[Serie A] Inter klopt Lazio en klimt naar 2e plaats

Internazionale heeft dit weekend in de Serie A goede zaken gedaan zoor in eigen huis Lazio Roma te verslaan. Mede dankzij de inzet van Wesley Sneijder klom de ploeg uit Milaan op de ranglijst naar de tweede plaats achter stadgenoot AC Milan.

Inter moest al na een kwartwedstrijd verder met tien man toen keeper Julio César de doorgebroken Mauro Zarate in het strafschopgebied neerhaalde. Zarate nam zelf de penalty en faalde niet vanaf elf meter. Nog voor rust kwam Inter langszij nadat Sneijder een vrije trap binnenkrulde.

Lazio kwam er in de tweede helft bijna niet meer aan te pas. Eto'o zette na 53 minuten spelen de 2-1 eindstand op de borden. Inter kon de wedstrijd rustig uitspelen omdat na een uur ook de Romeinen met tien man kwamen te staan na het natrappen van aanvoerder Stefano Mauri op Inter-speler Yuto Nagatomi.