FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van woensdag 18 augustus 2010

"De PSP is voor de grote jongens"

Sony en Apple hebben beide handhelds in hun assortiment. De iPhone of iPod Touch is dan niet per definitie een portable gameconsole, maar er zijn genoeg prima games voor te krijgen. Alleen tussen de PSP en de iPhone zit wel een enorm verschil. De een verkoopt namelijk net iets beter dan de ander. Sony neemt de iPhone als handheld niet serieus en komt daarom met deze commercial.

Bitchfight eindigt met striptease in restaurant

Een vrouw heeft vanochtend heel wat opschudding veroorzaakt in een restaurant in de Australische stad Darwin. Terwijl men in het volle etablissement aan het genieten was van een ontbijt, begonnen twee vrouwen met elkaar te vechten. Uiteindelijk besloot een van de vrouwen zich uit te kleden.

Volgens getuigen had de 39-jarige letterlijk slaande ruzie met een andere vrouw. Aanleiding voor het gevecht was de man die hen gezelschap hield in de eettent. Plotseling trok de vrouw haar kleren uit waarna ze een sigaret opstak.

"Dat was behoorlijk schokkend", reageert de eigenaar van het Cool Spot Café. "Mensen waren juist bezig met eten." De aanwezige kinderen werden snel naar een ander zaaltje afgevoerd en de politie werd gebeld om de vrouw te arresteren. Het is nog niet duidelijk of ze onder invloed was.

Hoewel sommige mensen de spontane striptease wel konden waarderen, regende het klachten. "De twee dames waren aan het ruziën over de man die met hen mee was. Het ging er hard aan toe, de een had de ander tegen de grond gewerkt. Terwijl ze zich verdedigde, trok ze haar shirt omhoog en toonde haar borsten. Vervolgens trok ze haar kleren uit, stak een sigaret op en ging liggen."

Vriend geeft 'stinkende' Britney Spears standje

Britneys vriend Jason Trewick is niet zo blij met de hygiënische gewoonten van zijn geliefde. Trewick heeft de popprinses gevraagd zich iets vaker te wassen, schrijven verschillende showbizzsites woensdag. Britney loopt vaak dagenlang in dezelfde kleren en zou haar haren nauwelijks wassen.

"Britney is niet het soort meisje dat zich insmeert met lekker ruikende lotions", doet een ingewijde uit de doeken tegenover de Britse site Female First. "Ze haat het om haar haren te wassen, soms stinkt het enorm." Jason zou genoeg hebben van de gewoonten van de popprinses. Onlangs weigerde hij met Britney op stap te gaan omdat ze een vieze jurk droeg.

"Ze grijpt vaak de eerste kleren die ze ziet en draagt een outfit soms wel twee of drie keer per week. Toen ze een jurk voor de derde dag op rij aan wilde trekken, weigerde Jason hun woning te verlaten."

Britney zou geschrokken zijn van Jasons commentaar en zich iets vaker wassen. "Ze realiseert zich dat er geen gênantere reden voor een relatiebreuk is." De 28-jarige moeder van twee is volgens vrienden altijd een sloddervos geweest. "Ze is gewoon lui. Zo was ze ook tijdens haar huwelijk met Kevin Federline."

Vriend geeft 'stinkende' Britney Spears standje
Vriend geeft 'stinkende' Britney Spears standje (Foto: Novum)

Gelekte vampierfilm honderdduizend keer gedownload

De vorige maand uitgelekte versie van Vampires Suck is in iets meer dan een maand tijd al meer dan honderdduizend keer gedownload. Dat schrijft het Amerikaanse filmvakblad The Hollywood Reporter.

De film is een parodie op de populaire vampierenreeks Twilight, die momenteel in de Nederlands bioscopen draait. Twee jaar geleden vond een soortgelijk incident plaats, ook met een film van filmstudio Fox. Toen verscheen een ruwe versie van X-Men Origins: Wolverine op internet.

Naar verluidt werd Wolverine destijds een miljoen keer bekeken. Hoe de film op het web was gekomen, is nooit duidelijk geworden. Onduidelijk is wat voor gevolgen het lekken heeft gehad voor de opbrengst.

Gelekte vampierfilm honderdduizend keer gedownload
Gelekte vampierfilm honderdduizend keer gedownload (Foto: Novum)

Tineke Schouten strikt Mr. Big

Tineke Schouten heeft niemand minder dan Mr. Big aan de haak geslagen. De cabaretière nam woensdag een televisiecommercial voor een supermarkt met de acteur op. Chris Noth, zoals de acteur echt heet, kwam speciaal voor de reclame naar Nederland.

In de commercial zit Schouten met de 55-jarige acteur uit Sex And The City in de bioscoop, terwijl hij wordt belaagd door fans. "Hij is echt niet de echte hoor", luidt de tekst van Schouten. De cabaretière nam al eerder televisiereclames op voor de supermarkt in kwestie.

Schouten was erg gecharmeerd van de acteur, die bekend werd als Mr. Big in Sex And The City. "Hij is een hele leuke man. In het echt vond ik hem nog mooier", vertelt ze aan Shownieuws. "Het is wel een charmeur, hij maakt grapjes. Het was heel gezellig. Gewoon een leuke man."

Tineke Schouten strikt Mr. Big (foto: Novum)

Commotie in moskee IJmuiden

In IJmuiden is beroering ontstaan nadat een groepje Turkse vrouwen tot twee keer toe is uitgescholden en bekogeld met blikjes bier. Het bestuur van de moskee eist maatregelen.

De wandaden werden gepleegd door drie jongens die in een auto voorbijreden, één van de vrouwen hield er een losse tand en een scheurtje in haar lip aan over.  De groep vrouwen kwam beide keren terug van een ramadanviering en liep op de Planetenweg toen de incidenten zich voordeden.

De jongens in de auto zouden racistische leuzen geschreeuwd hebben als ‘kut-turken’ en ‘teringturken eruit’, begeleid door een salvo halfvolle en volle blikken bier.  Voorzitter Osman Çar is ontstemd. “Dit gaat niet de goede kant op”, zegt hij. Hij wil dat de gemeente en politie maatregelen nemen.

Slappe zaken in seksclubs door internet

Internet zorgt er steeds meer voor dat seksclubs hun deuren moeten sluiten. Seksdates via internet zijn voor dames van plezier een bron van inkomsten die veel lucratiever is dan het werken in een club.

Volgens directeur André van Dorst van de Vereniging Exploitanten Relaxbedrijven is dit een logische ontwikkeling, omdat de dames zo tot wel een derde meer kunnen verdienen. Voor de seksclubs is het echter erg nadelig, Van Dorst voorspelt dat vele clubs roemloos ten onder zullen gaan als de overheid het georganiseerde online seksaanbod niet aan banden legt.

Dagboek van een R&P-er - Editie 2010

Wegens groot succes van de schrijfwedstrijd Dagboek van een R&P-er in 2008, komt er nu een vervolg!

Het dagboek van een R&P-er beslaat een periode van 1 maand, 31 dagen, waarin we de belevenissen volgen van een typische R&P-er. De bedoeling is dat het een chronologisch verhaal wordt, waarbij users elk 1 dag voor hun rekening nemen. Elke user krijgt 2 dagen de tijd om zijn/haar stukje te schrijven dat dient te volgen op het stukje dat de vorige user heeft geschreven. Op deze manier zal gezamenlijk een verhaal geschreven worden.

Uitgeverij Nieuwezijds heeft gezorgd voor drie te winnen boekenpakketten. Schrijf jij mee?

Meer informatie vind je in dit topic in R&P.

FC Utrecht rekent op Mertens

FC Utrecht ziet de excellerende Dries Mertens deze maand niet graag vertrekken naar een andere club. Dat liet technisch directeur Foeke Booy vandaag weten bij aankomst in Glasgow. "We gaan ervan uit dat Mertens bij ons blijft, want we willen hem graag houden" gaf hij te kennen.

De technisch directeur maakte van de gelegenheid gebruik om een aantal hardnekkige geruchten over zijn Belgische gangmaker te ontzenuwen. Booy sprak met klem tegen dat zich al clubs voor Mertens bij hem hadden gemeld. "Ook is het onjuist dat we zijn vraagprijs naar 5 miljoen euro zouden hebben verhoogd", benadrukte Booy. Hij ontkende tevens dat hij Spartaan Kevin Strootman al zou hebben benaderd als opvolger van Mertens.

FC Utrecht speelt morgen tegen Celtic in de play-offs voor de Europa League.

Uitslagen 4e voorronde CL (18/08/2010)

Vanavond werden de laatste heenwedstrijden gespeeld in de vierde en laatste voorronde van de Champions League. Hieronder vind je de uitslagen.

FC Basel 1893 (SUI) - FC Sheriff (MDA) 1-0
 54' Valentin Stocker 1-0

FK Partizan (SRB) - RSC Anderlecht (BEL) 2-2
 53' Guillaume Gillet 0-1
 57' Cléo 1-1
 64' Jan Lecjaks (e.d.) 2-1
 66' Roland Juhász 2-2

FC Red Bull Salzburg (AUT) - FC Hapoel Tel-Aviv (ISR) 2-3
 3' Vincent Enyeama 0-1 (pen)
 28' Nikola Pokrivač 1-1
 44' Ben Sahar 1-2
 53' Itay Shechter 1-3
 67' Roman Wallner 2-3 (pen)

SV Werder Bremen (GER) - UC Sampdoria (ITA) 3-1
 51' Clemens Fritz 1-0
 67' Torsten Frings 2-0 (pen)
 69' Claudio Pizarro 3-0
 90' Giampaolo Pazzini 3-1

SC Braga (POR) - Sevilla FC (ESP) 1-0
 
62' Matheus 1-0

De returns zijn volgende week dinsdag.

Souvenir uit Frankrijk blijkt gevaarlijke granaat

Een man uit Oisterwijk heeft begin deze maand een geweergranaat meegenomen uit Frankrijk. Toen hij na zijn vakantie thuis met behulp van informatie op internet ontdekte dat het projectiel op scherp stond, meldde hij zich maandag bij de politie.

Een explosievenopruimingsteam heeft de granaat dinsdag tot ontploffing gebracht. Het projectiel was volgens de politie niet direct als explosief te herkennen. Het voorwerp is afkomstig uit de Eerste Wereldoorlog, meldde de politie woensdag.

Preud'homme wil met Twente besloten trainen

FC Twente krijgt door de komst van trainer Michel Preud'homme ook met een nieuwe fenomeen te maken: besloten trainingen. De Belg wil deze vorm introduceren in Enschede om de groep meer rust te bieden.

Preud'homme licht zijn besluit nader toe op de clubsite van de regerend landskampioen. "We willen ons niet verstoppen, maar op sommige momenten is het beter even in alle rust met elkaar te werken.", aldus de oud-doelman.

De voormalig Rode Duivel wil bovendien de tegenstander niet wijzer maken. "Soms blijkt in welke opstelling we de komende wedstrijd gaan spelen. Het kan toch een klein voordeel zijn dat de tegenstander niet op de hoogte is."

Twente kon onder Preud'homme in de competitie nog niet overtuigen. Na het behalen van de Johan Cruijff Schaal wisten de Tukkers niet te winnen van Roda JC en sc Heerenveen. In beide duels kwam Twente niet tot scoren.

Jackpot, als je wint heb je vrienden

Dat een jackpot voor nogal wat amok kan zorgen heeft een Rotterdammer woensdagmiddag aan den lijve ondervonden. De man gooide wat euro’s in een gokkast en won de jackpot van 400 euro. Dat viel niet bij iedereen in goede aarde.

Een andere bezoeker van het etablissement, die eerder flink had gedoneerd, kon het niet goed verkroppen en claimde een deel van de winst. Daar was de gelukkige winnaar het niet mee eens en haalde een mes tevoorschijn. Waarop de donateur zich weer met een stuk glas verweerde.

Bij de schermutseling die ontstond, raakte de winnaar hevig gewond aan zijn pols en beweerde dat hij besmet is geraakt met HIV. De politie heeft beide heethoofden voor verder onderzoek meegenomen naar het bureau.

'Organisatoren evenementen te laks over veiligheid'

Organisatoren van evenementen houden nog altijd onvoldoende rekening met de veiligheid. Dat stellen de politievakbonden ACP en NPB een jaar na de strandrellen in Hoek van Holland, waarbij een persoon omkwam en meerdere mensen gewond raakten. De bonden pleiten daarom voor landelijke richtlijnen op dit gebied.

ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp stelt dat evenementenbureaus nu nog gaan 'shoppen' bij verschillende gemeenten, omdat de toetsing van vergunningen overal verschillend is. "Dat is niet fair en levert risico's op die we niet willen. Veiligheid moet overal hetzelfde zijn. En daarom is dus een landelijke richtlijn voor gemeenten nodig die overal hetzelfde is", zei hij woensdag in het televisieprogramma EenVandaag.

Van de Kamp wil ook dat de adviezen die de politie burgemeesters geeft openbaar worden gemaakt. Burgers kunnen dan zelf zien hoe veilig een evenement is. Daarnaast kan de buitenwereld dan zien of de burgemeester, die de uiteindelijke vergunning verleent, zich aan dat advies houdt.

Voorzitter van de Nederlandse Politiebond Han Busker steunt het pleidooi van Van de Kamp voor landelijke afspraken. Volgens hem gaan vooral bestuurders onvoldoende alert om met veiligheidsrisico's. "Het is vaak belangrijker dat een evenement doorgaat, omdat dat goed is voor het profileren van de gemeente. Als al rekening wordt gehouden met de veiligheid, dan overvragen ze. Wij zien een toenemende inzet van de mobiele eenheid bij evenementen en dat betekent weer een enorme belasting voor de politie. Daar zitten grenzen aan. Daarom: coördineer dat nou goed."

Nadal en Djokovic verder in Cincinnati

Rafael Nadal en Novak Djokovic hebben hun eerste wedstrijd op het Masters-toernooi van Cincinnati gewonnen. De nummer één van de wereld won met 6-2 en 7-5 van de Amerikaan Taylor Dent. Djokovic, tweede op de mondiale ranglijst, had het tegen Viktor Troicki ook alleen in de tweede set lastig: 6-3 en 7-5.

Nadal kwam na een overtuigend begin in de tweede set even in de problemen. Dent nam brutaal een 4-2 voorsprong, maar kon de break niet vasthouden en moest zich na anderhalf uur spelen gewonnen geven. Djokovic toonde zich tegen Troicki vooral heel efficiënt. De Serviër benutte alle vier zijn breakkansen en zag zijn landgenoot bij vijf van zijn zeven mogelijkheden falen.

Thiemo de Bakker komt woensdagnacht (Nederlandse tijd) al voor de tweede keer in actie. Hij moet het dan opnemen tegen Andy Roddick.

Vleugel stuntvliegtuig breekt af; piloot ongedeerd

Een piloot van een stuntvliegtuig is zondag in de Argentijnse stad Santa Fe ongedeerd uit zijn toestel gekropen, nadat een vleugel afbrak en zijn toestel neerstortte. De piloot zei 'zonder twijfel' door te gaan met vliegen.

De piloot, Dino Moline, denkt dat metaalmoeheid de oorzaak is van het afbreken van de vleugel. Nadat de vleugel was afgebroken opende Moline een parachute, terwijl hij nog in zijn stoel vastgesnoerd zat. Door de parachute kwam het toestel zachtjes neer in een maïsveld.

Terwijl het vliegtuig afdaalde vloog het in brand. Moline zei dat zijn voeten vlam begonnen te vatten, maar dat hij op tijd uit zijn toestel kon komen.

Ongeveer drieduizend toeschouwers waren getuige van het bizarre ongeluk. De crash werd vastgelegd op video, die woensdag een grote hit op het internet was.

Prijsvraag: Dinner for Schmucks

Het was alweer een tijdje geleden maar we hebben weer eens een leuke prijsvraag voor je op het FOK!weblog!

Onlangs hebben we jullie al een exclusieve clip uit de komedie Dinner for Schmuks laten zien, welke vanaf 26 augustus in de bioscoop te zien zal zijn.
In samenwerking met Universal Pictures mogen we onder alle bezoekers van het FOK!weblog drie keer een leuk prijzenpakket verloten van deze hilarische film.

