FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 24 april 2011

Nieuwe RAGE-gameplaytrailer

Bethesda heeft een gameplaytrailer van id Softwares RAGE online gezet. Dit is de eerste keer sinds Koznets developer walkthrough dat er veel beeldmateriaal te zien is.

Hoewel RAGE voornamelijk als first-person shooter te boek staat, zal het spel elementen van verschillende genres op zich nemen. Zo zal er een RPG-achtig inventorysysteem zijn, kan de speler upgrades kopen door aan races deel te nemen en zal het spel ook een 'Sandbox'-modus bevatten met vele sidequests. 

RAGE verschijnt 16 september in de winkels voor de PC, Xbox 360 en Playstation 3. Pre-orders worden (gratis) geüpgrade naar de Anarchy Edition. Dit zorgt voor unieke in-game armor, twee wapens en een voertuig.

'Engelse belangstelling voor Van Nistelrooy'

De kans is aanwezig dat Ruud van Nistelrooy volgend seizoen te bewonderen zal zijn op de Engelse velden. De krant The People weet te melden dat Stoke City, Sunderland en Tottenham Hotspur achter de spits van Hamburger SV aan zitten. Eerder maakte Blackburn Rovers al bekend achter de aanvaller aan te zitten.

Van Nistelrooy speelt nu nog voor HSV, een club waar hij sowieso aan het eind van het jaar gaat vertrekken. De spits wilde deze winter een overstap naar zijn vorige club Real Madrid forceren, maar kreeg nul op het rekest. Hierdoor is de relatie tussen beide partijen bekoeld geraakt en wil de Nederlander weg. Volgend jaar wil de aanvaller uitkomen in een topcompetitie, waardoor een terugkeer bij PSV vrijwel uitgesloten is.

'Syrië heeft tientallen activisten gearresteerd'

De Syrische veiligheidsdiensten hebben zondag bij invallen tientallen mensenrechten activisten gearresteerd. Dat zegt Ammar Qurabi, voorzitter van de Nationale Organisatie voor Mensenrechten in Syrië.

Minder dan een week geleden maakte president Bashar Assad een einde aan de noodwetten in het land. Die werden decennialang gebruikt om mensen zonder aanklacht op te kunnen pakken.

"Deze mensen zijn niet op een legale wijze gearresteerd. Ze zijn ontvoerd", zegt Qurabi. Volgens hem hadden de agenten in burger geen arrestatiebevelen bij zich. In de stad Homs werden zeker twintig mensen meegenomen. In Douma, een buitenwijk van Damascus, zijn volgens inwoners vijf mensen opgepakt. Ook werden internet- en telefoonverbindingen afgesneden.

Eerder zondag meldden tien Syrische mensenrechtengroeperingen al dat de autoriteiten Daniel Saoud hadden gearresteerd. Saoud is een prominente mensenrechtenactivist die de Commissies voor de Verdediging van de Democratie, Vrijheden en Mensenrechten voorzit. Hij is afkomstig uit de kuststad Banias.

Zondag riep mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch de Verenigde Naties op een onderzoek in te stellen naar het hardhandige optreden van de Syrische veiligheidsdiensten. Bij confrontaties tussen demonstranten en ordetroepen kwamen vrijdag en zaterdag zeker 120 mensen om het leven.

Daarnaast moeten de Europese Unie en de Verenigde Staten volgens de organisatie de Syrische diplomaten die verantwoordelijk zijn voor het inzetten van geweld sancties opleggen.

Een inwoner van Douma zei dat de autoriteiten de families van drie omgekomen burgers hebben geprobeerd te dwingen documenten te ondertekenen waarin stond dat de slachtoffers gedood waren door een 'gewapende bende'. De families weigerden en uren later werden de lichamen overhandigd terwijl tienduizenden rouwenden scandeerden 'Hij die zijn eigen mensen doodt is een verrader'.

Sinds de opstand tegen het regime van president Bashar Assad vijf weken geleden begon, zijn zeker driehonderd mensen om het leven gekomen.

Opnieuw protesten in Marokko

Duizenden demonstranten zijn zondag in verschillende steden in Marokko de straat op gegaan. Dat meldt het Marokkaanse staatspersbureau MAP. De betogers eisen grondwetshervormingen en nieuwe parlementsverkiezingen.

Volgens een demonstrant namen zo'n 5000 mensen deel aan een protest in een arbeiderswijk in de hoofdstad Rabat. MAP meldt dat in Casablanca zo'n 4500 mensen demonstreerden.

De demonstraties zijn georganiseerd door de 20 Februari-beweging, die al twee maanden protesten organiseert in Marokko. Ze wordt ondersteund door Adl wal Ihsan, de meest prominente islamitische beweging in het land. Adl wal Ihsan is uitgesloten van deelname aan het politieke proces in Marokko.

Koning Mohammed VI heeft eerder toegezegd grondwettelijke hervormingen door te zullen voeren.

Aanklager kijkt naar vertonen videobeelden

De aanklager betaald voetbal gaat op verzoek van de KNVB kijken naar de actie van Ajax om tijdens de wedstrijd tegen Excelsior videobeelden te vertonen vanuit De Kuip. De Amsterdammers lieten zondag treffers van Feyenoord tegen PSV (3-1) op grote schermen in de ArenA zien.

Coach Alex Pastoor van Excelsior zette na de met 4-1 verloren wedstrijd zijn vraagtekens bij de gang van zaken. Het leek erop alsof de thuisploeg na de tweede treffer van Feyenoord beter ging voetballen.

"Het staat bij ons op de lijst van bijzonderheden waar de aanklager naar gaat kijken", lichtte een woordvoerster van de KNVB toe. "Er zijn hier nu geen duidelijke richtlijnen over. De aanklager beslist uiteindelijk of er een vooronderzoek komt."

Aanklager kijkt naar vertonen videobeelden
Aanklager kijkt naar vertonen videobeelden (Foto: ANP)

Kroonprins Bahrein niet bij huwelijk William

In tegenstelling tot eerdere berichten komt de kroonprins van Bahrein toch niet naar het huwelijk van de Britse prins William met Kate Middleton vrijdag. Dit heeft de BBC zondag gemeld.

Prins Salman bin Hamad al-Khalifa zegt de afzegging zeer te betreuren. Hij heeft hiertoe besloten vanwege de onrust in zijn land, aldus de kroonprins in een brief aan kroonprins Charles, de vader van de bruidegom.

Mensenrechtenorganisaties hadden tegen de komst van de 41-jarige kroonprins geprotesteerd wegens de manier waarop het bewind van het Arabische koninkrijk omgaat met het protest van de oppositie. Door keihard optreden van de ordetroepen zouden de afgelopen weken al tientallen doden zijn gevallen; honderden opposanten van het regime van de heersende soennitische familie Al-Khalifa zijn opgepakt.

Kroonprins Bahrein niet bij huwelijk William
Kroonprins Bahrein niet bij huwelijk William (Foto: ANP)

Mubarak naar militair ziekenhuis

De voormalige Egyptische president Hosni Mubarak moet overgebracht worden naar een militair ziekenhuis. Een Egyptische aanklager heeft zondag een bevel daartoe uitgevaardigd.

Mubarak werd eerder deze maand met hartproblemen opgenomen in een ziekenhuis in de badplaats Sharm el-Sheikh. Uit een medisch onderzoek is gebleken dat Mubarak genoeg hersteld is om overgebracht te worden naar een militair ziekenhuis.

Mubarak trad 11 februari af na weken van protesten. Hij was president sinds 1981. De macht is nu in handen van de Opperste Raad voor de Strijdkrachten.

Herlings snelste in kwalificatie GP van Nederland

Motorcrosser Jeffrey Herlings start morgen vanaf poloposition bij de GP van Nederland. De 16-jarige Elsendorper was vandaag op het Eurocircuit in Valkenswaard de snelste in de kwalificatie van de MX2 klasse.

Achter Herlings werd de Duitser Ken Roczen op zestien seconden tweede. De Brit Max Anstie werd derde in de kwalificatierace. In de MX1 klasse ging de pole naar De Duitser Max Nagl. De Rus Evgeni Bobrisjev werd tweede en de Portugees Rui Goncalves derde. Marc de Reuver eindigde op de achtste plaats.

Herlings bewaart goede herrineringen aan het circuit in Valkenswaard. Vorig jaar won hij direct bij zijn debuut in het wereldkampioenschap de Grand prix van Nederland.

Zeven indianen gedood in westen van Venezuela

Onbekenden hebben in het westen van Venezuela zeven leden van de Wayuu, een inheemse indianenstam, gedood. Onder de slachtoffers waren ook twee kinderen. Dat meldt de onderminister van Veiligheid, Nestor Reverol, zondag.

De aanval had plaats terwijl de Wayuu in een truck onderweg waren in de staat Zulia. Een jong meisje dat de aanval overleefde, is overgebracht naar een ziekenhuis en staat onder bescherming van de Nationale Garde, aldus Reverol.

De politie vermoedt dat de aanval voortkomt uit een familieruzie tussen leden van de stam. Het onderzoek loopt echter nog.

Dordrecht-trainer Lee verkast naar FC Utrecht

Henny Lee wordt het nieuwe Hoofd Opleidingen van FC Utrecht. De 49-jarige Utrechter tekent een contract voor drie jaar, meldden de Domstedelingen via de officiële kanalen.

Lee is nu nog trainer bij Jupiler League-club FC Dordrecht, maar vanaf komende zomer gaat hij aan de slag bij Utrecht. Technisch directeur Foeke Booy is gelukkig met de komst van Lee. "Het is moeilijk een geschikt iemand voor de functie van Hoofd Opleidingen te vinden", verklaart Booy. "We kwamen bij Henny uit en na een aantal goede gesprekken over met name de manier van opleiden en spelen groeide het gevoel, dat we met hem in zee moesten gaan."

De td van Utrecht ziet in Lee iemand die de Domstedelingen verder kan helpen. "Henny heeft ruime ervaring als hoofdcoach, is docent bij de KNVB en hij is ook bekend met moderne inzichten op het gebied van management. Hij kan een prima klankbord zijn voor onze trainers. Bovendien: we leiden hier niet alleen spelers op, maar ook trainers. Dat Henny een Utrechtse achtergrond heeft en de clubcultuur kent, is mooi meegenomen, maar het gaat uiteraard op de eerste plaats om zijn kwaliteiten. We zijn blij met zijn komst."

Lee, die als jeugdspeler uitkwam voor FC Utrecht had altijd al willen terugkeren op het oude nest. "Ik heb altijd al de ambitie gehad om bij Utrecht te gaan werken. En zeker nu spreekt de club mij aan, gezien de ambitie en het beleid, maar ook gewoon qua gevoel. Ik heb altijd gezegd: als de trein FC Utrecht voorbij komt, stap ik er in. En nu is het zo ver", zei de geboren Utrechter.

'500 doden bij verkiezingsgeweld Nigeria'

Bij de rellen die maandag uitbraken na de Nigeriaanse presidentsverkiezingen zijn ten minste vijfhonderd mensen om het leven gekomen. Dat meldt mensenrechtenorganisatie het Mensenrechtencongres van Nigeria (CRCN) zondag.

Het ergste geweld had plaats in de staat Kaduna, waar volgens het CRCN driehonderd mensen bij rellen omkwamen. De christelijke Goodluck Jonathan werd maandag tot winnaar van de presidentsverkiezingen uitgeroepen. Dat leidde tot woede bij de bevolking in het overwegend islamitische noorden van het land.

Volgens een ongeschreven regel wordt het presidentschap van Nigeria bij toerbeurt door een zuidelijke christen en een noordelijke moslim bekleed. Jonathan kwam als vicepresident aan de macht toen zijn gekozen islamitische voorganger overleed.

De moslims in het noorden van Nigeria zijn van mening dat een moslim president had moeten worden, gezien het feit dat de vorige moslimpresident overleed voor het einde van zijn termijn.

Arrestant ontsnapt uit politiecel

Een 25-jarige man uit Heinenoord is zondagmiddag ontsnapt uit een cel van het politiebureau in Vlaardingen. De verdachte wist rond 15.45 uur te ontsnappen via de binnenplaats. De politie is op zoek naar de man.

Waarschijnlijk lukte de ontsnapping doordat een tussendeur werd ontgrendeld toen zondagochtend het brandalarm in het bureau afging. De man was aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht vorige week iemand te hebben bedreigd.

De politie stelt alles in het werk de man zo snel mogelijk weer vast te zetten. Alle mogelijke verblijfplaatsen van de man worden nagegaan. Verder zijn onder meer alle politieauto's gealarmeerd en is er een sms-alarm verstuurd.

Rus niet naar hoofdschema in Estoril

Arantxa Rus is er niet in geslaagd om het hoofdschema te bereiken van het WTA-toernooi in Estoril. In de tweede kwalificatieronde ging de Nederlandse met 7-5, 4-6 en 2-6 onderuit tegen Sesil Karatancheva.

Rus pakte al snel een break voorsprong maar ze slaagde er niet in om deze ook vast te houden.  Karatancheva leek vervolgens de beslissende break te plaatsen maar Rus worstelde zich door een lange servicegame heen en pakte de eerste set.

In de tweede set zette Karatancheva Rus constant onder druk en op 2-2 brak ze de Nederlandse. Na een lange tiende game moest de derde set de beslissing gaan brengen. Aanvankelijk brak Rus haar tegenstandster nog terug om op 1-1 te komen maar daarna liet Karatancheva zien de sterkste te zijn.

