Mega Man onder eerste downloadgames 3DS

Gameheld Mega Man behoort tot de eerste gamepersonages waarvan volgende maand een spel te downloaden is in de online winkel voor de Nintendo 3DS. Capcom heeft donderdag bekendgemaakt dat Mega Man Legends 3: Prototype Version de titel is van het nieuwe spel.

Tot op heden heeft Nintendo de online winkel nog niet gelanceerd. Het Japanse bedrijf wilde niet overhaasten en bracht daarom Nintendo 3DS eind maart zonder de online winkel op de markt. De gamegigant opent de eShop voor Nintendo 3DS in mei. Via een systeemupdate kunnen gamers de winkel op hun spelcomputer krijgen.

Naast de nieuwe Mega Man-game gaat de eShop spelers ook de mogelijkheid bieden klassieke games te spelen. Spellen die ooit verschenen op de klassieke Gameboy of Sega Gamegear zijn volgende maand te downloaden.

Mega Man Legends 3: Prototype Version biedt spelers een eerste indruk van Mega Man Legends 3. Dit spel wordt geproduceerd in samenwerking met de meest fanatieke fans van de Mega Man-serie die op de website Capcom Unity te vinden zijn.

Met Mega Man Legends 3 brengt Capcom de actieserie naar het actie-avonturengenre. De makers beloven dat spelers vrij kunnen rondlopen door de open spelwereld. Wanneer spelers het Nintendo 3DS-spel hebben uitgespeeld, krijgen ze toegang tot delen van de spelwereld die nog niet af zijn. Op die manier hopen de ontwikkelaars meer feedback te krijgen van de fans.