Via het lees verder linkje kun je de trailer bekijken en te weten komen wat je moet doen om kans te maken op deze prijzen.

En vandaag is de laatste dag dat je nog mee kunt doen. Tot vandaag 23:59 kun je het antwoord nog opsturen.

Zlatan gaat uitdaging aan met Mourinho

Zlatan Ibrahimovic hoopt zijn voormalige coach José Mourinho dit seizoen het leven zuur te kunnen maken. De Zweedse aanvaller van FC Barcelona werd onder de vleugels van de Portugese trainer in 2009 kampioen met Internazionale. Na de overstap van Mourinho naar Real Madrid zijn de twee vanaf nu rivalen.

"Het is een slimme zet van Real Madrid", geeft Ibrahimovic toe aan Novum Nieuws. "Maar hij is nu een concurrent van me en ik zal er alles aan doen om hem te verslaan." De Zweed weet wel dat die opdracht niet eenvoudig is. "Bij welke club Mourinho ook heeft gewerkt, overal pakte hij prijzen. Maar Barcelona zal hij niet makkelijk kunnen verslaan."

Net als Mourinho heeft ook Ibrahimovic zijn prijzenkast de afgelopen jaren aardig gevuld. "In totaal ben ik acht keer landskampioen geworden, waarvan de laatste zeven jaar op rij", weet de aanvaller, die een wisselvallig eerste seizoen bij Barcelona achter de rug heeft. "Eerst in Nederland bij Ajax, vervolgens in Italië bij Inter en afgelopen seizoen ook in Spanje. Maar ik wil nog veel meer prijzen pakken."

De titelstrijd in de Primera Division gaat volgens Ibrahimovic dit jaar opnieuw tussen Barça en Real. "Misschien dat er eerst nog wat andere ploegen meedoen, maar die zullen uiteindelijk afhaken", verwacht hij. "Het wordt een lang en zwaar seizoen en het gaat erom wie aan het eind van de rit nog de meeste reserves kan aanboren."

Ibrahimovic heeft bij Barcelona veel ploeggenoten die deze zomer met Spanje de wereldtitel pakten. "Zij trainen nog niet volledig mee met de groep", vertelt Ibrahimovic, die met Zweden ontbrak op het WK. "Ik hoop dat de WK-gangers zich voldoende kunnen opladen voor de competitie. Maar zoals ik ze ken, hoef ik me daar geen zorgen over te maken."

Ibrahimovic gaat uitdaging aan met Mourinho
Ibrahimovic gaat uitdaging aan met Mourinho (Foto: Novum)

Iran veroordeelt mogelijk militaire actie VS

Iran heeft opmerkingen van admiraal Mike Mullen, de voorzitter van de Amerikaanse chefs van staven, dat militaire acties een mogelijkheid blijven als Iran kernwapens ontwikkelt, scherp veroordeeld. De islamitische republiek heeft de kwestie dan ook voorgelegd aan de Verenigde Naties.

De Iraanse VN-ambassadeur Eshagh Alehabib herhaalde dat Iran zal antwoorden op elke aanval. Hij beweert in brieven aan de voorzitters van de Veiligheidsraad en de Algemene Vergadering dat Mullen heeft 'gedreigd' militaire actie te ondernemen onder het 'compleet valse' voorwendsel dat Iran kernwapens ontwikkelt.

Mullen zei kortgeleden dat het Amerikaanse leger een plan heeft opgesteld om Iran aan te vallen. Hij zei echter dat een militaire aanval waarschijnlijk een slecht idee is.

Iran houdt vol dat het nucleaire programma slechts gericht is op het opwekken van kernenergie.

Ophef om Hitler in Donald Duck-boek

Commotie bij onze oosterburen. Op de dag dat bekend werd dat Hitler verwant was aan Joden, ontdekt een vijftienjarig jongetje dat Adolf Hitler staat afgebeeld als stripfiguur in een Donald Duck-pocket. De Duitse Max von Melle ontdekte de getekende Hitler tijdens het lezen.

Ergens in het stripboek 'De superschurkenschool' is de oud-dictator te zien. Vanaf een afstandje staat hij chagrijnig naar de blote kont van de vrolijke eend te staren.

Ruim 65 jaar na de Tweede Wereldoorlog ligt Adolf Hitler nog altijd gevoelig in der Heimat. Egmont Ehapa Verlag, de Duitse uitgever van de stripboeken, steekt dan ook de hand in eigen boezem. "Een dergelijk figuur hoort niet thuis in een Donald Duck-pocket", verontschuldigt Elke Schickedanz zich. "Wij bieden dan ook onze verontschuldigingen aan. De schrijvers werken inmiddels niet meer voor ons."

Donald Duck is altijd al een vriend van Hitler geweest.
Voor de afbeelding van het boek, check het bronartikel

Kleinere Engelse clubs geven veel uit

De 72 Engelse profclubs onder de Premier League hebben het afgelopen jaar 16 miljoen euro uitbetaald aan spelersmakelaars. Een woordvoerder van de overkoepelende Football League noemde dat gezien het economische klimaat verontrustend.

Bij 2.392 transfers werd 396 keer geld betaald aan een tussenpersoon. Het grootste deel van het bedrag werd uitgegeven door clubs uit de Championship, de divisie onder de Premier League.

McEwen denkt nog niet aan stoppen

Robbie McEwen won vandaag de eerste etappe van de Eneco Tour in Rhenen en wist meteen waarom hij nog niet aan stoppen denkt. ''Het gevoel als je wint, dat is niet te koop'', verklaarde de 38-jarige sprinter.

Aan de voet van de Grebbeberg, waar op de top de meet van de etappe getrokken was, zag de veteraan de Noor Edvald Boasson Hagen vertrekken om de ritwinst op te strijken. De ervaring liet hem wachten. ''Ik zat niet ver naar achteren, maar bleef in eigen tempo rijden. Langzaam zag ik die mannen voor me één voor één stilvallen. Op 250 meter voor de streep ging ik zelf. Ik dacht: wauw, ik ga een koers winnen.''

Dat gevoel was hem in het verleden niet onbekend. De Australiër heeft een indrukwekkende erelijst met onder andere etappezeges in de Tour de France en Giro d'Italia. 2009 werd echter een rampjaar voor McEwen door een opgelopen scheenbeenbreuk. Daarna duurde het lang om terug te komen: ''Ik heb moeten revalideren. Het heeft heel veel moeite gekost om terug te komen op niveau,'' besluit de renner.

Patapon 3-trailer toont co-op

Sony heeft een nieuwe trailer van Patapon 3 uitgebracht, die ons voor de eerste keer de co-op met vier spelers laat zien. Eerder was al aangekondigd dat je met vier spelers co-op kon vechten alsmede vier tegen vier online strijden tegen een ander team.

De multiplayer werkt via Ad-Hoc en Infrastructure, wat betekent dat je met vrienden in dezelfde kamer en met wildvreemden verspreid over de wereld kunt gamen. Patapon 3 komt later dit jaar uit en de trailer vind je hieronder:

Sietske H. langer in cel

De 25-jarige vrouw uit het Friese Nij Beets die heeft bekend haar vier baby's te hebben gedood, blijft voorlopig in de cel. De rechtbank in Leeuwarden verlengde het voorarrest van Sietske H. woensdag met negentig dagen.

De Friezin, die wordt verdacht van moord of doodslag, mag voorlopig alleen contact onderhouden met haar advocaat. Het Openbaar Ministerie wil geen inhoudelijke mededelingen doen over het verloop van het onderzoek.

H. werd zo'n twee weken geleden aangehouden. Naasten van de vrouw deden in maart aangifte van mogelijk illegale adoptie. Ze heeft bekend vier keer zwanger te zijn geweest en haar kinderen na de bevalling om het leven te hebben gebracht. De baby's, die tussen 2002 en 2010 werden geboren, werden in vier koffers op haar zolder gevonden. De doodsoorzaak is nog niet bekendgemaakt. Over de verwekker of verwekkers van de kinderen wil het OM geen mededelingen doen.

Gewonden bij zwaar ongeluk op A12

Op de A12 bij Gouda heeft woensdagmiddag een zwaar ongeluk plaatsgevonden. Een vrouw is zwaargewond naar een ziekenhuis gebracht. Haar wagen werd door een andere auto geraakt, waardoor haar auto werd gelanceerd en tegen een muur van het Gouwe-Aquaduct botste. Hierbij werd de vrouw uit haar auto geslingerd, meldt een woordvoerder van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).

De bestuurder van de wagen die de auto van de vrouw lanceerde is met lichte verwondingen naar een ziekenhuis gebracht. Bij het ongeluk, dat rond 16.45 uur plaatsvond, was ook een derde auto betrokken. Hoe het met de bestuurder hiervan is, is nog onduidelijk.

Vanwege het ongeval is de A12 van Utrecht naar Den Haag ter hoogte van het aquaduct afgesloten. Tussen Nieuwerbrug en het Gouwe-Aquaduct staat rond 18.45 uur dertien kilometer file. De andere kant op staat zes kilometer file door kijkers. De weg blijft nog tot in ieder geval 20.30 uur afgesloten, aldus de woordvoerder van het KLPD.

Jans: "Heerenveen is geen supermarkt"

Sc Heerenveentrainer Ron Jans wil niets weten van de belangstelling van Ajax en FC Twente voor Roy Beerens. De oefenmeester zegt dat de Friezen de vleugelaanvaller koste wat het kost willen behouden.

"Heerenveen is geen supermarkt waar je zomaar even kunt komen shoppen. Heerenveen heeft ambitie en zal absoluut proberen Roy te behouden," zei Jans die Beerens vraagt kritisch te zijn in zijn keuzes. "Als Roy naar Twente gaat is dat een mooie, maar geen grote transfer. Twente is Heerenveen op dit moment een stap voor, maar qua ambitie schuurt Heerenveen tegen Twente aan."

Sutil: "Force India komende jaren geen kampioenskandidaat"

Adrian Sutil is blij met Force India en hij is erg tevreden met de progressie die het team dit jaar heeft gemaakt, maar om zijn droom van overwinningen en een gooi naar de titel waar te maken moet hij toch echt een stap hogerop maken. Sutil vertelde dit zelf in gesprek met Autosport.

"Zelfs met de kostenbesparing zal er altijd minstens één team zijn dat het beter voor elkaar heeft. De vooruitgang van ons is prachtig, maar ik zie Force India niet snel uitgroeien tot winnaar. Het is naar mijn mening niet mogelijk om ons met de topteams te meten. Een top vijf of zes is mogelijk, maar ik geloof eerlijk gezegd niet dat het team zich in de komende jaren ontwikkelt tot kampioenskandidaat.", aldus de Duitser tegenover Autosport.

Manchester City heeft Milner binnen

James Milner verruilt Aston Villa voor Manchester City. De 24-jarige middenvelder tekende een vijfjarig contract bij de Citizens. Naar verluidt levert de transfer Aston Villa 26 miljoen pond, ruim 31,5 miljoen euro, op. Bovendien krijgt de ploeg uit Birmingham de beschikking over Iers international Stephen Ireland die als ruilmateriaal werd gebruikt.

City maakte in mei voor het eerst avances naar Milner, die toen net tot beste jonge speler van de Premier League was gekozen. Villa weigerde toen over een transfer te praten. Na het WK, waar Milner drie duels speelde, deed City een nieuw bod en uiteindelijk kwamen de twee clubs een prijs overeen.

Als de 26 miljoen pond die de Engelse media melden klopt, gaf City deze zomer bijna 150 miljoen pond uit. Dat is ongeveer 180 miljoen euro.

Manchester City heeft Milner binnen
Manchester City heeft Milner binnen (Foto: Novum)

'Coldplay tekent megacontract'

Coldplay heeft het platencontract met Universal Music Publishing verlengd. Volgens het Britse tabloid The Sun is met de verlenging een recordbedrag gemoeid. Het zou om een van de grootste contracten ooit gaan.

Details over de verlenging en het daarmee gemoeide bedrag zijn niet vrijgegeven. Ook is niet bekendgemaakt voor hoeveel jaar de Britse band heeft bijgetekend. Coldplay heeft meerdere malen aangestuurd op een breuk, maar dook dit jaar toch weer de studio in voor een nieuwe plaat. Het vijfde studioalbum van de band moet volgend jaar verschijnen.

"Ze hebben wereldwijd meer dan vijftig miljoen albums verkocht en hebben hun enorme succes zeker verdiend", zei een topman van Universal tegen het Amerikaanse muziekblad Billboard. "We zijn erg trots dat wij hun muziek uit mogen brengen en vinden het geweldig dat onze werkrelatie verlengd is."

'Coldplay tekent megacontract'
'Coldplay tekent megacontract' (Foto: Novum)

2,5 miljoen op giro 555 voor Pakistan

Op giro 555 is na vijf dagen 2,5 miljoen euro binnengekomen voor Pakistan. Dat hebben de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) woensdagmiddag laten weten.

De Nederlandse hulporganisaties werken daarbij samen met lokale, onafhankelijke particuliere hulporganisaties. Die hebben aan ongeveer 200.000 mensen noodhulp verleend.

In de overstroomde gebieden in Pakistan is grote behoefte aan schoon drinkwater, voedsel, medicijnen en tenten. De hulp wordt bemoeilijkt, doordat bepaalde gebieden nauwelijks bereikbaar zijn, aldus de SHO.

[GC] Misschien toch geen Kinect ondersteuning voor Fable III

Nog steeds aan het wachten op de aankondiging van Kinect ondersteuning in Fable III? Misschien komt het wel helemaal niet, Peter Molyneux deed namelijk erg vaag in een interview op de GamesCom. Eerst had hij beloofd dat Kinect ondersteuning met een patch geïntegreerd zou worden. Op de vraag of er ondersteuning voor Kinect in Fable III zal zitten antwoorde Molyneux mysterieus:

"I love Kinect; I love Fable III." 

Fable III komt 29 oktober uit op de Xbox 360. Kinect komt 10 november in de winkels te liggen.

Marokkaanse blokkade Melilla opgeschort

Marokkaanse demonstranten hebben woensdag aangegeven donderdag weer leveringen van voedsel aan de Spaanse exclave Melilla door te laten. De demonstranten, die de Spaanse politie in de exclave van wreedheden en racisme beschuldigen, zeiden hun protesten op te schorten tot het eind van de ramadan, op 20 september. Woensdag en dinsdag hielden de demonstranten nog vrachtwagens met vis, fruit en groenten tegen, waardoor voedseltekorten ontstonden.

De demonstranten lieten dinsdag en woensdag alleen lege vrachtwagens en vrachtwagens met bouwmaterialen door, zei een woordvoerder van het Spaanse ministerie van binnenlandse zaken.

Spanje en Marokko zijn belangrijke bondgenoten. De twee landen werken nauw samen in de strijd tegen islamitisch terrorisme en het voorkomen van illegale immigratie. Marokko voorziet Melilla en Ceuta, de andere Spaanse exclave, van verse producten. Bovendien werken en winkelen dagelijks zo'n 35.000 Marokkanen in Melilla.

Marokko heeft de afgelopen drie weken vijf keer een klacht ingediend over mishandeling door de Spaanse politie en zelfs racisme tegen Marokkanen die in de stad werken of boodschappen doen. Ook beschuldigde Marokko de Spaanse kustwacht ervan een groep hulpbehoevende migranten voor de Marokkaanse kust in de steek te hebben gelaten. Spanje ontkent de aantijgingen. Tevens eisen de Marokkaanse demonstranten dat Melilla en Ceuta weer bij Marokko worden gevoegd, een eis waar Spanje niet eens op ingaat.

Woensdag vloog Jose Maria Aznar, oppositielid en voormalig premier van Spanje, naar Mellila. Hij beschuldigde de regerende Socialistische partij in Spanje van knoeierij bij pogingen de spanningen te verminderen en een blokkade van Melilla te vermijden. Aznar zei dat de exclave en zijn bewoners slachtoffer waren van 'intimidatie en verwaarlozing door de regering'. De Spaanse regering zei dat het bezoek van Aznar de situatie schaadt, omdat de Spaanse minister van binnenlandse zaken maandag een bezoek brengt aan Rabat.