Paaspop gedroomde opening festivalseizoen

Met in totaal 41.000 bezoekers over drie dagen beleefde Paaspop afgelopen weekeinde opnieuw een recordeditie. De officieuze opening van het muziekfestivalseizoen duurde voor het eerst drie dagen en was tijdens de 35e editie uitgebreid met drie nieuwe podia en in totaal 150 acts.

Op vrijdag kwamen 12.000 mensen naar het festivalterrein in Schijndel, vooral voor hoofdact Anouk. Dat Paaspop op zaterdag weliswaar 14.000 kaartjes verkocht maar ondanks het uitstekende weer niet uitverkocht raakte, roept de vraag op of de grenzen aan de groei bereikt zijn, erkende de organisatie zondag. Zondag was met 15.000 man de drukste dag en wel uitverkocht.

De festivalcamping moest in allerijl uitgebreid worden voor 5000 mensen die wilden overnachten in Schijndel.

Het festival verliep verder vrijwel vlekkeloos. De politie meldde één aanhouding op zaterdag van een man met een handelshoeveelheid harddrugs.

Publiekstrekkers waren Guus Meeuwis, Tim Knol, Alain Clarke, Jacqueline Govaert, Golden Earring en Blof.

Paaspop gedroomde opening festivalseizoen
Paaspop gedroomde opening festivalseizoen (Foto: ANP)

Nog steeds gevechten bij Misurata

De Libische rebellen in de westelijke stad Misurata hebben zondag de troepen van kolonel Moammar Gadhafi teruggedreven tot de rand van de stad. Daarbij hebben ze het grootste ziekenhuis van de stad ingenomen, dat tot voor kort werd bezet door de strijders van Gadhafi. Dat meldt een inwoner van Misurata. Volgens artsen in de stad zijn zaterdag en zondag ten minste 32 mensen gedood, 85 mensen raakten gewond.

Bij de gevechten zondag hebben de strijders van Gadhafi tientallen raketten op de stad afgevuurd, ondanks het feit dat volgens de Libische regering het leger de gevechtshandelingen in Misurata heeft gestaakt. Het leger zou zich hebben teruggetrokken om leiders van plaatselijke stammen de kans te geven te onderhandelen met de rebellen.

De Amerikaanse senator Lindsey Graham heeft zondag gepleit voor bombardementen op de vertrouwelingen en het militaire hoofdkwartier van Gadhafi. Graham is lid van de defensiecommissie van de Amerikaanse Senaat. Volgens Graham moeten de vertrouwelingen van Gadhafi 'zich elke dag afvragen of vandaag hun laatste dag zal zijn'.

Misurata is de enige stad in het westen van het land die in handen is van de oppositie. Honderden mensen kwamen al om bij zware gevechten in de stad. In de rest van het land is sprake van een militaire patstelling, zelfs met de NAVO-luchtaanvallen die vorige maand begonnen.

[Bundesliga] Uitslagen speelronde 31

Afgelopen weekend werd in de Duitse Bundesliga de 31e speelronde afgewerkt. Hieronder de uitslagen, stand en een linkje naar de overige statistieken.

Dortmund na nederlaag nog geen kampioen

Borussia Dortmund had dit weekend de kans om zich drie ronden voor het einde al tot kampioen in de Bundesliga te kronen. Daarvoor moest de ploeg van trainer Jürgen Klopp winnen bij nummer laatst Borussia Mönchengladbach en hopen dat Bayer Leverkusen punten zou laten liggen. Het eerste gebeurde al niet voor Dortmund omdat Mohamadou Idrissou in de 35e minuut profiteerde van een verdedigingsfout bij Borussia en tekende zo voor het enige doelpunt van de wedstrijd. De koploper probeerde het nog wel, maar het net kon de ploeg niet vinden.

Leverkusen wist wel met 2-1 van 1899 Hoffenheim te winnen waardoor het gat met de koploper nog maar vijf punten bedraagt. Hoffenheim kwam door een goal van Gylfi Sigurdsson op een 0-1 voorsprong, maar nog voor rust kwam Leverkusen via Michal Kadlec. In de tweede helft bezorgde Michal Kadlec een nederlaag aan Hoffenheim waar Ryan Babel en Edson Braafheid aan de aftrap verschenen.

Wolfsburg vecht voor laatste kansen

VfL Wolfsburg heeft thuis tegen 1. FC Köln de laatste strohalm in de Bundesliga gegrepen. Het team van Felix Magath wist met 4-1 te winnen, mede dankzij twee doelpunten van Marijo Mandzukic en Ashkan Dejagah. Sebastian Freis wist voor de gasten nog een tegentreffer te maken. Die Wölfe staan nu door de zege zestiende, op twee punten achterstand van Eintracht Frankfurt.

Uitslagen speelronde 31

Thuis Uit Uitslag
SC Freiburg Hannover 96 1-3
Eintracht Frankfurt Bayern München 1-1
Sankt Pauli Werder Bremen 1-3
VFB Stuttgart Hamburger SV 3-0
Bayer Leverkusen 1899 Hoffenheim 2-1
FC Schalke 04 FC Kaiserslautern 0-1
Borussia Mönchengladbach Borussia Dortmund 1-0
VFL Wolfsburg 1.FC Köln 4-1
1.FC Nürnberg FSV Mainz 05 0-0


Stand

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 Borussia Dortmund 31 21 6 4 69 62 - 19
2 Bayer Leverkusen 31 19 7 5 64 62 - 41
3 Hannover 96 31 18 3 10 57 45 - 41
4 Bayern München 31 16 8 7 56 67 - 37
5 FSV Mainz 05 31 15 4 12 49 44 - 37
6 1. FC Nürnberg 31 13 8 10 47 45 - 38
7 Hamburger SV 31 12 7 12 43 44 - 48
8 SC Freiburg 31 12 5 14 41 39 - 47
9 1899 Hoffenheim 31 10 10 11 40 46 - 44
10 Schalke 04 31 11 7 13 40 35 - 35
11 Werder Bremen 31 9 11 11 38 43 - 57
12 1. FC Kaiserslautern 31 10 7 14 37 41 - 48
13 VfB Stuttgart 31 10 6 15 36 55 - 55
14 1. FC Köln 31 10 5 16 35 41 - 61
15 Eintracht Frankfurt 31 9 7 15 34 30 - 41
16 VfL Wolfsburg 31 7 11 13 32 38 - 45
17 Borussia Mönchengladbach 31 8 5 18 29 44 - 64
18 FC Sankt Pauli 31 8 5 18 29 33 - 56


Klik hier om meer statistieken over de Duitse Bundesliga te bekijken!

Wijnaldum: "Ik ben maar 1.73m"

Georginio Wijnaldum was vandaag erg belangrijk voor Feyenoord, dat met 3-1 van PSV wist te winnen. Hij scoorde tweemaal met het hoofd.

Het was de reden voor Eredivisie Live om de speler tot man van de wedstrijd uit te roepen. "Ik scoorde ze allebei met mijn hoofd, terwijl ik maar 1.73m ben, haha! Ze zaten er aardig in, moet ik zeggen", aldus de matchwinner.

"We begonnen vandaag heel goed tegen PSV en hadden het initiatief in de eerste 35 minuten. Dat kwam mede doordat we duels wonnen, want dan ga je gemakkelijker voetballer. Dat is wat er is gebeurd vandaag."

Wraakgevoelens speelden ook een rol. "Die 10-0 nederlaag van eerder dit seizoen was een extra motivatie voor ons. Maar het belangrijkste was dat we bij winst nog volop mee zouden doen om de achtste plek. We hebben goede zaken gedaan", aldus Wijnaldum.

Brianti pakt eerste WTA-zege in Fes

Alberta Brianti heeft haar eerste zege te pakken op de WTA Tour. De 31-jarige Italiaanse was in de finale van het Marokkaanse toernooi met 6-4, 6-3 te sterk voor haar twaalf jaar jongere Roemeense opponente Simona Halep. Brianti pakte in het verleden al acht toernooizeges op de ITF, het tweede niveau in damestennis.

De speelsters troffen elkaar voor het eerst. Brianti, de nummer 94 van de wereld, liet daarbij haar ervaring gelden. De Italiaanse maakte twee breaks in de openingsset en leverde haar eigen opslag slechts eenmaal in. In het tweede bedrijf had de veterane aan één break voldoende om de nummer 65 van de WTA-ranglijst op de knieën te dwingen.

De Boer: "Alles in eigen hand"

Frank de Boer was erg tevreden met de 4-1 zege op Excelsior, al kon het veldspel hem niet echt bekoren. "We hebben in de race om de titel alles weer in eigen hand."

"Het was vandaag zeker geen makkie, gezien het spelbeeld", aldus De Boer. "Na de pauze kregen we ook nog eens een slordige 1-1 om de oren, terwijl er geen aanleiding voor een tegendoelpunt was", vond de trainer. "Uiteindelijk gaat het om het resultaat. We hebben nu alles in eigen hand."

Collega Alex Pastoor was niet te spreken over het feit dat Ajax beelden van Feyenoord - PSV liet zien. "Volgens mij is het de eerste keer dat ze hier voor Feyenoord juichen. De doelpunten daar waren te zien in het stadion, waardoor het Ajax-publiek er meer achter ging staan. Best onsportief."

Pastoor vervolgt: "Simon Kelder vertelde me zelfs dat het verboden is om dat te laten zien. We hebben ook meermaals gevraagd of Ajax de beelden niet meer wilde tonen." Wat is de oplossing? "De wedstrijd overspelen is een prima oplossing", grapte Pastoor tot slot.

Doodstraf geëist tegen Bahreinse demonstranten

Een militaire aanklager in Bahrein heeft de doodstraf geëist tegen zeven demonstranten van de oppositie. De zeven worden verdacht van moord met voorbedachte rade op twee politieagenten. Dat meldt het Bahreinse staatspersbureau zondag.

Volgens de aanklager hebben de oppositieleden de agenten 'met opzet aangevallen'. De advocaat van de verdachten ontkent de aantijgingen.

De volgende zitting in de militaire rechtszaak zal donderdag plaatshebben. Honderden tegenstanders van de regering van Bahrein zijn opgepakt sinds de Golfstaat vorige maand de noodtoestand afkondigde.

Wozniacki: "Moet meer gaan trainen"

Caroline Wozniacki leed vandaag in de finale van het WTA-toernooi in Stuttgart met 6-7 (3) en 3-6 een verrassende nederlaag tegen de Duitse Julia Görges. De Deense nummer één van de wereld vond dat ze slecht speelde en daarom daar iets aan moet gaan doen.

"Ik moet meer trainen zodat ik mijn zwakke punten kan verbeteren. Julie speelde erg goed. Ze was erg alert en er zat veel agressie in haar spel. Ik heb alles geprobeerd, maar niks lukte vandaag," zei Wozniacki.

De winnares van het toernooi was verbaasd dat ze de trofee omhoog mocht houden. "Ik weet niet hoe ik het heb gedaan. Caroline lijkt soms onverslaanbaar, maar vandaag niet."

Bosbrand in natuurpark Limburg

In nationaal park De Meinweg, ten oosten van Roermond, heeft zondagmiddag een stuk bos van ongeveer 600 bij 600 meter in brand gestaan.

De brandweer rukte rond 16.15 uur uit. Zes blusvoertuigen en drie waterwagens bestreden de brand. Twee van de blusvoertuigen waren van de Duitse brandweer, die assistentie verleende. De Duitsers zetten ook een verkenningsvliegtuigje in.

Omstreeks 18.45 uur meldde de brandweer dat het sein brand meester is gegeven. Het nablussen zal nog enkele uren duren.

Vanwege de droogte is in grote delen van het land code oranje of code rood ingesteld. Dat betekent dat er een stookverbod voor tuinafval is, en dat roken, barbecueën en andere vormen van open vuur verboden zijn. In Noord-Limburg geldt sinds zondagmiddag code rood.

Ook elders in het land had de brandweer zondag te kampen met natuurbranden. In een heidegebied bij Hoog Soeren, ten westen van Apeldoorn, is aan het eind van de ochtend een terrein van 100 bij 200 meter afgebrand. Vanwege de alarmfase was de brandweer direct met groot materieel uitgerukt. Hoewel het terrein moeilijk begaanbaar was, wist de brandweer het vuur na een uur te blussen.

Rutten: "Onterechte kaart kost ons titel"

Een onterechte rode kaart van Orlando Engelaar kan PSV zomaar de titel kosten. Dat was de voornaamste conclusie van de Eindhovense coach Fred Rutten, na de nederlaag (3-1) bij Feyenoord.

"Er was echt helemaal niets aan de hand", vond Rutten. "Orlando speelde gewoon de bal. De televisiebeelden bewijzen dat ook. Vervolgens maakt zijn tegenstander wat theater en trekt de scheidsrechter de rode kaart. Niet te geloven."

Wel noemde Rutten het "zeer teleurstellend" hoe PSV in de Kuip speelde. "Feyenoord was veel agressiever. Toch hadden we het duel met elf tegen elf nog wel naar ons kunnen toetrekken. De echte flair ontbrak inderdaad bij ons. Maar die ontbreekt de laatste weken bij alle titelkandidaten."

[Premier League] Arsenal onderuit bij Bolton

Arsenal rest slechts een theoretische kans op het landskampioenschap. De Londenaren verloren zondag met 2-1 bij Bolton Wanderers, waardoor de achterstand op koploper Manchester United opliep tot negen punten met nog vier wedstrijden voor de boeg. De Gunners staan derde met acht punten meer dan Manchester City, dat twee duels minder speelde. Bolton blijft achtste.

