FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 23 april 2011

Oud-minister Max van der Stoel overleden

Oud-minister Max van der Stoel (86) is zaterdagavond in zijn woonplaats Den Haag overleden. Dat heeft de familie zaterdagavond bekendgemaakt.

Van der Stoel (PvdA) was minister in het kabinet-Den Uyl (1973-1977). Na zijn carrière in de landelijke politiek stelde de VN hem in 1991 tijdens de Golfoorlog aan als speciaal rapporteur voor de mensenrechten in Irak. Ook werd hij in ’91 voor het leven benoemd tot minister van Staat. In '92 werd hij de eerste Hoge Commissaris voor de Minderheden van de OVSE.

"Bescheiden en betrokken maakte hij het verschil, op veel plaatsen in de wereld." Dat zei premier Mark Rutte zaterdag in een eerste reactie op het overlijden. "Nederland verliest een icoon op het terrein van mensenrechten", aldus Rutte.

Daarbij wees de minister-president op de vele (internationale) functies waarin de PvdA'er tientallen jaren heeft gewerkt aan recht en rechtvaardigheid.

Koningin Beatrix heeft met groot leedwezen kennisgenomen van het overlijden van Van der Stoel. Dat liet de Rijksvoorlichtingsdienst namens haar weten.

Oud-minister Max van der Stoel overleden
Oud-minister Max van der Stoel overleden (Foto: ANP)

'Paus was diep onder de indruk van Castro'

Paus Johannes Paulus II raakte tijdens zijn historische bezoek aan Cuba in 1998 diep onder de indruk van de communistische leider Fidel Castro. Volgens de kerkvorst had geen ander staatshoofd een pausbezoek ooit eerder zo goed voorbereid.

Castro had de encyclieken, de belangrijkste toespraken en zelfs een aantal gedichten van de Poolse paus Wojtyla gelezen. Dit schrijft de 'premier' van het Vaticaan, kardinaal-staatssecretaris Tarcisio Bertone, in het boek Een groot hart, eerbetoon aan Johannes Paulus II, dat binnenkort verschijnt en waaruit de krant Osservatore Romano zaterdag al citeert.

Johannes Paulus II wordt op 1 mei zalig verklaard. Karol Józef Wojtyla werd in 1920 in het Poolse Wadowice geboren. In oktober 1978 werd hij tot paus verkozen en nam hij de naam Johannes Paulus II aan. Hij overleed op 2 april 2005.

Uitslag VVV-Venlo - sc Heerenveen

Vanavond stond in de Eredivisie om 20:45 uur het duel tussen VVV-Venlo en sc Heerenveen op het programma. De Limburgers streden om Willem II van zich af te houden en zo rechtstreekse degradatie af te wenden, terwijl Heerenveen vocht voor de achtste plaats en daarmee de laatste plaats in de play-offs. De wedstrijd eindigde onbeslist: 2-2.

VVV-Venlo

2 - 2

sc Heerenveen

 86' Boymans
 88' Boymans
   45+2' Väyrynen
 90+3' Dost
 
 Gele kaart: Timisela, Boymans, De Regt (VVV-Venlo), Assaidi, Janmaat, Elm (sc Heerenveen)
 
Stadion: Seacon Stadion - De Koel, Venlo
Toeschouwers: 7.500
Arbiter: Nijhuis
Bijzonderheden: Vujicevic (VVV) mist penalty (56)
 
Opstelling:   Opstelling:
Gentenaar
Timisela (Linssen/82)
De Regt
Yoshida
El-Akchaoui
Vujicevic
Tóth (Kruysen/45)
Cullen
Ahahaoui (Boymans/72)
Uchebo
Musa
  Stuhr-Ellegaard
Janmaat
Gouweleeuw
Kruiswijk
Breuer
Haglund
Assaidi
Väyrynen
Narsingh
Dost
Beerens (Elm/64)

Sauber: "Voor groei geld nodig"

Peter Sauber heeft vorig jaar zijn Formule 1-team omgetoverd van fabrieksteam naar een privérenstal. Dit ging gepaard met veel ontslagen en een gebrek aan sponsoren. Inmiddels gaat het stukken beter, maar om echt een sprong in de sport te maken is meer geld nodig.

"De situatie voor ons team is stukken beter dan twaalf maanden geleden. 2010 was een lastig jaar, omdat de verandering van een fabrieks- naar een privéteam veel energie heeft gekost en zeker in het begin waren de resultaten belabberd. Vanuit die positie was het erg lastig om sponsoren aan te trekken, maar de auto is inmiddels niet meer wit en daar kunnen we trots op zijn," zei Sauber.

"Bij de teams van onze grootte hoort dat we meer ideeën hebben dan we aan kunnen en extra geld zie je dan direct terug in betere prestates. Daarom blijven we sponsoren zoeken." De Zwitser vind zijn team nu competitief, maar de rivalen zitten ook niet stil. "De race in Shanghai liet zien dat de concurrenten zwaarder is gekomen en daarom moeten we met verbeteringen blijven komen."

"Verschillende teams hebben aangekondigd dat ze bij de komende race in Istanbul met grote updates komen, waardoor het veld weer opgeschud zal gaan worden. Wij hebben voor de race in Barcelona een grotere update in de pijplijn zitten."

Zorgen over militaire training in Afrika

Oppositiepartijen SP en ChristenUnie willen opheldering van het kabinet over de Nederlandse deelname aan de internationale oefening in Afrika van militaire elite-eenheden, Flintlock. Tweede Kamerlid Harry van Bommel van de SP kondigde zaterdag schriftelijke vragen aan, nadat het Algemeen Dagblad de militaire oefening in verband bracht met de Amerikaanse oorlog tegen terreur 'Operation Enduring Freedom'.

Een woordvoerster van het Ministerie van Defensie stelde dat het gaat om een oefening in het Trans-Saharagebied, waaraan Nederland al sinds 2008 meedoet. Maar volgens Van Bommel 'is dit geen gewone oefening meer. We zitten daar in een oorlogsgebied'. Ook zijn ChristenUnie-collega Joël Voordewind gaat vragen stellen, omdat hij de indruk heeft dat onze militairen ook Afrikaanse eenheden trainen. "Welke landen en regimes steunen we hier indirect mee?"

Zorgen over militaire training in Afrika
Zorgen over militaire training in Afrika (Foto: ANP)

Uitslagen Eredivisie (23/04/2011)

Om kwart voor acht begonnen er twee wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

Roda JC

5 - 1

NAC Breda

 14' Hempte
 17' Skoubo
 27' Junker
 54' Junker(pen)
 65' Hadouir
   43' Kolkka
 
 Gele kaart: Janssen, (Roda JC), Horváth, Penders, Ten Rouwelaar, (NAC Breda)
 
Stadion: Parkstad Limburg Stadion, Kerkrade
Toeschouwers: 14.836
Arbiter: Virant (Bel)
 
Opstelling:   Opstelling:
Prus
De Fauw (Addo/66)
Kah
Wielaert
Hempte
Delorge (Bodor/80)
Vormer
Janssen
Hadouir
Skoubo (Pluim/73)
Junker
  Ten Rouwelaar
Fehér
Penders
Horváth (Koenders/69)
Schilder
Boussaboun
Gilissen
Gudelj (Janse/89)
Kolkka
Amoah
Lurling

Heracles Almelo

2 - 0

De Graafschap

 41' Everton
 90+2' Overtoom
 
 
 Gele kaart: Vejinovic, (Heracles Almelo), Fränkel, J. Buijs, (De Graafschap)
 Rode kaart: , Kujala (88/2xg) (De Graafschap)
 
Stadion: Polman Stadion, Almelo
Toeschouwers: 8.500
Arbiter: V. Sichem
 
Opstelling:   Opstelling:
Pasveer
Breukers
Maertens
v.d.Linden
Looms
Quansah
Overtoom
Vejinovic
Douglas (Rienstra/84)
Armenteros (Plet/90 1)
Everton
  Waterman
Wormgoor
Broekhof
J.Buijs
Fränkel
Jungschläger
Kujala
Rose
Breinburg (R. Sebens/79)
Poepon
Bargas


EA komt met betaalde service

De website Pastapadre heeft documenten in handen gekregen waaruit blijkt dat EA bezig is met een service waar je een abonnement op kan nemen. De service zou beginnen met EA Sports-games en later uitbreiden naar andere games. Volgens een onderzoek zouden de kosten jaarlijks tussen de $15 en $35 liggen aan de hand van welke service je wil.

De service biedt exclusieve content aan voor games en ook andere extra opties zoals het eerder kunnen spelen van de games. Ben je benieuwd naar de plannen van EA, bekijk dan hieronder plaatjes van de bestanden. EA heeft zelf nog geen officiële aankondiging of verklaring gegeven hierover.

EAEAEA

[Premier League] Torres scoort eindelijk voor Chelsea

Bijna drie maanden heeft Fernando Torres moeten wachten op zijn eerste treffer voor Chelsea. Vandaag was het dan eindelijk zover voor de Spanjaard. Torres maakte als invaller het tweede doelpunt in de thuiswedstrijd tegen West Ham United: 3-0.

Torres kwam in zijn eerste dertien wedstrijden voor Chelsea niet tot scoren. De aanvaller kwam in de winterstop voor het luttele bedrag van 58 miljoen euro over van Liverpool. Frank Lampard liet vlak voor rust de openingstreffer aantekenen in de Londense derby tegen West Ham. In blessuretijd scoorde Florent Malouda ook nog.

Nummer twee Chelsea komt door de zege op zes punten van koploper Manchester United. Begin volgende maand spelen beide topclubs tegen elkaar.

Uitslag Willem II - AZ

Om kwart voor zeven begon de competitiewedstrijd tussen Willem II en AZ. Hieronder vind je de uitslag.

Willem II

2 - 1

AZ

 5' Lasnik
 62' Levchenko
   30' Sigthórsson
 
 Gele kaart: Rigters (Willem II),
 Rode kaart: Moreno (87) (AZ)
 
Stadion: Koning Willem II Stadion, Tilburg
Toeschouwers: 11.700
Arbiter: V. Boekel
 
Opstelling:   Opstelling:
Kujovic
Gravenbeek
Biemans
Lampi
Pereira (Lima/77)
Ippel (Vossebelt/75)
v.d.Heijden
Levchenko
Lasnik
Janga
Rigters (Hutten/90+3)
  Romero
Marcellis (Klavan/51)
Viergever
Moreno
S.Poulsen
Elm (Pellé)
Wernbloom
Schaars
Benschop (Gudmundsson/59)
Sigthórsson
Holman

[Primera División] Real Madrid vernedert Valencia

De bekerwinst heeft Real Madrid vleugels gegeven. De Koninklijke won zaterdag in de competitie ruimschoots bij Valencia: 6-3. Door de zege verkleint Real de achterstand op Barcelona weer tot vijf punten. De Catalanen komen echter later zaterdagavond nog in actie tegen Osasuna.

Madrid was al lang de betere ploeg toen Karim Benzema na 22 minuten de score opende. Gonzalo Higauín profiteerde even later van een verdedigingsfout van Jérémy Mathieu en voor de rust scoorde ook Kaká en was Higuaín nogmaals trefzeker.

In de tweede helft maakte Higuaín zijn hattrick af voordat Soldado de hatelijke nul voor Valencia van het scorebord haalde. Kaká maakte even later de 6-1, waarna Jonas en Jordi Alba de score nog een draaglijker aanzien mochten geven.

Meerderheid tegen kleinere rol Beatrix

Een meerderheid van de Nederlanders vindt niet dat de politieke rol van koningin Beatrix moet worden verkleind. In een enquête van onderzoeksbureau De Vos & Jansen in opdracht van RTL Nieuws was 57 procent het oneens met de stelling dat Beatrix uit de regering moet.

In de Tweede Kamer is er een meerderheid voor het verkleinen van de politieke rol van de koningin. De uitslagen van de enquête onder 1018 mensen werd zaterdag bekendgemaakt.

Bijna twee derde (bijna 63 percent) van de ondervraagden in het onderzoek was het oneens met de stelling dat Beatrix zich te veel met de politiek bemoeit. Tijdens de laatste kabinetsformatie hadden politieke partijen kritiek omdat de koningin een andere informateur benoemde dan zij wilden.

Haas na 14 maanden terug op tennisbaan

Tommy Haas zal komende week na veertien maanden afwezigheid zijn rentree gaan maken op de ATP-Tour. De 33-jarige Duitser, die ooit derde van de wereld was, zal samen met de Tsjech Radek Stepanek bij het graveltoernooi in München in het dubbelspel uit gaan komen.

Haas kwam vorig jaar in het Amerikaanse Delray Beach voor het laatst op het hoogste niveau in actie. Daarna hielden een schouderblessure en een heupoperatie hem aan de kant.

