Engeland mist Lampard in eerste EK-kwalificatieduels

Fabio Capello, bondscoach van Engeland, heeft met het oog op de eerste EK-kwalificatieduels te maken gekregen met een behoorlijke tegenvaller: Frank Lampard kan niet meedoen.

De sterspeler van Chelsea is geblesseerd geraakt en moet daarom de EK-kwalificatieduels van Engeland tegen Zwitserland en Bulgarije verstek laten gaan. Volgende week zal de middenvelder een operatie aan zijn geblesseerde lies ondergaan. Lampard raakte geblesseerd in het duel met Stoke City (2-0 winst).

Na afloop veklaarde Chelsea-coach Carlo Ancelotti tegenover de pers wat er met Lampard was gebeurd. Volgens de Italiaanse coach is er geen sprake van grote schade, maar heeft de Engelse international vooral pijn waardoor een chirurgische ingreep noodzakelijk is.

"Een operatie is de enige uitkomst", zo meldt Ancelotti. "Hij zou na uiterlijk twee weken weer kunnen beginnen met trainen. Het is een zeer eenvoudige ingreep, maar het is wel noodzakelijk omdat Lampard veel last heeft van de pijn", aldus de voormalige coach van AC Milan.