Alonso: "Een slecht resultaat"

Fernando Alonso heeft in de Grand Prix van België punten laten liggen. De Spanjaard maakte met nog enkele ronden te gaan met zijn Ferrari een stuurfout, spinde over de kerbstones en kwam deels op de baan tot stilstand. Hierdoor viel Alonso uit en gooide zo belangrijke punten weg.

De Spanjaard had het niet makkelijk vandaag op Spa-Francorchamps. In de eerste ronde werd hij aangetikt door Rubens Barrichello, waardoor hij de pits op moest zoeken en achteraan aan kon sluiten. Ferrari monteerde intermediates, maar deze banden bleken op de opdrogende baan de verkeerde keuze te zijn, waardoor hij nogmaals moest stoppen.

Alonso reed een sterk middendeel van de race waarin hij opklom naar plaats negen, maar een stuurfout zorgde ervoor dat hij uit kon stappen. "Een slecht resultaat, maar ik blijf geloven in mijn kansen op de wereldtitel. De eerste van zeven 'finales' is slecht verlopen voor mij en twee andere finalisten, terwijl de overige twee maximaal scoorden. Dat betekent dat we in het vervolg terrein moeten terugwinnen," zei Alonso die Lewis Hamilton zag winnen en Mark Webber tweede zag worden, terwijl Jenson Button uitviel en Sebastian Vettel buiten de punten eindigde.