Hodgson: "We hebben een geweldig karakter getoond

Olga Kroeders

Liverpool-coach Roy Hodgson heeft de critici van repliek gediend. Liverpool is niet goed van start gegaan in de Premier League, maar Hodgson is tevreden over de recente Europese prestatie van zijn ploeg en verwacht een goed jaar.

"We hebben een wedstrijd verloren (tegen Manchester City, red.), maar we hebben een geweldig karakter getoond door vol te houden en het juiste voetbal blijven spelen tegen Trabzonspor. Ik was erg onder de indruk dat we een overwinning hebben geboekt op een ploeg die te boek staat als moeilijk verslaanbare tegenstander", aldus Hodgson op fifa.com.

"Het is altijd belangrijk om te winnen en dit was een goede voorbereiding op zondag. Het zou niet echt prettig zijn geweest als we de wedstrijd van zondag tegemoet waren gegaan met twee verliezen achter de rug. Dus vanuit psychologisch oogpunt was dit goed voorafgaand aan de wedstrijd tegen West Bromwich Albion."

"Het is leuk om tegen West Brom te spelen en hopelijk zijn de spelers die er in Turkije niet bij waren weer inzetbaar, zodat de rest iets meer rust kan krijgen. Daar zijn we bij gebaat. Het was een moeilijk veld in Trabzon en we moesten met dezelfde elf spelers spelen die tegen Manchester City ook aan de bak moesten."