Ongeveer 600 fans op Beatlesdag

De 32e Beatlesdag, voor het tweede jaar in het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum, is zaterdag door zo'n 600 mensen bezocht. Dat meldde een woordvoerder van de organisatie aan het einde van het de dag. Het evenement, georganiseerd door Beatles Unlimited en het instituut, stond dit keer in het teken van het album Revolver dat ongeveer 45 jaar geleden werd uitgebracht.

Zo traden onder andere 8 coverbands op die nummers van Revolver in de volgorde van de elpee speelden. Revolver was het zevende album van de Britse formatie en verscheen in augustus 1966. Op de plaat stonden hits als Yellow Submarine, Taxman en Eleanor Rigby.

Behalve de optredens was er een markt met Beatlesspullen.

Uitslag Topklasse zondagamateurs

Vanwege Pasen staat er dit weekend geen speelronde op het programma in de Topklasse bij de zondagamateurs. Wel was er vandaag één inhaalduel, dat onbeslist eindigde. Hollandia klom hierdoor twee plaatsen en staat nu weer op een veilige positie.

Uitslag:

Thuis Uit Uitslag
Hollandia JVC Cuijk 2-2

Stand

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 FC Oss 25 15 9 1 54 44-20
2 Achilles '29 25 14 7 4 49 50-22
3 Argon 25 13 3 9 42 33-31
4 AFC 25 11 6 8 39 50-40
5 De Treffers 25 11 6 8 39 32-35
6 JVC Cuijk 25 10 8 7 38 43-41
7 EVV 25 10 6 9 36 34-29
8 FC Lienden 26 10 4 12 34 44-54
9 Haaglandia / W. 25 9 6 10 33 46-38
10 Quick '20 25 8 6 11 30 37-39
11 Hollandia 25 7 8 10 29 23-30
12 FC Hilversum 25 7 8 10 29 28-38
13 VVSB 26 8 5 13 29 32-44
14 Gemert 26 6 7 13 25 22-34
15 Baronie 25 3 5 17 14 30-53

Hoek degradeert uit Topklasse

De eerste degradant in de zaterdagtopklasse is bekend. Voor Hoek viel vanmiddag het doek. De enige Zeeuwse ploeg op het hoogste amateurniveau verloor op eigen veld van FC Lisse en zag de concurrentie wel winnen, waardoor de kloof onoverbrugbaar is geworden.

Eigenlijk had Hoek het vanaf de eerste speelronde al lastig. De Zeeuwen voetbalden vaak niet onaardig, maar wisten zelden een doelpunt te maken. In 28 duels wist het slechts twintig keer te scoren. Pogingen om meer scorend vermogen aan te trekken mislukten, want de Belgische ex-prof Cédric Roussel raakte al snel geblesseerd en kon de ploeg ook niet redden.

Hoek won slechts vijf keer, speelde zes keer gelijk en ging liefst zeventien keer onderuit. Ook het ontslag van trainer Gaby Demanet, enige weken geleden, bleek geen uitkomst te bieden. Het gewenste schokeffect bleef uit, waardoor Hoek de boeken in gaat als de eerste degradant ooit uit de zaterdagtopklasse. Zeeland heeft dus volgend seizoen ook geen vertegenwoordiger meer in de Topklasse.

Uitslagen Topklasse zaterdagamateurs

Vandaag werd de achtentwintigste speelronde in de Topklasse bij de zaterdagamateurs afgewerkt. Hierin zette IJsselmeervogels een goede stap richting de titel. Nadat het vorige week in de derby tegen titelconcurrent en aartsrivaal Spakenburg de koppositie veroverde, wist het nu het uitduel bij nummer vier Katwijk te winnen. Spakenburg verslikte zich op eigen veld in nummer drie Rijnsburgse Boys, waardoor IJsselmeervogels met vijf punten voorsprong de laatste twee speelronden in gaat.

Onderin viel het doek voor Hoek. De Zeeuwen verloren op eigen veld van FC Lisse, dat zich daardoor veilig speelde. Omdat Flevo Boys en CSV Apeldoorn allebei wonnen, is Hoek gedegradeerd. Sparta Nijkerk zakte ondanks een puntendeling bij Excelsior '31 naar de voorlaatste plaats. Barendrecht handhaafde zich, ondanks een nederlaag tegen CSV Apeldoorn definitief.

Uitslag:

Thuis Uit Uitslag
ARC HHC Hardenberg 0-4
Barendrecht Flevo Boys Emmeloord 0-1
Excelsior '31 Sparta Nijkerk 1-1
SC Genemuiden Capelle 3-1
Harkemase Boys CSV Apeldoorn 0-2
Hoek FC Lisse 0-1
Katwijk IJsselmeervogels 1-2
Spakenburg Rijnsburgse Boys 2-3

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 IJsselmeervogels 28 18 5 5 59 63-36
2 Spakenburg 28 16 6 6 54 70-38
3 Rijnsburgse Boys 28 14 8 6 50 66-42
4 Katwijk 28 13 6 9 45 43-35
5 HHC Hardenberg 28 12 6 10 42 47-29
6 Excelsior '31 28 11 9 8 42 44-41
7 SC Genemuiden 28 12 4 12 40 49-57
8 Harkemase Boys 28 11 5 12 38 50-46
9 Capelle 28 10 8 10 38 38-35
10 FC Lisse 28 10 8 10 38 48-46
11 Barendrecht 28 10 6 12 36 28-34
12 ARC 28 8 6 14 30 38-57
13 Flevo Boys E. 28 7 8 13 29 36-58
14 CSV Apeldoorn 28 7 8 13 29 39-62
15 Sparta Nijkerk 28 7 7 14 28 31-50
16 Hoek 28 5 6 17 21 20-44

Ferguson: "Voelde dat de goal ging vallen"

Manchester United ontsnapte dankzij een laat doelpunt van Javier Hernández aan een gelijkspel tegen Everton. Sir Alex Ferguson wist dat het goed zou komen.

Manchester United kende geen makkelijke wedstrijd tegen Everton. Lange tijd leek het op een 0-0 gelijkspel af te stevenen, maar trainer Sir Alex Ferguson was niet bang dat zijn ploeg zou verliezen. "Ik voelde dat er een doelpunt zou vallen", zei Ferguson na afloop van het duel tegen MUTV. "Wij hadden de daadkracht en de supporters gingen er achterstaan. Zodra de supporters achter het team gaan staan, heeft dat effect op het spel."

"Je zegt tegen jezelf: het wordt vandaag weer een latertje. Het was een lastige wedstrijd. Everton stond af en toe fantastisch te verdedigen. Hun keeper en de twee centerbacks waren simpelweg briljant. Onze schoten op goal werden geblokkeerd, sommigen gingen naast en de keeper heeft twee of drie geweldige reddingen verricht."

"We hadden de wedstrijd al in de rust moeten beslissen. Maar zoals het inmiddels haast een traditie bij Manchester United lijkt, deden we dat niet. Het duurde tot het laatste moment. Dat zorgt ervoor dat iedereen op het puntje van zijn stoel zit, maar het lukt ons wel."

"Dragon Age-beslissingen waren moeilijk voor deel twee"

Dragon Age-schrijver David Gaider heeft aangegeven dat het moeilijker was dan het leek om content uit Dragon Age: Origins en Awakenings te combineren met deel twee in de serie. Het was lastig omdat de tweede game niet op dezelfde locatie afspeel en een ander hoofdpersonage bevat.

Daarnaast was het niet de bedoeling om te veel personages terug te laten komen, of te veel verhaallijnen door te laten vloeien omdat het anders onrealistisch wordt. Alle keuzes die gemaakt konden worden in Awakenings en Origins zijn geïnventariseerd en er is gekeken welke meegenomen konden worden naar het tweede deel.

Uiteindelijk was het de bedoeling dat spelers beloond zouden worden voor een aantal beslissingen uit het eerste deel als ze hun keuzes geïmporteerd hadden. Daarnaast zijn er subtiele knipogen gemaakt naar personages en verhalen uit het eerste deel om te zorgen dat er herkenning voor gamers was zonder dat mensen die het eerste deel niet gespeeld hadden geen idee hebben waar het over gaat.

Dragon Age II-Easter Egg

Politiepost in Vondelpark na massale vechtpartij

Naar aanleiding van de vechtpartij in het Amsterdamse Vondelpark vrijdagavond staat sinds zaterdag een mobiele politiepost in het park. Die blijft daar in ieder geval het hele paasweekend staan, laat een woordvoerder weten.

De politie wil met de post voorkomen dat opnieuw een massale vechtpartij uitbreekt in het park. Vrijdagavond werden bezoekers van het park omstreeks 22.30 uur belaagd door een groep jongeren. Ze werden geslagen en van hun fiets getrokken.

Toen agenten wilden ingrijpen, keerde de groep zich tegen de politie. Ze gooiden onder meer flessen naar de dienders. De politie besloot daarop een deel van het park te ontruimen.

Vijf mensen werden opgepakt. Het gaat om vier mannen en een vrouw van begin 20. Ze zijn in de loop van zaterdag met een proces-verbaal op zak op vrije voeten gesteld.

Nadal boekt vijfhonderdste zege

Rafael Nadal heeft zich naar de finale in Barcelona geslagen. De beste tennisser ter wereld was in de halve eindstrijd met 6-3, 6-2 te sterk voor Ivan Dodig uit Kroatië. Voor Nadal betekende de wedstrijd zijn vijfhonderdste zege op de ATP-tour. Daar stelde de 24-jarige Spanjaard 105 nederlagen tegenover.

In de finale neemt Nadal het morgen op tegen David Ferrer. Vorige week was die ontmoeting ook de finale in Monte Carlo. Toen was Nadal met 6-4, 7-5 te sterk. In de kwartfinale van de Australian Open won Ferrer nog in drie sets van de niet fitte Nadal.

[Serie A] Inter klopt Lazio en klimt naar 2e plaats

Internazionale heeft dit weekend in de Serie A goede zaken gedaan zoor in eigen huis Lazio Roma te verslaan. Mede dankzij de inzet van Wesley Sneijder klom de ploeg uit Milaan op de ranglijst naar de tweede plaats achter stadgenoot AC Milan.

Inter moest al na een kwartwedstrijd verder met tien man toen keeper Julio César de doorgebroken Mauro Zarate in het strafschopgebied neerhaalde. Zarate nam zelf de penalty en faalde niet vanaf elf meter. Nog voor rust kwam Inter langszij nadat Sneijder een vrije trap binnenkrulde.

Lazio kwam er in de tweede helft bijna niet meer aan te pas. Eto'o zette na 53 minuten spelen de 2-1 eindstand op de borden. Inter kon de wedstrijd rustig uitspelen omdat na een uur ook de Romeinen met tien man kwamen te staan na het natrappen van aanvoerder Stefano Mauri op Inter-speler Yuto Nagatomi.

Toren van Pisa na 20 jaar uit de steigers

Na 20 jaar restauratiewerkzaamheden is de Toren van Pisa weer in oude glorie hersteld. Net voor Pasen, een toeristisch hoogtepunt in de Italiaanse stad, zijn de laatste steigers weggehaald.

"De Scheve Toren schittert op het Plein van de Wonderen, nooit hebben toeristen hem zo wit gezien", schrijft de krant Corriere della Sera. Het witte marmer is bevrijd van eeuwen vuil, resten van smog en de graffiti van menig toerist. "Een paasverrassing voor Pisa, Italië en de wereld", aldus burgemeester Marco Filippeschi.

Ook zijn de reddingswerkzaamheden waarmee moest worden voorkomen dat de toren steeds schever wordt en uiteindelijk omvalt, succesvol geweest. Dankzij loodzware tegengewichten wordt de toren nog steeds rechter, voor het oog niet zichtbaar, wel meetbaar. Dat proces stopt over 2 à 3 jaar.

Oproep tot staking garnalenvissers

De vissersvereniging Hulp in Nood roept garnalenvissers op om vier weken in staking te gaan. De vissers vinden dat ze een 'schandalig' lage prijs ontvangen voor de garnalen. De prijs zou te laag zijn om hun kosten te dekken.

De afgelopen week daalde de prijs van 1,57 naar 1,29 euro per kilo. Volgens de vissers is dat veel te weinig om van rond te komen. "Schijnbaar heeft de handel genoeg garnalen en worden onze producten niet meer gewaardeerd", stelt de vereniging

Veel vissers voelen zich gedwarsboomd door de kartelwaakhond NMa, die de sector met argusogen volgt om prijsafspraken tegen te gaan.

Vorig jaar kwam het ook tot acties van garnalenvissers die hogere prijzen wilden afdwingen.

