Uitslagen Duitsland speelronde 2

Afgelopen weekend stond de tweede speelronde van de Duitse Bundesliga op het programma. Regerend kampioen Bayern Munchen mocht op bezoek bij promovendus FC Kaiserslautern, terwijl koploper 1899 Hoffenheim het mocht opnemen tegen de andere promovendus, FC Sankt Pauli.

Nederlanders belangrijk voor HSV

HSV heeft zaterdagmiddag met 3-1 gewonnen van Eintracht Frankfurt. Frankfurt kwam via Patrick Ochs nog wel op voorsprong, maar Joris Mathijsen en Ruud van Nistelrooy brachten HSV aan de leiding. José Paolo Guerrero bezorgde de bezoekers vlak voor tijd nog een derde treffer. Frankfurt kwam op voorsprong door een van richting veranderd schot van Ochs. Na een uur spelen hielp Mathijsen zijn ploeg aan de gelijkmaker. Zé Roberto gaf de bal uit een corner goed voor, waarna de verdediger voor twee tegenstanders kroop en raak kopte.

Na de 1-1 ging HSV op zoek naar de winnende treffer, maar de defensie van Frankfurt hield lang stand. Pas in de 81e minuut konden de bezoekers weer juichen. Het was opnieuw Zé Roberto die een corner afleverde, waarna dit keer Van Nistelrooy zijn hoofd tegen de bal zette en zijn derde treffer van het seizoen noteerde. In de slotfase was het verzet gebroken, waarna Guerrero de bevrijdende treffer maakte.

Pijnlijke nederlaag Bayern München

FC Kaiserslautern heeft al op de tweede speeldag van de Bundesliga voor een stunt gezorgd. De promovendus versloeg in eigen stadion regerend kampioen Bayern München met 2-0. De thuisploeg besliste de wedstrijd binnen twee minuten. Ivo Ilicevic zorgde tegen de verhouding in voor de voorsprong in de 36e minuut. Een minuut later trof ook Srdjan Lakic doel.

Na rust drong Bayern wel aan, maar de ploeg van Louis van Gaal kon Kaiserslautern niet in de problemen brengen. Vorige week ontsnapte Der Rekordmeister in eigen huis al aan puntverlies. Toen was een goal in de blessuretijd goed voor een zege op VfL Wolfsburg.

Doelpuntenregen tijdens speelronde 2

In de andere duels werd er hevig gescoord. Zo vielen er maar liefst negen treffers in het duel tussen Bayer Leverkusen en Borussia Monchengladbach. Leverkusen verloor de wedstrijd verrassend met 3-6. Roel Brouwers was eenmaal trefzeker voor Monchengladbach. Ook in de wedstrijd tussen VfL Wolfsburg en FSV Mainz 05 werd er hevig gescoord en ook hier was de uitslag verrassend. Wolfsburg ging op eigen veld met 3-4 onderuit en wacht daardoor na twee speelrondes nog op het eerste punt. Nog een wedstrijd weer veel doelpunten vielen, was het treffen tussen Werder Bremen en 1. FC Köln. Eerstgenoemde club won met 4-2 en poetste daarmee de slechte seizoensstart (4-1 verlies tegen Hoffenheim) weg. Oud FC Twente-speler Marko Arnautovic nam twee treffers voor zijn rekening.