De afgelopen jaren is de relatie tussen Spanje en Marokko een aantal keer onder druk komen te staan. In 2002 dreigde zelfs even een gewapende confrontatie, toen Marokkaanse militairen een Spaans eiland bezetten en Spanje oorlogsbodems stuurde om ze daar weg te jagen. Door interventie van de Verenigde Staten werd het conflict uiteindelijk gesust.

[GC] Depressie op Bioshock: Infinite Screens

Er zijn twee nieuwe screenshots van Bioshock: Infinite opgedoken op de GamesCom. Hoewel ze niet veel verraden over het verhaal of de gameplay, kunnen we wel zien dat het grafisch in ieder geval goed zit met de game. Wc-eend bevestigt dit vanaf de beurs:

"Bioshock: Infinite gameplay gezien, naadloze integratie tussen spel en cutscene, ik had niks met 1 en 2 maar dit... geweldig."

Bioshock: Infinite komt uit voor de Xbox 360, PlayStation 3 en de PC. Er is nog geen releasedatum bekendgemaakt. Je kunt onze preview van de Gamescom hier vinden.

Henin dit jaar niet meer in actie

Justine Henin zal in 2010 niet meer in actie komen. De Belgische tennisster last een rustperiode in om te herstellen van een blessure aan haar elleboog. Henin liep de kwetsuur op Wimbledon op in het duel tegen haar landgenote Kim Clijsters.

"De afgelopen dagen heb ik me laten onderzoeken. De blessure herstelt, maar niet snel. Ik moet geduld hebben. Ik wil  niet het risico lopen in 2011 niet te kunnen spelen," aldus Henin.

Rabo start Vuelta met zeven buitenlanders

Alleen Sebastian Langeveld en Laurens ten Dam vertegenwoordigen Nederland in de vueltaploeg van de Rabobank. De bankiersformatie stuurt verder Denis Menchov, Mauricio Ardila, Juan Manuel Garate, Nick Nuyens, Oscar Freire, Grischa Niermann en Dmitriy Kozuntchuk naar de start in Sevilla op 28 augustus. Pieter Weening zou de Vuelta ook rijden, maar brak in de Ronde van Burgos zijn sleutelbeen.

In de Ronde van Spanje zet de Raboploeg in op een dagzege. Pas in tweede instantie wordt naar het klassement gekeken. Freire is de aangewezen man voor de sprintetappes, terwijl Langeveld en Nuyens de kandidaten lijken om mee te springen in een vlucht op vlak terrein.

Voor Laurens ten Dam is de Vuelta zijn eerste grote ronde van het seizoen. De klimmer zou de Tour rijden, maar kwam in de Ronde van Zwitserland zwaar ten val. Hij maakte begin deze maand zijn rentree in Burgos.

[GC] Eerste Michael Jackson The Experience-liedjes bekend

De eerste liedjes voor de komende game rondom Michael Jackson, genaamd Michael Jackson The Experience zijn bekend. Het zijn nu nog zeven liedjes, maar er moeten er nog veel meer bijkomen. Michael Jackson The Experience is een dansspel waarin je alle moves van de overleden 'king of pop' moet nadoen.

Het spel zal uitkomen voor de Wii, Xbox 360 en de PlayStation 3, al focust Ubisoft zich op de 360-versie. Dit komt doordat het spel volledig met Kinect te spelen zal zijn, waardoor je alle moves ook perfect kunt en moet nadoen. Het spel komt eind dit jaar uit, hieronder zijn de eerste liedjes te zien.

  • "Bad"
  • "Beat It"
  • "Billie Jean"
  • "Earth Song"
  • "The Girl Is Mine"
  • "Who Is It"
  • "Workin' Day And Night"

Michael

ADO Den Haag haalt AGOVV'er Leeuwin

ADO Den Haag heeft zich versterkt met Ramon Leeuwin. De 22-jarige vleugelverdediger werd woensdag overgenomen van AGOVV Apeldoorn. Hij tekent een contract voor twee seizoenen. Wat ADO heeft betaald om zijn nog een jaar doorlopende contract af te kopen, maakte de club niet bekend. Rechtsback Leeuwin kan ook op andere posities uit de voeten.

In de Hofstad wordt Leeuwin herenigd met trainer John van den Brom. Die was de afgelopen drie seizoenen werkzaam bij AGOVV. Leeuwin speelde twee jaar bij de Apeldoornse club en kwam daarin tot 67 duels en drie goals. Dit jaar speelde hij de seizoensopener van AGOVV. Eerder speelde hij ook al een jaar bij FC Utrecht.

[Eneco] McEwen boekt sprintzege in Rhenen

Robbie McEwen heeft de eerste etappe in de Eneco Tour gewonnen. De Australiër van Team Katusha toonde zich na een rit van 178 kilometer tussen Steenwijk en Rhenen de snelste in een massasprint. De Canadees Svein Tuft, gisteren winnaar van de proloog in Steenwijk, finishte in het peloton en blijft leider.

De Nederlander Albert Timmer reed samen met de Rus Pavel Brutt vroeg in de rit weg uit het peloton. De twee kregen later gezelschap van de Italiaan Adriano Malori en bouwden een voorsprong van drie minuten op. Met nog negen kilometer te gaan werden de vluchters weer gegrepen, waarna McEwen de klus klaarde in de massasprint.

Voor McEwen is het zijn eerste Protour-overwinning na zijn zware val in de Scheldeprijs van vorig jaar, waarbij hij zijn scheenbeen brak. In de Tour de France eindigde de 38-jarige Australiër deze zomer als vijfde in de strijd om de groene puntentrui.

VVD en D66 willen overleg over NSB-kranten

Het voornemen van de Koninklijke Bibliotheek (KB) om historische teksten zoals oude NSB-kranten op internet te zetten, kan bijdragen aan het historisch besef. Demissionair minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) moet daarom in overleg treden met de KB om het conflict met Justitie op te lossen, vinden VVD en D66.

De KB is bezig een groot deel van de kranten die tussen 1618 en 1995 zijn verschenen online te zetten. Daaronder bevinden zich ook NSB-kranten. Hierop waarschuwde Justitie dat de bibliotheek het risico loopt voor de rechter te worden gedaagd. Het publiceren van haatzaaiende teksten is namelijk strafbaar.

De KB wil de stukken echter publiceren en wees erop dat er meer historische teksten al via het internet te raadplegen zijn die mogelijke haatzaaiende elementen bevatten.

VVD en D66 hebben Kamervragen gesteld over de kwestie. Zij willen weten wat er precies tegen de KB is gezegd. Daarnaast willen de liberale fracties van de bewindsman weten welke criteria er moeten gelden bij het beoordelen van het publiceren van dergelijke teksten.

Mental Theo heeft rijbewijs terug

Mental Theo mag de weg weer op. De dj raakte dinsdag zijn rijbewijs kwijt, omdat hij 62 kilometer per uur te hard reed. Theo vond de maatregel volkomen terecht, maar stelde wel alles in het werk om zijn roze papiertje weer terug te krijgen. Met succes, woensdag werd bekend dat hij zijn rijbewijs terugkrijgt.

'Mijn advocaat is een held', twitterde Theo. De dj moet wel een flinke boete betalen voor zijn overtreding.

Theo probeerde de laatste boot naar Texel te halen en trapte het gaspedaal daarom iets te diep in. Vlak nadat hij bekendmaakte dat zijn rijbewijs was afgepakt, kreeg de dj naar eigen zeggen driehonderd aanmeldingen van privéchauffeurs binnen. De advocaat van Theo was niet direct bereikbaar voor commentaar.

Mental Theo heeft rijbewijs terug (foto: Novum)

Indonesië bezorgd over invloed Wilders

Indonesië is bezorgd over de invloed die PVV-leider Geert Wilders mogelijk krijgt op het Nederlandse regeringsbeleid. Dat heeft de Indonesische ambassadeur in Nederland, Junus Effendi Habibie, woensdag gezegd in een interview met de Wereldomroep.

Indonesië volgt de politieke ontwikkelingen in Nederland 'nauwlettend', zegt Habibie. Indonesië maakt zich zorgen over de steun onder de Nederlandse bevolking voor de anti-islamstandpunten van Wilders. Als die onderdeel worden van het regeringsbeleid, zal dat de verhoudingen tussen Nederland en Indonesië verstoren. "Dat zou zeer te betreuren zijn", zegt Habibie.

Indonesië, het land met de meeste moslims ter wereld, verklaarde zich 65 jaar geleden onafhankelijk van Nederland. In oktober brengt president Susilo Bambang Yudhoyono een staatsbezoek aan Nederland.

Kinderen dood na instorten school India

Zeker zeventien scholieren zijn in India om het leven gekomen toen hun school instortte tijdens hevige moessonregens. Dat meldden de lokale autoriteiten in de noordelijke Indiase staat Uttarakhand woensdag.

Inwoners van de plaats Sumgarh, nabij de grens met de Chinese regio Tibet, stelden dat er zeker 35 leerlingen en zes docenten in het pand waren tijdens het incident. Het dodental zal vermoedelijk nog hoger liggen.

Bierfiets van de weg gehaald in Groningen

Een bierfiets van studentenvereniging Bernlef is maandag in Groningen van de weg gehaald. Het voertuig voldoet niet aan de voorwaarden van een fiets, zo kreeg de studentenvereniging te horen. Het van de weg halen van de fiets is het gevolg van een uitspraak van een kantonrechter in Amsterdam een kleine twee weken geleden.

De rechter stelde dat volgens de Regeling Voertuigen fietsen op meer dan twee wielen niet breder mogen zijn dan 1,50 meter. De meeste bierfietsen in Nederland zijn veel breder, zoals ook de fiets van de studentenvereniging. "Onze fiets is twee meter breed. We kregen te horen dat onze fiets niet voldoet aan de voorwaarden", zegt bestuurslid Mirte de Haan.

De studentenvereniging trekt volgens De Haan elk jaar tijdens de introductieweken de stad in met de fiets. "Iedereen die er een rondje op wil maken, mag dat doen. Het is nog nooit fout gegaan." Op de Vismarkt en in de Tuinstraat werden leden van de vereniging aangesproken door agenten. "Dat mochten we beschouwen als een eerste waarschuwing. Als we erop bleven fietsen, zou de bierfiets in beslag worden genomen", vertelt voorzitter Hilde Houtsma.

Dinsdag is bij de gemeente nog wel gevraagd of de studentenvereniging voor deze week een ontheffing kon krijgen voor het gebruik van de fiets, zegt De Haan. "Maar daar voelde de gemeente niets voor." Voor volgend jaar gaat de studentenvereniging proberen wel een ontheffing te krijgen.

Bankovervaller ergert zich aan opsporingsbericht

Ruim een week geleden werd in het Beierse dorpje Röttingen een bank overvallen. De dader dreigde met een mes en ging er vervolgens met een buit van 2500 euro vandoor. De bewakingscamera legde de overval echter vast.

De daderbeschrijving die de politie hierna naar de media stuurde, luidde: 'Mannelijk, 180 tot 185 cm groot, ca. 20 tot 25 jaar, de verdachte heeft korte donkere haren en is na de overval te voet gevlucht. Verder had de dader volgens de politie een 'Zuid-Beiers accent'.

Kort hierop ontving de politie een geïrriteerde e-mail van ene raeuber.von.roettingen@web.de waarin stond: "Ik ben helemaal niet te voet gevlucht, maar met de auto, verder ben ik 1.93 m groot." Ook vermeldde de schrijver dat het gestolen bedrag 2500 euro was en dat hij zich ergerde aan het feit dat hij een 'Zuid-Beiers' accent zou hebben; hij kwam immers uit 'Baden-Württemberg'. Met de trein zou hij naar Berlijn gaan om vervolgens verder naar Hamburg af te reizen: 'maar Hamburg is groot'. Hij vond dat er maar slecht politiewerk werd verricht.

Gisteren werd de dader, de 19 jarige David S. uit Künzelsau in Hamburg gearresteerd. Onduidelijk is nog wel of de enige correcte tip in het oorspronkelijke opsporingsbericht; de 'korte, donkere haren' tot deze arrestatie heeft bijgedragen, of dat de snelle afwikkeling van de bankoverval door efficiënt politiewerk kwam.

Voor foto's van de dader en zijn opmerkingen per e-mail, klik hier

Van Marwijk maakt voorselectie van 27 man

Bert van Marwijk heeft 27 spelers opgenomen in de voorlopige selectie van Oranje. Het Nederlands elftal speelt begin september EK-kwalificatieduels tegen San Marino en Finland. Van de WK-spelers doet Van Marwijk alleen geen beroep op keeper Sander Boschker en de geblesseerde Arjen Robben. Giovanni van Bronckhorst zwaaide na het toernooi in Zuid-Afrika af.

Als vervanger van Boschker riep de bondscoach Vitesse-doelman Piet Velthuizen op. Verder mogen Vurnon Anita, Theo Janssen, Siem de Jong, Jeremain Lens, Hedwiges Maduro, Erik Pieters en Ron Vlaar hopen in de definitieve selectie terecht te komen. Die spelers speelden allemaal tijdens de oefeninterland tegen Oekraïne vorige week.

Nederland begint de EK-kwalificatiereeks op 3 september met een uitduel tegen San Marino. Verdediger John Heitinga is voor dat duel geschorst vanwege de rode kaart die hij kreeg in de WK-finale. Op 7 september ontvangt de vicewereldkampioen Finland. Dat duel wordt in de Kuip in Rotterdam gespeeld.

Volledige voorselectie Oranje:

Doel: Maarten Stekelenburg (Ajax), Piet Velthuizen (Vitesse), Michel Vorm (FC Utrecht)

Verdediging: Vurnon Anita (Ajax), Khalid Boulahrouz (VfB Stuttgart), Edson Braafheid (Bayern München), John Heitinga (Everton), Joris Mathijsen (HSV), Erik Pieters (PSV), Ron Vlaar (Feyenoord), Gregory van der Wiel (Ajax)

Middenveld: Ibrahim Afellay (PSV), Mark van Bommel (Bayern München), Theo Janssen (FC Twente), Nigel de Jong (Manchester City), Hedwiges Maduro (Valencia), Stijn Schaars (AZ), Wesley Sneijder (Inter), Rafael van der Vaart (Real Madrid), Demy de Zeeuw (Ajax)

Aanval: Ryan Babel (Liverpool), Eljero Elia (HSV), Klaas-Jan Huntelaar (AC Milan), Siem de Jong (Ajax), Dirk Kuyt (Liverpool), Jeremain Lens (PSV), Robin van Persie (Arsenal).

Pereiro Sio bidt in Fatima voor Vueltadeelname

Oscar Pereiro Sio doet hoogstwaarschijnlijk niet mee aan de Vuelta. De tourwinnaar van 2006 moet geopereerd worden aan een knobbel die zich tussen de middenhandsbeentjes in zijn rechterhand heeft gevormd. "De Vuelta is bijna onmogelijk", stelt de 33-jarige renner in de Spaanse krant El Faro de Vigo. "De start is al over tien dagen." Pereiro gaat op bedevaart naar het Portugese Fatima om daar te bidden voor een vlot herstel.

De blessure van Pereiro is ontstaan na een zware val tijdens de Tour van 2008. Tijdens de afgelopen Ronde van Polen reed hij in een gat in de weg en keerde de pijn terug. Die is nu zo erg dat de Spanjaard met zijn rechterhand zijn stuur nauwelijks vast kan houden. De operatie is niet ingrijpend, maar voor de start van de Spaanse rittenkoers op 28 augustus is Pereiro niet hersteld.

Pereiro hoopte in de Vuelta om de prijzen mee te kunnen doen en daar zijn carrière af te sluiten. Die plannen zijn nu doorkruist. Mogelijk neemt de Astana-renner nu afscheid van de wielersport in het Criterium van Valencia. Dat wordt op 3 oktober verreden, dezelfde dag als het WK.

Pereiro Sio bidt in Fatima voor vueltadeelname
Pereiro Sio bidt in Fatima voor vueltadeelname (Foto: Archief Novum)

Overvallers verklikt na opschepperij

De politie is vijf jonge verdachten op het spoor gekomen nadat ze hadden opgeschept over een gewapende overval op een bouwmarkt in Alkmaar. De mensen tegen wie ze hun verhaal vertelden waarschuwden de politie, bleek dinsdag bij de behandeling van hun zaak.

