Wilders: Islam achterlijk

In een interview op de Australische televisie heeft PVV-leider Geert Wilders de islam 'achterlijk' genoemd. Nadat de partij gegroeid was, werd er gevreesd dat Wilders zich negatief zou uitlaten over moslims, omdat hij kan worden gezien als vertegenwoordiger van Nederland.

Volgens Wilders is het christendom niet te vergelijken met de islam. "Het is een gewelddadige ideologie vergelijkbaar met het communisme en fascisme", zegt Wilders verder in het interview. Daarnaast wil Wilders graag dat er een internationale organisatie komt tegen de islam en dat hij ook veel reacties uit Australië krijgt van mensen die zich aansluiten bij Wilders.

Maxime Verhagen had Wilders al op zijn verantwoordelijkheid gewezen vanwege het protest in New York dat Wilders op 11 september gaat bijwonen. Maar Wilders heeft gezegd dat hij mag zeggen wat hij wil en had daarbij verwezen naar een afspraak met de VVD en het CDA. "Er is een afspraak dat ik gewoon zeg en blijf zeggen wat ik vind, ook over de islam, ook over New York, ook over die verschrikkelijke moskee."

PVV-leider Geert Wilders: "Islam achterlijk" (Foto: Novum)