Bolton had al een aantal mogelijkheden gemist toen Daniel Sturridge de Trotters halverwege de eerste helft op voorsprong kopte. Samir Nasri had daarvoor de bal van de lijn gehaald. Het was alweer de zevende goal in negen wedstrijden voor Sturridge, die in de winter werd gehuurd van Chelsea. Robin van Persie schoot op slag van rust hoog over.

Vlak na rust had Bolton de voorsprong moeten verdubbelen. Kevin Davies faalde echter vanaf elf meter, waardoor Arsenal in de race bleef. Van Persie bracht de Londenaren een minuut later alweer langszij. Nasri en Van Persie misten in het vervolg kansen op de 2-1. Met name Nasri had moeten scoren toen hij alleen voor doelman Jussi Jaaskelainen werd gezet.

In blessuretijd zette Tamir Cohen de 2-1 op het scorebord namens Bolton. De Israëlier kopte raak uit een corner, trok zijn shirt uit en barstte op het veld in tranen uit. Op zijn ondershirt toonde hij een foto van zijn dit jaar verongelukte vader.


[Premier League] Arsenal onderuit bij Bolton (Foto: Novum)

Grote brand bij afvalverwerkingsbedrijf Hengelo

Bij afvalverwerkingsbedrijf Twence in Hengelo woedt zondagmiddag een grote brand. De brand woedt in een opslagloods waar afval gescheiden wordt. De brandweer probeert de brand onder controle te krijgen. Volgens een woordvoerder van de brandweer is niemand gewond geraakt. De brandweer verwacht de brand pas in de loop van de avond onder controle te hebben.

De eerste melding van de brand aan de Boldershoekweg, aan de zuidkant van Hengelo, kwam rond 14.15 uur binnen. Vanwege de grootte van de loods zet de brandweer veel materieel in. Met vier bluswagens wordt de brand bestreden. Er is ook een hoogwerker ingezet om uit de hoogte te kunnen blussen.

In de loods die in brand staat, ligt vooral bouwafval. De brandweer heeft metingen verricht, maar er zijn geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen gemeten. Aan het eind van de middag meldde de brandweer dat de brand zich niet verder uitbreidt.

Bij het afvalbedrijf wordt al het huishoudelijke afval en veel van het bedrijfsafval uit de regio Twente verwerkt. Met het verwerken van afval wordt tegelijkertijd energie opgewekt.

'Helft afdelingen spoedeisende hulp volstaat'

Het aantal posten voor spoedeisende hulp zou met de helft omlaag kunnen. Als de norm van 45 minuten aanrijtijd wordt gehanteerd, zouden 58 van de 105 posten gesloten kunnen worden. Dat blijkt uit berekeningen gemaakt in opdracht van de NOS.

Eind maart gaf minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Edith Schippers (VVD) in een debat aan dat het aantal posten wat haar betreft omlaag kon. Voorwaarde is wat haar betreft wel dat een ambulance binnen drie kwartier na een melding met een patiënt in het ziekenhuis kan zijn.

Een consultancybureau berekende in opdracht van de NOS dat bij het strikt hanteren van deze norm er maar 47 posten voor spoedeisende hulp nodig zijn. Doordat er in dichtbevolkte gebieden waarschijnlijk meer eerstehulpposten nodig zijn, zal het werkelijke aantal vermoedelijk iets hoger liggen.

Al enige tijd wordt er gediscussieerd over het terugbrengen van het aantal posten voor spoedeisende hulp. Het zou kosten besparen en de kwaliteit bevorderen. Dat laatste zou komen doordat het aantal behandelingen per post stijgt, waardoor bijvoorbeeld meer specialisten kunnen worden aangenomen.

Een ambtelijke werkgroep heeft vorig jaar berekend dat het terugbrengen van het aantal posten tot zestig 260 miljoen euro per jaar kan besparen. Het aantal mensen dat buiten de 45 minutennorm valt neemt daardoor wel toe. In het rapport van de werkgroep is te lezen dat op dit moment ruim 45.000 mensen te ver van een post voor spoedeisende hulp wonen. Dat aantal zou oplopen tot ongeveer zestigduizend.

Leuven promoveert naar Belgische Eerste Klasse

OH Leuven is gepromoveerd naar de Jupiler Pro League, het hoogste voetbalniveau in België. De Vlaamse lijstaanvoerder van de Tweede Klasse speelde vandaag met 1-1 gelijk bij FC Antwerp en is niet meer te achterhalen in de stand. De fusieclub uit de Belgische studentenstad acteerde nooit eerder op het hoogste niveau.

Leuven startte het duel met een voorsprong van vijf punten op achtervolger Lommel United en had aan een zege genoeg voor het kampioenschap. Omdat Lommel op eigen veld niet verder kwam dan 1-1 tegen KV Oostende is Leuven ondanks de puntendeling niet meer in te halen.

Uitslagen Eredivisie speelronde 32

Dit weekend stond weer volledig in het teken van de ontknoping van de Eredivisie, die weer een nieuwe koploper heeft. FC Twente nam het stokje namelijk over van PSV, dat met 3-1 van Feyenoord verloor. Ook Ajax sprong over de Eindhovenaren heen, dankzij een zege op Excelsior.

Willem II heeft dit weekend voor een verrassing gezorgd door AZ een nederlaag te bezorgen. De Alkmaarder formatie speelde in Tilburg ongeïnspireerd en ging daardoor met 2-1 onderuit.

Willem II kwam in de wedstrijd tegen AZ al snel op voorsprong door een doelpunt van Lasnik. Toch kwamen de Alkmaarders in de eerste helft op gelijke hoogte, nadat de Tilburgers zwak verdedigden. Sigthórsson was uiteindelijk de gevierde man. Hij onderschepte een terugspeelbal van Pereira en promoveerde deze tot doelpunt.

Ook na de thee bleef Willem II goed spelen, maar zag Ippel en Rigters op doelman Romero stuiten. Uiteindelijk was het Levchenko, die de punten in Brabant hield. AZ probeerde er nog wel een slotoffensief uit te persen, maar buiten een afgekeurd doelpunt van Wernbloom werd er niet meer gescoord.

Excelsior is er dit weekend niet in geslaagd om de achterstand op De Graafschap te verkleinen. De Rotterdammers traden in de Amsterdam ArenA aan tegen Ajax en verloren met 4-1.

Excelsior begon goed aan de wedstrijd, maar het was Ajax dat op voorsprong kwam. Een schot van Ebecilio werd aanvankelijk in de kiem gesmoord, maar de aanvaller schoot in de rebound alsnog raak. Na het doelpunt leken de Amsterdammers even te overheersen, maar dit zakte al snel weer weg. Hierdoor konden de bezoekers hopen op een gelijkmaker.

Deze kwam er na de rust dan ook. Bovenberg kopte de bal in de 54e minuut achter doelman Vermeer. Excelsior wilde meer, maar zag Lagouireh en Roorda missen. Dit was voor Ajax het sein om het gas in te trappen. Eriksen zorgden twintig minuten voor tijd voor de voorsprong, waarna opnieuw Ebecilio en ook De Jong nog eens scoorden.

Het duel tussen VVV-Venlo en sc Heerenveen kende dit weekend geen winnaar (2-2). In een knotsgekke wedstrijd werden de punten na negentig minuten gedeeld.

sc Heerenveen begon goed aan de confrontatie in Limburg en kwam op slag van rust op voorsprong door een treffer van Väyrynen. Na de thee beet VVV-Venlo wat meer van zich af, maar doelman Stuhr-Ellegaard hield zijn club in de wedstrijd. Zo stopte hij onder meer een penalty van Vujicevic.

In de slotfase kreeg sc Heerenveen aanvankelijk een strafschop, maar na overleg met één van zijn assistenten draaide arbiter Nijhuis deze beslissing terug. In het vervolg bogen de Limburgers de achterstand om in een voorsprong door twee goals van Boymans. In de extra tijd redde Bas Dost, via een 'frommelgoal', een punt voor de Friezen.

Een verslag van de wedstrijd tussen Feyenoord en PSV vind je hier!



Uitslagen:

Thuis Uit Uitslag
ADO Den Haag FC Twente 1-2
Willem II AZ 2-1
Heracles Almelo De Graafschap 2-0
Roda JC Kerkrade NAC Breda 5-1
VVV-Venlo sc Heerenveen 2-2
Ajax Excelsior 4-1
Feyenoord PSV 3-1
FC Utrecht Vitesse 4-2
FC Groningen N.E.C. Nijmegen 3-1


Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 FC Twente 32 20 8 4 68 60-31
2 Ajax 32 20 7 5 67 67-28
3 PSV 32 19 8 5 65 77-33
4 AZ 32 16 8 8 56 49-38
5 Roda JC Kerkrade 32 14 12 6 54 65-45
6 ADO Den Haag 32 16 6 10 54 61-48
7 FC Groningen 32 16 5 11 53 61-50
8 FC Utrecht 32 12 8 12 44 49-47
9 Heracles Almelo 32 12 7 13 43 60-55
10 Feyenoord 32 12 7 13 43 50-50
11 sc Heerenveen 32 10 10 12 40 59-52
12 N.E.C. Nijmegen 32 9 12 11 39 51-55
13 NAC Breda 32 11 5 16 37 42-58
14 Vitesse 32 9 8 15 35 40-55
15 De Graafschap 32 8 11 13 35 29-51
16 Excelsior 32 8 5 19 29 38-64
17 VVV-Venlo 32 5 3 24 18 31-73
18 Willem II 32 3 6 23 15 37-93


Klik hier voor alle statistieken uit de Eredivisie.

Klik hier voor alle statistieken uit de Jupiler League.

Zesde titel voor Nadal in Barcelona

Rafael Nadal heeft het tennistoernooi van Barcelona voor de zesde keer in zijn loopbaan op zijn naam gebracht. De Spaanse nummer één van de wereld klopte in de eindstrijd zijn landgenoot David Ferrer, de mondiale nummer 6, met 6-2, 6-4. Nadal won het toernooi tussen 2005 en 2009 vijf keer op rij, vorig jaar ontbrak hij met een blessure. In 2008 en 2009 boog Ferrer eveneens in de finale voor Nadal.

Nadal, die gisteren zijn 500e officiële partij won, en Ferrer stonden vorige week in de finale van Monte Carlo ook al tegenover elkaar. Net als toen was Rafa net een maatje te groot, waardoor hij zijn tweede toernooizege van dit jaar boekte. In totaal is het de 45e toernooizege in de carrière van de Spanjaard op de ATP-Tour.


Zesde titel voor Nadal in Barcelona (Foto: Novum)

Nationaal Jeugddebat 2011

Afgelopen maandag stond het Nationaal Jeugddebat voor de 16e keer op het programma. Jongeren hadden weer even de overhand in de plenaire zaal van de Tweede Kamer. Nadat voorzitter Mariëtte Hamer een aantal huishoudelijke mededelingen had gedaan kreeg de voorzitter van NJR (de voormalige Nationale Jeugdraad) Niek Ritzen het woord. Daarna hield staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten-Hyllner een regeringsverklaring over jeugdbeleid, toen konden de debatten beginnen.

Görges wint verrassend van Wozniacki in Stuttgart

Julia Görges heeft verrassend het tennistoernooi van Stuttgart gewonnen. De 22-jarige Duitse was in de eindstrijd favoriete Caroline Wozniacki uit Denemarken met 7-6 (3), 6-3 de baas. Voor Görges is de eindzege in eigen land pas haar tweede titel op de WTA-Tour. Vorig jaar won ze in het Oostenrijkse Bad Gastein.

Görges, de mondiale nummer 32, stuurde in de eerste ronde Michaëlla Krajicek naar huis om vervolgens ook af te rekenen met de geplaatste speelsters Victoria Azarenka (4) en Samantha Stosur (5). In de finale moest ook Wozniacki buigen. De twee eerdere ontmoetingen met de Duitse waren nog een prooi voor de nummer één van de wereld.


Görges wint verrassend van Wozniacki in Stuttgart (Foto: Novum)

Uitslag FC Groningen - N.E.C. Nijmegen

Vandaag stond om 16:30 uur in de Eredivisie het duel tussen FC Groningen en N.E.C. Nijmegen op het programma. De Groningers moesten winnen om uitzicht te blijven houden op de vierde plaats en directe plaatsing voor Europees voetbal. De ploeg van Pieter Huistra deed dit uiteindelijk ook met 3-1.

FC Groningen

3 - 1

N.E.C. Nijmegen

 21' Enevoldsen
 83' Tadic
 89' Matavz
   25' Zimling
 
 Gele kaart: Matavz, Granqvist, Hiariej (FC Groningen), Zomer, Davids (N.E.C. Nijmegen)
 
Stadion: Euroborg Stadion, Groningen
Toeschouwers: 21.000
Arbiter: Wiedemeijer
 
Opstelling:   Opstelling:
Luciano
Kieftenbeld
Ivens
Granqvist
Stenman
Hiariej (J. Veldmate/88)
Pedersen (Bacuna/80)
Ajilore
Enevoldsen (Andersson/66)
Matavz
Tadic
  Cillessen
Otten (Latupeirissa/82)
Zomer
Nuytinck
Amieux
Zimling
Schöne
Davids
George (Chatelle/67)
Vleminckx
Goossens

[WTCC] Uitslagen Zolder

Rob Huff heeft de eerste race van het World Touring Car Championship op Zolder gewonnen. In de tweede omloop was Gabriele Tarquini de sterkste. Tom Coronel kende in de eerste race een aanrijding en viel hierdoor uit. Hij kon hierdoor in de tweede wedstrijd niet aan het vertrek komen.