Oproep tot staking garnalenvissers
Oproep tot staking garnalenvissers (Foto: ANP)

Schoorel: "Ga hier van genieten"

Thomas Schoorel won vandaag in Napoli zijn tweede Challenger in twee weken tijd. De 22-jarige Amsterdammer is dolblij met de zege die hem dicht bij de top honderd op de wereldranglijst brengt. Vorige week mocht hij in Rome al een trofee omhoog houden.

"Hier ga ik zeker van genieten. Ik heb ontzettend goed gespeeld in de finale," zei Schoorel die de Italiaan Filippo Volandri in twee sets de baas was, al werd het nog wel even onnodig spannend. "Ik was op het einde een beetje zenuwachtig."

Mocht Schoorel doorgaan met goed presteren dan komt hij in de buurt van rechtstreekse plaatsing voor Wimbledon, een toernooi waar hij graag wil acteren. "Het heeft traditie en daar houd ik wel van. Bovendien heeft mijn grote voorbeeld Roger Federer die titel vaak gewonnen. En Richard Krajicek natuurlijk." Wil de Amsterdammer dit bereiken dan moet het de komende tijd nog iets beter. "Ik ben nog niet helemaal tevreden, maar het gaat de goede kant op."

EA haalt één miljoen dollar op voor Japan

Electronic Arts heeft meer dan een miljoen dollar opgehaald voor Japan om hulp te bieden na de verwoestende aardbeving en daaropvolgende tsunami. Het bedrag wordt verspreid via het Rode Kruis, Mercy Corps en AmeriCares.

EA Partners, een divisie van EA die samenwerkte met Grasshopper manufacture voor Shadows of the Damned, heeft een geld-donatie gemaakt. Grasshopper Manufacture heeft hiervoor een iOS-app ontwikkeld, genaamd Frog Minutes en Akira Yamaoka heeft zelfs de gitaar geveild waarmee hij de muziek van Silent Hill heeft gecomponeerd (hoewel het niet bekend is of deze laatste twee bij het bedrag zijn opgenomen of dat dit een aparte actie is).

EA Sports heeft een half miljoen dollar van FIFA 11 Ultimate Team-verkopen gedoneerd aan het Rode Kruis, terwijl Visceral Games een aantal gesigneerde Dead Space 2 memorabilia heeft geveild. Ook waren er een aantal handgeverfde PS3 en Xbox 360-consoles geveild met Dragon Age II als merk, die door de oprichters van Bioware waren gesigneerd.

Naast deze acties wordt er ook geld opgehaald via Pogo.com, The Sims, Battlefield Heroes en Playfish. EA moedigt ieder aan die hun donaties wil steunen. 

 

Bloemendaal knokt zich naar kwartfinale

Bloemendaal heeft zich als derde Nederlandse ploeg geplaatst voor de kwartfinale van de Euro Hockey League. De winnaar van 2009 schakelde in een spannende wedstrijd titelverdediger UHC Hamburg uit: 2-1. Bloemendaal kwam zelfs met 1-0 achter, maar maakte met nog zes minuten te spelen via Nick Meijer het winnende doelpunt.

Bloemendaal treft in de kwartfinale uitgerekend een andere Nederlandse ploeg, het Eindhovense Oranje Zwart. HGC speelt morgen tegen het Engelse Beeston HC.

Maffiabaas opgepakt in Italië

De Italiaanse politie heeft de hoogste baas van een misdaadsyndicaat in de regio Puglia, in de hiel van het Italiaanse schiereiland, gearresteerd. De 38-jarige Francesco Campana werd zaterdag ingerekend in het stadje Oria, zei de politie.

Volgens een plaatselijke politiewoordvoerder, Francesco Barnaba, wordt Campana beschouwd als de gevaarlijkste maffioso van de Verenigde Heilige Kroon, een organisatie die leiding geeft aan bendes die sigaretten uit Oost-Europa en de Balkan smokkelen.

In december arresteerde de politie al enkele tientallen personen die tot de top van de organisatie zouden behoren. Campana is veroordeeld voor banden met de maffia en moet een gevangenisstraf van negen jaar uitzitten.


Maffiabaas opgepakt in Italië (Foto: Novum)

[Premier League] United thuis moeizaam langs Everton

Manchester United blijft de eerste plaats in de Premier League stevig in handen houden. Javier Hernandez bezorgde zijn ploeg met een rake kopbal in de slotfase een zwaarbevochten 1-0 thuiszege op Everton. Zelfs als concurrenten Chelsea en Arsenal dit weekeinde winnen, blijft het verschil met nog vier wedstrijden te spelen zes punten.

Manchester had de hele wedstrijd een overwicht, maar slaagde er lange tijd niet in het net te vinden. Toen Mark Owen een kwartier voor tijd de paal raakte, leek net als dinsdag tegen Newcastle een doelpuntloos gelijkspel in de maak. Drie minuten voor tijd mocht het thuispubliek dankzij een goede voorzet van Antonio Valencia en een alerte reactie van Hernandez toch nog opgelucht ademhalen.

Doelman Edwin van der Sar zorgde vandaag op Old Trafford voor de Nederlandse inbreng. Bij Everton ontbrak John Heitinga vanwege een hamstringblessure.

Advocaat Sahar wil weer naar rechter

De advocaat van het Afghaanse meisje Sahar dreigt opnieuw naar de rechter te stappen. Hij wil zo een verblijfsvergunning voor het meisje afdwingen.

Dat schrijft de raadsman, Paul Stieger, zaterdag in een opiniestuk op de website van Rondom 10. Het televisieprogramma besteedt zaterdag aandacht aan het Nederlandse asielbeleid.

Minister voor Immigratie en Asiel Gerd Leers (CDA), besloot eerder deze maand toch een verblijfsvergunning te geven aan het Afghaanse meisje Sahar en haar familie. Volgens de advocaat blijven de officiële papieren echter uit.

Daardoor is het volgens Stieger voor Sahar moeilijk om haar leven in Nederland voort te zetten. De schriftelijke vergunning is een vereiste voor het zoeken naar huisvesting, werk en scholing, aldus de advocaat.

Volgens Stieger wil de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) eerst het beleid voor verwesterde Afghaanse meisjes als Sahar op papier zetten en aan de Tweede Kamer voorleggen. Pas daarna behandelt de IND de zaak van Sahar en andere vergelijkbare gevallen.

Trucker bestolen na seks op parkeerplaats

Een vrachtwagenchauffeur is vrijdagavond bestolen van zijn portemonnee door een vrouw met wie hij op een parkeerplaats in Sprang-Capelle betaalde seks had gehad. Een 26-jarige vrouw en een 36-jarige man uit Helmond zijn aangehouden.

De man was aan het uitrusten op parkeerplaats Vaerland toen een vrouw op zijn cabine kwam aflopen en vroeg of hij zin had in een pleziertje. Hij ging op het voorstel in.

Na afloop zei de vrouw dat ze een schoen kwijt was. Ze zocht voor ze uitstapte de hele cabine af. Niet lang daarna merkte de trucker dat zijn portemonnee weg was. Hij kon nog net zien dat de vrouw bij een man in een auto stapte en noteerde het merk en type auto.

De politie kon het voertuig later bij Waalwijk van de A59 halen. De Helmonders zijn aangehouden. De vrouw bekende seks te hebben gehad met de vrachtwagenchauffeur, maar ontkent hem te hebben bestolen.

Daley Blind terug in selectie Ajax

Daley Blind keert na een afwezigheid van drie weken terug in de wedstrijdselectie van Ajax. De linksback is hersteld van een begin deze maand opgelopen enkelblessure en kan daarom morgen in de thuiswedstrijd tegen Excelsior in actie komen. De terugkeer van Blind gaat ten koste van Oleguer, die op de tribune moet plaatsnemen.

Nicolai Boilesen, die Blind de afgelopen weken verving als linksback, behoudt zijn plaats in de selectie. Aanvaller Aras Özbiliz is vanwege een schorsing niet van de partij.

'Spaarlampen zijn kankerverwekkend'

Volgens Duits onderzoek zijn spaarlampen kankerverwekkend. De lamp stoot kankerverwekkende stoffen uit. Dat claimt het Alab laboratorium in Berlijn. Het laboratorium waarschuwt deze lampen niet te lang te laten branden en dat mensen er niet te dichtbij moeten komen.

Peter Braun, die het onderzoek leidde stelde: "Deze kankerverwekkende stoffen moeten zo ver mogelijk uit de buurt van mensen worden gehouden." Volgens Braun gaat het onder meer om de stoffen fenol, naftaleen en styreen.

In Nederland en de rest van de EU worden spaarlampen steeds meer verkocht, omdat de spaarlamp zuiniger in gebruik is. Al langer was bekend dat het kwik dat in spaarlampen aanwezig is, slecht voor de gezondheid is, maar de kwikdamp komt alleen vrij als de lamp breekt.

"Ze moeten niet worden gebruikt in ongeventileerde ruimtes en al helemaal niet in de buurt van je hoofd," zo waarschuwt De Federatie van Ingenieurs in Duitsland. In het Verenigd Koninkrijk vinden ze de Duitse conclusie iets te voorbarig. Experts stellen dat hoewel de kwik in de lamp gevaarlijk is, het gevaar marginaal is, zelfs als de lamp breekt. De Universiteit van Portsmouth reageert met: "We moeten vervolgonderzoek doen om te kijken of de Duitse bevindingen kloppen."

'Privacy niet veilig bij Facebook'

De privacy is niet goed gewaarborgd bij de populaire netwerksite Facebook. Dat zegt Arnold Roosendaal, een deskundige op het gebied van privacy en internet van de Universiteit Tilburg. Facebook kan niet alleen volgen welke sites bezocht worden door mensen die zich aangemeld hebben bij Facebook, maar ook het gedrag van andere computergebruikers. Het tv-programma KRO Reporter gaat zaterdag over deze kwestie.

Arnold Roosendaal heeft zijn zorgen onder de aandacht gebracht van de Nederlandse privacywaakhond College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) én van prof. dr. Johannes Caspar, die in de Duitse stadsdeelstaat Hamburg aan het hoofd staat van de Datenschutz, een organisatie die vergelijkbaar is met het CBP. Caspar tikte eerder Facebook op de vingers wegens de 'vriendenzoeker' van deze site.

'Privacy niet veilig bij Facebook'
'Privacy niet veilig bij Facebook' (Foto: ANP)

Oranje Zwart naar kwartfinale Hockey League

Oranje Zwart heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van de Euro Hockey League. De Eindhovense club won in Bloemendaal met 4-3 van het Spaanse Polo Barcelona. Gisteren had ook HGC zich al bij de acht beste hockeyclubs van Europa geschaard.

Bloemendaal kan zich als derde Nederlandse club voor de kwartfinale plaatsen. Er moet dan wel voor eigen publiek worden gewonnen van UHC Hamburg. Als de thuisclub daarin slaagt, volgt maandag een Nederlands onderonsje in de kwartfinale tussen Oranje Zwart en Bloemendaal.

'Redknapp wil Drogba bij Spurs'

Tottenham Hotspur-manager Harry Redknapp ziet komende zomer dolgraag Didier Drogba naar White Heart Lane komen. De Ivoriaan is niet langer onomstreden bij Chelsea.

De komst van Fernando Torres naar Chelsea in januari heeft voor Didier Drogba tot nog toe weinig positieve gevolgen. De Ivoriaan zit vaker op de bank dan hem lief is en lijkt dan ook niet onwelwillend te staan tegenover een vertrek bij The Blues. Tottenham Hotspur is een van de vele gegadigden.

Als Drogba vertrekt bij Chelsea, zal hij over belangstelling niet te klagen hebben. Of hij naar The Spurs wil is onduidelijk. Trainer Redknapp ziet hem in ieder geval dolgraag komen, schrijft The Daily Telegraph. "Het is nu aan Chelsea wat zij willen", zegt Redknapp, die Drogba een 'superspeler' noemt.

"Kracht, vermogen.. Hij heeft alles", zijn de lovende worden van de Brit. "Hij speelt voor Chelsea en tot zij niet anders beslissen kun je niet speculeren over zijn toekomst, maar hij is ee geweldige speler."

Laatst gaf trainer Carlo Ancelotti nog tegen Sky Sports te kennen dat hij Drogba graag op Stamford Bridge houdt. Echter, als de speler een vertrek forceert en hij kan geld opleveren, kan het zomaar tot een transfer komen.

'Postma beëindigt carrière'

Stefan Postma hangt zijn kicksen na dit seizoen zeer waarschijnlijk aan de wilgen. De keeper van AGOVV Apeldoorn kan namelijk een commerciële functie bij de club uit Apeldoorn gaan bekleden. Bovendien kan hij er tevens als parttime keeperstrainer aan de slag.

Toch wil Postma de deur naar een langer verblijf in het betaald voetbal nog niet helemaal sluiten. "In heb een optie bedongen dat ik weg kan, indien er nog ‘iets moois’ komt. Dit is ook best een emotionele beslissing geweest, want mijn hart ligt eigenlijk nog bij het keepen. Aan de andere kant moet ik ook verder kijken; ik heb een vrouw en twee jonge kinderen."

