innings)
Tampa Bay Rays - Boston Red Sox 0-4
Atlanta Braves - Philadelphia Phillies 4-5 (2 extra innings)
Texas Rangers - Houston Astros 5-1
Arizona Diamondbacks - Colorado Rockies 9-8
Oakland Athletics - Los Angeles Angels 1-2
Los Angeles Dodgers - San Francisco Giants 0-1
San Diego Padres - Milwaukee Brewers 6-8

Tigers - Pirates (Bron: YouTube)

Marlins - Cubs (Bron: YouTube)