Het Openbaar Ministerie eiste tegen de oudste verdachte, een 22-jarige man uit Zaanstad, zes jaar cel. Tegen een 19-jarige verdachte uit Alkmaar werd tweeënhalf jaar cel geëist, voor een 17-jarige plaatsgenoot vroeg het OM twee jaar jeugddetentie. Een 20-jarige man uit Alkmaar hoorde een jaar cel eisen omdat hij het wapen had geleverd. De zaak tegen een 18-jarige Alkmaarder dient later.

Bij de overval in januari werden vijf medewerkers van de bouwmarkt na sluitingstijd onder bedreiging van een vuurwapen naar binnen geduwd. Daar moesten ze op hun buik gaan liggen. De jongens van 18 en 19 jaar bonden hen met tape vast en pakten hun portemonnees en telefoons af. De overvallers van 17 en 22 jaar dwongen een medewerker de kluis open te maken, waar veertienduizend euro in lag.

De laatste twee verdachten zouden ook een tankstation in Wormerveer hebben willen overvallen. Ze zagen daar volgens justitie op het laatste moment vanaf toen de eigenaar aanwezig bleek te zijn. De 22-jarige wordt daarnaast verdacht van een gewapende overval op een tankstation in Alkmaar in december. Daarbij zou hij 350 euro hebben meegenomen.

De officier van justitie noemde het op de zitting schokkend dat de jonge verdachten niet hebben stilgestaan bij wat ze een ander aandoen. Ook vond de officier het gemak waarmee de oudste en de jongste verdachten de overvallen planden, zorgwekkend.

Twaalf tips over vermoorde Chinese snackbarhouder

De politie heeft twaalf tips binnengekregen over de omgebrachte Chinees die een maand geleden in Amsterdam-Noord werd gevonden. Dit meldt een politiewoordvoerder woensdag. In het televisieprogramma Opsporing Verzocht werd dinsdagavond aandacht besteed aan de lugubere moordzaak. Onderzocht wordt of de tips bruikbaar zijn. Voor de gouden tip is twintigduizend euro beschikbaar gesteld.

De 57-jarige Shu Yung Lam werd in zijn snackbar aan de Mercuriusstraat vermoord en in stukken gesneden. Vervolgens is zijn lichaam met zijn bedrijfsauto naar een ondergrondse vuilnisbak op de Laanweg gereden en daar gedumpt. Drie dagen later, op 18 juli, werd zijn lichaam teruggevonden. De vermiste bedrijfsauto van Lam stond naast de vuilcontainer geparkeerd. Volgens de politie had het slachtoffer geen banden met de onderwereld.

Twaalf tips over vermoorde Chinese snackbarhouder
Twaalf tips over vermoorde Chinese snackbarhouder (Foto: Novum)

Transfer Dembélé naar Fulham rond

Moussa Dembélé zet zijn loopbaan definitief voort bij Fulham. De 23-jarige Belgische aanvaller tekent in Londen een contract voor drie seizoenen. Dat meldt AZ woensdag. Dembélé had vorige week zijn vertrek naar Fulham zelf al aangekondigd, maar de clubs waren er nog niet uit. Hoeveel de verliezend Europa League-finalist van afgelopen seizoen aan de Alkmaarders overmaakt, is niet bekendgemaakt.

Dembélé begon zijn loopbaan bij Germinal Beerschot, maar stapte in 2005 over naar Willem II. Een jaar later haalde AZ de talentvolle Belg, die uitgroeide tot een belangrijke speler. In Alkmaar werd hij in 2009 landskampioen en scoorde in totaal 24 keer in 118 competitiewedstrijden. Dit seizoen speelde Dembélé nog niet omdat AZ hem wilde verkopen.

Dembélé stelt op de website van Fulham tevreden te zijn met zijn overgang. "Het is altijd een droom van me geweest om in de Premier League te spelen en ik ga het meest uit deze kans halen." Voor Fulham-trainer Mark Hughes is de 28-voudig Belgisch international een welkome versterking. "Moussa is sterk en snel en biedt ons een nieuwe dimensie qua aanvallende opties."

Twee manifesten voor CDA-voorzitter

CDA-partijvoorzitter Henk Bleker heeft woensdagmiddag een manifest tegen en een manifest vóór samenwerking met de PVV in ontvangst genomen. Het manifest tegen de PVV is door duizend CDA'ers ondertekend.

"Rechters zijn van mening dat er reden is om Geert Wilders te vervolgen, en mijn partij gaat gesprekken met hem aan. Dat doet pijn", zei Ali Özyürek, CDA-raadslid in Arnhem en één van de eerste ondertekenaars van het manifest tegen samenwerking met de PVV.

Bleker benadrukte dat het CDA er tijdens de coalitieonderhandelingen op zal hameren dat 'iedereen dezelfde plek onder de Nederlandse zon' houdt. "Anders hoort het CDA in zo'n coalitie niet thuis." De waarnemend voorzitter heeft de afgelopen tijd steeds een beroep op de critici gedaan om het resultaat van de onderhandelingen af te wachten. Hun petitie ziet hij als het 'begin van verdere discussie'.

Bleker nam ook een petitie in ontvangst van CDA'ers die vinden dat samenwerking met de PVV juist wel moet worden onderzocht. Deze petitie heeft op internet zo'n 1800 reacties gekregen. Onduidelijk is in hoeveel gevallen het om steunbetuigingen van CDA-leden gaat.

Initiatiefnemer John Kuit, afkomstig uit Rotterdam, benadrukte dat het niet gaat om een 'pro-PVV-manifest', maar dat zijn verzoekschrift slechts aangeeft hoe 'de meeste CDA'ers' denken over de onderhandelingen.

Sinds fractieleider Maxime Verhagen (CDA) met Mark Rutte (VVD) en Geert Wilders (PVV) onderhandelt over de vorming van een minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV, is het onrustig in de achterban van het CDA. Behalve lokale politici hebben ook partijprominenten als oud-premier Dries van Agt kritiek geuit.

Mochten Rutte, Wilders en Verhagen tot een akkoord komen, dan wordt dat voorgelegd aan het CDA-congres. Dat besluit uiteindelijk of de partij al dan niet in zee gaat met Wilders. Eén van de tegenstanders, de Limburger Andre Kolodziejak, waarschuwde Bleker woensdag. "Weet wat duizend mensen zijn", hield hij hem voor. "Zij kunnen op het congres een knop indrukken."

Bleker nam woensdag niet alleen de petities in ontvangst, maar sprak ook met groepen raadsleden en Statenleden van het CDA over de kabinetsformatie. Maandag gaat Bleker daarmee verder. In totaal spreekt hij zo'n 250 actieve CDA'ers.

Petrov vervangt Tung tijdens BCR

Ho-Pin Tung zal komende zondag niet in actie komen tijdens Bavaria City Racing in Rotterdam. de Chinese Nederlander is geblesseerd en zal bij Renault vervangen worden door Vitaly Petrov.

Tung liep zijn blessure op bij een crash tijdens de GP2-race op de Hungaroring. Daar liep hij een beschadigde rugwervel op en Renault besloot geen risico te nemen. "We vinden het heel jammer dat Ho-Pin niet kan deelnemen voor zijn thuispubliek", aldus organisator Herman Vaanholt. "Gelukkig hebben we met Petrov een uitstekende vervanger die weet wat het is om mensen te vermaken met een Formule 1-bolide."

Drie mensen opgepakt voor mishandeling agenten

De politie heeft dinsdagavond in Leiden drie mensen opgepakt voor het mishandelen, beledigen en bedreigen van vier agenten. Het gaat om een 15-jarig meisje, haar 20-jarige vriend en zijn vader. Ook stuurde de vriend zijn honden op de politie af. Hierbij werd een van de agenten gebeten. Dit meldt de politie woensdag.

Een agent zag het meisje en haar vriend rond 21.15 uur over de Morsweg op een snorfiets rijden en hield de twee staande. Het meisje, dat de snorfiets bestuurde, bleek geen rijbewijs te hebben. Toen de agent haar wilde bekeuren, begon de vriend hem te beledigen en te bedreigen, waarna de agent om versterking vroeg. Toen de opgeroepen agenten de vriend wilden aanhouden, verzette hij zich hevig en stuurde zijn honden op de politiemensen af. Eén van hen raakte gewond.

De vader van de vriend, die inmiddels was gearriveerd, bemoeide zich met de situatie en sloeg een agent. Toen deze de man in de boeien wilde slaan, werd hij door het meisje in zijn rug geschopt.

De drie verdachten zitten nog in de cel, zegt een woordvoerder van de politie.

[GC] Castlevania Lords of Shadow duurt 20 uur

Zojuist is tijdens de Konami persconferentie aangekondigd dat hun nieuwe Castlevania-game, Lords of Shadow, ongeveer twintig uur duurt om uit te spelen. Ook heeft Konami nog meer informatie over de nieuwe Castlevania losgelaten. Zo krijgt de game zeer snel na de release twee DLC-pakketten die het verhaal vervolgen of zelfs afmaken.

De game heeft in totaal vijftig verschillende stages, die je dus in ongeveer twintig uur kunt doorlopen. De releasedatum van het spel is ook vrijgegeven, namelijk 9 oktober in Europa. De game komt op die datum uit voor de Xbox 360 en de PlayStation 3. Hieronder zijn een paar nieuwe screenshots van de game te zien.

Castlevania

Castlevania

Castlevania

Castlevania

 

 

Grote premieverschillen bij autoverzekering jongere

De duurste autoverzekering voor jongeren is ruim vier keer zo duur als de goedkoopste. Dat concludeert verzekeringssite.nl woensdag.

De vergelijkingssite onderzocht wat het kost om als 18-jarige in Veenendaal een Peugeot 206 uit 1999 WA te verzekeren. Bij Aegon Bank betaalt een jonge bestuurder 168 euro per maand, bij Bruns ten Brink is dat slechts veertig euro.

Verder zijn de premies voor een 18-jarige automobilist gemiddeld twee keer zo hoog als voor iemand die ouder is dan 24 jaar. De reden daarvoor is dat jongeren vier keer vaker bij een ongeval zijn betrokken dan ouderen.

De hogere premie voor jongeren wordt regelmatig omzeild door de autoverzekering op naam van de ouders af te sluiten. Volgens de vergelijkingssite is dat een slecht plan, omdat de verzekeringsmaatschappij een fraudeonderzoek kan instellen. Ook bouwt de jongere zo geen schadevrije jaren op.

Diefstal Xbox 360 leidt tot drie doden

Marcus Donté Reed was in de veronderstelling dat drie broertjes zijn Xbox 360 hadden gestolen. Als reactie hierop ging hij naar hun huis en schoot hij ze alle drie dood. Het is haast niet te geloven dat deze verschrikkelijke daad alleen het gevolg is van de diefstal.

Donté Reed is 33 en de gebroeders Adams die hij heeft vermoord zijn Jerimiah (20), Jarquis (18) en Jean (13). Volgens de verklaring van Reed is hij naar hun huis gereden om daar met zijn geweer in de bosjes te wachten tot de jongens thuiskwamen. Toen hij ze alle drie bij elkaar zag, heeft hij ze alle drie geëxecuteerd. Reed gaf als reden dat de jongens eerder die dag bij hem hadden ingebroken en zijn Xbox 360 hadden gestolen.

De man heeft echter geen aangifte gedaan van het misdrijf en er is tot nog toe ook geen bewijs gevonden voor de diefstal.

Marcus Donté Reed is aangeklaagd voor drie moorden met voorbedachte rade.

Diefstal Xbox 360 leidt tot drie doden

Knieblessure houdt Nasri maand aan de kant

Arsenal kan de komende maand niet beschikken over Samir Nasri. De 23-jarige middenvelder heeft afgelopen zondag tegen Liverpool een knieblessure opgelopen. Volgens de Londense club moet de Fransman geopereerd worden om de opgelopen schade aan zijn meniscus te repareren.

Nasri is bezig aan zijn derde seizoen bij Arsenal. De afgelopen twee seizoenen speelde hij in totaal 55 competitiewedstrijden voor de Gunners. Daarin was de zestienvoudig Frans international acht keer doeltreffend.

[GC] Ouderwets hakken in Diablo 3-gameplay

Diablo is terug voor het derde deel, en op de GamesCom is er een groot stuk gameplay getoond. Het gaat hier om een quest voor de Artisans, en laat de gehele missie zien zodat men precies weet hoe dit spel in elkaar zal steken. Diablo 3 komt exclusief uit voor de PC, een datum is nog niet bekendgemaakt door Blizzard. Hieronder is de gameplay-trailer te zien, meer beelden komen snel vanaf de GamesCom.

Lorenzo: "Yamaha wil Rossi verslaan"

Volgens Jorge Lorenzo is er Yamaha alles aan gelegen om volgend seizoen Valentino Rossi te kloppen in de MotoGP. De negenvoudig wereldkampioen maakte afgelopen weekend in Brno wereldkundig dat hij na dit seizoen Yamaha voor Ducati verruilt.

"Yamaha zal alles doen om hem te verslaan, meer snelheid en meer pk's zijn nodig, maar we zullen harder werken dan ooit," zei Lorenzo die momenteel aan de leiding gaat in het wereldkampioenschap. "Volgend jaar zal een interessante titelstrijd gaan worden."

De Spanjaard leeft bij Yamaha op gespannen voet met Rossi. Hoewel beiden in hetzelfde team rijden staat er een muur tussen hen in om de kemphanen te scheiden. "Ik vind die muur maar niets. Ik had meer verwacht van de menselijke kant van Rossi en niet zozeer het uitwisselen van technische informatie. Hij heeft me zelfs onbedoeld geholpen, omdat mijn team hechter is geworden en ik beter ben sinds ik niet meer toegang tot zijn data heb."

"Ik heb me nooit nerveus gevoeld over het vechten tegen Rossi, omdat ik wist dat ik nog veel meer moest leren en hard moest werken. Ik heb de races vanaf mijn tiende op tv bekeken en heb van iedere coureur uit iedere klasse wel iets geleerd. Van Valentino heb ik vooral geleerd hoe met races om te gaan en de zaken die buiten de baan spelen."

De Spanjaard verwacht dat zijn relatie met zijn nieuwe teamgenoot Ben Spies stukken beter zal zijn en dat er geen muren meer in de pitbox hoeven te staan.

Jongen met hockeystick toegetakeld in Delft

Een groep jongeren heeft zondag een 19-jarige Delftenaar flink toegetakeld met steekvoorwerpen en een hockeystick. Dat gebeurde bij een school aan de Obrechtstraat. De jongen brak zijn arm en liep steekwonden in zijn zij en schouder op.

De ruzie ontstond volgens de politie bij een tramhalte op de Aart van der Leeuwlaan. De jongen liep daar met vrienden. De groep kreeg ruzie met een andere groep jongeren, die op dat moment bij de tramhalte zat. Al ruziënd liep de groep verder richting de school.

Daar ontstond een gevecht waarbij de groep die bij de tramhalte zat, hulp kreeg van nog meer jongeren uit een kleine, rode auto. De vrienden van het slachtoffer wisten op tijd weg te komen, maar hijzelf niet. Nadat hij was afgeranseld, lukte het hem om zelf bij een ziekenhuis te komen.

De politie is op zoek naar getuigen die mogelijk vanaf de Martinus Nijhofflaan iets hebben gezien. De politie zoekt in het bijzonder een fietser die het slachtoffer na de vechtpartij heeft aangesproken. Het slachtoffer zou niet op de fietser hebben gereageerd omdat hij te verward was.

Kinect-game Fighters Uncaged aangekondigd

Ubisoft heeft Fighters Uncaged aangekondigd, een vechtgame exclusief voor Kinect op de Xbox 360. Fighters Uncaged laat de spelers zeventig verschillende stoten geïnspireerd door Martial Arts uitvoeren in 21 verschillende omgevingen, zoals donkere steegjes, een dak van een gebouw, een duistere haven en een verlaten kerk.

De game bevat ook verschillende tegenstanders die elk een andere vechtstijl hebben. Verder kun je vernietigende combo's maken, superaanvallen lanceren door middel van  je stem en je eigen personage upgraden met nieuwe vaardigheden. Ook kan iemand zo vanaf de bank meedoen zonder dat het spel wordt onderbroken. Ubisoft zei het volgende over het spel:

"Fighters Uncaged is the first motion fighting game for Microsoft Kinect, dedicated to a core audience. Fighters Uncaged requires players to get out of their seat to engage in a controller-free full-body combat game and experience the authentic fighting style of Thai boxing."

