Luuk de Jong geboren voor de slalom

Luuk de Jong scoorde vandaag namens FC Twente twee keer tegen FC Utrecht (4-0), waarvan één keer na een fraaie slalom. Dat laatste is geen toeval, zo legt de aanvaller uit.

"Dat was een lekkere goal", aldus De Jong tegen NOS Langs de Lijn. "Ik ben op zich gewend aan de slalom, want ik stond al vanaf mijn tweede jaar op ski's. Ik ben ook in Zwitserland geboren (Aigle, red.). Ik genoot ervan en gelukkig slaagde de actie."

De Jong kan zich vooralsnog vinden in zijn rol achter spits Marc Janko. 'Het gaat lekker, ik kan vrij bewegen om Janko heen. Ik heb vroeger in de jeugd redelijk veel op tien gespeeld. Maar het liefst ben ik gewoon spits."

Twente begon pas na rust met scoren in Enschede. "We hebben genoeg kansen gehad in de eerste helft. Na die goal van Janko werd het gemakkelijker."