Comedy Live in première

Zaterdagavond gaat het BNN-programma Comedy Live in première. Een tiental cabaretiers neemt zes weken lang de actualiteit op de hak in sketches en parodieën. De show is gebaseerd op het Amerikaanse Saturday Night Live. BNN spreekt van een 'uniek concept' in Nederland.

Het cabaretteam van Comedy Live bestaat uit Jan Jaap van der Wal, Lies Visschedijk, Murth Mossel, Jennifer Hoffman, Remko Vrijdag, Kirsten Mulder, Bas Hoeflaak, Martine Sandifort, Sander van Opzeeland en Henry van Loon.

"We hebben een vertaling gemaakt naar de Nederlandse situatie, want wij hebben een ander soort humor en dynamiek. Saturday Night Live is een ode aan New York; wij brengen geen ode aan Amsterdam. Het moet vooral gezellig, leuk en humoristisch worden. Daarom is het zo geschikt voor de zaterdagavond", zegt presentator Van der Wal in een interview met Veronica Magazine.

De cabaretier waakt voor imitaties: "Het moet niet te veel De TV Kantine worden. Het is niet de bedoeling dat we veel gaan imiteren, maar het kan zijn dat imitaties ontstaan." Comedy Live begint om 21.35 uur op Nederland 1.


Comedy Live in première (Beeld: BNN)