Postma speelde in zijn actieve carrière als sluitpost voor FC Utrecht, De Graafschap, Aston Villa, Wolverhampton Wanderers, ADO Den Haag en AGOVV Apeldoorn.

Automobilist uit Breda ligt urenlang in sloot

Een 52-jarige automobilist uit Breda heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag urenlang in zijn auto in een sloot in Zevenbergschen Hoek gelegen. Het voertuig lag nog op zijn kop ook, meldt de politie zaterdag.

Een boer trof het voertuig iets na 08.00 uur aan. De politie vermoedt dat de auto al rond 02.30 uur te water is geraakt.

Duikers van de brandweer haalden de man uit het water. Hij was onderkoeld en is naar een ziekenhuis gebracht. Het is nog niet duidelijk of de man had gedronken.

Nieuwe screenshots van Max Payne 3

Rockstar heeft vandaag een aantal nieuwe screenshots van het spel Max Payne 3 gereleased. In deze screenshots is Max Payne te zien op allerlei vlakken en ook met verschillende uiterlijken. Eerder werd aangegeven door Rockstar dat Max Payne 3 niet op 31 oktober 2010 zou uitkomen.

Het spel is nu nog steeds niet gereleased en er is nog geen datum bekend waarop het spel gereleased wordt. Max Payne 3 zal uitkomen op de PC, Xbox 360 en de PS3.

Max PayneMax PayneMax Payne

Tevens ook nog een ei

 

Verhoek: "ADO speelde beter dan FC Twente"

Wesley Verhoek zag tot zijn afgrijzen dat FC Twente er gisteravond met de punten vandoor ging. Toch had de buitenspeler genoten van het boeiende duel.

"We hebben een prachtige partij voetbal op de mat gelegd", zei hij in gesprek met Goal.com. "Als ik zeg dat wij de betere ploeg waren, zeg ik niks teveel. We hebben de kansen niet afgemaakt, want we hadden veel meer uitgespeelde kansen dan Twente. Opnieuw hebben we laten zien dat we heel goed kunnen voetballen."

De suggestie dat Twente het initiatief had, wordt door Verhoek van de hand gewezen. "Douglas kwam af en toe door, maar meer ook niet. Wij waren gevaarlijk in de omschakeling. Daar ben ik zelf verantwoordelijk voor en dat ging goed. Het verlies is klote, maar je speelt tegen een titelkandidaat. We hebben het goed gedaan."

"Het is vervelend dat we verliezen, maar we kunnen hier pluspunten uit halen. Dan wil ik het nog wel zien in de play-offs. Vierde worden we niet meer, daar hoeven we niet omheen te draaien. Ik hoop dat Feyenoord achtste wordt en wij vijfde, dan krijgen we twee hele mooie wedstrijden. Wij zijn er klaar voor."

Comedy Live in première

Zaterdagavond gaat het BNN-programma Comedy Live in première. Een tiental cabaretiers neemt zes weken lang de actualiteit op de hak in sketches en parodieën. De show is gebaseerd op het Amerikaanse Saturday Night Live. BNN spreekt van een 'uniek concept' in Nederland.

Het cabaretteam van Comedy Live bestaat uit Jan Jaap van der Wal, Lies Visschedijk, Murth Mossel, Jennifer Hoffman, Remko Vrijdag, Kirsten Mulder, Bas Hoeflaak, Martine Sandifort, Sander van Opzeeland en Henry van Loon.

"We hebben een vertaling gemaakt naar de Nederlandse situatie, want wij hebben een ander soort humor en dynamiek. Saturday Night Live is een ode aan New York; wij brengen geen ode aan Amsterdam. Het moet vooral gezellig, leuk en humoristisch worden. Daarom is het zo geschikt voor de zaterdagavond", zegt presentator Van der Wal in een interview met Veronica Magazine.

De cabaretier waakt voor imitaties: "Het moet niet te veel De TV Kantine worden. Het is niet de bedoeling dat we veel gaan imiteren, maar het kan zijn dat imitaties ontstaan." Comedy Live begint om 21.35 uur op Nederland 1.


Comedy Live in première (Beeld: BNN)

Veel rook door brand Beverwijk

In Beverwijk woedt sinds 11.00 uur brand bij oudijzerbedrijf Koster Metalen aan de Zuiderkade. Een aantal autowrakken op het bedrijfsterrein staat in brand. Er is sprake van grote rookontwikkeling in de richting van het Noordzeekanaal.

De brandweer meet of er gevaarlijke stoffen in de rook zitten, meldt een woordvoerster. Bedrijven in de omgeving is geadviseerd ramen en deuren te sluiten. Mensen op een nabijgelegen volkstuinencomplex wordt aangeraden weg te gaan.

De brandweer blust de brand niet. Het vuur gaat vanzelf uit en blussen zou de rookontwikkeling alleen verergeren, aldus de woordvoerster.

Begrafenisstoet in Syrië beschoten; vier doden

Ordetroepen hebben zaterdag nabij de Syrische hoofdstad Damascus het vuur geopend op een begrafenisstoet. Zeker vier mensen werden gedood. Dat heeft een getuige gezegd.

Meer dan vijftigduizend mensen namen deel aan de begrafenis in de voorstad Douma.

Vrijdag werden in heel Syrië al zeker 76 mensen gedood door ordetroepen die demonstraties tegen het regime van president Bashar Assad de kop wilden indrukken. Het was de bloedigste dag sinds het begin van de opstand tegen Assad.

Twintigste verdachte rond mislukte aanslag Jakarta

De Indonesische politie heeft een twintigste verdachte ingerekend rond de mislukte aanslag op een kerk in Jakarta op Goede Vrijdag. De verdachte, een cameraman, zou zijn ingehuurd om de aanslag op video vast te leggen en uit te zenden. Dat heeft de politie zaterdag gezegd.

De cameraman van de zender Global-TV, Imam Firdaus, wordt ondervraagd over zijn rol in het complot, zei politiewoordvoerder Boy Rafli Amar. Firdaus zou zijn aangegeven door een andere verdachte, Pepi Fernando, het vermoedelijke brein achter de mislukte aanslag.

De twintig verdachten werden gearresteerd in verband met een onderzoek naar bompakketten, die vorige maand in Jakarta werden verstuurd naar doelwitten die zouden hebben 'gezondigd tegen de islam'. De arrestaties leidden de politie naar een grote kathedraal in Serpong, een buitenwijk van Jakarta. Hier werden negen bommen, waarvan sommige zo'n 80 kilo wogen, ontdekt en onschadelijk gemaakt.

Een aantal bommen was onder een gasleiding geplaatst, andere waren verstopt in tassen en plastic emmers. Het was de bedoeling dat de bommen op Goede Vrijdag ontploften. De verdachten zouden de aanslag hebben willen filmen en uitzenden.

Feministisch theologe Halkes (90) overleden

De Nijmeegse theologe Tine Halkes is donderdag overleden. Dat meldt haar familie zaterdag. Halkes was een pionier op het gebied van de feministische theologie en een prominent lid van de katholieke vrouwenbeweging. Ze werd 90 jaar.

Halkes was de eerste hoogleraar feministische theologie in Europa. Ze werd in 1983 benoemd op de leerstoel voor feminisme en christendom aan de Katholieke Universiteit Nijmegen, waaraan zij vanaf 1967 verbonden was.

Samen met Edward Schillebeeckx was Halkes een tijdlang de bekendste en meest spraakmakende hoogleraar van de Nijmeegse theologische faculteit. Zij gaf veel gastcolleges in het buitenland. In 1982 ontving Halkes een eredoctoraat van de universiteit van Yale.

Tien Zwolle-hooligans opgepakt

De politie heeft vrijdagavond tien supporters van FC Zwolle aangehouden toen zij agenten bekogelden met stenen en vuurwerk. Dat gebeurde na afloop van het Eerstedivisieduel met RKC Waalwijk, meldt de politie.

De voetbalhooligans waren boos omdat de politie bussen met RKC-supporters van hen wegleidde. Toen de groep Zwollenaars dat doorkreeg, keerden zij zich tegen de politie. Vermoedelijk wilden zij de confrontatie aangaan met de rivaliserende groep supporters. Van de tien personen die werden aangehouden, zitten er nog negen vast.

Tijdens de wedstrijd, die met 3-0 werd gewonnen door RKC, gingen ook al supporters van Zwolle over de schreef. Scheidsrechter Kevin Blom legde de wedstrijd stil nadat er minutenlang spreekkoren waren te horen van de kant van de Zwollenaren. Blom had even daarvoor Zwolle-speler Jeroen Drost met een rode kaart van het veld gestuurd.

Zijspan rijdt door zonder bestuurder

Bij een verkeersongeluk bij Nieuwe Pekela vrijdagmiddag reed een motor met zijspan een tijdje zonder bestuurder over de N366. Dat meldt de Groningse politie. Niemand raakte gewond.

Een echtpaar uit Duitsland wilde met zijn motor met zijspan de N366 oprijden. De 70-jarige bestuurder had daarbij zijn voertuig niet goed onder controle. Hij botste tegen een auto aan die al op de provinciale weg reed. Door de aanrijding viel de man van zijn motor. De motor reed echter door, met de echtgenote van de Duitser nog in het zijspan. Een getuige wist de motor stil te zetten. De bestuurder en zijn vrouw kwamen met de schrik vrij. De auto moest worden weggesleept. Ook de 45-jarige bestuurder van de auto raakte niet gewond.


Hier kon de vrouw zelfstandig verder rijden...

Vloet: "Nog steeds kans op de playoffs"

Wiljan Vloet vertrekt aan het einde van het seizoen naar Sparta, maar hij wil het liefst N.E.C. Nijmegen een mooi afscheidscadeau geven. De playoffs zijn niet ondenkbaar voor de Nijmegenaren.

N.E.C. staat momenteel twaalfde, maar slechts twee punten achter op FC Utrecht, dat op die belangrijke laatste playoff-plek staat. Morgen speelt de Nijmeegse ploeg tegen FC Groningen, dat zo goed als zeker is van de playoffs.

"We ontmoeten zondag een sterke en fysieke tegenstander. Maar FC Groningen is niet onklopbaar en als wij spelen met de juiste instelling, dan heb ik vertrouwen in een goed resultaat", vertelt Vloet op de clubwebsite.

N.E.C. is nog met drie andere ploegen in de race voor de laatste play-offplek, maar voor een kans zal het waarschijnlijk drie keer moeten winnen. "Ondanks de ongelukkige nederlaag tegen Ajax is er nog steeds kans op het spelen van de play-offs, maar om deze kans levend te houden is alleen een overwinning voldoende."

Vloet kijkt in elk geval positief terug op dit seizoen. "Als je drie wedstrijden voor het einde nog steeds ergens voor speelt en het hele seizoen niet naar onder hoeft te kijken, heb je het als team heel goed gedaan. Bovendien hebben we regelmatig aanvallend voetbal kunnen spelen en een aantal knappe resultaten tegen sterke tegenstanders geboekt."

Dood aan alcohol of dorst?

Vrijdagmiddag, de zon schijnt door de bewolking heen op het aardoppervlak. Ideaal weer om een terrasje in de binnenstad te pakken en het mooie weer te vieren. ‘Er is hoop!', scandeert een jongeman. Oké, mooi om te weten dat er hoop is, maar laat mij asjeblieft met rust. IJdele hoop; de jongeman loopt op me af: ‘Er is ook hoop voor jou!'. Zo lief als ik ben, biets ik een bakje koffie in ruil voor een gesprek.

Aankondiging nieuwe Pokémon in mei

In het meest recente nummer van Dengeki Nintendo magazine staat dat ze volgende maand (mei) een nieuwe Pokémon-game mogen onthullen. Het is hierbij niet bekend om wat voor Pokémon-game het gaat. Ook het systeem is nog niet bekend. We zullen dus eventjes moeten wachten op de details.

Tot die tijd kunnen we wel speculeren! De mogelijkheden zijn namelijk enorm, want naast de gekleurde hoofdgames zijn er ook genoeg spin-offs in de vorm van bijvoorbeeld Pokémon Snap, Pokémon Ranger, Pokémon Mystery Dungeon en Pokémon Trading Card Game. Het meest logische is een game voor 3DS, deze handheld is onlangs verschenen en draait nog niet zo goed als Nintendo had gehoopt. Pokémon kan daar verandering in brengen. Voor een nieuwe Pokémon Snap zou 3DS bijvoorbeeld zeer geschikt zijn vanwege de 3D-camera en augmented reality features. Wii krijgt in ieder geval géén Pokémon-game meer.