Race 1

Huff begon de eerste race van poleposition, voor Alain Menu en Tarquini. Coronel begon als elfde en wist in de eerste ronde vier plaatsen te winnen. In de tweede ronde ging het mis toen de Nederlander de spinnende Fredy Barth moest ontwijken. Franz Engstler knalde daarna tegen de bolide van Coronel aan. Omdat ook Barth en Mehdi Bennani schade opliepen kwam de safety car in de baan.

Het duurde zes ronden om de rommel op te ruimen, waarna Huff na de herstart onbedreigd naar de zege kon rijden, voor zijn Chevrolet-teamgenoten Menu en Yvan Muller. Laatstgenoemde wist bij de herstart Tarquini van het podium af te duwen. De Italiaan werd nog wel vierde, voor Tiago Monteiro en Kristian Poulsen.

Race 2

Tarquini mocht van poleposition vertrekken en de SEAT-rijder kende een moeilijke race, omdat de Chevrolets van Huff, Menu en Muller hem op de hielen zaten. Van hen moest Muller als eerste opgeven nadat hij een probleem met zijn auto kende en in de pitstraat uit moest stappen.

Halverwege de race, in de achtste ronde, wist Huff Tarquini te passeren. Hij ging hierbij even over het gras en toen hij de baan op kwam raakte hij de auto van de Italiaan. De Brit was er voorbij, maar zijn auto was zodanig beschadigd dat hij uiteindelijk met de zesde plaats genoegen moest nemen. Ook Tarquini kende problemen met een loszittende vloer, maar de Italiaan bleef Menu en Tiago Monteiro uiteindelijk toch voor.

Uitslag Race 1

Pos. Rijder Team Tijd
1 Robert Huff Chevrolet 29:18.807
2 Alain Menu Chevrolet +1.244
3 Yvan Muller Chevrolet +1.740
4 Gabriele Tarquini Lukoil-SUNRED +3.790
5 Tiago Monteiro SUNRED +5.102
6 Kristian Poulsen Liqui Moly Team Engstler +8.987
7 Norbert Michelisz Zengo-Dension Team +10.878
8 Michel Nykjaer SUNRED +12.032
9 Javier Villa Proteam Motorsport +12.845
10 Darryl O'Young Bamboo-engineering +12.901
11 Pepe Oriola SUNRED +14.656
12 Aleksei Dudukalo Lukoil-SUNRED +17.538
13 Robert Dahlgren Polestar Racing +18.687
14 Yukinori Taniguchi Bamboo-engineering +25.864
15 Urs Sonderegger Wiechers-Sport +42.236
16 Fabio Fabiani Proteam Motorsport +1:07.741
DNF Fredy Barth SEAT Swiss Racing by SUNRED +13 Ronden
DNF Tom Coronel ROAL Motorsport +13 Ronden
DNF Mehdi Bennani Proteam Motorsport +13 Ronden
DNF Franz Engstler Liqui Moly Team Engstler +13 Ronden
DNF Marchy Lee Deteam KK Motorsport +13 Ronden


Uitslag Race 2

Pos. Rijder Team Tijd
1 Gabriele Tarquini Lukoil-SUNRED 22:07.752
2 Alain Menu Chevrolet +0.448
3 Tiago Monteiro SUNRED +0.886
4 Darryl O'Young Bamboo-engineering +1.614
5 Michel Nykjaer SUNRED +5.702
6 Robert Huff Chevrolet +5.901
7 Robert Dahlgren Polestar Racing +12.352
8 Norbert Michelisz Zengo-Dension Team +16.721
9 Aleksei Dudukalo Lukoil-SUNRED +20.141
10 Javier Villa Proteam Motorsport +28.827
11 Mehdi Bennani Proteam Motorsport +42.066
12 Franz Engstler Liqui Moly Team Engstler +48.235
13 Fabio Fabiani Proteam Motorsport +1 Ronde
14 Yukinori Taniguchi Bamboo-engineering +1 Ronde
15 Pepe Oriola SUNRED +2 Ronden
16 Urs Sonderegger Wiechers-Sport +4 Ronden
DNF Yvan Muller Chevrolet +6 Ronden
DNF Kristian Poulsen Liqui Moly Team Engstler +13 Ronden

Politie schiet hond dood bij burenruzie

Een hond die een politiehond aanviel en een agent beet, is door de politie doodgeschoten. Dat gebeurde in de nacht van zaterdag op zondag bij een uit de hand gelopen burenruzie in Nunspeet. De 45-jarige eigenaar van de hond zit vast voor zware mishandeling. De politieagent die gebeten werd, moest zich in het ziekenhuis laten behandelen.

De politie ging omstreeks 23.30 uur poolshoogte nemen na een melding van een burenruzie. Agenten haalden de ruziemakers uit elkaar en stuurde iedereen weer terug naar huis. Daarmee leek de rust teruggekeerd. Iets later sloeg de vlam echter wederom in de pan.

De 45-jarige man bedreigde de hondengeleider van de politie en stuurde zijn hond op hem af. Die viel daarop zowel de politiehond als de agent aan. Het baasje bemoeide zich er ook zelf mee. Het dodelijke schot viel nadat de hond de hondengeleider had gebeten.

Behalve het 45-jarige baasje van de hond zitten ook een man van 39 jaar uit Nunspeet en een jongen van 16 uit de Gelderse plaats vast. Zij gedroegen zich agressief tegenover de politie. De politie onderzoekt de zaak.

iPhone games: S&S, Coconut Dodge en Big Apes

Het aanbod aan games op de mobiele markt is immens aan het groeien. Kleine spelletjes voor kleine bedragen die miljoenen mensen bezig houden, maar ook kleine spelletjes voor kleine bedragen die onopgemerkt verschijnen maar zeker ook de aandacht verdienen. In deze editie van deze terugkerende rubriek waarin we enkele games voor de iPhone/iPad onder handen nemen bekijken wij Sword & Sworcery, Coconut Dodge en Big Apes Love Blondes.

Afellay gaat het maken bij Barça

“Afellay, doing his best to get noticed”, constateert de commentator. Het is laat in de avond van 16 april en de eerste in een reeks van vier Clásico’s loopt tegen het einde. FC Barcelona staat met nog 20 minuten te spelen op een 1 – 0-voorsprong en zojuist is Ibrahim Afellay ingevallen. Sinds zijn komst in de winterstop krijgt hij weinig speelminuten. De geruchtenstroom is dan ook alweer op gang gekomen: Arsenal zou hem naar Londen willen halen, en Barcelona zou daar wel oren naar hebben als Fabregas dan terug zou keren naar Camp Nou. Ik geloof de geruchten niet: Afellay gaat het juist helemaal maken bij Barça.

Japan gaat op zoek naar stoffelijke overschotten

Japan gaat maandag 24.800 militairen, ondersteund door boten, vliegtuigen en helikopters, het rampgebied van de aardbeving en tsunami insturen om naar resten van slachtoffers te zoeken. Dat heeft Ippo Maeyama, een woordvoerder van het leger, zondag gemeld. Het is de derde zoektocht naar stoffelijke overschotten sinds Japan vorige maand werd getroffen door de aardbeving en tsunami.

De militairen worden ondersteund door negentig helikopters en vliegtuigen, vijftig boten en honderd duikers van de marine. Er zal tot 20 kilometer voor de kust gezocht worden naar menselijke resten. De politie, kustwacht en Amerikaanse troepen zullen tevens deelnemen aan de operatie. "De zoektocht zal doorgaan zolang mensen willen dat wij zoeken naar hun dierbaren", aldus Maeyama.

Een team van dierenartsen zal afreizen naar de evacuatiezone rondom de getroffen kerncentrale Fukushima Daiichi om te bepalen hoe het met het vee in de regio gesteld is. Duizenden koeien, varkens en kippen werden daar door hun eigenaren achtergelaten. De regering overweegt de nog levende dieren te ruimen, maar zegt dit alleen te zullen doen met toestemming van de eigenaren.

Als gevolg van de aardbeving en de tsunami zijn 14.300 mensen om het leven gekomen. Zo'n 12.000 mensen worden nog vermist. Sommige slachtoffers zullen door de tsunami de zee in zijn gesleurd, anderen liggen waarschijnlijk nog begraven onder het puin.

Paasweer breekt record

Het kwik in De Bilt is zondagmiddag ruim boven de 25 graden Celsius uitgekomen. Daarmee is het de warmste eerste paasdag sinds het begin van de metingen in 1901. De hoogste temperatuur is volgens een woordvoerder rond 16.30 uur nog niet bereikt.

Aan de kust is zondagmiddag een zeewind opgestoken. Die wordt veroorzaakt door het grote temperatuurverschil tussen het binnenland en het zeewater. Dat is zo vroeg in het jaar nog erg koud. Door de wind is de temperatuur aan de kust gedaald tot 16 à 17 graden. Het is er wel zonnig.

Het paasweer is vergelijkbaar met dat in 1949. Toen werd op 17 en 18 april een maximumtemperatuur van 24,5 graden gemeten.

Vorig jaar waren de twee paasdagen, begin april, ronduit koud. Het werd toen overdag niet warmer dan 8 tot 12 graden. Drie jaar geleden lag er met Pasen op sommige plaatsen wel 10 centimeter sneeuw. Pasen viel toen op 23 en 24 maart.

Pasen valt niet elk jaar op dezelfde datum. De precieze datum hangt af van de stand van de maan. De eerste dag van het belangrijkste christelijke feest valt op de eerste zondag die volgt op de eerste volle maan na het begin van de lente. Dat is altijd tussen 22 maart en 25 april.

Man steelt fiets bij politie na vrijlating

De politie in Breda heeft zondagochtend een man aangehouden die, koud uit de cel, nog op het terrein van het politiebureau een fiets stal. Een agent zag de 28-jarige verdachte wegfietsen van het politiebureau aan de Mijkenbroek en waarschuwde zijn collega's. Op de Leursebaan, een eind verderop, kon de man worden ingerekend. Hij dacht dat het om een gevonden rijwiel ging. Hij was op weg naar huis.

De man was zaterdagavond rond 20.30 uur aangehouden voor huisvredebreuk bij zijn ex. De 30-jarige vrouw deed ook aangifte van diefstal van de hond. De man wilde volgens eigen zeggen de hond slechts uitlaten.

Gilbert ook de beste in Luik - Bastenaken - Luik

Phillipe Gilbert heeft zijn zeer succesvolle voorjaar afgesloten met een overwinning in Luik - Bastenaken - Luik. hij klopte in een sprint Fränk en Andy Schleck.

Al na drie kilometer in de koers ontstond er een kopgroep van tien renners. Onder aanvoering van de Lotto-ploeg van Gilbert bleef het gat rond de drie minuten.  Later sluiten enkele renners aan, waaronder Rabocoureurs Juan-Manuel Garate en Laurens ten Dam. De Leopardploeg van de broertjes Schleck had de slag gemist en ging samen met Lotto in de achtervolging.

Bij de beklimming van de Redoute dunt de kopgroep uit en blijven er nog zeven renners over, waaronder de twee van Rabobank. Wat verderop, op de Roche aux Faucons, plaatste Andy Schleck zijn aanval. Alleen Gilbert en zijn broertje Fränk konden volgen. Ze haalden alle koplopers bij, daarvan kon alleen Greg van Avermaet de drie volgen.

Bij de laatste beklimming, de Saint-Nicolas, moest van Avermeat eraf. De Schlecks deden geen pogingen meer Gilbert los te rijden en reden met zijn drieen naar de finish. Daar bleek Gilbert duidelijk de beste sprinter en werd zo de eerste Belgische winnaar sinds Frank Vandenbroucke in 1999.

uitslag:

# Naam Ploeg Tijd
1 Philippe Gilbert Oph 6;13.18
2 Frank Schleck Leo z.t
3 Andy Schleck Leo z.t
4 Roman Kreuziger Ast +0.30
5 Rigoberto Urán Sky z.t
6 Chris Sørensen Sax z.t
7 Greg van Avermaet BMC z.t
8 Vincenzo Nibali Liq z.t
9 Björn Leukemans Vac z.t
10 Samuel Sánchez Eus z.t

HGC naar laatste vier Euro Hockey League

HGC heeft zich als eerste Nederlandse ploeg geplaatst voor de halve finale van de Euro Hockey League. De hockeyers uit Wassenaar schakelden in Bloemendaal in een spannende wedstrijd het Engelse Beeston HC uit: 4-3. Bij de laatste vier neemt HGC het op tegen Club de Campo uit Spanje.

Bloemendaal en Oranje Zwart treffen elkaar morgen in de kwartfinale. De winnaar van dat duel wacht een ontmoeting met het Belgische KHC Dragons of Reading HC uit Engeland.

Hofstede verruilt Fortuna voor De Treffers

Bernard Hofstede zet zijn loopbaan voort in de Topklasse. De aanvaller van Fortuna Sittard vertrekt komende zomer naar De Treffers. Na twaalf seizoenen komt er dus een einde aan zijn profloopbaan.

De dertigjarige Hofstede debuteerde in het betaald voetbal namens VVV-Venlo. Hij verdiende bij de Limburgers een contract bij Heracles Almelo, maar in de Eredivisie wilde het niet zo vlotten met de vleugelaanvaller uit Tegelen. Via FC Volendam belandde hij in de zomer van 2010 bij Fortuna Sittard, waar zijn inbreng beperkt zal blijven tot één seizoen.

