Sauber: "Voor groei geld nodig"

Peterselieman

Peter Sauber heeft vorig jaar zijn Formule 1-team omgetoverd van fabrieksteam naar een privérenstal. Dit ging gepaard met veel ontslagen en een gebrek aan sponsoren. Inmiddels gaat het stukken beter, maar om echt een sprong in de sport te maken is meer geld nodig.

"De situatie voor ons team is stukken beter dan twaalf maanden geleden. 2010 was een lastig jaar, omdat de verandering van een fabrieks- naar een privéteam veel energie heeft gekost en zeker in het begin waren de resultaten belabberd. Vanuit die positie was het erg lastig om sponsoren aan te trekken, maar de auto is inmiddels niet meer wit en daar kunnen we trots op zijn," zei Sauber.

"Bij de teams van onze grootte hoort dat we meer ideeën hebben dan we aan kunnen en extra geld zie je dan direct terug in betere prestates. Daarom blijven we sponsoren zoeken." De Zwitser vind zijn team nu competitief, maar de rivalen zitten ook niet stil. "De race in Shanghai liet zien dat de concurrenten zwaarder is gekomen en daarom moeten we met verbeteringen blijven komen."

"Verschillende teams hebben aangekondigd dat ze bij de komende race in Istanbul met grote updates komen, waardoor het veld weer opgeschud zal gaan worden. Wij hebben voor de race in Barcelona een grotere update in de pijplijn zitten."