Games voor de Move

Header

Komend najaar wordt het niet meer lui op de bank liggend gamen. Nee, met de komst van zowel de Kinect als Move is het afgelopen met deze praktijken. Op de gamescom werden een flinke lading beweeg-games voor beide platformen getoond. Deze special geeft je een overzicht van welke games we in Keulen alvast hebben kunnen testen.

Start the Party
Releasedatum: 22 september
Start the PartyHet eerste grote succes voor Sony op de casualmarkt was de EyeToy met EyeToy Play. Aangezien de Move eigenlijk het vervolg op de EyeToy is, is het niet vreemd dat er ook een nieuw deel in de Play-serie uitkomt. Play klinkt echter als een antieke game voor de PlayStation 2 en dus hebben ze het de naam Start the Party gegeven. Deze game bestaat net als Play uit een verzameling mini-games die niets met elkaar te maken heeft. De spelletjes variëren van het wegscheren en verven van haar, tot het met een propellor wegblazen van vallende vogeltjes en het zoeken naar spoken met een zaklamp. Alle spelletjes duren slechts enkele minuten en het hoofddoel is vooral om elkaars scores te verbeteren. De spelletjes die gespeeld zijn waren best vermakelijk. Het is zoals de titel zegt echt een game die je op een feestje tevoorschijn haalt om mensen kennis te laten maken met de PlayStation Move.

Start the Party

TV Superstars
Releasedatum:
Q1 2011
TV SuperstarBij een titel zoals deze verwacht je een soort Idols-game waarbij je allerlei opdrachten moet doen om zo populair mogelijk te worden. An sich is dit niet helemaal verkeerd, maar het bakken van pannenkoeken valt naar mijn idee niet echt onder de opdrachten die je verwacht. De kok die het voordeed zag er overigens wel geweldig uit. Hij leek te bestaan uit een heleboel foto's waardoor zijn gezicht erg scherp was, maar hij nogal apart praatte. Andere mini-games zijn echter wel iets beter uitgewerkt gelukkig, en het creëren van een digitaal figuur van jezelf is wel geweldig. De camera maakt een aantal foto's van je gezicht waarna je jezelf heel enthousiast ziet doen op de TV. Dat het maken van je eigen figuurtje het leukste is dat je kan doen in deze game zegt eigenlijk al genoeg... Als verzameling van mini-games is Start the Party leuker.

TV Superstars

The Fight: Lights out
Releasedatum: 27 oktober
The FightWaar alle voorgaande games gericht waren op een breed publiek is The Fight: Lights out gericht op volwassenen. Deze boksgame heeft een erg grauwe setting waarin je moet proberen om je tegenstander knock out te slaan voordat hij hetzelfde bij jou doet. Het boksen zelf is erg vermoeiend, maar met name doordat je druk aan het zwiepen bent, maar je de tegenstander niet raakt omdat hij weg soms weg loopt. Wel is dit de eerste game waarbij je op een semi-realistische manier kan blocken. Het is echter te hopen dat de besturing, met name het niet achter je tegenstander aan kunnen lopen, nog wat verbeterd wordt. Daarnaast lijkt het me ook handig om een zeer grote woonkamer te hebben voordat je dit met meerdere spelers tegelijk gaat proberen.

The Fight

Sports Champions
Releasedatum: TBA 2010
Sports ChampionshipWii Sports is nog steeds één van de meest succesvolle titels op de Wii, dus niet zo vreemd dat Sony met zijn eigen variant hiervan komt. In de game kun je onder meer volleyballen, frisbeën en boogschieten. Het ene spelletje werkt wat beter dan de ander. Volleyballen was erg lastig doordat je zelf niet naar de bal kunt bewegen, maar enkel op het juiste moment goed moet slaan. Met wat oefenen zal dit waarschijnlijk wel een stuk beter gaan. Frisbeën en boogschieten werken beide wel erg goed, al is het boogschieten redelijk makkelijk. Maar goed, bowlen op de Wii wordt ook nog steeds gedaan, dus een simpele mini-game erbij kan geen kwaad. Of deze game de moeite waard wordt hangt vooral af van de prijs die je ervoor neer moet gaan leggen.

Sports Championship

Naast deze vier games verschijnen er nog een heel aantal andere games voor de Move, en zullen er een aantal games verschijnen die de Move zullen gebruiken als extra mogelijkheid om het spel te besturen. Meer over de Move line-up zul je begin september kunnen lezen.