Volgend seizoen valt Hofstede, die tot dusverre 307 competitieduels als prof speelde en daarin 83 keer scoorde, te bewonderen in de zondagtopklasse. De Treffers is de succesvolste zondagamateurclub aller tijden, maar kon dit seizoen de titelrace met FC Oss en dorpsgenoot Achilles '29 niet volhouden.

Uitslag Feyenoord - PSV

Feyenoord heeft zich vanmiddag gerevancheerd voor de ontluisterende nederlaag tegen PSV (0-10), waar het eerder dit seizoen tegenaan liep. In de eigen Kuip werden de Eindhovenaren van de mat gespeeld en werd het 3-1 voor de thuisploeg.

Feyenoord maakt nog altijd kans op een tickets voor de play-offs om Europees voetbal en begon het duel met PSV dan ook furieus. De bezoekers werden flink onder druk gezet, al was de eerste kans van de wedstrijd wel voor de Eindhovenaren. Stanislav Manolev schoot de bal namelijk op de lat en kreeg daarna ook nog een kopkans.

Daarna was het de beurt aan Feyenoord, dat steeds meer kansen op de openingstreffer kreeg. Andreas Isaksson reageerde op pogingen van Leroy Fer en Georginio Wijnaldum nog wel alert, maar was bij de volgende poging van Wijnaldum kansloos. De middenvelder van de Rotterdammers werd door Diego Biseswar gelanceerd en schoot vervolgens raak.

Op slag van rust slaagde PSV erin om de heersende druk van de Feyenoorders enigszins te verlichten en was via Zakaria Labyad zelfs dicht bij de gelijkmaker. In de tweede helft zette PSV de ingezette lijn door, maar kreeg na zeven minuten een nieuwe tik te verwerken. Orlando Engelaar werd na een duel met Luc Castaignos met een directe rode kaart van het veld gestuurd.

PSV bleef echter knokken voor wat het waard was en kwam uiteindelijk langszij. Labyad raakte in eerste instantie de paal, waarna Ola Toivonen alert reageerde en het leder vanaf een metertje of 20 tegen de touwen werkte. Toch konden de Brabanders niet lang van de voorsprong genieten. Na voorbereidend werk van Biseswar tekende Wijnaldum voor zijn tweede doelpunt van de middag.

Tien minuten voor tijd besliste Castaignos het duel met de derde goal voor Feyenoord. In het resterende deel van de wedstrijd hadden de Rotterdammers vrij spel, maar slaagden er niet in om de kansen in goals uit te drukken.


 

Feyenoord

3 - 1

PSV

 27' Wijnaldum
 63' Wijnaldum
 78' Castaignos
   60' Toivonen
 
 Gele kaart: Vlaar (Feyenoord), Lens, Pieters, Manolev (PSV)
 Rode kaart: Engelaar (53) (PSV)
 
Stadion: De Kuip, Rotterdam
Toeschouwers: 41.000
Arbiter: Kuipers
 
Opstelling:   Opstelling:
Mulder
Mokotjo
De Vrij
Vlaar (Bahia/46)
Martins Indi
Meeuwis
Wijnaldum
Fer
Biseswar (Simon/87)
Castaignos (Larsen/80)
Miyaichi
  Isaksson
Manolev
Marcelo
Bouma
Pieters
Hutchinson (Toivonen/46)
Bakkal (Berg/75)
Engelaar
Labyad
Lens
Dzsudzsák (Wuytens/87)

Uitslagen Eredivisie (24/04/2011)

Om half drie begonnen er behalve Feyenoord - PSV nog twee wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

AFC Ajax

4 - 1

Excelsior

 13' Ebecilio
 72' Eriksen
 78' Ebecilio
 90+2' De Jong
   54' Bovenberg
 
 Gele kaart: Boilesen, Vertonghen, Anita, De Zeeuw, (AFC Ajax), Gudde, Koolwijk, (Excelsior)
 
Stadion: Amsterdam ArenA, Amsterdam
Toeschouwers: 51.185
Arbiter: Makkelie
 
Opstelling:   Opstelling:
Vermeer
v.d.Wiel
Alderweireld
Vertonghen
Boilesen (Blind/71)
De Jong
Anita
Eriksen
Sulejmani
El Hamdaoui (De Zeeuw/66)
Ebecilio (Cvitanich/84)
  Pellatz
Bovenberg
Gudde (Clasie/76)
Nieveld
Nelom
Roorda
Ramsteijn
Koolwijk (Baltes/84)
Fernandez (Lagouireh/34)
Bergkamp
Zeegelaar

FC Utrecht

4 - 2

Vitesse

 51' Yasuda e.d.
 52' Mertens
 60' Strootman
 73' Demouge
   54' Kashia
 86' Tighadouini
 
 Gele kaart: Strootman, (FC Utrecht), López, Aissati, (Vitesse)
 
Stadion: De Galgenwaard, Utrecht
Toeschouwers: 19.000
Arbiter: Liesveld
 
Opstelling:   Opstelling:
Vorm
Cornelisse
Schut
Wuytens
Zullo
Asare (Kali/84)
Silberbauer
Strootman (Lensky/78)
Oar (Mertens/46)
v.Wolfswinkel
Demouge
  Room
Yasuda
Kashia
v.d.Struijk
Büttner
v.Ginkel
López
Aissati
Riverola
Pröpper (Tighadouini/64)
Bony


"Austin anders dan andere Tilke-banen"

Volgens oud-motorcoureur Kevin Schwantz zal de door Hermann Tilke ontworpen baan in Austin, Texas anders worden dan alle andere. Het Circuit of the Americas moet in tegenstelling tot de huidige Tilke-banen meer uitdaging gaan bieden. Volgend jaar staat de eerste Formule 1-race op het programma.

"We willen namelijk niet dat ons circuit net zo wordt als de andere nieuwe circuits waar nu al op wordt geracet," zei Schwatz die betrokken was bij het ontwerp. "Tavo Hellmund (de organisator van de GP van Amerika, red.) en ik willen dat dit circuit elementen gaat bevatten van de banen die wij vroeger leuk vonden om op te rijden. Tavo heeft in de Britse Formule 3 gereden, dus hij kent dat soort racebanen, terwijl ik natuurlijk ook geen onbekende op het circuit ben."

"We willen dat het circuit uitdagend en technisch interessant wordt. Het moet een baan worden die echt het uiterste van je vraagt. We willen niet alleen maar rechte stukken die daarna door simpele bochten gevolgd worden. We zetten er echt op in dat bepaalde baandelen in elkaar overvloeien en er mooie combinaties ontstaan en je geen fouten kunt maken, terwijl we ook nog snelle bochten willen en tenminste één plek waar je na een recht stuk vol in de remmen moet."

Het circuit in Austin moet in juni 2012 opgeleverd worden. De Formule 1-race wordt nog in hetzelfde jaar gehouden, terwijl de MotoGP een jaar later de baan aan gaat doen.

Noord-Korea dreigt VS en Zuid-Korea te vernietigen

Noord-Korea heeft opnieuw gedreigd de Verenigde Staten en Zuid-Korea te vernietigen. Het communistische land zei dat op de vooravond van de viering van de oprichting van het Noord-Koreaanse leger.

De minister van Strijdkrachten Kim Yong Chun zei zondag dat het leger geen genade kent en dat het beide landen zal 'vernietigen' als ze een oorlog beginnen, meldde het Noord-Koreaanse staatspersbureau.

De Verenigde Staten en Zuid-Korea startten eind februari hun jaarlijkse gezamenlijke militaire oefeningen. Noord-Korea heeft herhaaldelijk met oorlog gedreigd vanwege de oefeningen, die het ziet als een voorbereiding op militaire aanvallen. Het Zuid-Koreaanse ministerie van Defensie heeft gezegd dat er meer trainingen zullen volgen.

Noord-Korea uit dit soort dreigementen geregeld, maar tot het daadwerkelijk uitvoeren van de dreigementen is het nog niet gekomen.

Coalitie zakt twee zetels in peiling

De gedoogcoalitie van VVD, CDA en PVV is deze week 2 zetels in de peiling gezakt. Het CDA en de PVV leveren ieder 1 zetel in, blijkt zondag uit een peiling van Maurice de Hond.

De VVD blijft in de peiling op 36 zetels staan. De coalitie, die in de peiling al een tijd geen Kamermeerderheid heeft, zakt hierdoor terug naar 71 zetels. In de oppositie verliest de PvdA ook 1 zetel. De SP, D66 en GroenLinks winnen ieder 1 zetel.

Een half jaar na het aantreden van het kabinet krijgt de regering als rapportcijfer net geen voldoende; een 5,4. Premier Mark Rutte (VVD) scoort met een 6,1 beter.

Een echte oppositieleider is nog steeds niet aan te wijzen. SP-leider Emile Roemer en D66-leider Alexander Pechtold scoren ieder 23 procent als wordt gevraagd wie de oppositieleider is.

Daarna volgt PvdA-leider Job Cohen op grote afstand, met 6 procent. De onbetwiste eerste plaats gaat echter naar 'niemand'. Voor 36 procent van de ondervraagden was dat het antwoord op de vraag wie de leider van de oppositie is.

Rus overtuigend verder in kwalificaties Estoril

Arantxa Rus heeft zondag de tweede kwalificatieronde bereikt van het WTA-toernooi in Estoril. De Monsterse tennisster was tegenstandster Anne Kremer uit Luxemburg overtuigend de baas met 6-0, 6-1. De 20-jarige Rus stapte al na 27 minuten als winnaar van de baan.

In de volgende ronde is Sesil Karatantcheva uit Kazachstan of Elena Bogdan uit Roemenië de tegenstander. Door de regen heeft het schema in Portugal flinke vertraging opgelopen. Rus komt daardoor nog een keer in actie vandaag.

Nieuwe tv-spot voor Green Lantern

Hoewel de eerste verfilming van Green Lantern bij ons pas in augustus in de bioscopen draait, maakt de VS zich op voor een release van de film in juni. Deze week is er ter promotie een nieuwe tv-spot verschenen. In tegenstelling tot eerdere trailers vertelt deze minder over Hal Jordan als nieuwe superheld, en meer over de situatie waarin hij verzeild raakt.

De spot toont meer van Oa, de thuisplaneet van het Green Lantern Corps en Hector Hammond, een van de vijanden van Hal Jordan.

Green Lantern draait vanaf 4 augustus in de bioscoop.

Politie redt 'slachtoffer' met waarschuwingsschot

Een agent heeft zaterdagmiddag een man in Amsterdam gered door een waarschuwingsschot te lossen. De man lag op de hoek van de Utrechtsestraat en het Rembrandtplein terwijl twee mannen tegen zijn hoofd trapten. Surveillerende agenten hoorden rond 16.30 uur geschreeuw en zagen vervolgens dat drie mannen rond iemand op de grond stonden. Zeker twee van hen stonden het slachtoffer te trappen. Toen de agenten riepen dat ze moesten stoppen, gingen ze door.

Pas toen een agent een waarschuwingsschot loste, konden de mannen uit elkaar worden gehaald. De mannen van 27, 28 en 38 jaar en het slachtoffer, een 38-jarige Amsterdammer, zijn aangehouden. "Het is nog niet helder wat er precies is gebeurd", zegt een politiewoordvoerder. "Daarom zit iedereen nog vast voor verhoor."

De man die op de grond lag en een andere man zijn eerst behandeld in een ziekenhuis. Zij konden na behandeling meteen door naar het bureau.

Kaymar niet meer beste golfer ter wereld

Golfer Martin Kaymer mag zich vanaf vandaag niet meer de eerste op de wereldranglijst noemen. De Duitser is voorbijgestreefd door de Brit Lee Westwood nadat deze vandaag de Indonesian Masters wist te winnen. Kaymar kwam dit weekend niet in actie.

De vandaag 38 jaar oud geworden Westwood zette in Indonesië na vier dagen een score van 269 slagen neer, 19 onder par. Hij bleef hiermee de Thai Thongchai Jaidee voor. Overigens is nog niet zeker of Westwood ook na dit weekend de ranglijst aanvoert, want de Brit Luke Donald kan hem bij winst op Hilton Head Island nog voorbij gaan. Dit omdat dit evenement hoger aangeschreven staat dan de Indonesian Masters.

Huta Galung verliest in kwalificatie München

Jesse Huta Galung is er niet in geslaagd het hoofdschema van het ATP-toernooi in München te bereiken. De 25-jarige tennisser uit Haarlem verloor in de tweede ronde van de kwalificaties met 5-7, 7-5, 7-6 (7) van Bastian Knittel uit Duitsland. De partij duurde meer dan drie uur.

Huta Galung, de mondiale nummer 120, staat op de wereldranglijst 85 plaatsen hoger dan Knittel. Door de uitschakeling van Huta Galung is Robin Haase de enige Nederlandse deelnemer aan het hoofdtoernooi in de Beierse stad.

China pakt met Pasen christenen op

De Chinese politie heeft zondag ten minste dertig mensen gearresteerd toen ze bijeenkwamen voor een paasdienst. Dat heeft een lid van de kerk bekendgemaakt. De gearresteerden horen bij de Shouwang-kerk in Beijing.

Leden van die kerk proberen elkaar iedere zondag te ontmoeten op een plein in Beijing sinds ze drie weken geleden uit het gebouw zijn gezet waar ze bijeenkwamen. Alle pastors en kerkleiders zijn onder huisarrest geplaatst en dertig leden zijn opgepakt toen ze zondag op de ontmoetingsplek aankwamen.

