Barrichello biedt excuses aan

Peterselieman

Rubens Barrichello heeft zijn excuses aangeboden voor de aanrijding die hij in de eerste ronde van de Grand Prix van België veroorzaakt heeft. De Braziliaan reed met zijn Williams op een natte baan Fernando Alonso aan die hierdoor veel tijd en plaatsen verloor. Barrichello zelf kon uitstappen.

"Ondanks mijn ervaring was het erg lastig in te schatten hoe nat de baan was in de openingsronde, maar toen ik in Blanchimont kwam was het circuit compleet nat. Ik hield de deur voor Nico Rosberg dicht en toen ik remde, hoewel ik dat vroeg deed, was de auto niet tot stilstand te krijgen. De auto raakte die van Alonso vol, iets waarvoor ik mijn excuses aanbied," zei Barrichello.

Barrichello vierde dit weekend zijn 300e start in een Formule 1-race en was teleurgesteld dat het zo slecht afliep. "Het is jammer voor het team. We hadden een goed weekend en een goed resultaat zou mooi geweest zijn. Ondanks het slechte resultaat in de 300e race denk ik dat we in de 301e race weer goed zullen gaan presteren."

De andere coureur van Williams Nico Hülkenberg kwam door problemen met het gaspedaal niet verder dan plaats veertien.