Fighters Uncaged komt in november uit exclusief voor Kinect. Hieronder kun je de eerste trailer van de game bekijken:

PS3-versie Mass Effect 2 krijgt ook DLC

Baas van BioWare, Ray Muzyka, heeft in een interview gezegd dat Mass Effect 2 op de PlayStation 3 ook DLC en het Cerberus Network krijgt. Het Cerberus Netwerk bevat gratis DLC, en deze kon je krijgen door de game nieuw te kopen en de code te gebruiken die in het doosje zat. Anders moest je 1200 MSP betalen. Dit was om tweedehands verkopen tegen te gaan.

Muzyka zei het volgende over DLC: "One of the things we're doing is that we're bringing a lot of the post-release downloadable content and will integrate it into the experience, so that PS3 fans can check that out and play it," en dit over het Cerberus Network: "I guess in terms of what the Cerberus Network represents, it really represents a lot of content, it represents a lot of post-release support, and we... do want make sure the PS3 fans get that experience in as full away as possible,"

Verder hoeven de PlayStation 3-gamers zich geen zorgen te maken over het verhaal. BioWare zal ervoor zorgen dat er een passende introductie komt die je zonder problemen het verhaal laat begrijpen. Mass Effect 2 komt in januari uit voor de PlayStation 3.

'Onderzoek naar misdragingen binnen VN-hof'

Het Joegoslaviëtribunaal in Den Haag heeft opdracht gegeven tot een onafhankelijk onderzoek naar beweringen dat aanklagers van het tribunaal getuigen zouden hebben geïntimideerd. Dat heeft een woordvoerder woensdag gezegd.

De beschuldigingen komen van getuigen in het proces tegen de ultranationalistische Servische politicus Vojislav Seselj. Seselj wordt ervan verdacht Servische paramilitairen ertoe te hebben gebracht gruweldaden te begaan in het voormalige Joegoslavië.

Rotterdammer bedreigt voorbijgangers met hakbijl

De politie heeft dinsdagmiddag een man aangehouden die voorbijgangers bedreigde met een hakbijl. Toen agenten hem aanspraken op zijn gedrag vluchtte hij een woning aan de Provenierssingel in. Daar kon hij, na een worsteling, aangehouden worden, meldt de politie.

De 59-jarige Rotterdammer stond rond 12.30 uur te zwaaien met de hakbijl in de buurt achter het Centraal Station. Toen hij de agenten zag, rende hij een woning in. De dienders gingen achter de man aan en wisten hem te overmeesteren. Hij zit vast.

'Davids in beeld bij Crystal Palace'

Edgar Davids kan zijn rentree in het betaalde voetbal gaan maken. De middenvelder lijkt in beeld te zijn bij Crystal Palace dat in The Championship actief is. De Nederlander zou al gesprekken hebben gehad met manager George Burley.

Davids was voor het laatst actief op het hoogste niveau in het seizoen 2007/2008. Daarna besloot hij te stoppen, maar bij de 37-jarige middenvelder bleef het profbestaan toch lonken. Vorig jaar kon hij bij Leicester terecht, maar die club trok een aanbod op het laatste moment in. Bij Crystal Palace vormt het geld in ieder geval geen probleem, omdat Davids weinig salaris eist. Komend weekend zou er meer duidelijkheid over de situatie moeten komen.

Davids kwam in het verleden uit voor Ajax, AC Milan, Juventus, Barcelona, Internazionale, Tottenham Hotspur en wederom Ajax. Hij kwam 74 maal uit voor Oranje en scoorde zes maal.

FBK-Games in 2011 op 29 mei

Veel eerder dan in het verleden heeft de IAAF – de internationale atletiekfederatie – de kalender voor 2011 vastgesteld. De FBK-Games in Hengelo zijn vastgesteld op zondag 29 mei 2011. De FBK-Games maakt als enige Nederlandse atletiekevenement deel uit van de IAAF World Challenge.

Naast de data voor de IAAF World Challenge heeft de IAAF ook de data voor de Diamond League wedstrijden vastgesteld. Dit jaar is een combinatie met Shanghai – waar Ellen van Langen en Jos Hermens net als in Hengelo het deelnemersveld verzorgen – niet mogelijk. Shanghai is op 15 mei gepland. Wel is het gunstig dat de Diamond League wedstrijd in Rome op donderdag 26 mei is gepland. Voor atleten van buiten Europa is een combinatie met Hengelo een goede mogelijkheid.

De FBK-Games moet wel de concurrentie aan met twee andere World Challenge wedstrijden in hetzelfde weekend: Op 28 mei in Dakar en op 29 mei in Rio de Janeiro.

Aan de IAAF World Challenge zijn twee nieuwe evenementen toegevoegd: Kingston (Jamaica) en Ponce (Puerto-Rico). Athene is afgevallen. De IAAF World Challenge bestaat komend jaar uit 25 wedstrijden. De wedstrijdenreeks begint op 3 maart in Melbourne en eindigt op 13 september in Zagreb.

Koe neergeschoten in weiland

In het Overijsselse Heeten is een koe neergeschoten in een weiland. De schutter vuurde vermoedelijk vanuit een nabijgelegen bosperceel. Onduidelijk is of sprake was van opzet, meldt de politie.

De eigenaar van het roodbonte dier belde de politie over het incident, dat vorige week dinsdag rond 21.45 uur plaatsvond aan de Haarlesedijk. De politie is een onderzoek gestart en is op zoek naar getuigen.

Volgens de politie heeft het dier de schietpartij overleefd, maar wie er op de koe heeft geschoten, is nog niet bekend. "Het kunnen jagers of stropers zijn. Het is landelijk gebied, dus het vermoeden is dat het daar mee te maken heeft. Maar we houden alle opties open", zegt een politiewoordvoerder.

[GC] Just Dance 2 tracklist onthuld

Ubisoft heeft de volledige tracklist van Just Dance 2 vrijgegeven. De game, die 15 oktober uit zal komen, zal veertig liedjes met elk een unieke choreografie bevatten en we kunnen meer liedjes verwachten via WiiWare in de toekomst.

Just Dance 2 voegt tevens een nieuwe team dance-off contest mode toe waar je met maximaal acht spelers kunt dansen. Ook is de Duet Mode nieuw waar elke speler een andere choreografie volgt.

De lijst die op de GamesCom bekend werd gemaakt:

  • Avril Lavigne - "Girlfriend"
  • Bangles - "Walk Like An Egyptian"
  • Beastie Boys - "Body Movin'
  • Benny Benassi presents "Satisfaction"
  • Blondie - "Call Me"
  • Bollywood - "Katti Kalandal"
  • Boney M. - "Rasputin"
  • Charleston - "Mugsy Baloney"
  • Cher - "The Shoop Shoop Song
  • Digitalism - "Idealistic"
  • Donna Summer - "Hot Stuff"
  • Elvis Presley - "Viva Las Vegas"
  • Fatboy Slim - "Rockafeller Skank"
  • Franz Ferdinand - "Take Me Out"
  • Harry Belafonte - "Jump In The Line"
  • Ike & Tina Turner - "Proud Mary"
  • James Brown - "I Got You (I Feel Good)"
  • Jamiroquai - "Cosmic Girl"
  • Junior Senior - "Move Your Feet"
  • Justice - "D.A.N.C.E."
  • Ke$ha - "TiK ToK"
  • Mardi Gras - "Iko Iko"
  • Marine Band - "Sway (Quien Sera)"
  • MIKA - "Big Girl (You Are Beautiful)"
  • Outkast - "Hey Ya!"
  • Quincy Jones - "Soul Bossa Nova"
  • Reggaeton - "Baby Girl"
  • Rihanna - "S.O.S."
  • Snap! - "The Power"
  • Sorcerer - "Dagomba"
  • Studio Allstars - "Jump"
  • Studio Musicians - "Crazy In Love"
  • Studio Musicians - "Jungle Boogie"
  • Supergrass - "Alright"
  • The Frighteners - "Monster Mash"
  • The Hit Crew - "Holiday"
  • The Hit Crew - "Toxic"
  • The Jackson 5 - "I Want You Back"
  • The Pussycat Dolls - "When I Grow Up"
  • The Rolling Stones - "Sympathy For The Devil
  • The Ting Tings - "That's Not My Name"
  • The Weather Girls - "It's Raining Men"
  • Vampire Weekend - "A-Punk"
  • Wham! - "Wake Me Up Before You Go Go"

Zeldzame Toverchampignons gevonden

Afgelopen maand zijn op twee plaatsen in Nederland zeldzame Toverchampignons aangetroffen, in Dronten en bij Moerdijk. Dat meldt de Nederlandse Mycologische Vereniging, oftewel de vereniging van paddenstoelenkenners.

De Toverchampignon is een zeldzame soort paddenstoel die nagenoeg alleen in Nederland voorkomt. De forse paddenstoelen komen op met hoed en al en kunnen dan tegels omhoogdrukken en zelfs door beton heen breken. De paddenstoel is genoemd naar de toverbal, omdat hij bij aanraking eerst geel en daarna dieprood wordt. Dit effect komt bij andere paddenstoelensoorten niet voor.

De eerste Toverchampignon werd in 1973 gevonden in het Amsterdamse Bos. Waar de paddenstoel vandaan komt, is onbekend. De Toverchampignons zijn verwant aan een paddenstoelensoort die in tropisch Afrika voorkomt. Buiten Nederland is de Toverchampignon alleen een enkele keer in Vlaanderen en Duitsland aangetroffen.

De Toverchampignon is vermoedelijk niet erg giftig. Volgens Menno Boomsluiter van de Nederlandse Mycologische Vereniging hebben twee paddenstoelenliefhebbers onlangs Toverchampignons gegeten. "Uiterst curieus is dat hun urine kort na het eten dieprood kleurde", schrijft Boomsluiter op de website Natuurbericht.nl.

Klik hier voor een foto van de paddenstoelen.

Rechter vernietigt opening kabelmarkt

Het College van Beroep voor het Bedrijfsleven heeft de besluiten van Opta, de toezichthouder in de telecomsector, om de Nederlandse kabelmarkt te openen vernietigd.

De uitspraak komt op een moment dat Tele2 begonnen was de Nederlandse markt open te breken. De twee grootste kabelbedrijven van Nederland, UPC en Ziggo, zouden concurrentie krijgen van deze onderneming, die lage tarieven in het vooruitzicht stelde.

Opta heeft er de afgelopen drie jaar voor geknokt om te zorgen dat er concurrentie komt op de tv-kabel. Voor deze regulering had Opta toestemming nodig van de Europese Commissie. De betrokken kabelbedrijven hebben met succes beroep aangetekend tegen deze regels. Opta zegt de uitspraak van het college bijzonder teleurstellend te vinden voor de consument.

Tele2 wilde gebruik gaan maken van de kabels van Ziggo en UPC om zo zelf een pakket van zenders aan te kunnen bieden aan de tv-kijkers. Eerder brak deze onderneming de markt van telefonie in Nederland open en maakte daarbij gebruik van de kabels van KPN.

Volgens een woordvoerder van UPC was in het contract met Tele2 rekening gehouden met een eventuele uitspraak van de rechter. Het is niet bekend hoeveel mensen wilden overstappen van UPC naar Tele2.

Praat ook op ons forum mee over dit bericht.

Isinbayeva in februari terug

Polsstokhoogspringster Yelena Isinbayeva wil over zes maanden weer in actie gaan komen. De Russin kampte met motivatieproblemen, maar zegt zich nu herboren te voelen en in februari volgend jaar weer aan wedstrijden deel te gaan nemen, zo meldde ze vanuit Singapore waar ze ambasadrice is bij de Jeugd Olympische Spelen.

"Ik voel me als een nieuw persoon, ik wil weer bewijzen dat ik de beste kan zijn. Ik begin weer helemaal vanaf nul," zei de Russin die na de WK indoor in Qatar een rustpauze ingelaste. De 28-jarige atlete heeft voordat ze stopt nog drie doelen voor ogen. "Ik heb mijn zinnen gezet op de WK’s van 2011 en 2013 en de Olympische Spelen van 2012. De honger is weer helemaal terug, de pauze heeft me goed gedaan."

Isinbayeva is wereldrecordhoudster bij de vrouwen met een hoogte van 5,06 meter. Ze is de enige vrouw die een hoogte van meer dan vijf meter bedwongen heeft met de polsstok. De Russin won goud tijdens de Spelen van Athene (2004) en (2008). Ook won ze drie wereldtitels bij de WK's outdoor en drie bij de indoorkampioenschappen. Dit jaar werd ze bij de indoorkampioenschappen verslagen door de Braziliaanse Fabiana Murer, waarna ze een rustpauze inlaste.

Weerman geeft BBC-kijkers de vinger

Het zou Erwin Kroll niet zo snel overkomen, maar de Engelse weerman Tomasz Schafernaker kreeg het voor elkaar om live op de televisie zijn middelvinger op te steken. Hij reageerde hiermee op de sarcastische toon waarmee presentator Simon McCoy hem aankondigde.

"Nu komt dan het weer, dat uiteraard honderd procent accuraat is en alle details zal bevatten die u mogelijkerwijs zou willen horen. Ik heb Tom Schafernaker zich zojuist zien voorbereiden." Net op dat moment verschuift de camera naar de oorspronkelijk Poolse weerman, die net zijn middelvinger opsteekt naar de presentator, voordat hij zich realiseert dat hij live op de BBC is.

Het is niet de eerste keer dat de ongelukkige weerman met een blunder in het nieuws is. Vorig jaar struikelde hij al over zijn woorden en voorspelde een 'muddy shite' bij het Glastonburyfestival. Ook noemde hij de 'Outer Hebrides' in het westen van Schotland al eens 'nowheresville'.

Tom probeert zijn blunder nog te verhullen door snel aan z'n kin te krabben

Meisje met broertjes heeft later seks

Ben je op zoek naar een jonge maagd, dan doe je er verstandig aan even haar familie onder de loep te nemen. Uit onderzoek is namelijk gebleken dat meisjes die een jongere broer hebben, veel later seksueel actief zijn.

Wetenschappers van een Australische universiteit hebben ontdekt dat meisjes met een jongere broer gemiddeld veertien maanden later beginnen te experimenteren met seks dan meisjes met alleen jongere zussen of oudere broers en zussen. Meisjes die zowel jongere broers als jongere zussen hebben, zijn op een maand na zelfs twee jaar later seksueel actief.

Een mogelijke verklaring voor dit feit zou kunnen zijn dat oudere zussen gedeeltelijk de zorg van hun jongere broertje op zich nemen. Dit verschijnsel komt ook in de dierenwereld veel voor.

Uit hetzelfde onderzoek is ook naar voren gekomen dat meisjes met een oudere broer juist elf maanden later voor het eerst ongesteld zijn. "Oudere broers vertragen de rijping van het lichaam van het meisje, terwijl jongere broers juist de geestelijke rijping remmen", verklaren de onderzoekers. Voor het onderzoek zijn 273 volwassenen doorgezaagd over de leeftijd waarop zij seksueel actief werden.

Been: "Ben heel dom geweest"

Feyenoordtrainer Mario Been steekt de hand in eigen boezem in de kwestie rond verdediger Tim de Cler. Hij zette hem afgelopen zondag in de rust van de wedstrijd met Excelsior na een ruzie uit de selectie en verklaarde hem nooit meer te willen zien. Inmiddels is De Cler weer in genade aangenomen bij de Stadionclub en doet hij morgen gewoon mee in de Europa League tegen AA Gent.

"Dom, dom, ik ben heel dom geweest," zei Been. "Ik heb veel te extreem gereageerd en betreur gezegd te hebben dat De Cler het eigen belang boven dat van Feyenoord stelde. De emotie is met me op de loop gegaan na die nederlaag tegen Excelsior. Ik heb de spelersgroep ook verteld dat ik fout ben geweest."

[GC] Majin and the Forsaken Kingdom komt in november

Majin and the Forsaken Kingdom producer Daisuke Uchiyama heeft deze morgen op GamesCom aangekondigd dat de game op 25 november in Europa zal uitkomen. Er was al bekend dat de game 30 november in Noord-Amerika uitkomt.