Pokémon is één van de meest succesvolle franchises van Nintendo met wereldwijd meer dan 220 miljoen verkochte games. Bovendien zijn er talloze andere Pokémon-producten te koop.

[Upd] [EK judo] Vuijsters, Verkerk, Grol uitgeschakeld

Grim Vuijsters is op het EK judo in Istanbul al in de tweede ronde uitgeschakeld. In de klasse boven honderd kilogram moest de 28-jarige Brabander zijn meerdere erkennen in de Israëliër Asaf Zohar. In 2009 won Vuijsters op het EK in Tblisi nog een zilveren medaille.

Henk Grol en Danny Meeuwsen zijn in de klasse tot honderd kilo nog wel in de race voor eremetaal. Grol won van de Litouwer Marius Labalaukis, Meeuwsen haalde ten koste van de Turk Kocan Burhan de volgende ronde. Bij de vrouwen plaatste Marhinde Verkerk zich voor de volgende ronde in de klasse tot 78 kilogram.

Update 12:38 uur

Henk Grol werd in de klasse tot 100 kilogram uitgeschakeld. De Europees kampioen van 2008 ging onderuit tegen Amel Mekic. Ook Danny Meeuwsen ging onderuit. Hij verloor met een waza-ari van de Fransman Cyril Maret.

Marhinde Verkerk overleefde de tweede ronde ook niet. De Nederlandse judoka ging met een ippon onderuit tegen de Spaanse Raquel Prieto Madrigal.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persgroep-kranten gratis op internet en iPad

De Volkskrant, Het Parool en Trouw zijn dit weekeinde gratis te lezen op internet en de iPad. Dat maakte Hans de Ridder, managing editor voor De Persgroep in Nederland en België, zaterdag bekend.

Aanleiding voor het besluit om de kranten digitaal weg te geven is een technische storing in de drukkerij in Amsterdam, waardoor honderdduizenden abonnees hun krant uren later dan normaal in de bus kregen.

Niet alle abonnees kregen met het probleem te maken. De drukkerij in Den Haag had geen problemen. Het AD heeft voor zover De Ridder kan overzien de abonnees 'redelijk tijdig' bereikt.

Ook NRC Handelsblad liep vertraging op. De krant is geen onderdeel van De Persgroep, maar wordt ook in de Amsterdamse drukkerij gedrukt.

Massa: "Ferrari moet strategie aanpassen"

Felipe Massa vindt dat Ferrari op het strategische vlak dit jaar nog veel te winnen heeft. Met name tijdens de races kan het beter, omdat het Italiaanse team niet over de snelste bolide beschikt, maar in combinatie met het goede rubber kan de renstal toch ver komen. Tot nu toe is dit nog niet gelukt.

Massa leek in China het lek boven te hebben en met goede rondetijden richting het podium te gaan, maar in de laatste stint zakte hij dankzij de versleten banden terug naar een zesde plaats. De reden: twee pitstops in plaats van drie zoals de concurrenten deden. Toch weet de Braziliaan niet of het verstandig was om nog een keer binnen te komen. "Mijn grote tegenvaller in Shanghai bestond uit het feit dat mijn Ferrari niet goed presteerde op de harde compound van de Pirelli's. Tot dat moment liep alles op rolletjes, daarna ging het mis."

Red Bull-rijder Mark Webber stopte ook drie keer en wist zich van de achttiende naar de derde plaats te rijden. Een prestatie die volgens Massa niet zomaar neer te zetten is. "Mark stopte wel drie keer, maar we mogen niet vergeten dat hij door zijn korte kwalificatie meer dan genoeg verse banden had liggen. En hij heeft de snelste auto van het veld."

"Wellicht moeten we onze strategie in de kwalificatie aanpassen met het oog op de race. We zijn pas drie races onderweg en nog niets is zeker, ook niet voor Ferrari. We zijn nog aan het ontdekken," zei de Braziliaan die het liefst van zijn team meer snelheid in de kwalificatie ziet. "Verder naar voren starten levert voordeel op in de race omdat ik dan direct in gevecht kan treden met de koplopers. Dat lukte in China niet – ondanks mijn goede tijden – omdat ik bleef steken op de vijfde positie."

Hitman: Absolution geregistreerd

Square-Enix' Europese tak, ook bekend als Eidos Interactive, heeft de naam "Hitman: Absolution" geregistreerd. Vorige maand verschenen er al nieuwe screenshots tot vreugde van velen. Het patent maakt duidelijk dat het een 'Videogame' betreft, waarmee de kans op een vervolg van het in 2006 verschenen Hitman: Blood Money groot is.

In de populaire Hitman reeks kruipt de speler in de huid van een genetisch gemanipuleerde huurmoordenaar die op tactische wijze zijn doelen moet ombrengen. Square-Enix heeft tot nu nog niks bevestigd omtrent een vervolg.

 Hitman: Blood Money

Mogelijk toch vrouwenvoetbal in Heerenveen

Sc Heerenveen gaat komend seizoen mogelijk toch door met het vrouwenvoetbal. De Friese club maakte vorige week bekend uit de vrouweneredivisie te stappen vanwege de te hoge kosten, maar nu lijkt er toch een mogelijkheid op een doorstart te zijn.

Voorwaarde voor een doorstart is dat de vrouwen voor komende donderdag een bedrag van 25.000 euro bijeen weten te krijgen. Heerenveen krijgt voor het vrouwenvoetbal 150.000 euro van de KNVB en moet dan nog 50.000 euro bij gaan leggen om het kostendekkend te krijgen. Van dat bedrag is nu de helft binnen.

Wisgerhof: "Het blijft spannend tot het einde"

Peter Wisgerhof pakte gisteren met FC Twente drie broodnodige punten tegen ADO Den Haag. Vijf minuten voor tijd pakten de Tukkers de winst. "We hadden het geluk aan onze zijde."

"Toch had ik tot op het laatste moment het gevoel dat we gingen winnen. Maar de punten hadden ook zomaar voor ADO kunnen zijn", vertelde Wisgerhof aan De Telegraaf.

Twente bleef tot het einde vechten om de overwinning volgens Wisgerhof. "Dat is toch lastig als je in de laatste wedstrijden onnodig punten hebt verspeeld. Daar moet je je overheen zetten. Zo staan we toch weer bij de bovenste plaatsen."

Na het landskampioenschap van vorig seizoen staat Twente nu, weliswaar misschien tijdelijk, weer bovenaan. "Dat had vooraf niemand verwacht. Één ding is zeker: het blijft spannend tot aan het einde van de competitie."

Cosworth: "Resultaat HRT toejuichen"

Motorenleverancier Cosworth vindt dat de Formule 1-wereld de door Hispania Racing behaalde resultaten moet prijzen. De HRT-rijders wisten zich in Australië niet te kwalificeren, maar kwamen twee races later in China allebei aan de finish, een fantastische prestatie, zo vindt Cosworth-baas Mark Gallagher.

"We hebben in de eerste drie races gezien dat iemands vorm snel kan omslaan. Daarbij gaat het niet alleen om de teams, maar ook om andere leveranciers, zoals Cosworth. We hebben dus allemaal werk te doen en zorgen dat we ons weten te verbeteren. Hispania Racing is hier een goed voorbeeld van. Ze kwamen in China met beide auto’s aan de finish en dat was een behoorlijke prestatie. Dat zou zeker toegejuicht moeten worden," zei Gallagher die aan nog twee teams motoren levert.

"Virgin Racing heeft ook een sterke betrouwbaarheid getoond en ze zijn hard aan het werk om de MVR-02 verder te ontwikkelen. We werken ook hard met de engineers van Williams om het team te helpen de doelen met de FW33 te behalen. De auto heeft nog niet aan de verwachtingen voldaan, maar bij Cosworth willen we er alles aan doen om hen weer punten te laten scoren."

Final Fantasy III iPad-screens

Square-Enix gaat vrolijk door met het porten van hun grote titels naar zoveel mogelijk platformen. Final Fantasy III is bijvoorbeeld sinds deze week beschikbaar voor iPad waar je eerder al op je iPhone en Nintendo DS deze game kon spelen. De game kost 17 dollar (iPhone versie 16) en is *hier* te vinden.

Om de release te vieren hebben we voor jullie een aantal screenshots van de iPad-versie van deze Square-Enix klassieker.

Final Fantasy

FFIII

FFIII

FFIII

FFIII

[EK judo] Vuijsters, Grol en Verkerk door

Bij het EK judo in Istanbul heeft Marhinde Verkerk de tweede ronde bereikt. Verkerk versloeg in de klasse tot 78 kilogram de Tsjechische Alena Eiglova met een waza-ari.

Ook Henk Grol en Grim Vuijsters bereikten de tweede ronde. Grol was in de klasse tot 100 kilogram Marius Labalaukis met een waza-ari de baas. In de klasse boven de 100 kilogram versloeg Vuijsters de Turk Alia Sahin Bilgic met een ippon.

[Video] Samenvattingen Jupiler League

Gisteravond stonden er in de Jupiler League wedstrijden op het programma. Net als in de voorgaande periode publiceert FOK!sport de samenvattingen van deze wedstrijden, die je hieronder kunt terugvinden.

FC Volendam - Sparta Rotterdam

RBC Roosendaal - AGOVV

MVV Maastricht - Telstar

FC Emmen - FC Den Bosch

FC Eindhoven - BV Veendam

FC Dordrecht - Go Ahead Eagles

SC Cambuur - Fortuna Sittard

Almere City FC - Helmond Sport

FC Zwolle - RKC Waalwijk

Drie gewonden bij steekpartij McDonald's

De politie heeft vrijdagavond drie mannen aangehouden nadat zij elkaar hadden neergestoken in een McDonald's in Den Haag. Vermoedelijk hadden de mannen ruzie met elkaar, meldt de politie.

De groep raakte omstreeks 20.30 uur slaags in het fastfoodrestaurant aan de Grote Marktstraat. Daarbij gebruikten zij een mes en mogelijk een stok. De mannen van 29, 37 en 40 jaar raakten alle drie gewond.

Na ziekenhuisbehandeling werden ze vastgezet. Zaterdag worden zij verhoord. Volgens de politie is er mogelijk nog een vierde verdachte bij het incident betrokken.

Gebruik de echte zon in Uncharted NGP

De website Jolt heeft via 'betrouwbare bronnen' vernomen dat de camera op Sony's Next Generation Portable in games gebruikt gaat worden. Twee games die volgens Jolt gebruik gaan maken van de camera zijn Uncharted en Resistance en beide doen dat op een andere manier.

In Uncharted kun je de zon (of een andere lichtbron) gebruiken om een donkere ruimte te verlichten. Loop je met Drake door een grot, dan moet je met de NGP-camera richten op licht en de grot zal oplichten. In Resistance zal het mogelijk zijn om een wapen op te rapen door je NGP vast te pakken met beide handen waardoor de camera je handen registreert alsof ze iets willen oppakken.

Voorlopig is dit een nog een gerucht en moeten we wachten tot de E3 voordat Sony wat meer gaat vertellen over NGP. Tot die tijd is het afwachten. Als alles goed gaat komt NGP eind dit jaar uit.

NGP

Buitenseks kost stel 1750 euro

Een vrijpartij in de open lucht is een Duits stel duur komen te staan. De rechtbank van München veroordeelde het duo deze week tot een boete van samen 1750 euro.

Het stel van 22 en 23 jaar had vorig jaar oktober na het bezoek aan een nachtclub zin in buitenseks. Op de hoek van de straat verkende de kloeke ridder met zijn paarsgepunte lans de liefdesgrot van de jongedame. Een hele menigte stond joelend toe te kijken bij dit schouwspel, waarna Bromsnor besloot eens een kijkje te nemen.

De politie kon de vrijpartij niet waarderen en sloeg het tweetal in de boeien. Omdat in Duitsland de boete afhankelijk is van het inkomen, legde de rechtbank de man deze week een boete van 1.050 euro boete op, de vrouw moet 700 euro betalen. "Voor dat geld had het stel een kamer in een vijfsterrenhotel kunnen boeken", merkte een plaatselijke sufferd droogjes op.

Henkjan Smits en Nance scoren matig

Het nieuwe SBS 6-programma Mijn Man Kan Alles van Henkjan Smits en Nance is vrijdagavond van start gegaan met een magere 578.000 kijkers. Dit blijkt uit zaterdag gepubliceerde gegevens van Stichting KijkOnderzoek.

Voorafgaand aan de eerste aflevering gaf Smits nog aan te hopen dat Mijn Man Kan Alles zou gaan scoren. "Vooral voor de zender", aldus de presentator. Concurrenten RTL 4 en Nederland 1 trokken echter aanzienlijk meer geïnteresseerden. Talentenjacht X Factor en de politieserie Flikken haalden op hetzelfde tijdstip respectievelijk 1,4 en 1 miljoen kijkers.

