Tevreden Jol baalt alleen nog van Groningen

Martin Jol keek na de 0-5 overwinning bij De Graafschap tevreden terug op de start van het seizoen. Al zat het 2-2 gelijkspel bij FC Groningen aan het begin van het seizoen hem nog dwars.

"Ik baal nog steeds van dat gelijkspel bij Groningen, maar ja, je kan niet alles hebben", zei hij tegen NOS Langs de Lijn. Ajax heeft na vier wedstrijden tien punten in de Eredivisie.

Afgelopen woensdag plaatste Ajax zich ten koste van Dinamo Kiev voor de Champions League en daarna moest Jol zijn team voorbereiden op De Graafschap. "Kiev was toch de mooiste avond sinds ik bij Ajax ben. Je hoopt dat de spelers met beide benen op grond blijven, zowel mentaal als fysiek. Mentaal is dat niet makkelijk. Je speelt niet tegen FC Bal op het Dak. Dat kan lastig zijn, maar het viel mee."

"Het was een regelmatige overwinning", vervolgde Jol. "De vrije trappen gingen er makkelijk in en dat wil je vooraf. Bij standaardsituaties moest Maarten (Stekelenburg, red.) nog reddingen maken en dat moet veranderen. Maar we hadden genoeg instelling om deze wedstrijd te winnen."