[MotoGP] Uitslag race Indianapolis

Dani Pedrosa is de winnaar geworden van de MotoGP race op het circuit van Indianapolis. De Spanjaard ging na acht ronden polesitter Ben Spies voorbij en bleef hem daarna voor. Spies werd nog wel tweede, voor Jorge Lorenzo die het WK blijft leiden.

Andrea Dovizioso had de beste start, die twee plekken steeg naar plaats twee achter Ben Spies. Leider in het WK, Jorge Lorenzo, miste zijn start en lag na één ronde vijfde. De beginfase van de race was echter voor Dani Pedrosa, die snel Dovizisoso voorbij ging en aan het eind van de achtste ronde de leiding overpakte van Spies.

Casey Stoner zag een race weer vroeg ten einde komen. Hij lag op de zesde positie achter Valentino Rossi, toen hij plots onderuit ging en niet meer verder kon. Intussen had Lorenzo de positie van Dovizioso weer overgenomen en zo lag hij weer op een podiumplaats. Inmiddels wist ook Rossi aansluiting te vinden bij Lorenzo en Dovizioso en ging het duel om het podium aan.

De strijd voor de zege leek al beslist, aangezien Pedrosa langzaam maar zeker zijn voorsprong op Spies bleef opbouwen. Rossi ging met nog zeven ronden te gaan Dovizioso voorbij, maar verder dan plek vier kwam hij niet.

Vooraan bleef de situatie ook ongewijzigd waardoor Pedrosa de race wist te winnen voor Spies en Lorenzo, die nog steeds onbedreigd aan de leiding blijft gaan van het wereldkampioenschap.

De 125cc race werd gewonnen door Nicolas Terol, die daarmee op vier punten komt van de leider in het WK Marc Marquez. De nummer drie van het kampioenschap, Pol Espargaro, werd ook derde in de race en staat in het klassement nu op 5 punten achter Marquez. Japser Iwema werd elfde in de race.

De Moto2 klasse werd gewonnen door de Spanjaard en leider in het WK Toni Elias. Hij bleef Julian Simon en Scott Redding voor. Elias leidt nu het kampioenschap met 67 punten voorsprong op de Italiaan Andrea Iannone, die vierde werd in de race.