Het 20 tot 30 uur durende avontuur zal gelijk al DLC in de vorm van outfits krijgen voor Majin, de grote, en Tepeu, de kleinere, als pre-order bonus. Het plan is dat de DLC later ook op Xbox Marketplace en PSN zal verschijnen zodat wij Europeanen ze ook kunnen downloaden.

Man te dronken voor alcoholtest

Een man van 44 jaar uit Beverwijk had dinsdagnacht ietwat te diep in het glaasje gekeken. Vervolgens heeft de man een autoritje gemaakt, waarbij hij erg langzaam reed en het hem niet lukte om in te parkeren. De politie besloot poolshoogte te gaan nemen.

De man moest de auto verlaten, waarbij hij pardoes op de grond viel, hij bleek ook niet goed uit zijn woorden te kunnen komen. Toen de man een blaastest moest afleggen, bleek dat ook dit te moeilijk was voor de dronkenlap, hij zoog namelijk aan het apparaat. De ademanalysetest op het bureau van de politie lukte de man om onbekende oorzaak ook niet, waarna men bloed heeft afgenomen om op die wijze het alcoholpromillage te kunnen meten. De uitslag is nog niet bekend.

Saoedi's boos om omgekeerde rolverdeling

Een Saoedi-Arabische komedie, waarin het traditionele rollenpatroon wordt omgedraaid, heeft tot veel ophef en boosheid geleid bij Arabische mannen. In de show trouwt een vrouw met vier mannen - en raakt daarmee precies de bedoelde snaar: de mannelijke trots en het meten met twee maten.

Het gaat om een aflvering van de populaire satirische serie 'Tash Ma Tash', oftewel 'Geen Probleem', een jaarlijks tijdens de ramadan uitgezonden show, die maatschappelijke vooroordelen op de hak neemt. In de bewuste aflevering trouwt een vrouw met vier mannen, wat illegaal is in Saoedi-Arabië. Hiervoor gebruikt de vrouw dezelfde argumenten als de Arabische mannen altijd gebruiken om hun ‘trouwprivilege', mannen mogen immers wel vier vrouwen huwen, te verdedigen.

De eerste keer dat ze hertrouwt, haar tweede man dus, klaagt ze dat haar man niet meer op zijn uiterlijk let en geobserdeerd is door zijn werk. Haar derde huwelijk komt voort uit een weddenschap met vrienden, waarop haar vierde huwelijksnacht met een Syrische man is: de vrouw was Saoedi's zat. Om het nog erger te maken, besluit de vrouw nog een vijfde keer te trouwen. Dat betekent echter dat ze van één van de vier mannen moet scheiden. De vrouw laat de mannen lootjes trekken, en stort haar echtgenoten in een moeras van jaloezie.

Terug naar de realiteit: terwijl koning Abdullah zich hard maakt voor een modernisering van de sociale verhoudingen in zijn land, reageren conservatieve imams, zoals verwacht, vijandig op de serie. Ook op internetfora krijgt de serie veel kritiek van Arabische mannen, die stellen dat de serie prostitutie promoot. Sjeik Saad al-Buraik, een imam, stelt dat de serie hem 'pijn doet'. "In de naam van komedie, worden grappen gemaakt over onze religie en overtuiging."

Velen willen dat de serie verdwijnt, maar het schijnt één van de favoriete series van koning Abdullah te zijn. Afgelopen week was er ook al veel ophef over een aflevering waarin twee mannen de broer van hun dode moeder - een buitenlandse Arabier - bezoeken om erachter te komen dat hij een christelijke priester is. De kritiek lag in het feit dat de twee hem uiteindelijk respecteerden voor zijn eerlijkheid en gulheid, ondanks zijn religie.

Hitler verwant aan Noord-Afrikanen en Joden

Hitler was genetisch verwant aan Noord-Afrikanen en Joden. Dat stelt een Belgische journalist na onderzoek van DNA van de voormalige nazileider.

Jean-Paul Mulders bemachtigde DNA bij verwanten van Hitler in Oostenrijk en de Verenigde Staten. Hij kwam daardoor in het bezit van diens Y-chromosoom, dat van vader op zoon wordt doorgegeven.

Hitler bleek tot de zogenoemde haplogroep E1b1b te horen, die in West-Europa zeldzaam is. Deze groep ontstond in het noordoosten van Afrika en verspreidde zich via het Midden-Oosten naar Europa.

E1b1b komt vooral voor bij Berbers en Somaliërs, maar ook bij Asjkenazische Joden, aldus Mulders in het Belgische tijdschrift Knack: "Je kunt dus, met de nodige relativering, stellen dat Hitler zelf verwant was met de mensen die hij zo minachtte."


Adolf Hitler

Vader en dochter (3) komen om bij brand Delfgauw

Bij een brand in een galerijflat in het Zuid-Hollandse dorp Delfgauw zijn dinsdagnacht een 37-jarige vader en zijn 3-jarige dochtertje omgekomen. De brand woedde rond 03.15 uur in een woning aan de Laan der Zeven Linden, meldt de politie. Acht omliggende woningen werden tijdelijk ontruimd.

De moeder kon zichzelf op tijd in veiligheid brengen. De brand was binnen een uur onder controle, waarna de brandweer de lichamen vond. De politie gaat na of er relationele problemen waren die in het drama hebben uitgemond. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Twente hoeft proefspeler Guti niet

FC Twente zal proefspeler Guti geen contract aanbieden. Het management van de Braziliaan dacht eerder deze week nog dat de jonge speler een contract zou kunnen verdienen bij de regerend landskampioen, maar die heeft inmiddels laten weten dat dit niet het geval is.

Gutieri Tomelin, zoals Guti eigenlijk heet, is een 19-jarige verdediger van Figueirense. De zaakwaarnemer van Douglas Marcos Paulo bracht hem bij de Tukkers die de speler uiteindelijk aftestten.

Bijna 70 vermisten na aardverschuiving China

Dagen van zware regenval hebben woensdag in een stad in het zuidwesten van China voor een aardverschuiving gezorgd. Zeker 67 mensen worden vermist. Wegen, stroom en telefoonlijnen zijn afgesneden nadat de modderstroom zich een weg baande door Puladi, een stad in de bergachtige regio aan de grens met Birma.

Modderstromen en overstromingen hebben in China de laatste maanden aan ten minste 1500 mensen het leven gekost. De ergste aardverschuiving vond plaats op 8 augustus in de provincie Gansu, toen zeker 1254 mensen gedood werden. Volgens de autoriteiten worden daar nog 490 personen vermist.

Er hebben dit jaar tijdens het regenseizoen ongebruikelijk veel overstromingen plaatsgevonden.

'Schietpartij Amsterdam was poging tot liquidatie'

De schietpartij waarbij een man dinsdagavond zwaargewond raakte was een mislukte liquidatie. Dat concludeert de eigenaar van snackbar Broodje Veronica aan de Rooseveltlaan, waar de schietpartij zich voltrok.

Van een ruzie was volgens hem absoluut geen sprake. "Een man kwam binnen en opende het vuur." Volgens de eigenaar hebben de schutter en het slachtoffer geen woord gezegd.

Volgens de politie stapte een man naar binnen en schoot hij meerdere keren op het slachtoffer. Daarna zou hij bij een motorrijder achterop zijn gestapt. Het slachtoffer is in Nederland geen bekende van de politie. Of hij dat in het buitenland wel is, is niet bekend.

De politie zoekt getuigen die weten waar de motor heen is gereden. Het voertuig vertrok richting de Rai. De kentekenplaat was gestolen. Volgens de politie ging het om 'een op zichzelf staand incident'. Dit betekent mogelijk dat er geen verband is met recente liquidaties.

De identiteit van het slachtoffer is nog niet bekendgemaakt. Het Parool schrijft dat het gaat om een Engelssprekende man.

Zwitser twee maanden langer in cel Singapore

Een rechter in Singapore heeft een verzoek om strafvermindering van een voor vandalisme veroordeelde Zwitser, Oliver Fricker, verworpen. In plaats daarvan verhoogde hij de straf woensdag met twee maanden.

Fricker werd voor twee delicten veroordeeld. Voor vandalisme kreeg hij drie maanden, maar de rechter oordeelde woensdag dat zijn straf van twee maanden voor het andere delict, wederrechtelijke betreding van een metroremise, niet voldoende was en verdubbelde die. Daardoor moet de Zwitser nu in totaal zeven maanden de gevangenis in.

De 32-jarige Fricker staan ook nog drie stokslagen te wachten voor het betreden van de remise en het spuiten van graffiti op twee wagons op 16 mei. De Zwitser bekende de daden, die hij samen met de 29-jarige Lloyd Dane Alexander beging. Volgens de aanklagers is Alexander naar Hongkong gevlucht. Er is een arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd.

Singapore heeft een van de laagste misdaadcijfers en hoogste levensstandaarden ter wereld. Mensenrechtenorganisaties bekritiseren de regering echter vaak vanwege de buitensporige straffen zoals het ophangen van drugskoeriers. Singapore voerde dit jaar ook een verbod op de verkoop van kauwgom in en heeft harde maatregelen aangekondigd voor mensen die afval op straat gooien.

Twee maanden langer in cel Singapore (foto; Novum)

'Lohan krijgt miljoen voor eerste interview'

Lindsay Lohan barstte in tranen uit toen ze hoorde dat ze de bak in moest, maar ze kan een aardig zakcentje aan haar celstraf verdienen. De Amerikaanse actrice krijgt een miljoen dollar voor haar eerste interview na haar gevangenisstraf. Dat schrijft filmvakblad The Hollywood Reporter.

De 24-jarige Lohan brak door als kindsterretje, maar ingewijden verwachten dat de blondine haar geld de komende tijd niet met acteerprestaties zal verdienen. Lohans bankrekening wordt vooral gevuld door clubs en organisatoren van feesten die haar betalen om langs te komen. Ze zou op die manier zeker 25.000 dollar per optreden verdienen. In Las Vegas zouden clubeigenaren zelfs bereid zijn een miljoen neer te tellen voor Lohans bezoek.

Ondanks het uitblijven van succes is Lohan volgens haar vrienden en familie vastberaden een comeback op het witte doek te maken. De actrice, die momenteel op last van een rechter in een afkickkliniek verblijft, heeft laten weten dat ze nuchter wil blijven en aan een vervolg van haar acteercarrière wil werken. Lohans laatste succesfilm 'Herbie Fully Loaded' stamt uit 2005.

'Lohan krijgt miljoen voor eerste interview' (foto: Novum)
 

Mercedes vervangt Heidfeld mogelijk niet

Mercedes Grand Prix zal mogelijk geen vervanger aantrekken voor de vertrokken derde rijder Nick Heidfeld. De Duitser rijdt sinds deze week voor Pirelli dat met een Toyota TF109 de banden voor het Formule 1-seizoen 2011 test.

Volgens de Spaanse krant AS zou de bij Virgin vertrokken Andy Soucek in de markt zijn om Heidfeld bij Mercedes op te volgen, maar volgens het Duits Auto Motor und Sport moet de renstal nog beslissen of ze de Duitser wel vervangen dit jaar. Volgens de regels is het niet noodzakelijk, omdat een team met minimaal twee rijders bij een evenement moet verschijnen. Daarom kan Mercedes besluiten om per evenement een reservecoureur aan te wijzen die eventueel Michael Schumacher of Nico Rosberg kan vervangen.

[GC] PES 2011 krijgt releasedatum

Pro Evolution Soccer 2011 komt 30 september in de winkels te liggen. Dat heeft onze hoofdredacteur op de GamesCom waargenomen. Saillant detail is dat dit een dag eerder is dan de grote concurrent FIFA 11, wat zou kunnen betekenen dat Konami potentiële kopers van FIFA 2011 wil ronselen. 

Een preview van PES 2011 is hier te lezen. De game komt uit voor de Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 2, PC, PSP en de Nintendo Wii.

Politie pakt 15-jarige drugsdealer op

De politie heeft in Nieuwegein een 15-jarige drugsdealer opgepakt. In zijn woning vonden agenten een volgens de politie 'behoorlijk' geldbedrag en 1,3 kilo wiet. Ter vergelijking: een coffeeshop mag niet meer dan vijfhonderd gram cannabis op voorraad hebben.

De politie kwam de jongen op het spoor omdat buurtbewoners in de wijk Wijkersloot klaagden over de overlast die zijn handeltje veroorzaakte. Zaterdag kwam de politie in actie. De verkoper en drie minderjarige klanten uit Nieuwegein en Vianen werden aangehouden.

De woning werd doorzocht, waarbij het geld en de wiet werden ontdekt. De drie klanten zijn na het opnemen van een verklaring vrijgelaten. De jeugdige dealer zit nog vast.

Zeilmeisje Laura bijna klaar voor zeiltocht

Het zeilmeisje Laura Dekker is bezig met de laatste voorbereidingen voor haar solozeiltocht rond de wereld. Momenteel worden de laatste tests uitgevoerd aan onder meer de elektronica en radar van haar boot Guppy. Dat heeft haar manager woensdag laten weten.

De bedoeling is dat ze het komend weekeinde aan haar zeiltocht begint, maar haar manager weet nog niet exact, wanneer. "Laura, haar vader en ik zijn onder meer aan het proefvaren in Portugal."

De 14-jarige Laura is in de haven van de Portugese stad Portimao. Ze zal eerst koers zetten naar de Canarische Eilanden. Dekker hoopt de jongste persoon ooit te worden die solo rond de wereld zeilt. Dat record staat op naam van de Australische Jessica Watson.

Gran Turismo krijgt blauwe PS3

Sony Japan viert het uitkomen van Gran Turismo 5 in november met het uitbrengen van een blauwe PlayStation 3. Het Gran Turismo 5 racing pack komt op 13 november in Japan uit voor ¥35,980 (327 euro), waar deze titanium blauwe PlayStation 3 bijzit.

Op dezelfde dag komt Gran Turismo 5 uit in Japan, tien dagen later dan in Europa. De game gaat ¥7,980 (72 euro) kosten, wat dezelfde prijs is als de limited edition die vijf extra DLC wagens toevoegt alsmede een 308 pagina tellend boek. Helaas hebben wij hier weinig aan, tenzij je toevallig in november naar Japan gaat. Maar ja, bewonderen kan altijd.

Shevchenko neemt Garmash niets kwalijk

Andrei Shevchenko laat op de website van de UEFA merken dat hij tevreden is met de 1-1 tegen Ajax, in de heenwedstrijd van de laatste Champions League-voorronde. Dinamo Kiev slaagde erin om met tien man een achterstand recht te trekken.

De thuisploeg moest kort na de pauze verder met een man minder toen Denys Garmash zijn tweede gele kaart kreeg. Na zijn eerste waarschuwing werd hij al fel toegesproken door Shevchenko, maar die nam zijn jonge teamgenoot na afloop niets kwalijk. "Het hoort bij zijn karakter om fel de duels in de gaan en daardoor werd hij weggestuurd."

Ajax bleef in Oekraïne op 1-1 steken, onder meer dankzij de pas 17-jarige doelman van Kiev. Maxym Koval krijgt dan ook complimenten van de oude meester. "Hij speelde heel volwassen. Meerdere keren heeft hij ervoor gezorgd dat we in de wedstrijd bleven."

Gezien de kansen die Ajax kreeg, is Shevchenko tevreden met de uitslag. "Het lukte ons niet om de nul te houden, maar toch denk ik dat we een behoorlijk niveau hebben gehaald. Dit is een goed resultaat." Volgende week woensdag is de return in de Amsterdam ArenA.

Vrachtauto gekanteld op A8

Op de afrit van de A8 bij Oostzaan is dinsdagavond een vrachtauto vol metaal gekanteld. De chauffeur is hierbij lichtgewond geraakt.

Het verkeer ondervond enige tijd hinder van het incident. Het opruimen van de ravage werd bemoeilijkt door de hoogspanningskabels waar de truck onder lag. Voordat de vrachtwagen geborgen kon worden, moest de spannning daarvan afgeschakeld worden.

Over de oorzaak van het incident is nog niets bekend. Mogelijke oorzaken zijn een te hoge snelheid, het verschuiven van de lading in de bocht, het te zwaar beladen zijn van de truck of een stuurfout van de chauffeur. Ook een combinatie van deze factoren is mogelijk.