De Chinese grondwet verzekert vrijheid van godsdienst, maar christenen moeten dan wel samenkomen in door de staat gecontroleerde kerken. Zo'n zestig miljoen christenen gaan echter ter kerke in niet-geregistreerde 'huiskerken', tegenover zo'n twintig miljoen in staatskerken. Het aantal gelovigen dat naar huiskerken gaat, stijgt bovendien snel en de Chinese regering is altijd beducht op elke onafhankelijke sociale groep die de communistische autoriteiten voor problemen zouden kunnen stellen.

Leden van de Shouwang-kerk liggen al jaren overhoop met de regering vanwege hun rechten om ter kerke te gaan. In een verklaring zeiden ze vorige week dat ze zich in 2006 hebben geprobeerd te registreren, maar dat hun aanvraag toen is afgewezen. In 2009 kochten ze een gebouw in Beijing voor zondagse kerkdiensten, maar tussenkomst van de regering voorkwam dat de groep van de ruimte gebruik kon maken, aldus de verklaring.

Chouwang
Christenen opgepakt tijdens Paasdienst (Foto: NuPeople)

NAVO-militairen gedood in Afghanistan

Bomaanslagen in het zuiden en oosten van Afghanistan hebben zeker vier sterfgevallen veroorzaakt onder NAVO-militairen. Dat meldde zondag de internationale troepenmacht ISAF, waarover de NAVO het bevel voert.

Drie militairen stierven door twee explosies in het zuiden van het Centraal-Aziatische land. Een vierde militair werd het slachtoffer van een bomaanslag in het oosten van Afghanistan.

Sinds het begin van het jaar zijn er volgens de website iCasualties.org 135 NAVO-militairen om het leven gekomen tijdens gevechtshandelingen en bomaanslagen in Afghanistan.

NAVO-militairen gedood in Afghanistan
NAVO-militairen gedood in Afghanistan (Foto: ANP)

Het huwelijksaanzoek: ClapTrap-stijl

Toen Ben Ambroso zijn vriendin Tora ontmoette, was er meteen een klik. Hij vreesde echter voor het noodgedwongen 'gamerpraatje', waar hij uit moest leggen dat hij een nogal tijdrovende en onsociale hobby had. Dit bleek echter niet nodig, want Tora riep al gauw: 'Ik ben dol op Borderlands! Doe je mee?'

Sindsdien heeft het gelukkige koppel samen door alle playthroughs gespeeld, inclusief DLC. Volgens Ben heeft Borderlands geholpen om een goede relatie op te bouwen. Hij nam na een tijdje contact op met ontwikkelaar Gearbox met een nogal aparte vraag: of het Borderlands-robotje Claptrap hem kon helpen met zijn huwelijksaanzoek.

Jazeker, en hoe.

'PSV aast op Mexicaan Torres'

PSV wil ondanks een grote bezuinigingsronde zich volgend jaar aanvallend wel gaan versterken. De Eindhovenaren hebben hierbij een oogje laten vallen op het Mexicaanse talent Erick Torres, zo meldt de krant Esto. De 18-jarige Torres is bij zijn club Chivas Guadalajara inmiddels een basisspeler.

Erick Estéfano Torres Padilla, zoals de aanvaller voluit heet, wordt in Mexico gezien als een van de beste spelers van zijn generatie en is nog een ruwe diamant. Cubo wordt in de Mexicaanse media vergeleken met Manchester United-aanvaller Javier Chicharito Hernandez die op eenzelfde manier speelt.

PSV heeft dringend aanvallende versterkingen nodig nu Jonathan Reis nog enige tijd uit de roulatie is en Marcus Berg en Danny Koevermans Eindhoven gaan verlaten. Mocht Torres komen dan wordt hij na Carlos Salcido en Francisco Rodriguez in korte tijd de derde Mexicaan die in de Lichtstad neerstrijkt.

Jongens opgepakt voor vernieling kindergraven

De politie heeft zaterdagochtend vier jongens uit Slagharen en Zwolle aangehouden op verdenking van het vernielen van vier kindergraven op de begraafplaats aan de Herenstraat in Slagharen. Dat heeft de politie zondag bekendgemaakt.

Na verhoor van de jongens (17 tot met 21 jaar) bleek dat een van hen, een 21-jarige uit Slagharen, vermoedelijk verantwoordelijk is voor de vernielingen.

Op de begraafplaats zijn onder meer grafstenen, plantjes en ornamentjes op de graven vernield.

Dost: ''Seizoen zit erop''

Bas Dost voorkwam gisteravond in de 93e minuut dat sc Heerenveen bij VVV-Venlo verloor. Door het puntenverlies is het seizoen nu wel ten einde, concludeert de spits.

''Een punt is niet voldoende. Het seizoen zit er op'', was de korte en duidelijke conclusie van Dost op de officiële clubsite van sc Heerenveen. Door het punt ziet Heerenveen, dat stiekem nog mee deed om plaats acht, de concurrenten voor die eindrangschikking uitlopen. Het verschil met Heracles is nu drie punten, terwijl Feyenoord en FC Utrecht vandaag nog kunnen uitlopen en de Heerenveen zelfs nog een plek zakt als N.E.C. Nijmegen van FC Groningen wint.

Dost was na afloop van de uitwedstrijd tegen VVV zeer teleurgesteld. ''We moesten drie keer op rij winnen. Nu kunnen we maximaal zeven punten halen. Het wordt nu wel erg lastig om de play-offs te halen'', analyseerde Dost de situatie op realistische wijze.

De 1-1 van Ruud Boymans, had ondanks z'n schoonheid, volgens Dost nooit mogen vallen. ''Bij de corner kop ik de bal weg, die blijft vervolgens lang in de lucht hangen. Op dat moment moet er iemand naar toe om het duel aan te gaan. Dat had ook ik kunnen doen, maar dat gebeurt niet en dan maakt Boymans het fantastisch af. Vervolgens vliegt er een van richting veranderde bal het doel in. In een paar minuten tijd ging het helemaal mis'', aldus Dost die dus nog wel ternauwernood een nederlaag voorkwam.

Mishandeling op kinderboerderij na verdedigen dier

Een medewerker van een kinderboerderij in Dordrecht is zaterdag door een boze vader mishandeld toen hij een dier wilde beschermen tegen het kattenkwaad van een meisje. Hij had de arm van het kind weggeduwd toen ze aan het oor van een dier zat te trekken. De 29-jarige vader van het meisje pikte dit volgens de politie niet, sprong over het hek en sloeg de medewerker een paar keer op zijn gezicht.

Een andere bezoeker kwam tussenbeide, maar daarna vloog de vader de medewerker opnieuw aan. Meerdere bezoekers van de kinderboerderij in het Weizigtpark hadden de politie inmiddels gewaarschuwd. De vader is ingesloten. De politie onderzoekt de zaak.

'Hitlers Eva Braun geen dom blondje'

Eva Braun, de minnares van Adolf Hitler, was niet zomaar een dom blondje dat slechts diende als decoratie voor de bekende Duitse politicus. Dat blijkt uit een zaterdag uitgezonden Nieuwsuur-interview met schrijfster Heike Görtemaker over haar nieuw vertaalde boek 'Eva Braun, Leven met Hitler'.

Uit de biografie blijkt dat Braun naast Joseph Goebbels en Hermann Göring tot de inner circle rond Hitler behoorde; ze was een vertrouwelinge van de Duitse dictator, die tot het eind achter haar vriend bleef staan.

Braun hanteerde niet onverdienstelijk de filmcamera. Onder meer de filmpjes van Hitler bij hun buitenverblijf zijn door Braun gemaakt, wat haar financieel gezien geen windeieren legde. Saillant detail volgens Nieuwsuur: Hitler ontmoette haar voor het eerst in de fotowinkel waar zij werkte.


'Hitlers Eva Braun geen dom blondje'

Huntelaar looft Van der Sar

In de aanloop naar de Champions League-ontmoeting tussen Schalke 04 en Manchester United is Schalke-spits Klaas-Jan Huntelaar lovend over landgenoot Edwin van der Sar. Huntelaar ontbreekt dinsdag als Schalke het in Gelsenkirchen opneemt tegen drievoudig Champions League-winnaar Manchester United. Voor de spits geen reden om zijn voormalige Oranje-collega Edwin van der Sar openlijk te becomplimenteren.

"Hij is een zeer belangrijke en stabiele factor", vertelt Huntelaar op de officiële clubsite van Schalke 04. "Hij heeft veel prijzen gewonnen en ontzettend veel ervaring." De 40-jarige doelman is aan zijn laatste maanden uit zijn actieve loopbaan bezig.

Waar de meeste voetballers het lekker vinden om met een uitwedstrijd te beginnen, ziet Huntelaar het absoluut niet als een nadeel dat Schalke eerste United ontvangt en een week later op bezoek gaat. "We kunnen een goed resultaat neerzetten en vervolgens in de return zien wat er mogelijk is. Het belangrijkste zijn niet onze kansen, maar dat we een ronde verder komen."

Kubica ontslagen uit ziekenhuis

Robert Kubica heeft op Eerste Paasdag het Santa Corona ziekenhuis verlaten en is op weg naar zijn huis in Monaco. De Pool werd begin februari na zijn rallyongeval in het hospitaal opgenomen en onderging daar vier zware operaties.

"Robert Kubica is niet langer in het Santa Corona ziekenhuis in Pietra Ligure. Zijn conditie is goed en de coureur is in staat om een nieuwe fase van herstel buiten het ziekenhuis in te gaan. Hij zal daarbij door geregelde afspraken in de gaten worden gehouden door de artsen van het Santa Corona," zo luidde een verklaring op de nieuwswebsite IVG.it.

Kubica keert nu terug naar zijn huis in Monaco van waar uit hij met Dr. Riccardo Ceccarelli aan de slag gaat om zijn rechterbeen, -hand, -elleboog en -schouder weer in goede conditie te krijgen. Het zal pas in de zomer duidelijk worden of de Pool weer uit zal gaan komen voor het Formule 1-team Lotus Renault GP.

PSN wordt opnieuw gebouwd

Het Playstation Network ligt er nu al enkele dagen uit en veel gebruikers beginnen te klagen. Playstation laat door middel van een bericht op hun blog weten wat de vorderingen zijn en ze proberen de gebruikers gerust te stellen:


We sincerely regret that PlayStation Network and Qriocity services have been suspended, and we are working around the clock to bring them both back online. Our efforts to resolve this matter involve re-building our system to further strengthen our network infrastructure. Though this task is time-consuming, we decided it was worth the time necessary to provide the system with additional security.

We thank you for your patience to date and ask for a little more while we move towards completion of this project. We will continue to give you updates as they become available.

Het spijt ze zeer dat het Playstation Network en de services op de website niet werken op dit moment. Ze doen hun uiterste best om beide weer online te krijgen. Aangezien dit volgens Playstation nog veel tijd in beslag neemt, kunnen ze beter het systeem meteen aanpassen met een betere beveiliging. Hiermee kunnen problemen in de toekomst met de Playstation Network worden tegengegaan. Het aanpassen van het systeem met de nieuwe beveiliging zal nog veel tijd in beslag nemen, ze hebben besloten dat het de tijd waard is en het Playstation Network met een nieuw beveiligingssysteem aan te passen.

Ze bedanken de gebruikers van het PSN voor hun geduld en vragen hen nog even geduld te hebben, zodat het PSN met een betere versie terug kan komen. Ze zullen alle vorderingen plaatsen op de blog.

Willem II'er Ippel: ''Verbeek de mond gesnoerd''

Enkele spelers van Willem II droegen de 2-1 overwinning op AZ gisteravond op aan Gertjan Verbeek. De AZ-trainer had zich vooraf minachtend uitgelaten over de Tilburgers

In zijn wekelijkse perspraatje haalde Verbeek een dag voor de wedstrijd hard uit naar de nummer laatst van de Eredivisie. Dat meldt Omroep Brabant. Verbeek noemde Willem II ''een kwetsbaar en labiel team''. Dat zat de spelersgroep dwars, waardoor de 2-1 zege die De Tricolores op AZ boekten extra lekker aanvoelde.

"Je wordt er pissig van als je zulke dingen leest over je eigen club", reageerde de jonge middenvelder Ricardo Ippel na afloop. Zijn teamgenoot Marlon Pereira kon zich in die woorden prima vinden. "Overal in het stadion hing een velletje met de uitspraken van Verbeek en ik denk dat dat de meeste jongens wel heeft geraakt", bevestigde de verdediger.

Willem II boekte tegen AZ de derde overwinning van het seizoen. Daarmee werd het verschil met nummer zeventien VVV-Venlo verkleind tot twee punten. Twee uur later pakte VVV zelf een punt tegen sc Heerenveen waardoor het verschil nu drie is. De Friezen maakten, tot grote tevredenheid van Willem II, diep in blessuretijd gelijk, anders waren de Tilburgers met hun zege niets opgeschoten.

Voorbeschouwing: Feyenoord - PSV

Komend weekend wordt er uiteraard weer een volledige speelronde in de Eredivisie afgewerkt, maar dat is niet het enige. Feyenoord en PSV nemen het in de staart van het seizoen ook nog tegen elkaar op. Dat was voor FOK!sport de reden om extra voorbeschouwing op deze wedstrijd te schrijven. Deze kan je hieronder terugvinden.