Beau van Erven Dorens kreeg vrijdag voor zijn de nieuwe spelshow Show Me The Money 389.000 en 583.000 kijkers. Omdat het de laatste keer was in de proeftijd van twee weken, waren er speciaal twee uitzendingen van zijn spelprogramma op SBS 6.


Henkjan Smits en Nance scoren matig met nieuwe SBS 6-show (Foto: Roy van Ingen)

[NBA] Lakers op voorsprong

In de NBA heeft Los Angeles Lakers in de eerste ronde van de play-offs een 2-1 voorsprong genomen tegen New Orleans Hornets. De titelhouders won het derde duel met 100-86.

Kobe Bryant was goed voor 30 punten en Pau Gasol maakte 17 punten en 10 rebounds. Vanaf de stand 13-10 gaven de Lakers de voorsprong niet meer uit handen.

Boston Celtics heeft nog één overwinning nodig om de volgende ronde te bereiken. Boston, de verliezend finalist van vorig seizoen, versloeg New York Knicks met 113-96 en kwam hierdoor op een voorsprong van 3-0. Atlanta Hawks won met 88-84 van Orlando Magic en kwam hierdoor op een 2-1 voorsprong in de best-of-seven. 

Rotterdamse aan dood ontsnapt op A20

Een 35-jarige vrouw uit Rotterdam is vrijdagmiddag op de A20 aan de dood ontsnapt toen haar door pech stilgevallen auto werd aangereden door een andere auto. Ze had een paar seconden voor de aanrijding haar auto verlaten en stond in de middenberm. Van haar auto was na de aanrijding bijna niets meer over.

De Rotterdamse belde rond 16.45 uur vanuit haar auto 112. Ze vertelde dat ze vlak voor het Terbregseplein met pech op de linkse rijstrook stilstond en kreeg het advies haar auto zo snel mogelijk te verlaten.

Vanuit de middenberm zag ze hoe haar auto werd aangereden door een andere personenauto, die werd bestuurd door een 45-jarige man uit Schiedam. Die verklaarde tegen de verkeerspolitie dat hij ongeveer 100 kilometer per uur reed toen hij zag dat zijn voorganger plotseling uitweek. Voor hij in de gaten had waarom, knalde hij in volle vaart op de stilstaande auto.

De Schiedammer is voor controle naar een ziekenhuis gebracht, maar mocht vrijdagavond weer naar huis. De A20 in de richting Gouda is van 16.45 tot 18.15 uur gedeeltelijk afgesloten geweest.

Het Korps Landelijke Politiediensten onderzoekt het ongeval.


Rotterdamse aan dood ontsnapt op A20 (Foto: Novum)

Medewerkers Blackwater toch vervolgd

Medewerkers van het Amerikaanse beveiligingsbedrijf Blackwater worden toch vervolgd. Dat bepaalde een Amerikaans hof vrijdag. De medewerkers zouden betrokken zijn bij de dood van zeventien Irakezen.

Op 16 september 2007 richtten vijf beveiligingsmensen van Blackwater - dat nu Xe Services heet - een bloedbad aan in de Iraakse hoofdstad Bagdad. Zeventien Irakezen, onder wie vrouwen en kinderen, kwamen om het leven toen de Blackwater-bewakers van een Amerikaans konvooi lukraak om zich heen begonnen te schieten. Volgens Blackwater zouden zij uit noodweer hebben gehandeld.

De Verenigde Staten wees verzoeken van Irak om de beveiligers in dat land te berechten van de hand. Na een lang onderzoek werd de vijf bewakers veertien keer doodslag ten laste gelegd.

Eind 2009 werden de vijf bewakers door een rechtbank in Washington echter ontslagen van rechtsvervolging. Rechter Ricardo Urbina oordeelde dat er door het Amerikaanse ministerie van Justitie verkeerd met bewijsmateriaal was omgegaan en dat de grondwettelijke rechten van de bewakers geschonden zouden zijn. Het leidde tot woedende reacties in Irak.

Vrijdag oordeelden rechters dat Urbina de wet verkeerd geïnterpreteerd heeft. Zij bepaalden dat bewijsmateriaal tegen vier van de vijf verdachten heroverwogen moet worden. De aanklachten tegen de vijfde verdachte zijn komen te vervallen.

Hassan Jabir, een advocaat die ook geraakt werd bij de schietpartij, noemde de beslissing 'een grote opsteker voor degenen die gewond zijn geraakt bij het misdrijf van Blackwater'.

Greenpeace beëindigt actie op booreiland

Elf activisten van milieuorganisatie Greenpeace hebben vrijdag hun actie op een booreiland beëindigd vanwege slechte weersomstandigheden. De activisten waren aan boord van het platform geklommen om te voorkomen dat het booreiland diepwaterboringen gaat uitvoeren in het Noordpoolgebied.

De activisten onderschepten het booreiland, de Leiv Eiriksson, met speedboten toen het de haven van Istanbul had verlaten. Nadat ze de boortoren hadden beklommen ontvouwden ze een spandoek met de tekst 'Stop de vernietiging van de Noordpool' en 'De olie voorbij, kies voor schone energie'.

Het booreiland, met eindbestemming Baffin Bay in Groenland, bleef ondanks de actie van Greenpeace zijn tocht voortzetten. In eerste instantie verlieten zes activisten het booreiland met speedboten. Vijf anderen bleven aan boord. Vanwege harde wind zagen zij zich echter genoodzaakt het protest op te geven.

De eigenaar van het booreiland, Cairn Energy, zegt door de regering van Groenland te zijn uitgenodigd om de proefboringen te doen. "Overal ter wereld waar wij actief zijn doen we ons best op een veilige manier te werk te gaan. Verder respecteren wij het recht van individuen en organisaties om op een veilige manier hun mening te uiten."

Greenpeace vindt dat, na de ramp in de Golf van Mexico met een booreiland van BP, Cairn zou moeten besluiten te stoppen met diepwaterboringen. "Harde vorst, ruwe weersomstandigheden en een zeer afgelegen locatie zorgen ervoor dat het in het geval van een lek onmogelijk is om de olie op te ruimen", aldus Greenpeace.


Greenpeace beëindigt actie op booreiland (Foto: Novum)

'Iraaks leger kan zonder VS'

Het Iraakse leger is in staat zelf de veiligheid in het land te garanderen. Dat heeft de Iraakse premier Nouri al-Maliki donderdag tegen de Amerikaanse stafchef, admiraal Mike Mullen, gezegd.

Mullen is in Irak om te overleggen over de vraag of er na volgend jaar Amerikaanse troepen in Irak blijven. Eerder kwamen beide landen overeen dat alle Amerikaanse militairen het land uiterlijk 31 december verlaten.

"Het leger en de veiligheidsdiensten zijn nu in staat om de verantwoordelijkheid te nemen, om de veiligheid te garanderen en om professioneel en vaderlandslievend te werken. We zullen doorgaan met het vergroten van onze bekwaamheden en onze slagkracht en blijven onze troepen voorzien van de nieuwste wapens en materieel", zei Al-Maliki tegen Mullen, aldus een verklaring op de website van de premier.

Mullen zei vrijdag dat Irak binnen een paar weken moet beslissen of het wil dat de Verenigde Staten langer in Irak blijft. De VS heeft herhaaldelijk gezegd te overwegen Amerikaanse troepen na afloop van de overeenkomst in Irak te houden als het land hierom zou vragen.

Iraakse diplomaten hebben achter gesloten deuren geregeld gezegd dat ze zich zorgen maken over wat er zal gebeuren als de VS vertrekt uit Irak, maar in het openbaar houden ze vol dat alle Amerikaanse militairen zich terug moeten trekken zoals afgesproken.

Voor de Amerikaanse president Barack Obama is het politiek riskant om in Irak te blijven, omdat hij in zijn campagne beloofde een einde aan de oorlog te maken. Voor Al-Maliki is het echter nog riskanter om de Amerikanen te vragen te blijven. Zijn belangrijkste bondgenoten in de regering zijn anti-Amerikaanse aanhangers van Muqtada al-Sadr. De sjiitische geestelijke heeft met geweld gedreigd als de Amerikaanse troepen in Irak blijven.

Voor de Irakezen is het een netelige kwestie. Zo'n vijfduizend betogers gingen - ondanks een uitgaansverbod - vrijdag in Mosul de straat op om te eisen dat de aanwezigheid van Amerikaanse troepen verlengd wordt. In Bagdad werd de terugtrekking van de VS geëist en werd opgeroepen tot een einde aan de wijdverbreide corruptie en de vrijlating van gevangen.

Al-Maliki zei in zijn verklaring dat hij graag een voortzetting ziet in de samenwerking met de VS op het gebied van training en bewapening.


'Iraaks leger kan zonder VS' (Foto: Novum)

Dodental Syrië loopt op

Syrische ordetroepen hebben vrijdag tijdens confrontaties met betogers zeker 88 mensen doodgeschoten. Dat heeft een groep die de protesten tegen het bewind van president Bashar al-Assad coördineert laten weten.

Eerder spraken diverse activisten en mensenrechtenorganisaties van zeker zeventig doden door het harde ingrijpen vrijdag tegen de actievoerders in Syrië. De slachtoffers vielen bij het neerslaan van protesten in tal van steden. In onder meer buitenwijken van de hoofdstad Damascus en de steden Homs, Ezreh en Hirak gingen mensen massaal de straat op.

Dodental Syrië loopt op
Dodental Syrië loopt op (Foto: ANP)

Mourinho lacht geruchten over vertrek weg

José Mourinho heeft geruchten over een terugkeer naar Internazionale stellig ontkend. De Portugese trainer voelt zich naar eigen zeggen prima op zijn plaats bij Real Madrid. "Alle speculaties uit Italië zijn onzin", zei Mourinho tijdens een persconferentie.

De 48-jarige Portugees was de afgelopen twee seizoenen bijzonder succesvol met Inter. De Nerazzurri dreigen dit jaar onder leiding van Leonardo naast alle prijzen te grijpen, waardoor de geruchten over een terugkeer van Mourinho aanzwellen. "Ik ben hier niet voor een jaar, maar voor veel langer. Mijn ploegen zijn altijd beter in het tweede jaar, dus ik zal keihard werken om dat ook hier in Madrid te laten gebeuren", aldus Mourinho.

De Koninklijke veroverde woensdag de Spaanse beker en staat in de halve finale van de Champions League tegenover Barcelona.

Mourinho lacht geruchten over vertrek weg
Mourinho lacht geruchten over vertrek weg (Foto: ANP)

'Geheime Nederlandse missie in Afrika'

In Afrika nemen al enkele jaren Nederlandse militairen in het geheim deel aan een Amerikaanse missie tegen Al Qaida. De missies vinden zonder toestemming van de Tweede Kamer plaats in Mali, Senegal en Tsjaad. Dat blijkt uit informatie en documenten van het Amerikaanse Congres en Ministerie van Defensie die in handen zijn van het Algemeen Dagblad.

Volgens de krant gaat het om een trainingsmissie die onderdeel is van de Amerikaanse oorlog tegen terreur. Toestemming van de Tweede Kamer is volgens Defensie niet noodzakelijk. "Een mandaat van de Kamer is niet nodig. Het betreft een oefening, geen operatie met een VN-resolutie."

De SP en ChristenUnie reageren echter verbaasd. "Dit is een oorlogsgebied", zegt SP-Kamerlid Harry van Bommel. "Dit is meer dan een gewone oefening. Als we daarbij betrokken zijn, brengt dat risico's met zich mee voor de Nederlandse militairen daar, de Nederlandse belangen in het buitenland en Nederland zelf." Hij heeft het kabinet om opheldering gevraagd.

De Nederlandse militairen zouden als sinds 2008 meedoen met de missie. De deelname is opmerkelijk te noemen omdat de politiek de afgelopen jaren meerdere malen struikelde over de discussies over het wel of niet meedoen met missies naar Uruzgan en Kunduz.

Man verdrinkt na crash luchtballon

Bij een ongeval met een luchtballon is vrijdagavond bij het Belgische Oudenburg een 70-jarige man om het leven gekomen. Vijf andere inzittenden raakten gewond, waarvan twee ernstig. Dat melden Belgische media.

De ballon crashte na een plotselinge windstoot in een wei en kwam uiteindelijk in een sloot terecht. Het slachtoffer, de ballonvaarder, raakte bekneld onder de mand en is verdronken. De gewonden zijn overgebracht naar ziekenhuizen in Oostende.

Alphen ruimt herdenkingsplekken op

De gemeente Alphen aan den Rijn ruimt zaterdag in winkelcentrum De Ridderhof de herdenkingsplekken van de schietpartij op. Winkeliers en andere betrokkenen hadden daarom gevraagd.

