Ferguson: "Voelde dat de goal ging vallen"

Olga Kroeders

Manchester United ontsnapte dankzij een laat doelpunt van Javier Hernández aan een gelijkspel tegen Everton. Sir Alex Ferguson wist dat het goed zou komen.

Manchester United kende geen makkelijke wedstrijd tegen Everton. Lange tijd leek het op een 0-0 gelijkspel af te stevenen, maar trainer Sir Alex Ferguson was niet bang dat zijn ploeg zou verliezen. "Ik voelde dat er een doelpunt zou vallen", zei Ferguson na afloop van het duel tegen MUTV. "Wij hadden de daadkracht en de supporters gingen er achterstaan. Zodra de supporters achter het team gaan staan, heeft dat effect op het spel."

"Je zegt tegen jezelf: het wordt vandaag weer een latertje. Het was een lastige wedstrijd. Everton stond af en toe fantastisch te verdedigen. Hun keeper en de twee centerbacks waren simpelweg briljant. Onze schoten op goal werden geblokkeerd, sommigen gingen naast en de keeper heeft twee of drie geweldige reddingen verricht."

"We hadden de wedstrijd al in de rust moeten beslissen. Maar zoals het inmiddels haast een traditie bij Manchester United lijkt, deden we dat niet. Het duurde tot het laatste moment. Dat zorgt ervoor dat iedereen op het puntje van zijn stoel zit, maar het lukt ons wel."