Uitslagen Eredivisie speelronde 4

Dit weekend werd de vierde speelronde in de Eredivisie afgewerkt. Ajax en PSV zijn nu gedeeld koploper dankzij puntverlies van PSV (2-2 bij ADO Den Haag). Ajax won met 0-5 bij De Graafschap.

Willem II wordt steeds verder de problemen in gedrukt. Na de financiële malaise van vorig seizoen, waarbij een faillisement ternauwernood werd voorkomen, gaat het de Tilburgers sportief ook niet voor de wind. Vrijdagavond werd voor de vierde keer op rij verloren, en Willem II is na vier speelrondes de enige club die nog geen punt wist te halen. FC Groningen kwam na 37 minuten op voorsprong via Hiariej, en na rust werd in de 64e en 67e minuut die score uigebouwd via Enevoldsen en Pedersen: 0-3. Groningen heeft na vier duels acht punten, Willem II staat met nul punten stijf onderaan.

Roda JC Kerkrade versloeg gisteravond Heracles Almelo met 4-2. De club uit Kerkrade ging voortvarend van start en na zeven minuten stond de club al met 2-0 voor door twee doelpunten van Skoubo. Delorge maakte er in de negentiende minuut 3-0 van. Diezelfde Delorge maakt vlak daarna de 4-0, maar de treffer werd niet geteld, arbiter Kuipers en zijn assistenten hadden niet waargenomen dat de bal over de doellijn was gegaan, wat dus wel het geval was. Na rust liet Roda Heracles te veel aan voetballen toekomen, waardoor de Heraclieden nog terug konden komen tot 4-2, via een doelpunt van Vejinovic in de 65e minuut, en een eigen doelpunt van De Fauw in de 75e minuut. Heracles rook bloed, maar Roda vergrootte de voorsprong weer nadat Junker in de 80e minuut de 4-2 maakte. In het restant van het duel werd niet meer gescoord.

Vitesse trok de afgelopen weken, na de overname door de Georgiër Jordania, verschillende spelers aan, slechts één daarvan mocht vandaag in de basis aantreden: Matic. Aissati mocht 25 minuten voor tijd invallen voor Stevanovic. Ondanks de versterkingen ging Vitesse in De Kuip kopje onder, Feyenoord won met 4-0. Na twintig minuten opende Leerdam de score, tien minuten later maakte Fer er 2-0 van. Een kwartier voor tijd tekende Castaignos voor de 3-0, en Wijnaldam maakte de klus vanaf 11 meter in de 83e minuut af: 4-0. Feyenoord stijgt door de overwinning naar de vijfde plaats.

ADO Den Haag, dat vorige week het goede spel eindelijk gecombineerd zag worden met punten, trad vandaag in eigen huis aan tegen PSV. De Eindhovenaren kwamen al snel op voorsprong, Afellay maakte na acht minuten de 0-1. In de tweede helft kwam ADO langszij via Derijck. Rodríguez zette PSV weer op voorsprong, maar ADO kwam wederom langszij, Kubik maakte in de 81e minuut de 2-2. In het restant werd niet meer gescoord. PSV deelt dankzij het puntenverlies de koppositie met Ajax. Voor PSV was het pas het eerste puntenverlies in vier duels.

De Wedstrijd van de Week was die tussen FC Twente en FC Utrecht, klik hier voor een verslag van die wedstrijd.