Na het bloedbad dat zaterdag 9 april door Tristan van der Vlis werd aangericht, werden in en om het winkelcentrum grote aantallen bloemen, briefjes, knuffels en kaarsen achtergelaten ter nagedachtenis aan de slachtoffers. Al deze spullen worden zaterdag na sluitingstijd weggehaald. De gemeente liet eerder deze week weten deze zorgvuldig te bewaren.

Alphen is nog in overleg met winkeliers en nabestaanden over een blijvende herdenkingsplek voor de slachtoffers van de schietpartij. Het is nog niet duidelijk hoe die eruit gaat zien en waar die precies moet komen.

Woensdag werd de schietpartij herdacht. Op het Rijnplein kwamen 2500 tot 3000 mensen bijeen om de herdenking op een groot scherm te volgen. De herdenking begon om 12.00 uur in Theater Castellum en was alleen toegankelijk voor slachtoffers en hulpverleners. Verder woonden onder anderen koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en leden van het kabinet de herdenking bij.

De condoleanceboeken in het stadhuis van Alphen en bij kerkelijk centrum De Bron zijn donderdag al weggehaald. Het is voorlopig nog wel mogelijk online condoleances achter te laten.


Alphen ruimt herdenkingsplekken op (Foto: Novum)

Dortmund nog langer zonder Owomoyela

Borussia Dortmund kan dit seizoen geen beroep meer doen op Patrick Omowoyela. De 31-jarige verdediger liep donderdag tijdens de training een gescheurde pees in zijn heup op. Daardoor staat de voormalig Duits international vier maanden buitenspel. Hij moet waarschijnlijk geopereerd worden.

Owomoyela was op de weg terug van een achillespeesblessure die hem al maanden aan de kant hield. Desondanks bood Borussia, dat zaterdag kampioen kan worden in de Bundesliga, hem begin april een nieuw contract aan. Daardoor staat hij ook volgend seizoen onder contract in Dortmund met een optie voor nog een jaar.


Dortmund nog langer zonder Owomoyela (Foto: Novum)

Ferguson: "Chelsea is nu de concurrent"

Sir Alex Ferguson heeft een reactie gegeven op de titelrace waarin zijn club Manchester United zich bevindt. Niet Arsenal, maar Chelsea is nu de grootste bedreiging.

De afgelopen week wist Manchester niet te winnen van Newcastle United, waardoor de Londense clubs Arsenal en Chelsea dichterbij konden komen. Arsenal speelde gelijk tegen Tottenham Hotspur en wist niet te profiteren. Chelsea won wel van Birmingham City en nam daarmee de tweede plaats over van The Gunners.

Volgens United-manager Sir Alex Ferguson vormt Chelsea nu de grootste bedreiging voor The Mancunians. "Arsenal heeft betere voetballers, maar Chelsea is een sterker team. Bovendien hebben ze een kleinere achterstand op ons dus zijn zij onze grootste concurrent", aldus de Schot tegen The Guardian.

Manchester United neemt het dit weekeinde op tegen Everton en kan bij puntenverlies van de achtervolgers haar voorsprong vergroten. Chelsea volgt op zes punten net als Arsenal maar de ploeg van trainer Arsène Wenger heeft een minder goed doelsaldo.

Winnaar Dissidia 012 Final Fantasy

Dissidia 012: Final Fantasy

FOK!games mag een special editie van Dissidia 012 Final Fantasy weggeven. In het pakket zit naast het spel in speciale cover ook extra kostuums en zes kaarten met daarop de nieuwkomers in deze oorlog.

Om deze prijs te winnen moest je antwoord geven op d evolgende vraag: welk personage (voor- en achternaam) uit Final Fantasy VII is alleen als extra assist-personage te verkrijgen in Dissidia 012 Final Fantasy?

Het antwoord is Aerith Gainsborough. Vertanio is de winnaar van de prijs geworden. Gefeliciteerd, het wordt zo snel mogelijk naar je opgestuurd!

Dissidia 012 Final Fantasy: Legacy Edition

Miljoenen leven in nucleaire gevarenzone

Ongeveer negentig miljoen mensen wereldwijd leven binnen een straal van 30 kilometer rond een nucleaire centrale. Dat is vergelijkbaar met de zone die ontruimd is rond de gehavende kerncentrale Fukushima in Japan. Dat blijkt uit een vrijdag gepubliceerde studie in het wetenschappelijke blad Nature.

In de Verenigde Staten leven zestien miljoen mensen in een dergelijke zone, gevolgd door China, Duitsland en Pakistan met ieder negen miljoen. In India, Taiwan en Frankrijk zijn het er vijf tot zes miljoen. Als de zone wordt uitgebreid tot 75 kilometer gaat het wereldwijd om een half miljard mensen.

De bevolkingsconcentratie rond een reactor is niet een maatstaf voor gevaar. Dat hangt af van tal van factoren waaronder het gevaar voor aardbevingen, de staat van onderhoud, toezichtsregels en de hoeveelheid radioactief materiaal op de locatie.

'Internetbedrijven duperen klanten'

Bedrijven als Google, Apple, Facebook en Microsoft duperen hun klanten doordat ze hun eigen regels en voorwaarden maken en geregeld veranderen. Dat blijkt uit onderzoek van het tijdschrift Bright en RTL Nieuws naar de voorwaarden van 21 internetbedrijven. Ruim de helft krijgt een onvoldoende, vooral Amerikaanse bedrijven.

Gebruikersvoorwaarden blijken vaak op 'schokkende' wijze te worden herschreven in het nadeel van de consument. Dat is vaak verborgen achter 'wollige juristenpraat'. Het zou er vaak op neerkomen dat mensen door akkoord te gaan afstand doen van vrijwel al hun rechten.

Veel bedrijven blijken hun voorwaarden geregeld helemaal om te gooien. Uit het onderzoek blijkt ook dat veel bedrijven gegevens mogen doorverkopen.

Microsoft, Paypal en Facebook krijgen van de lezers van Bright die de voorwaarden lazen het rapportcijfer 3, en Google, Apple, Spotify en Flickr een 4. Skype, eBay en Marktplaats doen het met een 6 wat beter en Twitter en Hyves krijgen een 7. Juristen concludeerden daarna dat de bedrijven slecht omgaan met de privacy, voorwaarden zomaar wijzigen en de garantie op hun diensten veel te wensen overlaat.

Uit Amerikaans onderzoek zou blijken dat zo'n 15 procent van alle gebruikers de voorwaarden doorploegt, maar dat zou wel eens aan de hoge kant kunnen zijn.

Koranverbrander Jones uur in cel

De controversiële predikant Terry Jones heeft vrijdag een uur vastgezeten in de Amerikaanse staat Michigan. Jones wilde een anti-islamdemonstratie houden bij een moskee in de stad Dearborn, maar een lokale rechter verbood dit omdat hij vreesde voor gewelddadigheden.

Tijdens de rechtszitting werd Jones met een metgezel veroordeeld tot het betalen van het symbolische bedrag van 1 dollar. Beiden weigerden dit en werden opgesloten. Na een uur brommen bedachten zij zich echter. Ze betaalden en mochten gaan.

Jones, leider van een groep conservatieve christenen in Florida, haalde het internationale nieuws nadat zijn symbolische koranverbranding vorige maand leidde tot geweldsuitbarstingen in Afghanistan waarbij enkele tientallen mensen omkwamen.

Koranverbrander Jones uur in cel
Koranverbrander Jones uur in cel (Foto: ANP)

Vijf aanhoudingen na vechtpartij Vondelpark

De politie heeft vrijdagavond vijf mensen opgepakt nadat er een massale vechtpartij uitbrak in het Amsterdamse Vondelpark. Het gaat om vier mannen en een vrouw, meldt de politie.

Bezoekers werden omstreeks 22.30 uur door een groep jongeren belaagd. Zij werden geslagen en van hun fiets getrokken. Toen agenten wilden ingrijpen, keerde de groep zich tegen de politie. Ze gooiden onder meer flessen naar de dienders, waarna werd besloten een deel van het park te ontruimen.

Een agent werd geraakt door een fles, maar liep geen verwondingen op. Een andere agent belandde met zijn paard in het water. Het dier moest met behulp van de brandweer uit het water worden gehesen. Het Vondelpark was ruim een uur gesloten.

Teek verkozen tot ergste rotbeest

De teek voert de lijst aan als meest gehate dier van Nederland. Het kleine beestje haalde bijna 20 procent van de stemmen binnen. Dat blijkt uit een verkiezing van de Rotbeesten Top 50, die door het programma Vroege Vogels van Radio 1 georganiseerd werd.

Het programma haalde in twee maanden tijd ruim 48.000 stemmen op, waarvan 9457 stemmen voor de teek waren. "De teek nam vanaf de eerste dag dat de stembus open ging de koppositie in", zegt eindredacteur Joost Huijsing. "Heel opvallend is dat ongewervelde dieren het meest gehaat worden. In de top 50 komen negen zoogdieren en elf vogels voor. Insecten, spinnen, mijten en weekdieren zijn absoluut het minst geliefd."

Tijdens de uitzending op paaszondag maakt Vroege Vogels vanaf 8.00 uur de rest van de lijst bekend.

Klose wil vechten voor kans bij Bayern

Bayern München-aanvaller Miroslav Klose wil volgend seizoen voor zijn kans vechten bij de Zuid-Duitsers. Onder Louis van Gaal kwam de spits weinig aan spelen toe.

Klose denkt dat hij volgend seizoen een nieuwe kans krijgt van de nieuwe coach Jupp Heynckes. De Duitse aanvaller denkt dat hij meer speeltijd krijgt van de opvolger van Louis van Gaal. Het afgelopen seizoen kwam Klose slechts tot zeven duels waarin hij niet tot scoren kwam.

Tegenover diverse Duitse media laat Klose weten dat hij bereid is om ver te gaan om weer aan spelen toe te komen. "Ik wil het overal proberen, desnoods op het middenveld of in de verdediging", grapt de Duitser van Pools afkomst.

Bij de Duitse nationale ploeg is Klose de onbetwiste nummer één in de punt van de aanval. Op het afgelopen WK scoorde Klose twee keer, bijna net zoveel als in de afgelopen twee seizoenen bij Bayern. Sinds augustus 2010 wist Klose slechts driemaal doel te treffen in competitieverband voor FC Hollywood.

Uitgaan homo's en Marokkanen 'verbroederend'

Een groep van ruim twintig Marokkaanse en homoseksuele jongeren is in de nacht van vrijdag op zaterdag gezamenlijk het Amsterdamse nachtleven ingedoken. De stapavond werd georganiseerd door vier organisaties, waaronder Stichting OndersteBoven en het Amsterdamse jongerencentrum Argan en had als doel de Marokkanen enerzijds, en de homo's en lesbo's anderzijds kennis te laten maken met elkaars wereld.

Volgens een woordvoerster van OndersteBoven werd de avond, waarop zowel een homobar als een club met veel Marokkaans publiek werd bezocht, door de deelnemers na een wat onwennige start als 'zeer geslaagd' en 'verbroederend' ervaren.

Smetje op het initiatief was dat sommige horecabedrijven vooraf lieten weten dat ze niet zaten te wachten op de komst van de groep, uit angst voor confrontaties. "Reden hiervoor was de soms negatieve houding in de aanloop naar de avond ten opzichte van Marokkanen, lesbo's en homo's op internetfora", aldus de woordvoerster.

Uitgaan homo's en Marokkanen'verbroederend'
Uitgaan homo's en Marokkanen'verbroederend' (Foto: ANP)

Man doodgeschoten in Rotterdam-Zuid

In de Rotterdamse wijk Charlois is vrijdagavond een man doodgeschoten. Het slachtoffer en een metgezel werden vermoedelijk vanuit een auto beschoten door twee andere mannen. Dat meldt een politiewoordvoerder. De daders zijn nog voortvluchtig.

De man is in kritieke toestand door zijn kompaan naar een ziekenhuis gebracht, waar hij overleed. Zijn identiteit is nog onbekend, evenals de toedracht van de schietpartij.

Het incident gebeurde rond 21.00 uur op de Ellemeethof in Rotterdam-Zuid. De politie is bezig getuigen te verhoren.

'Honderden banen weg bij ABN'

Bij ABN Amro gaan opnieuw banen verloren. Zeker honderden arbeidsplaatsen worden geschrapt. Topman Gerrit Zalm heeft de personeelsleden op de hoogte gebracht, melden bronnen zaterdag aan De Telegraaf.

Jaap Koelewijn, hoogleraar van de universiteit Nyenrode, denkt dat een paar honderd banen nog zacht is uitgedrukt. "Ik denk eerder aan duizend tot tweeduizend banen", zegt hij in de krant. De kosten voor de arbeidsplaatsen zouden te hoog worden. Het baanverlies komt bovenop de 6500 die al eerder verloren gingen door de samenwerking met Fortis.