Zie hier enkele foto's van de ravage.

Skrtel twee jaar langer bij Liverpool

Martin Skrtel heeft zijn contract bij Liverpool met twee seizoenen verlengd. De Slowaakse verdediger is nu tot medio 2014 verbonden aan Anfield Road. Skrtel speelt sinds januari 2008 voor Liverpool en hij is uitgegroeid tot een vaste waarde in de centrale verdediging.

Op de officiële clubwebsite zegt de 25-jarige verdediger: "Ik ben zeer tevreden. Ik houd van de stad, de club en de fans en ik ben blij dat ik mijn contract heb mogen verlengen".

In dienst van The Reds wist Skrtel nog geen prijzen in de wacht te slepen, maar volgens hem kan dat dit seizoen veranderen. "Deze zomer is er veel veranderd. Een nieuwe manager, nieuwe spelers en een nieuwe medische staf. Het zelfvertrouwen is er en dat hebben we afgelopen weekend wel laten zien tegen Arsenal."

Liverpool begon de Premier League zondag met een 1-1 gelijkspel tegen The Gunners. Met tien man leek de ploeg van manager Roy Hodgson te gaan winnen, maar door een blunder van doelman Pepe Reina deelden beide ploegen de punten.

Anelka lacht om mega-schorsing

Een schorsing van achttien interlands voor het Franse nationale team is normaal gesproken niet iets om trots op te zijn. Nicolas Anelka lijkt er echter niet mee te zitten en moest lachen toen hij zijn straf hoorde.

Anelka is door de Franse voetbalbond achttien interlands geschorst, omdat hij tijdens het WK in Zuid-Afrika bondscoach Raymond Domenech beledigde. De trainer stuurde zijn spits daarna meteen naar huis. "Deze schorsing is niet relevant, want mijn interlandcarrière stopte op het moment dat ik naar huis werd gestuurd", zegt Anelka tegen France-Soir.

"Deze hele zaak is alleen maar bedoeld om geen gezichtsverlies te lijden. De mensen bij de bond zijn clowns, ik lag dubbel van het lachen", gaat de Chelsea-aanvaller verder. "Men wil gewoon het publiek vermaken en er een punt achter zetten, omdat Laurent Blanc (de nieuwe bondscoach, red.) in alle rust moet kunnen werken."

Nicolas Anelka (31) droeg 69 keer het shirt van Les Bleus, waarvoor hij veertien keer scoorde. Overigens heeft de Fransman bij Chelsea nog wél status. Hij was nog niet teruggekeerd van het WK, of hij mocht op Stamford Bridge al een nieuw contract tekenen.

Twee nieuwe karakters getoond in Marvel vs Capcom 3

Voor het knotsgekke vechtspel Marvel vs Capcom 3 zijn twee nieuwe vechters aangekondigd, namelijk Viewtiful Joe, bekend van de eerdere spellen op onder andere de Gamecube en Dormammu, een held der stripfiguren. Zij zullen de huidige cast vergezellen met hun aanwezigheid.

Het is de eerste keer dat deze twee in een Marvel vs Capcom-spel zitten, maar het was wel al verwacht. De vechters waren al enigszins gelekt op diverse websites van Capcom dus deze aankondiging zat er aan te komen. Het is wachten op de laatste groep aankondigingen met de laatste groep vechters voor dit spel. Hieronder zijn de eerste screenshots te zien, de game komt begin 2011 uit voor de Xbox 360 en de PlayStation 3.

Marvel vs Capcom

Marvel vs Capcom

Marvel vs CapcomMarvel vs Capcom

Zware val wielrenner Rooijakkers

Wielrenner Piet Rooijakkers zal mogelijk maanden niet in actie kunnen komen. De rijder uit de Skil-Shimano-ploeg kwam gisteren zwaar ten val in de GP Stad Zottegem. Gevreesd wordt dat hij zijn bekken gebroken heeft, waardoor een lange revalidatie noodzakelijk is.

"Vandaag volgt er in het ziekenhuis van Zottegem meer onderzoek. Als het alleen zijn sleutelbeen is, kan hij over een week weer op de fiets zitten, maar is zijn bekken gebroken, dan kan hij maanden zoet zijn," meldde ploegarts Edwin Achterberg tegen NUsport.

De ploegarts voegde er aan toe dat Rooijakkers terwijl hij in het peloton reed alleen is gevallen. De renner is een gekend pechvogel, want tijdens de Tour van vorig jaar liep hij een gecompliceerde armbreuk op. Daarvan was hij pas vlak voor het NK wielrennen in juni hersteld, maar tijdens de training ging hij onderuit met een tijdritfiets en brak hierbij zijn duim. Het is dan ook nog onduidelijk of zijn aflopende contract bij de Nederlandse formatie verlengd zal gaan worden.

Winkeldief slaat alerte vrouw in gezicht

Een 27-jarige vrouw uit Maastricht kreeg dinsdag een harde klap in haar gezicht toen ze een man aansprak op het stelen van een reep chocolade. Ze zag dat een 57-jarige plaatsgenoot in een supermarkt aan het Plein 1992 in Maastricht niet van plan was alle boodschappen af te rekenen. Hij stopte een reep chocolade uit zijn winkelwagentje stiekem in zijn zak.

De vrouw zei daar iets over, maar daar was de winkeldief niet van gediend. Hij deelde direct een harde vuistslag in haar gezicht uit. De agressieveling werd buiten de winkel aangehouden door de filiaalmanager, die hulp kreeg van twee studenten. De man is aan de politie overgedragen, de vrouw heeft aangifte gedaan wegens mishandeling.

Beckenbauer en Van Gaal gaan voor 'treble'

Bayern München was vorig seizoen dichtbij het winnen van de 'treble', maar de finale van de Champions League werd verloren tegen Inter. Coach Louis van Gaal en erevoorzitter Franz Beckenbauer denken dat Bayern komend seizoen wél de drie hoofdprijzen kan pakken.

De Rekordmeister won afgelopen jaargang de landstitel en de DFB Pokal. Vorige week werd ten koste van Schalke 04 de Duitse Super Cup al veroverd. Van Gaal kijkt dan ook met vertrouwen uit naar het komende seizoen. "Het zal moeilijk worden om de prestatie van vorig seizoen te herhalen. Maar bij een club als Bayern moet je altijd voor het hoogste gaan", aldus de coach in de Duitse media.

Vorig seizoen streed Bayern om de titel met Schalke 04, dat zich deze zomer versterkte met topspits Raúl. Bij Bayer Leverkusen keerde Michael Ballack terug. "De komst van Ballack, maar ook Raúl is een kwaliteitsinjectie voor de Bundesliga. Dat is alleen maar mooi voor de competitie", vindt Beckenbauer. "Maar als iets klikt, dan hoef je je niet te versterken. Ik denk ook niet dat er bij Bayern nog iemand vertrekt."

Ook HSV kan met onder meer Joris Mathijsen en Ruud van Nistelrooy een gooi naar de titel doen, terwijl Stuttgart en Werder Bremen kwaliteit hebben ingeleverd. Zij raakten namelijk Sami Khedira en Mesut Özil kwijt aan Real Madrid. Bayern begint vrijdagavond aan de competitie met een thuiswedstrijd tegen het VfL Wolfsburg van Steve McClaren.

Jankovic op zoek naar vorm

Tennisster Jelena Jankovic is nog ver verwijderd van haar topvorm. De Servische is net terug van een blessure en kon deze week tijdens het WTA-toernooi in Montreal geen wedstrijdritme opdoen, omdat ze al in de tweede ronde met 7-6 (3) en 6-3 ten onder ging tegen de Tsjechische Iveta Benesova.

"Ik heb geen pijn meer. Het is nu een kwestie van veel en hard trainen. Ik ben nu nog niet waar ik wil zijn," zei Jankovic die in Canada als eerste geplaatst was. "Het duurt nog anderhalve week voor de US Open begint. Hopelijk speel ik daar beter."

Prins Carlos Hugo overleden

Prins Carlos Hugo van Bourbon-Parma is woensdagochtend in Spanje overleden. De ex-man van prinses Irene is tachtig jaar geworden.

Carlos Hugo werd in 1930 geboren in Parijs. In 1964 trouwde hij met prinses Irene. Dit gebeurde zonder parlementaire goedkeuring, waardoor prinses Irene het recht op troonopvolging verloor. Carlos Hugo en Irene kregen vier kinderen: Carlos, Margarita, Jaime en Maria Carolina.

Het huwelijk liep in 1981 op de klippen. Carlos Hugo hield daarna wel contact met de Oranjes. Hij was onder meer aanwezig bij de begrafenis van prins Claus en de doop van prinses Amalia.

Carlos Hugo was al langere tijd ziek. Hij leed aan kanker. Het kerkelijk huwelijk van zijn zoon Carlos met Annemarie Gualthérie van Weezel was om die reden al uitgesteld.

Rockstar geeft hackers een kans

Voor de mensen die hun savegame van Red Dead Redemption hebben gehackt zodat ze online kunnen cheaten, zit het plezier er bijna op. Volgende week dinsdag zal Rockstar elk van hen voor altijd van het spel bannen, waardoor je met die Gamertag nooit meer Red Dead Redemption kunt spelen, maar Rockstar geeft de hackers nu nog een kans.

Wanneer de hackers alle savegames van Red Dead Redemption van hun Xbox of PlayStation 3 verwijderen, zal er niets aan de hand zijn. Dit betekent wel dat ook de savegames van de singleplayer weg zijn. Daarna moeten ze het spel nog een keer in de singleplayer en in de multiplayer spelen om er zeker van te zijn dat zij dit spel ook nog na volgende week dinsdag kunnen spelen.

RDR

'SBS dwarsboomt Kraay jr. opnieuw'

SBS-presentator Hans Kraay jr. zal voorlopig toch niet te zien zijn als gast in het RTL-programma Voetbal International (VI). Dit terwijl Johan Derksen maandag bekendmaakte dat er een goede kans bestaat dat Kraay weer terugkomt in de voetbaltalkshow.

Op Radio 538 vertelde VI-presentator Wilfred Genee dinsdag echter dat SBS weer dwarsligt: "Ik hoorde dat de SBS-directie er toch weer een stokje voor steekt. Er was een sponsor die het bedrag wilde betalen dat SBS vroeg voor Hans. Alleen dat vindt SBS ook niet een oplossing."

Volgens Genee is de sponsor groot fan van Kraay: "Er was iemand die was zo ontzettend fan van Hans en die wilde een gedeelte van het bedrag betalen. Maar SBS heeft dat alsnog tegengehouden."

De twee commerciële zenders onderhandelden maandenlang over het gastoptreden van Kraay in VI. SBS wilde naast geld ook de belofte dat RTL-gezichten in SBS-programma's komen optreden. RTL ging daarmee niet akkoord, omdat het volgens hen 'onrealistische eisen' waren.


Zelfs HansieHansie.nl werd opgericht voor de comeback van Hans Kraay jr.

Mido kost Ajax 'tussen twee en drie ton'

Algemeen directeur Rik van den Boog zegt dat Ajax toch geld moet betalen aan Mido. Commercieel directeur Henri van der Aat zei onlangs dat de Egyptenaar gratis voor Ajax gaat voetballen, omdat hij met zijn club Middlesbrough een afkoopregeling heeft bereikt.

Volgens Van den Boog gaat Mido echter op basis van een prestatiecontract voor Ajax spelen. "Inmiddels heeft Mido zélf alles financieel geregeld met Middlesbrough en is hij bereid tegen een premiesysteem naar Ajax te komen", zegt de algemeen directeur tegen Voetbal International. "Dan krijgt hij dus betaald per wedstrijd, in het volledige besef dat hij hier invalspits zal zijn. Aan het eind van de rit zal ons dat tussen de twee en drie ton kosten."

De transfer van Mido is overigens nog niet rond. "Tot mijn verbazing las ik vorige week op teletekst dat zijn transfer naar Ajax al een feit was. Dat is nog niet het geval, er moeten nog fiscale en juridische zaken worden geregeld." De aanvaller, die eerder tussen 2001 en 2003 al bij Ajax actief was, werd het laatste half jaar verhuurd aan West Ham United.

Van den Boog zegt dat Ajax volgend seizoen financieel gezien naar het 'nulpunt' wil. "Dan lopen er meer dan tien contracten af en daar zit een aantal dure jongens tussen." De Amsterdammers zullen dit seizoen uitkomen op een verlies van ongeveer twintig miljoen euro.

Murray wint door tips van moeder

Andy Murray zegt zijn toernooizege in Toronto vorige week te danken te hebben aan zijn moeder. De Schot brak enkele weken geleden met zijn coach Miles Maclagan en won snel daarna een toernooi.

"Mijn moeder gaf me tips. Ik voelde me goed afgelopen week. Ik ben pas een paar weken alleen op de Tour, maar het bevalt me wel. Ik weet niet of mijn overwinning iets te maken heeft met het gebrek aan een coach, maar ik speelde mijn beste tennis en versloeg Nadal en Federer. Ik heb mezelf zeker verbeterd sinds Wimbledon," zei Murray.

"Ik zal de US Open in ieder geval alleen spelen. daarna heb ik even pauze en zal ik met mijn overgebleven teamleden om de tafel gaan zitten om te bekijken wat we gaan doen. Maar ik wil niets overhaasten," zei de tennisser die wel weer een coach aan wil trekken. "Ik heb iemand nodig, een tweede paar ogen."

Zijn moeder Judy staat Murray momenteel in Noord-Amerika bij, iets wat de Schot goed bevalt, maar hij weet ook dat haar rol redelijk beperkt is. "We hebben geen tactische besprekingen gehad voor wedstrijden. Het enige wat mijn moeder deed was mijn tegenstanders bekijken tijdens hun trainingen. Ze belde me dan 's avonds op met wat tips."

Transseksueel vlak na geslachtsoperatie verkracht

Een 21-jarige man uit Kirgizië heeft zich afgelopen weekend in Moskou laten ombouwen naar een vrouw. Het slachtoffer, een bekende stylist, had dit beter niet kunnen doen. Even later werd de kersverse vrouw verkracht door twee mannen.

"Een 21-jarige vrouw afkomstig uit Kirgizië kwam 's zondags bij de politie. De vrouw beweerde dat ze was verkracht door twee mannen. Echter, toen de vrouw haar paspoort toonde, bleek dat ze eigenlijk een man was", laat een politiewoordvoerder weten. "Voor zover bekend kwam het slachtoffer, een bekende styliste uit Kirgizië, naar Moskou voor een geslachtsveranderende operatie en ontmoette twee van zijn landgenoten in een restaurant in Moskou."

Het duo was enorm blij een landgenote te ontmoeten in de door smog geplaagde stad. Ze nodigden haar uit om mee te komen naar hun appartement. Even later bleek de mooie vrouw een man te zijn.

Desondanks zaaide de transseksueel geen verwarring bij de twee heren. "Een van de heren ging met de transseksueel naar bed en gaf haar na afloop geld voor een taxi." Het slachtoffer ging hierop naar de politie omdat zij het bedrag een persoonlijke vernedering vond. Ondanks de bizarre omstandigheden worden de daders aangemerkt als verkrachters. Van hen ontbreekt nog ieder spoor.

Fröhlinger naar Skil-Shimano

De wielerploeg Skil-Shimano heeft zich versterkt met Johannes Fröhlinger, zo maakte de ploeg vandaag bekend. De 25-jarige Duitser komt over van Milram en tekent bij de Nederlandse formatie een contract voor één jaar.

Fröhlinger is sinds 2007 profwielrenner en reed in de tussentijd al tweemaal de Tour de France, de Giro d'Italia en de Vuelta a España. Hij kan goed uit de voeten op heuvelachtig terrein en kan bij Skil voor zijn eigen kansen gaan.

Eerder deze week legde Skil al de 24-jarige Duitser Robert Kluge vast. Hij komt ook over van Milram.

[GC] Heroes of Might & Magic VI aangekondigd

Heroes of Might & Magic komt terug voor de zesde keer heeft Ubisoft op de GamesCom aangekondigd. De game zal turn based worden met RPG elementen en wordt ontwikkeld door Black Hole Entertainment. Might & Magic VI zal zich 400 jaar voor het vorige deel afspelen en volgens Ubisoft draait het verhaal om "a family of heroes in a thrilling, epic story where Angels plot to revive an unfinished war."

