Rotterdamse aan dood ontsnapt op A20

Een 35-jarige vrouw uit Rotterdam is vrijdagmiddag op de A20 aan de dood ontsnapt toen haar door pech stilgevallen auto werd aangereden door een andere auto. Ze had een paar seconden voor de aanrijding haar auto verlaten en stond in de middenberm. Van haar auto was na de aanrijding bijna niets meer over.

De Rotterdamse belde rond 16.45 uur vanuit haar auto 112. Ze vertelde dat ze vlak voor het Terbregseplein met pech op de linkse rijstrook stilstond en kreeg het advies haar auto zo snel mogelijk te verlaten.

Vanuit de middenberm zag ze hoe haar auto werd aangereden door een andere personenauto, die werd bestuurd door een 45-jarige man uit Schiedam. Die verklaarde tegen de verkeerspolitie dat hij ongeveer 100 kilometer per uur reed toen hij zag dat zijn voorganger plotseling uitweek. Voor hij in de gaten had waarom, knalde hij in volle vaart op de stilstaande auto.

De Schiedammer is voor controle naar een ziekenhuis gebracht, maar mocht vrijdagavond weer naar huis. De A20 in de richting Gouda is van 16.45 tot 18.15 uur gedeeltelijk afgesloten geweest.

Het Korps Landelijke Politiediensten onderzoekt het ongeval.


Rotterdamse aan dood ontsnapt op A20 (Foto: Novum)