Feyenoord

Feyenoord heeft nog altijd uitzicht op het spelen van play-offs om Europees voetbal, maar dan moet eerst de lastige horde tegen PSV genomen worden. De Rotterdammers pakten in de laatste wedstrijden geregeld punten, waardoor de Europa League nog niet helemaal uit het zicht is verdwenen. Bovendien wil de formatie zich revancheren voor de smadelijke 10-0 nederlaag in Eindhoven, die eerder dit seizoen werd geleden.

"Die 10-0 staat in mijn ziel gekerfd", blikte trainer Mario Been terug op de wedstrijd in het Philips Stadion. "Dat gevoel leeft ook bij de spelers. Het zal zondag iets extra’s bij ze te weeg brengen. Revanchegevoelens zijn goed en mogen er best zijn, zolang ze maar niet de overhand nemen. In de eerste plaats moeten we willen winnen om de achtste plaats in zicht te houden."


Leroy Fer speelt weer mee tegen PSV ...


Feyenoord beschikt in het duel tegen PSV over een vrijwel fitte selectie. Achter de naam van Kelvin Leerdam staat echter nog wel een vraagteken. De verdediger ondervindt enige hinder av neen blessure aan zijn knie. Mocht hij daadwerkelijk afhaken, dan zal Kamohelo Mokotjo wederom vervangen. Dat was afgelopen weekend tijdens de competitiewedstrijd tegen Willem II, dat met 6-1 werd verslagen.

PSV

PSV stond voor de start van deze speelronde op de eerste plaats in de competitie, maar deze is nu tijdelijk ingenomen door FC Twente. De Tukkers wonnen gisteren met 2-1 van ADO Den Haag en heeft dus drie punten meer. Het is de Eindhovenaren er dan ook alles aan gelegen om de wedstrijd tegen Feyenoord, die morgen wordt gespeeld, in winst om te zetten.

Trainer Fred Rutten kan in elk geval over een fitte selectie beschikken. Er zijn echter nog wel een aantal spelers, die mogelijk nog af kunnen haken. De oefenmeester hoopt daar echter niet op. "Vandaag moeten we dat even bekijken. Dat geldt ook voor Ola, die zich goed voelt. Pieters lijkt okay."


... en Jonathan Reis is er deze keer niet bij


Na het duel tegen Feyenoord wachten ook Vitesse (thuis) en FC Groningen (uit) nog. Mochten al deze wedstrijden gewonnen worden, dan zijn de Eindhovenaren voor de 22e keer kampioen van Nederland. FC Twente en Ajax maken ook nog kans, maar zullen net als PSV alles moeten winnen om nog uitzicht te houden op de landstitel. De verwachting is in elk geval dat het kampioenschap pas in de laatste ronde wordt beslist.

Historie

Feyenoord zal de ontmoeting met PSV, die eerder dit seizoen in Eindhoven werd gespeeld, niet snel vergeten. De Rotterdammers gingen namelijk met 10-0 onderuit. Jonathan Reis (3), Balász Dzsudzsák (2) en Jeremain Lens (2) hadden een groot aandeel in deze enorme zege van PSV. In datzelfde duel liep Leroy Fer een zware blessure op, die hem vervolgens tot het einde van 2010 aan de kant zou houden.

De laatste wedstrijd die in Rotterdam werd gespeeld eindigde eveneens in een zege voor PSV. Alle doelpunten vielen destijds in de eerste helft. Danny Koevermans scoorde twee keer en ook Otman Bakkal deed voor de Eindhovenaren een duit in het zakje. Andwelé Slory deed wat terug voor Feyenoord, maar het kwaad was toen al geschied.

Wedstrijdinformatie

Het duel tussen Feyenoord en PSV wordt morgenmiddag om 14:30 uur gespeeld en staat onder leiding van arbiter Björn Kuipers. Hij wordt in Rotterdam bijgestaan door zijn assistenten, de heren Simons en Van Roekel. De heer Janssen neemt de taak van vierde official voor zijn rekening.

Discussieer hieronder alvast over de mogelijke opstellingen en uitslag.

DVD: Human Planet

In Human Planet nemen de BBC en Discovery een kijkje in het aanpassingsvermogen van de mensheid op de natuur. Een andere insteek dan vorige uitgaven waarin vooral de invloed van de mens op de natuur wordt besproken of de krachten der natuur alleen worden besproken. Ook in deze achtdelige serie komen deze natuurkrachten uiteraard aan bod, maar je ziet hier hoe de mens er gebruik van maakt of omheen werkt, zelfs in de meest extreme gevallen.

Voor de acht delen is meer dan 3 jaar werk verricht in meer dan 80 verschillende locaties, die alle uithoeken van de wereld beslaan. Human Planet bekijkt in elke aflevering een verschillend type natuur waarmee de mens een symbiose heeft ontwikkeld. De afleveringen beslaan de oceanen, woestijnen, de Noordpool, de jungle, bergen, graslanden, rivieren en de stedelijke jungle.

Draaideurcrimineel sleurt agent mee op motorkap

Een man met een lang strafblad heeft zaterdagavond in Almere een motoragent enkele meters meegesleurd op zijn motorkap. De agent liep kneuzingen op, maar slaagde er toch in pepperspray in het gezicht van zijn 59-jarige belager te spuiten. De man uit Almere is uiteindelijk door collega's van de agent aangehouden.

De agent zag de Almeerder even voor 19.30 uur rijden op de Distelweg. De bestuurder staat in de politiesystemen omdat hij vaak nog boetes open heeft staan, nog een celstraf moet uitzitten en een verleden als geweldpleger heeft.

De agent gaf een stopteken voor een controle. Eenmaal aan de kant reed de Almeerder plotseling achteruit om vervolgens vol gas op de agent in te rijden. De agent landde op de motorkap en werd enkele meters meegesleurd. Toen strandde de auto in de bosjes, waar de man eruit sprong. Op dat moment wist de agent pepperspray in zijn gezicht te spuiten.

De man vluchtte de Kruidenwijk in. De politie kamde de wijk uit. Uiteindelijk werd de verdachte aangehouden in de buurt van de Mosweg. Hij is aangehouden voor poging tot doodslag en zware mishandeling.

[Upd] Automobilist rijdt door na doodrijden fietsster

De politie zoekt een automobilist die zondagochtend is doorgereden na het doodrijden van een fietsster in Breda. Het ongeluk gebeurde op de kruising van de Crogtdijk en de Terheijdenseweg, meldt de politie.

De auto reed na het ongeluk verder in westelijke richting. De politie onderzoekt wie de automobilist is en hoort getuigen.

Update 10.44 uur
Omdat het kenteken van de auto bij de politie bekend was, kon al snel een 21-jarige verdachte worden aangehouden. De auto is met schade aangetroffen bij de verdachte. Het slachtoffer is een meisje van 17 jaar uit Breda.

Lage kijkcijfers voor eerste Comedy Live

Comedy Live, de Nederlandse versie van het Amerikaanse Saturday Night Live, is zaterdagavond van start gegaan met een matige 509.000 kijkers, zo blijkt uit data van Stichting KijkOnderzoek. Het BNN-cabaretprogramma zorgde voor een forse kijkcijferdip in de programmering van Nederland 1.

Hiermee wist Comedy Live bij lange na niet te winnen van RTL 4, dat wederom wist te scoren met Linda de Mols Ik Hou van Holland (bijna 2 miljoen) en Iedereen Is Gek Op Jack (1 miljoen). De laatstgenoemde comedy verloor ten op zichte van vorige week wel een forse 700.000 kijkers. Jack Spijkermans Echt Waar trok ook 1 miljoen liefhebbers.


Lage kijkcijfers voor eerste Comedy Live (Beeld: BNN)

Doden in Brazilië door regen en modderlawines

Zeker twaalf mensen zijn om het leven gekomen door overstromingen en aardverschuivingen na zware regenval in de deelstaat Rio Grande do Sul in het zuiden van Brazilië. Dat hebben de autoriteiten zaterdag laten weten, aldus de Braziliaanse nieuwssite G1.

Alleen al in de stad Igrejinha vielen zes doden na een aardverschuiving. Door een modderlawine in Novo Hamburgo werden drie jongens gedood.

Door de zware regenval zijn aardverschuivingen ontstaan, rivieren buiten hun oevers getreden en bomen en elektriciteitspalen tegen de vlakte gegaan. Zaterdag zaten circa 30.000 mensen zonder stroom. Steden als Santa Cruz do Sul, Novo Hamburgo en Perecí Novo hebben de noodtoestand uitgeroepen.

In januari werd de deelstaat Rio de Janeiro door aardbevingen en overstromingen getroffen. Circa negenhonderd mensen kwamen toen om.

Doden in Brazilië door regen en modderlawines
Doden in Brazilië door regen en modderlawines (Foto: ANP)

Charleroi degradeert naar tweede klasse

Charleroi speelt volgend seizoen voor het eerst in 26 jaar in de Belgische tweede klasse. In eigen huis kwam de club gisteren in de play-offs niet verder dan 2-2 tegen Eupen. Degradatie is daardoor niet meer te voorkomen voor Charleroi, dat in het seizoen 1979/1980 voor het laatst een klasse afdaalde.

Charleroi eindigde in de reguliere competitie op de laatste plaats en moest daardoor met drie punten minder dan Eupen aan de play-offs beginnen. Na vier speeldagen hebben de Zebra's vier punten, Eupen heeft er tien. Met een wedstrijd voor de boeg is die achterstand niet meer goed te maken.

Eupen speelt nog play-offs voor promotie/degradatie met de periodekampioenen uit de tweede klasse.

Vrouwen met doorgesneden kelen gevonden in Mexico

De politie heeft in de Mexicaanse badplaats Acapulco vier vrouwen en een meisje met een doorgesneden keel gevonden. Ze hebben allemaal connecties met dezelfde schoonheidssalon.

Twee vrouwen en een 14-jarig meisje werden gevonden in de schoonheidssalon die buiten het toeristisch gebied ligt. Hun kleren waren uitgedaan en hun handen en voeten waren vastgebonden.

De andere slachtoffers werden in andere delen van Acapulco gevonden. Een in een verlaten auto en de ander op een straat achter een kerk.

In Acapulco woedt al enige tijd een gewelddadige strijd tussen drie drugsbendes, maar het is de vraag of dat hiermee te maken heeft. Het vermoorden van meerdere vrouwen is normaal gesproken geen tactiek van de drugssmokkelaars.

Melissa: Gijp is mijn vader

In december vorig jaar berichtten verschillende media dat René van der Gijp er misschien een dochter bij heeft in de vorm van het lingeriemodel Melissa Sneekes. Nu zegt de oud-Miss Nederland in een nieuw interview met Story dat ze vrijwel zeker is dat de 50-jarige Van der Gijp haar vader is.

"Mijn intuïtie, die heel sterk is en waarop ik altijd vertrouw, zegt dat René mijn vader is! Ik weet dat we niet bepaald één gezicht zijn, maar in kleine details vind ik mezelf toch terug in hem", aldus de 27-jarige Melissa.

Melissa's moeder weigert haar dochter nog steeds te vertellen wie haar echte vader is. Van der Gijp zelf staat er heel anders tegenover. Wat hem betreft mag Melissa best contact met hem opnemen. Maar, zo laat de voetbalanalist weten aan Story: "Haar moeder weet het best wie de vader is."

Pijnlijke momenten in WipeOut in the Zone-trailer

De Leukste Thuis, Ter Land ter Zee en in de Lucht, Het Spel Zonder Grenzen en natuurlijk Sterrenslag. Allemaal programma's die draaiden om het leed van anderen waar je als kijker kostelijk om kon lachen. Nu is dat alles vervangen door YouTube en natuurlijk WipeOut.

In WipeOut moet je als deelnemer een hindernisbaan over waarbij je een hoop geld kunt winnen. Toch zullen de meesten het niet halen met hilarische glij- en val-partijen tot gevolg. Binnenkort kun je de game van WipeOut spelen zonder de kans op blessures en helaas ook geen grote geldprijs. Het enige wat je nodig hebt is een Xbox 360 met Kinect. Hieronder is een trailer te zien van WipeOut In the Zone.

Paus spreekt zegen Urbi et Orbi uit

Zoals elk jaar met Pasen spreekt de paus zondag vanaf het balkon van de Sint-Pietersbasiliek in Rome de zegen Urbi et Orbi uit.

Urbi et Orbi (Latijn voor: voor de stad en de wereld) staat voor de stad Rome en de omliggende wereld. De pausen leggen met deze formule de nadruk op hun leiderschap van de wereldkerk.

Benedictus XVI zal God vragen zich over de mensheid te ontfermen, de zonden te vergeven en de gelovigen te geleiden naar het eeuwige leven. Vele duizenden belangstellenden plegen de ceremonie jaarlijks bij te wonen op het Sint-Pietersplein in Vaticaanstad.

Ruziezoeker met fles op hoofd geslagen

Een 26-jarige Dordtenaar is zaterdagavond met een fles op zijn hoofd geslagen nadat hij een vechtpartij was begonnen in Rotterdam-Zuid. De man liep een ernstige hoofdwond op, meldt de politie.

Na het voorval rond 23.00 uur op metrostation Slinge wist de man nog weg te lopen, maar hij zakte al snel in elkaar. Hij is naar een ziekenhuis overgebracht en daar formeel aangehouden. Hij wordt niet meegenomen naar een politiebureau zolang hij nog behandeling nodig heeft.

Zijn tegenstander en getuigen zijn door de politie verhoord. Die onderzoekt wat er aan de vechtpartij voorafging.

