Hoek degradeert uit Topklasse

De eerste degradant in de zaterdagtopklasse is bekend. Voor Hoek viel vanmiddag het doek. De enige Zeeuwse ploeg op het hoogste amateurniveau verloor op eigen veld van FC Lisse en zag de concurrentie wel winnen, waardoor de kloof onoverbrugbaar is geworden.

Eigenlijk had Hoek het vanaf de eerste speelronde al lastig. De Zeeuwen voetbalden vaak niet onaardig, maar wisten zelden een doelpunt te maken. In 28 duels wist het slechts twintig keer te scoren. Pogingen om meer scorend vermogen aan te trekken mislukten, want de Belgische ex-prof Cédric Roussel raakte al snel geblesseerd en kon de ploeg ook niet redden.

Hoek won slechts vijf keer, speelde zes keer gelijk en ging liefst zeventien keer onderuit. Ook het ontslag van trainer Gaby Demanet, enige weken geleden, bleek geen uitkomst te bieden. Het gewenste schokeffect bleef uit, waardoor Hoek de boeken in gaat als de eerste degradant ooit uit de zaterdagtopklasse. Zeeland heeft dus volgend seizoen ook geen vertegenwoordiger meer in de Topklasse.