[MotoGP] Uitslag kwalificatie Indianapolis

Ben Spies heeft verrassend de snelste tijd gereden in de kwalificaties voor de MotoGP-race op Indianapolis. De Amerikaan werd deze week bevestigd bij het fabrieksteam van Yamaha en bleef in de kwalificatie zijn nieuwe teamgenoot Jorge Lorenzo en Ducati-rijder Nicky Hayden voor.

Spies reed aanvankelijk met 1:40,465 de snelste tijd en de Amerikaan zag de poging van Lorenzo stranden op 0,012 seconden. Hayden ging met 1:40,336 wel onder de tijd van zijn landgenoot door. Lorenzo waagde wederom een poging en verbeterde de snelste tijd met 0,012 seconden. Beiden hadden geen antwoord op de 1:40,105 die Spies er nog uitperste.

Op ruime afstand van het drietal veroverde Andrea Dovizioso de vierde startplaats. Hiermee bleef de Italiaan Dani Pedrosa, Casey Stoner en Valentino Rossi voor.

In de 125cc reed Marc Marquez met een ruime marge naar de snelste tijd. De Spanjaard zal bij de start op de eerste rij geflankeerd worden door Nicolas Terol, Bradley Smith en Sandro Cortese. Jasper Iwema reed slechts een negentiende tijd.

De poleposition in de Moto2-klasse was voor regerend 125cc-kampioen Julian Simon. De Fransman bleef na een spannende kwalificatie Hector Faubel en Scott Redding voor. De laatste startplaats op de eerste rij is voor Simone Corsi.