Bridgestone: "Situatie met intermediates wordt krap"

Peterselieman

Het hoofd van de bandenontwikkeling van fabrikant Bridgestone Hirohide Hamashima vreest dat de Formule 1-teams voor de Grand Prix van België krap zitten in de intermediates. Per raceweekend krijgt een coureur de beschikking over vier setjes van deze banden en op Spa-Francorchamps hebben de teams al gereden met het rubber.

Op de regenachtige vrijdag hebben de teams al met de intermediates gereden en ook tijdens de kwalificatie gisteren reden enkele renstallen met het rubber. Hierdoor hebben ze nog maar twee setjes over voor de race. De verwachting is dat de wedstrijd niet onder droge omstandigheden zal verlopen, waardoor renstallen in de problemen kunnen komen.

"Het verbaasde me dat iedereen in de tweede vrije training al op intermediates reed. Ik begreep dat een setje na vijf tot tien ronden al aan vervanging toe is. Als dat in een race van 44 ronden gebeurt, kan het wel eens krap worden. Zeker omdat er dus al een setje intermediates is opgerookt," zei Hamashima die twijfelt of er rubber genoeg is. "Of we het redden dit weekend? Ik weet het echt niet."

De rijders hebben ook de beschikking over drie sets regenbanden. Ook hiervan is inmiddels door de teams al een setje gebruikt op de natte baan in de Ardennen.