Oud-SS'ers spreken vrijuit in NCRV-portret

In de documentaire Zwarte Soldaten die de NCRV op 2 mei uitzendt, vertellen zes hoogbejaarde Nederlanders voor het eerst openlijk waarom ze tijdens de Tweede Wereldoorlog vrijwillig toetraden tot de Duitse Waffen-SS. Regisseur Joost Seelen stelt dat er niet eerder een documentaire is gemaakt waarin louter Nederlandse SS’ers terugblikken op hun rol in de oorlog.

Seelen sprak de oud-soldaten tussen anderhalf jaar en twee jaar geleden. Twee van hen zijn inmiddels overleden. De documentairemaker vermoedt dat hun hoge leeftijd (de jongste was 85) eraan heeft bijgedragen dat ze vrijuit en onverbloemd voor de camera over hun oorlogsverleden vertellen. "Ze hadden niets meer te verliezen en beseften maar al te goed dat dit hun laatste kans was hun verhaal te doen."

Torres: "Fans hebben veel geduld gehad"

Fernando Torres scoorde gisteren voor het eerst voor Chelsea. Hij denkt dat er nu minder druk op zijn schouders zal rusten.

De spits kwam in de winterstop voor ruim vijftig miljoen euro van Liverpool naar Chelsea, maar was nog geen enkele maal trefzeker voor zijn nieuwe club geweest. Hij was 734 minuten zonder goals, maar daar kwam gisteren dus een einde aan. Tegen West Ham United scoorde hij de 2-0, nadat hij net acht minuten als invaller in het veld stond.

"Ik ben ervoor blijven werken en dankzij mijn teamgenoten heb ik kunnen scoren. Er ligt nu minder druk op mijn schouders, nu kan ik ervan genieten", zei Torres tegen ESPN. "Het was niet echt het begin dat ik verwacht had toen ik bij Chelsea tekende, maar het is lastig om in januari of februari te vertrekken."

"De fans hebben veel geduld met me gehad", vertelde Torres verder. "Ik wilde liever voor hen scoren dan voor mezelf." Torres verving Didier Droba, die zei erg blij te zijn voor de Spanjaard. "Ik was in de kleedkamer en ik wilde opspringen en rennen", zei Drogba. "We weten dat we een geweldige speler met hem hebben, volgend seizoen zal het allemaal goed gaan."

Goeroe Sathya Sai Baba overleden

De omstreden Indiase goeroe Sathya Sai Baba is overleden. Hij lag al meer dan een week aan de beademing en dialyse in een ziekenhuis. Zijn volgelingen zagen hem als een levende god.

Sai Baba had een enorm aantal volgers, met leefgemeenschappen in meer dan 126 landen. Door zijn grote bos zwart haar en zijn oranje kleding was hij een opvallende verschijning.

Vrouwen in de gemeenschap waar de goeroe woonde, in het dorp Puttapari, barstten in huilen uit toen zijn overlijden bekend werd. Zijn lichaam is opgebaard in een tempelcomplex, waar volgelingen al binnen beginnen te druppelen. Het lichaam blijft er tot dinsdag liggen.

De goeroe was al tientallen jaren omstreden, onder meer vanwege beschuldigingen van intimiteiten met jonge mannelijke volgelingen. Ook claimde hij alwetend en almachtig te zijn. Wonderen die hij zou verrichten werden door critici afgedaan als goocheltrucs.

Het is niet precies bekend hoe oud Sai Baba is geworden, er is namelijk onenigheid over zijn leeftijd. Volgens sommigen is hij geboren op 23 november 1926, volgens anderen na 1927. In 1960 meldde de goeroe nog tot 2019 in het huidige lichaam te leven.


Goeroe Sathya Sai Baba overleden (Foto: Novum)

Hond meer gehaat dan kat

De hond wordt meer gehaat dan de kat. Tenminste, onder de luisteraars van het Radio 1-programma Vroege Vogels. Het programma stelde een Rotbeesten Top 50 op en verzamelde in twee maanden ruim 48.000 stemmen.

Vrijdag werd al bekend dat de teek met 9457 stemmen de lijst aanvoert. Niet geheel verrassend volgen daarna de steekmug, de daas en de wesp. Op de vijfde plaats volgt de hond al met 1822 stemmen. De kat haalde een zevende plaats met 1744 stemmen.

Het programma spreekt van een opmars van recente exoten. Zo was de teek 25 jaar geleden nog nauwelijks bekend. Andere dieren die toen nog nauwelijks in Nederland voorkwamen zijn onder meer de tijgermug, de varroamijt (die bijenkolonies uitroeit) en de Nijlgans.

Bij de verkiezing kon niet op de mens worden gestemd. De redactie zou daarom zijn overspoeld met verontwaardigde reacties van luisteraars die de mens het enige echte rotbeest vinden. Daar is de redactie van Vroege Vogels het 'natuurlijk' mee eens. "Geen enkel ander dier doet zo veel slechts voor de aarde en voor andere soorten."

Ook wijst het programma erop dat veel dieren juist door toedoen van de mens een plaagdier zijn geworden. "Maar dit was een verkiezing door mensen en je mag niet op jezelf stemmen."

Klik hier voor de volledige lijst.

[NBA] Portland wint na inhaalrace

In de NBA is Portland Trail Blazers in de play-offs op 2-2 gekomen  tegen Dallas Mavericks. Thuis won Portland de vierde wedstrijd met 84-82. Brandon Roy was de uitblinker met 24 punten waarvan 18 in het laatste kwart.

Memphis Grizzlies kwam op 2-1 tegen San Antonio Spurs door de derde wedstrijd met 91-88 te winnen. Met nog 41,9 seconden te gaan maakte Zach Randolph de winnende driepunter.

Oklahoma City won zijn derde wedstrijd tegen de Denver Nuggets. Het werd 97-94. Oklahoma staat in de best-of-seven nu met 3-0 voor. Indiana Pacers boekte zijn eerste play-off zege sinds 2006. In het vierde duel tegen Chicago Bulls werd met 89-84 gewonnen. 

De combat van The Witcher 2 uitgelegd

In 2007 verscheen The Witcher. Deze low-budget RPG was een sleeper-hit van 2007 en geliefd bij veel gamers om het verhaal, de interessante karakters en keuzevrijheid. Volgende maand verschijnt het tweede deel dat op alle fronten verbeterd is op het eerste deel. Zo ook de combat.

In onderstaande walkthrough krijgen we uitleg over hoe de combat in The Witcher 2 werkt. Zo kun je jezelf nu specialiseren in Alchemy, Magic en zwaardvechten en zijn er een hoop meer mogelijkheden bijgekomen als het gaat om wapens.

The Witcher 2: Assassins of Kings verschijnt 17 mei voor de PC

Marseille wint Coupe de la Ligue opnieuw

Olympique Marseille heeft voor het tweede jaar op rij de Coupe de la Ligue gewonnen. Montpellier werd in de finale met 1-0 verslagen.

In de eerste helft van de finale vielen er weinig grote kansen te bespeuren. De wedstrijd kwam wat meer tot leven toen Mathieu Valbuena namens Marseille uithaalde en de bal op de lat schoot. Montpellier wist daar vrij weinig tegenover te zetten en leken er vooral op uit om geen tegentreffer te incasseren.

Ook in de tweede helft was Marseille de overheersende ploeg, maar de bal leek er maar niet in te willen. Montpellier leek te hopen op een verlenging, maar zover liet de ploeg van trainer Didier Deschamps het niet komen. Tien minuten voor tijd was het Taye Taiwo die het eerste en laatste doelpunt van de wedstrijd binnen schoot.

Daarna wist Montpellier helemaal niet meer wat het moest doen en zo had Marseille aan één doelpunt genoeg om de Coupe de la Ligue opnieuw te veroveren. Vorig jaar won de ploeg het toernooi ook al. Toen werd Girondins Bordeaux in de finale met 3-1 verslagen.

'Meer game-remakes naar de 3DS'

Shigeru Miyamoto heeft in een interview met Edge meer losgelaten over de toekomst van de 3DS en de eShop. Zo kunnen we een hoop remakes van Nintendo-klassiekers verwachten en zal de eShop hierbij een grote rol gaan spelen.

Volgens Miyamoto hebben ze bij Nintendo de focus veranderd van hardware naar software. De afgelopen jaren zijn er te weinig games verschenen omdat ze druk bezig waren met het ontwikkelen van nieuwe hardware maar dat dat nu gaat veranderen.

“We spent a lot of time developing 3DS, for games for the future, so from now on I think we’ll focus more on gaming and we are releasing lots of games this year.”

Daarnaast hoopt Miyamoto dat er meer games een remake krijgen op de 3DS en dat hij graag ziet dat de eShop, een digitale winkel waarin games gekocht kunnen worden die volgende maand beschikbaar zou moeten komen, deze bij de consument kan gaan bezorgen. Zelf heeft hij wel een voorkeur naar een remake van een klassieker, namelijk A link to the Past.

"Do you remember Xevious? It’s two-layered and I really wanted to create that at the time. So to see Link To The Past in two layers would be quite attractive for me.”

 Miyamoto

 

Dungeon Siege III introduceert vurig karakter

Er is een nieuwe trailer verschenen van Dungeon Siege III waarin we worden geïntroduceerd tot een nieuw karakter genaamd Anjali. Dit vrouwelijke karakter heeft de mogelijkheid om vuur te controleren en vijanden aan te vallen met haar staf. Hieronder is de trailer te zien.

Eerder werden  we al bekend gemaakt met Katarina, Lucas en Reinhart Manx. Dungeon Siege III zal vanaf 17 juni in de winkels liggen.

Celstraf voor sperma in waterflesje

Een Amerikaanse man moet zes maanden brommen omdat hij in het drinkflesje van een vrouwelijke collega heeft geëjaculeerd. Michael Kevin Lallana was er gloeiend bij nadat de achterdochtige vrouw de inhoud van het flesje had laten analyseren.

Volgens de collega had Lallana al eens eerder getracht haar deze poets te bakken. Toen vertrouwde ze de ietwat troebele aanblik van het water echter niet en gooide het weg. Bij de tweede poging waren het de smaakpapillen van de vrouw die alarm sloegen, waarop het flesje prompt naar een laboratorium werd gestuurd. Daar werd geconstateerd dat het water sperma bevatte, waarop ze aangifte deed.

goed bewaterde phallusOnderzoek door de politie wees uit dat het in het teelvocht aangetroffen DNA overeenkwam met dat van Lallana. Die legde een bekentenis af. "Dichterbij zo'n knappe vrouw kon ik niet komen zonder mijn huwelijk in gevaar te brengen of iemand pijn te doen", aldus de 32-jarige financieel medewerker.

Lallana's advocaat betoogde nog dat het een onvolwassen daad betrof en niet eentje die uit seksuele aandrang werd gepleegd. De rechtbank legde evenwel de maximale straf op van zes maanden met een proeftijd van drie jaar. Bovendien staat de man voor de rest van zijn leven als zedendelinquent geregistreerd.

Bij het bepalen van de strafmaat vond de rechter de getuigenis van de 29-jarige collega van belang. Zij heeft verklaard dagenlang te hebben gehuild en zich verkracht te voelen. Ze gaf ook aan de aanblik van Lallana niet meer te kunnen verdragen.

Jonker: "Verdienden drie punten ook niet"

Trainer Andries Jonker is erg teleurgesteld met het gelijkspel dat Bayern München gisteren tegen Eintracht Frankfurt boekte. "Je moet hier gewoon winnen."

Bayern München kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Eintracht Frankfurt. Het was de tweede wedstrijd voor Jonker als trainer van Bayern. Zijn debuut maakte hij tegen Bayer Leverkusen, waar hij zijn ploeg met maar liefst 5-1 zag winnen. Dat kon hij tegen Frankfurt geen vervolg geven.

"We zijn zeer teleurgesteld", vertelde Jonker na afloop van de wedstrijd volgens Voetbal International. "In deze situatie moeten we gewoon winnen en als je naar een degradatiekandidaat als Eintracht gaat, dan moet je gewoon drie punten pakken."

"We hebben Eintracht alleen in de laatste twintig minuten met de rug tegen de muur gezet en zo de 1-1 afgedwongen", zei Jonker verder. "Maar alles bij elkaar verdienden we de drie punten niet." Met moeite hield Bayern een punt over aan de wedstrijd. Pas in de slotfase maakte Mario Gomez vanuit een strafschop gelijk.

Sexy vrouwen in rok voor Martin Bril

Vandaag is het precies twee jaar geleden dat schrijver/columnist Martin Bril overleed. Uit eerbetoon aan de bedenker van rokjesdag, was er vanmiddag een zogenoemde rokjesparade in Amsterdam.

Martin Bril gebruikte de term 'rokjesdag' voor het eerst in 1996 in een column in Het Parool. Daarna kwam hij er regelmatig op terug in zijn columns in de Volkskrant. Inmiddels is de term zo ingeburgerd dat-ie ook is opgenomen in de Dikke Van Dale.

Er waren vandaag meer dan honderd sexy uitgedoste vrouwen op de optocht afgekomen. Zij trokken dansend en zingend door de stad. 

Jumpsuit met tijgerprint

De nieuwste H&M folder valt weer met een enthousiaste plof op de deurmat. Ik kan niet wachten om met mijn kopje thee op de bank plof en het magazine van voor naar achter kan doorbladeren. De ezelsoortjes bij de te bestellen kleding mogen uiteraard niet ontbreken. Echter ontstaat er bij bladzijde nummer één een lichte teleurstelling bij het aanzicht van een flinterdunne jongedame poserend in een jumpsuit met tijgerprint.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.