Massa: "Ferrari moet strategie aanpassen"

Felipe Massa vindt dat Ferrari op het strategische vlak dit jaar nog veel te winnen heeft. Met name tijdens de races kan het beter, omdat het Italiaanse team niet over de snelste bolide beschikt, maar in combinatie met het goede rubber kan de renstal toch ver komen. Tot nu toe is dit nog niet gelukt.

Massa leek in China het lek boven te hebben en met goede rondetijden richting het podium te gaan, maar in de laatste stint zakte hij dankzij de versleten banden terug naar een zesde plaats. De reden: twee pitstops in plaats van drie zoals de concurrenten deden. Toch weet de Braziliaan niet of het verstandig was om nog een keer binnen te komen. "Mijn grote tegenvaller in Shanghai bestond uit het feit dat mijn Ferrari niet goed presteerde op de harde compound van de Pirelli's. Tot dat moment liep alles op rolletjes, daarna ging het mis."

Red Bull-rijder Mark Webber stopte ook drie keer en wist zich van de achttiende naar de derde plaats te rijden. Een prestatie die volgens Massa niet zomaar neer te zetten is. "Mark stopte wel drie keer, maar we mogen niet vergeten dat hij door zijn korte kwalificatie meer dan genoeg verse banden had liggen. En hij heeft de snelste auto van het veld."

"Wellicht moeten we onze strategie in de kwalificatie aanpassen met het oog op de race. We zijn pas drie races onderweg en nog niets is zeker, ook niet voor Ferrari. We zijn nog aan het ontdekken," zei de Braziliaan die het liefst van zijn team meer snelheid in de kwalificatie ziet. "Verder naar voren starten levert voordeel op in de race omdat ik dan direct in gevecht kan treden met de koplopers. Dat lukte in China niet – ondanks mijn goede tijden – omdat ik bleef steken op de vijfde positie."