Alphen ruimt herdenkingsplekken op

De gemeente Alphen aan den Rijn ruimt zaterdag in winkelcentrum De Ridderhof de herdenkingsplekken van de schietpartij op. Winkeliers en andere betrokkenen hadden daarom gevraagd.

Na het bloedbad dat zaterdag 9 april door Tristan van der Vlis werd aangericht, werden in en om het winkelcentrum grote aantallen bloemen, briefjes, knuffels en kaarsen achtergelaten ter nagedachtenis aan de slachtoffers. Al deze spullen worden zaterdag na sluitingstijd weggehaald. De gemeente liet eerder deze week weten deze zorgvuldig te bewaren.

Alphen is nog in overleg met winkeliers en nabestaanden over een blijvende herdenkingsplek voor de slachtoffers van de schietpartij. Het is nog niet duidelijk hoe die eruit gaat zien en waar die precies moet komen.

Woensdag werd de schietpartij herdacht. Op het Rijnplein kwamen 2500 tot 3000 mensen bijeen om de herdenking op een groot scherm te volgen. De herdenking begon om 12.00 uur in Theater Castellum en was alleen toegankelijk voor slachtoffers en hulpverleners. Verder woonden onder anderen koningin Beatrix, prins Willem-Alexander en leden van het kabinet de herdenking bij.

De condoleanceboeken in het stadhuis van Alphen en bij kerkelijk centrum De Bron zijn donderdag al weggehaald. Het is voorlopig nog wel mogelijk online condoleances achter te laten.


Alphen ruimt herdenkingsplekken op (Foto: Novum)