Suárez: "Misschien wel voor altijd bij Ajax"

Rauzer

Luis Suárez wil dit seizoen met Ajax hoge ogen gooien in Nederland en Europa. De Uruguayaan zegt totaal niet bezig te zijn met een mogelijke transfer. Suárez sluit zelfs niet uit nog jaren voor Ajax uit te komen.

"Ik wil alles voor Ajax geven. Ik heb er geen probleem mee om nog vele jaren voor deze club te spelen. Het is misschien vroeg om te zeggen, maar Ajax lijkt me een mooie club om mijn carrière af te sluiten", vertelt Suárez tegenover NUSport. De aanvoerder van Ajax was zondagmiddag drie keer trefzeker tegen De Graafschap (5-0).

"Ik ben nooit met een transfer bezig geweest. Als ik het gevoel zou hebben dat ik klaar ben hier, dan zou ik dat zeggen, maar dat is niet zo. Met deze ploeg wil ik wat bereiken. We moeten kampioen worden en iets laten zien in de Champions League", vervolgt de aanvalsleider van de Amsterdammers.

"De financiële positie van Ajax is de enige reden dat ik rekening heb gehouden met een transfer. Ik heb daar echter niets mee te maken. Als Shakhtar Donetsk of Zenit Sint-Petersburg met een zak geld was gekomen, had ik nee gezegd. Als ik bij Ajax vertrek, ga ik naar een club waar ook echt voetbal wordt gespeeld."