Aankondiging nieuwe Pokémon in mei

In het meest recente nummer van Dengeki Nintendo magazine staat dat ze volgende maand (mei) een nieuwe Pokémon-game mogen onthullen. Het is hierbij niet bekend om wat voor Pokémon-game het gaat. Ook het systeem is nog niet bekend. We zullen dus eventjes moeten wachten op de details.

Tot die tijd kunnen we wel speculeren! De mogelijkheden zijn namelijk enorm, want naast de gekleurde hoofdgames zijn er ook genoeg spin-offs in de vorm van bijvoorbeeld Pokémon Snap, Pokémon Ranger, Pokémon Mystery Dungeon en Pokémon Trading Card Game. Het meest logische is een game voor 3DS, deze handheld is onlangs verschenen en draait nog niet zo goed als Nintendo had gehoopt. Pokémon kan daar verandering in brengen. Voor een nieuwe Pokémon Snap zou 3DS bijvoorbeeld zeer geschikt zijn vanwege de 3D-camera en augmented reality features. Wii krijgt in ieder geval géén Pokémon-game meer.

Pokémon is één van de meest succesvolle franchises van Nintendo met wereldwijd meer dan 220 miljoen verkochte games. Bovendien zijn er talloze andere Pokémon-producten te koop.