[Update 2] Hackers mogelijk verantwoordelijk voor downtime PSN

De downtime van het PlayStation Network, die nu al bijna de gehele dag voortduurt, is mogelijk het gevolg van een gerichte, externe aanval. Dat schrijft James Gallagher, blog manager SCEE in het Europese PlayStation blog.

"As you are no doubt aware, the current emergency outage is continuing this afternoon and all Sony Online Network services remain unavailable," aldus Gallagher. "Our support teams are investigating the cause of the problem, including the possibility of targeted behaviour by an outside party. If the reported Network problems are indeed caused by such acts, we would like to once again thank our customers who have borne the brunt of the attack through interrupted service. Our engineers are continuing to work to restore and maintain the services, and we appreciate our customers’ continued support."

Dit is niet de eerste keer dat het PlayStation Network aangevallen is. De groepering Anonymous heeft, als wraakactie op de rechtszaak tussen Sony en George "Geohot" Hotz, al eerder zijn pijlen op Sony gericht. Het is echter onduidelijk of deze groepering daadwerkelijk verantwoordelijk voor de huidige downtime is, aangezien zij hebben aangegeven te stoppen met aanvallen richting het PlayStation Network.

Het is nog altijd niet duidelijk wanneer het PlayStation Network weer beschikbaar is.

Update 21 apr. 19:29: Anonymous-leden ontkennen dat zij verantwoordelijk zijn voor de huidige storing. Een bron vanuit Anonymous vertelde The Tech Herald dat zij hier niets mee te maken hebben.

Op AnonOps, het IRC-netwerk waar veel Anonymous-supporters samenkomen wordt constant gevraagd waarom Anonymous het PSN aanvalt. Op dergelijke vragen wordt gereageerd met een kick en een ban.

Een van de Anonymous-leden stuurt dan ook het volgende herhalende bericht rond: "We Are NOT attacking Sony, PSN or any Sony sites. Asking if we are will result in a ban. PSN is down because of Sony NOT because of Anon. Our DDoS attacks on Sony have stopped."

Update 23 apr. 06:16: Sony heeft bevestigd dat een externe aanval de oorzaak van deze storing is. Dat meldt Patrick Seybold, de hoogste woordvoerder bij Sony PlayStation. Hij meldt dat de service offline is gehaald om een zorgvuldig onderzoek uit te voeren, en om ervoor te zorgen dat de diensten later weer goed zullen werken.

Het volledige bericht van Seybold is als volgt: "An external intrusion on our system has affected our PlayStation Network and Qriocity services. In order to conduct a thorough investigation and to verify the smooth and secure operation of our network services going forward, we turned off PlayStation Network & Qriocity services on the evening of Wednesday, April 20th. Providing quality entertainment services to our customers and partners is our utmost priority."

Met meer dan 69 miljoen accounts is de impact van deze aanval erg groot te noemen. Niet alleen de PlayStation Store en de videostreaming-diensten zijn onbereikbaar. Ook zijn er diverse games onspeelbaar, omdat zij een permanente verbinding met het PlayStation Network vereisen. Multiplayer is ook nog altijd niet mogelijk.

Een officiëel bericht van wanneer het PlayStation Network weer beschikbaar is is nog altijd niet afgegeven.

Heide in as gelegd in Drenthe

In Drenthe is vrijdagavond een groot stuk heide afgebrand. Een gebied van 150 bij 400 meter ging verloren. Er was forse rookontwikkeling en de vlammen waren tot 1,5 meter hoog.

"Maar we konden het vuur op tijd tegenhouden, waardoor enorm waardevolle natuur gespaard is gebleven", zegt de dienstdoende brandweercommandant. De brandweerkorpsen uit Beilen, Assen en Smilde hebben meegeholpen met het blussen van de brand, die rond 18.20 uur werd gemeld.

"We hebben via de flanken kunnen blussen. De hei was hartstikke droog", zegt de brandweerman.

Final Fantasy Type-0 website online

Square-Enix heeft Final Fantasy Type-0 (voorheen Final Fantasy Agito XIII) een eigen plekje op het wereldwijde web gegeven. Je kunt de website *HIER* vinden en naar wat screens kijken, informatie lezen over de game en luisteren naar wat muziek uit de game. Helaas is de website enkel nog in het Japans.

De game kent een geevolueerde versie van het gevechtssysteem dat we eerder zagen in Crisis Core: Final Fantasy VII. Om het jullie gemakkelijk te maken hebben we een aantal screens voor jullie uitgezocht zodat jullie ze hier kunnen bekijken.

Battlescreens

Type-0 Type-0

Type-0 Type-0

Personages, in-game en cgi

Type-0 Type-0

Type-0 Type-0

De wereld

Type 0 Type-0

Ei

Politie ontruimt Vondelpark na vechtpartij

De politie is vrijdagavond bezig geweest het Vondelpark in Amsterdam te ontruimen. De aanleiding was een vechtpartij tussen tientallen personen. Er zijn vijf aanhoudingen verricht. Dat meldt een politiewoordvoerder.

Getuigen zeggen dat zeker 25 politievoertuigen en veel motoragenten werden ingezet, evenals politie te paard. Hoeveel mensen zijn aangehouden en waarvoor kan de woordvoerder nog niet zeggen. Er zou volgens haar gegooid zijn met flessen, waardoor het ook onveilig werd voor andere parkbezoekers. De oorzaak van de vechtpartij is nog onduidelijk.

Iedereeen moest het park verlaten via de uitgang aan de Amstelveenseweg, de overige uitgangen waren afgesloten. Rond 22.50 uur was nog niet iedereen het park uit. Inmiddels is het Vondelpark weer open

Vanwege het warme weer is het de hele dag erg druk geweest in het park.

Mega Man onder eerste downloadgames 3DS

Gameheld Mega Man behoort tot de eerste gamepersonages waarvan volgende maand een spel te downloaden is in de online winkel voor de Nintendo 3DS. Capcom heeft donderdag bekendgemaakt dat Mega Man Legends 3: Prototype Version de titel is van het nieuwe spel.

Tot op heden heeft Nintendo de online winkel nog niet gelanceerd. Het Japanse bedrijf wilde niet overhaasten en bracht daarom Nintendo 3DS eind maart zonder de online winkel op de markt. De gamegigant opent de eShop voor Nintendo 3DS in mei. Via een systeemupdate kunnen gamers de winkel op hun spelcomputer krijgen.

Naast de nieuwe Mega Man-game gaat de eShop spelers ook de mogelijkheid bieden klassieke games te spelen. Spellen die ooit verschenen op de klassieke Gameboy of Sega Gamegear zijn volgende maand te downloaden.

Mega Man Legends 3: Prototype Version biedt spelers een eerste indruk van Mega Man Legends 3. Dit spel wordt geproduceerd in samenwerking met de meest fanatieke fans van de Mega Man-serie die op de website Capcom Unity te vinden zijn.

Met Mega Man Legends 3 brengt Capcom de actieserie naar het actie-avonturengenre. De makers beloven dat spelers vrij kunnen rondlopen door de open spelwereld. Wanneer spelers het Nintendo 3DS-spel hebben uitgespeeld, krijgen ze toegang tot delen van de spelwereld die nog niet af zijn. Op die manier hopen de ontwikkelaars meer feedback te krijgen van de fans.


[Jupiler League] Uitslagen speelronde 32

Vrijdag stond er een volledige speelronde in de Jupiler League op het programma. Zoals gebruikelijk geeft FOK!sport je ook deze week weer een overzicht van de gebeurtenissen in de tweede voetbalcompetitie van ons land. De uitslag van de topper tussen FC Zwolle en RKC Waalwijk vind je hier.

Niet alleen bovenin is het spannend in de Jupiler League, maar ook onderin. Almere City vecht voor de laatste kansen en sinds de komst van trainer Dick de Boer is er weer hoop in Flevoland. Gisteren werd de nummer drie Helmond Sport met 4-0 aan de zegekar gebonden.

In de eerste helft maakten Mikhail Rosheuvel en Karim Fachtali de goals, terwijl na rust Mitchell Burgzorg en Sidny Schmeltz succesvol waren. Hierdoor staat de ploeg nog maar kort achter RBC Roosendaal en Fortuna Sittard.

RBC Roosendaal heeft in de strijd om degradatie in eigen huis een puntje gesprokkeld tegen AGOVV. De ploeg uit Apeldoorn kwam al na vier minuten met tien man te staan na een overtreding van Randy Rustenberg op Pepijn Veerman, maar kwam desondanks al snel op een 2-0 voorsprong. Voor rust was AGOVV tegen een zwak RBC heer en meester, maar na rust waren de rollen omgedraaid en wist de thuisploeg alsnog langszij te komen.

De derde degradatiekandidaat Fortuna Sittard slaagde er niet in om de punten uit Leeuwarden mee te nemen. De ploeg kwam tegen een voor rust zwak Cambuur op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Paddy John. Na rust tekende Gijs Luirink voor de gelijkmaker, terwijl Mark de Vries een kwartier voor tijd de 2-1 eindstand in het voordeel van de thuisclub op de borden zette.

Volgende week staat de degradatiekraker tussen Fortuna Sittard en Almere City FC op het programma.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslag
FC Zwolle RKC Waalwijk 0-3
Almere City FC Helmond Sport 4-0
RBC Roosendaal AGOVV Apeldoorn 2-2
SC Cambuur Fortuna Sittard 2-1
FC Dordrecht Go Ahead Eagles 1-1
FC Eindhoven BV Veendam 3-1
FC Emmen FC Den Bosch 0-3
MVV Maastricht Telstar 2-1
FC Volendam Sparta Rotterdam 3-1


Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 FC Zwolle 32 20 8 4 67 66 - 24
2 RKC Waalwijk 32 20 7 5 67 76 - 39
3 Helmond Sport 32 16 7 9 55 56 - 42
4 BV Veendam 32 15 10 7 51 52 - 42
5 SC Cambuur 32 14 8 10 47 58 - 48
6 FC Volendam 32 13 8 11 47 51 - 48
7 Go Ahead Eagles 32 12 10 10 46 55 - 41
8 FC Den Bosch 32 10 13 9 43 55 - 47
9 MVV Maastricht 32 14 8 10 42 43 - 44
10 FC Dordrecht 32 11 9 12 41 48 - 52
11 FC Eindhoven 32 10 9 13 39 39 - 42
12 Sparta Rotterdam 32 10 7 15 37 67 - 65
13 FC Emmen 32 8 10 14 34 45 - 60
14 Telstar 32 8 9 15 33 41 - 48
15 AGOVV Apeldoorn 32 11 7 14 31 53 - 74
16 RBC Roosendaal 32 6 8 18 26 35 - 57
17 Fortuna Sittard 32 7 6 19 25 41 - 68
18 Almere City FC 32 8 6 18 24 45 - 83

Voor meer statistieken kijk je op de speciale Jupiler League-pagina.

Media-Mangel: Help, mijn man is klusser!

Meestal heeft die dochter een of andere Tokkie-naam in de trant van Sammy-Jo. Veelal is ze bezwangerd door een of andere Donny (een donkerharige uitkeringsgerechtigde in een joggingpak), en heet de pasgeboren en spuuglelijke baby Kenzo. Raar. Wie noemt haar kind nu naar iets wat verdacht veel lijkt op een gereedschapfabriek? Stiekeme sponsoring? Hoe dan ook: hilarisch. Nog een wonder dat niet iemand zegt dat het Praxis elke dag lekt in huis, of iets roept in de trant van "Ik Gamma weer weg naar me zus."

Mortal Kombat vecht zich naar de top

Het vechtspel Mortal Kombat heeft deze week de eerste twee plaatsen van de Nederlandse verkooptoptien veroverd. De game voor  Xbox 360 en Playstation 3 verdringt het schietspel Call of Duty: Black Ops voor Playstation 3 naar de vierde plaats. Dat blijkt uit gegevens van marktonderzoeksbureau GfK.

De derde en de vijfde plaats worden ingenomen door Pokémon White en Pokémon Black voor Nintendo DS. Opvallende afwezige in de top tien is het deze week uitgekomen puzzelschietspel Portal 2.

Mortal Kombat deed in 1992 stof opwaaien door de introductie van de zogenaamde fatalities. Met een fatality kunnen spelers hun tegenstander op extreem grove wijze doden. Zo kunnen lichamen bijvoorbeeld door midden gesneden worden.

01. Mortal Kombat (Playstation 3)
02. Mortal Kombat (Xbox 360)
03. Pokémon White (Nintendo DS)
04. Call of Duty: Black Ops (Playstation 3)
05. Pokémon Black (Nintendo DS)
06. Wii Party (Nintendo Wii)
07. New Super Mario Bros Wii (Nintendo Wii)
08. Crysis 2 (Playstation 3)
09. De Sims: Middeleeuwen (pc)
10. Just Dance 2 (Nintendo Wii)


Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.