De game komt uit in 2011. Hieronder hebben wij een kersverse trailer voor je.

Bende stuurt drugs in autolichten naar Nederland

De afgelopen maanden heeft de Curaçaose politie 28 mensen opgepakt die drugs via postpakketten naar Nederland stuurden. De drugs werden onder meer verstopt in blikken, snoep, flessen en autolichten. Bij de aanhoudingen nam de politie ruim vijf kilo cocaïne in beslag, melden lokale media.

De arrestaties werden van januari tot deze maand verricht. De politie waarschuwt vooral jongeren voor ronselaars, die ze proberen over te halen dergelijke pakketten te sturen. Wie een pakket op de post doet, blijft verantwoordelijk voor de inhoud, aldus de politie.

[GC] Veel sfeer in inFamous 2-trailer

Sony heeft de GamesCom trailer van inFamous 2 vrijgegeven. In de trailer zien we een stad in chaos waar alles stilstaat tot het beeld bij Cole komt waarna hij een enorme elektrische stroomstoot afvuurt. In ieder geval zit de sfeer er goed in. Onze eigen KoosyNL heeft al met inFamous 2 gespeeld en in zijn eigen woorden zei hij:

inFamous 2 ziet er beeldig uit en speelt wederom erg goed!

Aantal faillissementen gedaald

In de eerste zes maanden van dit jaar zijn 6,7 procent minder faillissementen uitgesproken dan in dezelfde periode van 2009. Het aantal failliet verklaarde particulieren en eenmanszaken lag 5 procent lager dan een jaar eerder.

Bij bedrijven en instellingen bedroeg de daling 7,5 procent. In totaal is van bijna 1800 particulieren en eenmanszaken en meer dan 3200 bedrijven en instellingen het faillissement uitgesproken. Dit maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag bekend.

De meeste bedrijfstakken vertonen een daling. Zo daalde het aantal faillissementen in de handel en reparatie en de zakelijke dienstverlening met respectievelijk meer dan 23 en bijna 16 procent. Bij drie bedrijfstakken is echter een stijging te zien, waarvan de grootste in de bouwnijverheid. Hier lag het aantal faillissementen 47 procent hoger dan in het eerste halfjaar van 2009. In de landbouw is het aantal faillissementen met bijna 44 procent gestegen. Bij de overige dienstverlening was er een lichte stijging van ruim 2 procent.

NBA 2K11 debuteert met trailer

2K Sports heeft een twee minuut lange trailer vrijgegeven van de nieuwe NBA-game NBA 2K11. In de trailer zien we wat huidige en voormalige NBA sterren, inclusief legende Michael Jordan, het beste doen: de basketbal in het netje krijgen.

Nieuwe opties in 2K11 dit jaar draaien vooral om Michael Jordan, zo kunnen we tien legendarische wedstrijden uit zijn carrière herspelen en opnieuw met Michael beginnen, maar dan in het huidige seizoen. NBA 2K11 komt 8 oktober uit voor de Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 2, Nintendo Wii, PC en de PSP.

Martelvideo schokt Filipijnen

Op de Filipijnen is grote opschudding ontstaan door een video waarop te zien is hoe een politieagent een verdachte op gruwelijke wijze martelt. Volgens de mensenrechtenorganisatie CHR komt marteling door de politie veel vaker voor, maar is het de eerste keer dat deze criminele praktijk is vastgelegd door een videocamera.

De beelden werden dinsdag voor het eerst getoond door een Filipijnse zender, waarna andere media de met een mobiele telefoon gemaakte beelden overnamen. Miljoenen mensen zagen inmiddels hoe een naakte man, kennelijk een verdachte overvaller, op de grond ligt en met een stuk touw wordt geslagen door een vloekende en tierende man.

Ook is te zien hoe de man, die inmiddels is geïdentificeerd als inspecteur Joselito Binayug van de politie in de hoofdstad Manilla, een touw heeft vastgebonden aan de penis van het slachtoffer. Hij geeft een paar keer een hevige ruk aan het touw, waarop de verdachte het uitschreeuwt.

Fractieruimte PVV zwaarder beveiligd

De fractieruimte van de PVV wordt zwaarder beveiligd. De ruimte krijgt onder meer nieuwe wanden en dubbele deuren, schrijft het Nederlands Dagblad woensdag.

Aanleiding voor de zwaardere beveiliging is de forse groei van de fractie en gebleken zwaktes in de beveiliging. De Telegraaf meldde eerder dit jaar dat undercoveragenten er tot twee keer toe in slaagden een vuurwapen de fractieruimte van de PVV binnen te smokkelen. Buitenlandse agenten wisten eerder in opdracht van PVV-leider Geert Wilders tot aan zijn deur te komen.

De verbouwing van de fractieruimte is al enige tijd bezig.

Aantal eerstejaars studenten stijgt

Het aantal studenten aan universiteiten is licht gestegen. Naar schatting zo'n 42.500 eerstejaars beginnen aan een studie, zo'n vijfhonderd meer dan vorig jaar, meldt de Vereniging van Universiteiten VSNU.

Dit is een prognose op basis van het aantal vooraanmeldingen. Studenten kunnen echter nog wisselen van studie of besluiten toch niet te gaan studeren. In oktober worden de definitieve cijfers bekendgemaakt.

Vorig jaar nam het aantal studenten op universiteiten nog met zo'n twaalf procent toe.

Kou uit de lucht tussen RKC en Colin

RKC Waalwijk-trainer Ruud Brood kan weer beschikken over verdediger Jurgen Colin, zo meldt het Brabants Dagblad.

Het regionale medium weet dat de Brabantse club een gesprek heeft gehad met de oud-speler van onder meer Ajax. Mohammed Allach zou rond de tafel hebben gezeten met Colin, die eerder uit de selectie werd verwijderd.

Trainer Brood had besloten de achterhoedespeler te verbannen uit de spelersgroep, daar hij niet de juiste instelling toonde. Uiteindelijk hebben Brood en Colin een verzoeningsgesprek gevoerd en sloot de speler weer aan bij de selectie.

Colin zou hebben laten weten, dat hij liever niet in de Eerste Divisie wilde spelen. Dat schoot bij Brood in het verkeerde keelgat. Na een onderhoud tussen Brood en de speler onderging Colin een conditietest, alvorens hij aansloot.

Nieuwkomer weet niet wat hij belooft

De meeste nieuwkomers hebben geen idee wat ze beloven als ze bij de naturalisatieceremonie de verklaring van verbondenheid afleggen. Dat concludeert het Wetenschappelijk Onderzoeks- en Documentatiecentrum uit een klein onderzoek.

Voor het onderzoek werden veertig immigranten geïnterviewd voor en na hun naturalisatieceremonie, die gemeenten sinds 1 januari 2006 verplicht zijn te organiseren. Door het kleine aantal ondervraagden kunnen geen landelijke conclusies worden getrokken, maar het is wel een indicatie.

De niet-religieuze verklaring luidt: "Ik verklaar dat ik de grondwettelijke orde van het Koninkrijk der Nederlanden, haar vrijheden en rechten respecteer en beloof de plichten die het staatsburgerschap met zich meebrengt getrouw te vervullen. Dat verklaar en beloof ik."

De verklaring wordt afgelegd bij de naturalisatieceremonie, waarbij een vreemdeling het Nederlanderschap krijgt. De ceremonie is ingevoerd om de nieuwkomers zich meer met Nederland verbonden te laten voelen. Met het uitspreken van de verklaring erkent de nieuwkomer dat de wetten in Nederland ook voor hem gelden. Ook erkent hij de democratie, de rechterlijke onafhankelijkheid en de scheiding van staat en kerk.

Sommige respondenten hadden volgens de onderzoekers moeite met het afleggen van de verklaring door de slechte beheersing van de Nederlandse taal. Anderen begrepen het niet doordat het afleggen van de verklaring 'rommelig' verliep.

Over de ceremonie zelf is de meerderheid positief, maar vooral hoger opgeleiden klagen soms dat de burgemeester of de gemeenteambtenaren de ceremonie haastig en ongeïnteresseerd uitvoeren.

Al met al hebben de nieuwkomers zeker waardering voor de ceremonie, maar het zorgt er volgens de onderzoekers niet voor dat de nieuwkomers zich anders gaan gedragen.

Toezichthouders: overtreder sneller aan schandpaal

Toezichthouders willen bedrijven die de fout in gaan sneller aan de schandpaal kunnen nagelen. Dat concludeert het Financieele Dagblad woensdag uit een rondgang langs onder meer de Autoriteit Financiële Markten (AFM), telecomwaakhond Opta, de Consumentenautoriteit en de Voedsel en Warenautoriteit.

De AFM mag van alle toezichthouders het verst gaan als het gaat om het openbaar maken van de naam van het bedrijf dat in overtreding is. Maar zelfs die toezichthouder wil volgens de krant meer mogelijkheden. "Wij moeten nog terughoudend zijn zolang een onderzoek loopt, terwijl het in het belang van de consument is om gewaarschuwd te worden", zegt een woordvoerder.

Ook de Consumentenautoriteit wil de naam van een bedrijf dat wordt onderzocht al tijdens het onderzoek openbaar maken. Maar alleen als er een direct risico is en er een redelijk vermoeden van overtreding bestaat.

Hoogleraar ondernemingsrecht Daan Doorenbos wijst er in de krant echter op dat een bedrijf nogal eens onterecht als overtreder wordt genoemd. Hij vindt de huidige regeling, waarbij eerst de hele procedure wordt afgehandeld, daarom beter.

Een argument voor is volgens de toezichthouders dat 'naming and shaming' afschrikwekkend werkt. Het zou duidelijk maken dat er een te vrezen toezichthouder is.

De Opta is onlangs door de rechter op de vingers getikt omdat het een boete aan KPN openbaar had gemaakt terwijl de juridische procedure van bezwaar en hoger beroep nog niet was afgerond. KPN zou dus alsnog onschuldig kunnen worden verklaard, wat zou betekenen dat het bedrijf onterecht aan de schandpaal is genageld.

De Opta hoopt dat de Raad van State in oktober oordeelt dat de naam wel bekendgemaakt had mogen worden. Anders zou er duidelijkere wetgeving moeten komen.

Rangers wil Barazite overnemen van Arsenal

Nacer Barazite staat op het punt een transfer te maken naar Glasgow Rangers. De aanvaller van Arsenal heeft indruk gemaakt tijdens zijn proefperiode in Glasgow en de landskampioen wil nog vóór het weekend om de tafel met The Gunners.

De 20-jarige Nederlander maakt sinds 2006 deel uit van de jeugdopleiding van Arsenal, maar mede door blessureleed brak hij nooit door. Barazite heeft alleen enkele duels in de League Cup achter zijn naam staan. Gisteren maakte hij indruk in een oefenduel van de Rangers tegen Partick Thistle (4-1).

Volgens De Telegraaf wil de Schotse kampioen deze week nog de onderhandelingen starten met Arsenal. De aanvaller denkt in Glasgow meer aan spelen toe te komen. In het seizoen 2008-2009 verhuurde de Londense club hem al aan Derby County, waar hij een dertigtal wedstrijden speelde.

In het oefenduel van de Rangers speelde ook Etiënne Esajas mee. De oud-speler van Vitesse, die tegenwoordig bij Sheffield Wednesday actief is, lijkt echter niet in aanmerking te komen voor een overstap naar de Schotse landskampioen.

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag over oplichtersbank Fortis.

Fortis heeft zo’n tienduizend klanten gelokt door ze een korting van 50% op hun betaalpakket aan te bieden. Maar nadat Fortis zich had verslikt in de overname van ABN-AMRO, werd deze bank opgegeten door… Juist: ABN-AMRO. Nu blijken opeens de Fortis-klanten hun korting op het betaalpakket kwijt te zijn. Dat is pure oplichterij.
 
Want wanneer een onderneming klanten een aanbod doet, dient dat gehandhaafd te blijven als een onderneming van eigenaar verandert.

Man komt klaar in flesjes water en laat collega drinken

Een man uit het Amerikaanse Fullerton is gisterochtend door de politie gearresteerd. De 31-jarige Michael Kevin Lallana zou op twee verschillende dagen zijn sperma hebben geloosd in een waterflesje van een vrouwelijke collega. De onwetende vrouw dronk het vieze water beide keren op, waarna zij ziek werd.

Het eerste incident vond plaats op 14 januari van dit jaar. Lallana kwam het kantoor van zijn collega binnen, begon zich af te trekken en ejaculeerde in het flesje water dat op haar bureau stond. Vervolgens zette hij het flesje terug. Bij binnenkomst zag het slachtoffer het flesje staan en begon te drinken. Omdat zij zich na het drinken van het water met een extraatje ziek voelde, gooide zij het flesje weg.

Drie maanden later werden de dader, het slachtoffer en zes andere collega's overgeplaatst naar een andere vestiging van het bedrijf waar zij werken. Hier besloot Lallana op 9 april zijn collega voor de tweede keer dezelfde poets te bakken. Na een slok wist zij al wat er aan de hand was. Omdat ze zich weer ziek voelde, besloot de vrouw het flesje naar een laboratorium te sturen voor onderzoek.

Het lab nam even later contact op met het slachtoffer en vertelde haar dat het flesje sperma bevatte. De vrouw besloot hierop aangifte te doen bij de politie. Deze heeft de dader gisterochtend opgepakt.

De rechtszaak zal op 14 september plaatsvinden. Indien Lallana wordt veroordeeld, kan hij drie maanden tot zelfs drie jaar achter tralies belanden. Daarnaast wordt hij bijgeschreven in het register van zedendelinquenten.

Jol: "Dit gelijkspel is een goed resultaat"

Ajax-trainer Martin Jol denkt dat de Amsterdammers ondanks een 1-1 gelijkspel in het uitduel met Dinamo Kiev aan het langste eind gaan trekken.

De formatie van de oefenmeester had de kans om op bezoek bij de Oekraïners de volle buit mee naar huis te nemen, maar slaagde daar door  onoplettendheid in de eigen defensie niet in. Jol is desondanks optimistisch.

"Ik denk dat we in een volle ArenA met de steun van het publiek aan het langste eind trekken", aldus de keuzeheer, die blij was met de remise. Vooraf had hij namelijk genoegen genomen met een puntendeling.

"Dit is een goed resultaat, maar we waren met een voorsprong naar huis gegaan als we ook andere kansen hadden benut. Dat was natuurlijk helemaal fantastisch geweest", aldus Jol. "De meeste lange ballen verwerken we goed, maar één keer gaat het mis, en ja, dan ligt ie in het mandje."

Film: The Last Airbender

Regisseur en schrijver M. Night Shyamalan, bekend van zijn trage thrillers met een grote twist aan het eind, draait het roer om en komt met een verfilming van de animatieserie Avatar. Maar omdat de naam helaas al bezet was door de film van James Cameron, heet de film The Last Airbender. Heeft Night Shyamalan, na een aantal saaie slechte films (Lady in the water, The Happening) wel de kwaliteiten in huis om de verwachtingen rond een dergelijke verfilming waar te maken?

 

 

Film: Crime d'amour

De wat onzekere Isabelle (Ludivine Sagnier) is een intelligente, hardwerkende jonge vrouw die zich wil bewijzen op haar werk. Vooral op Christine (Kristin Scott Thomas), de door haar zeer bewonderde directrice van de Franse multinational, wil ze indruk maken. Christine is echter een bikkelharde zakenvrouw die puur en alleen aan zichzelf denkt. Een clever idee van Isabelle presenteert ze bijvoorbeeld zonder scrupules als het hare. Als Isabelle op eigen houtje een deal tot een succes maakt, zijn de opdrachtgevers zeer tevreden over haar. Zo ingenomen dat Christines promotie naar New York in de ijskast wordt gezet. Dit pikt ze niet. Isabelle zal moeten leren wie de baas is en Christine vernedert haar tot op het bot ten overstaan van alle collega's. Isabelle zint op wraak maar weet dat ze de hoofdverdachte zal zijn als Christine iets overkomt. Daarom doktert ze een complex plan uit dat ze langzaamaan en met kille beheersing tot voltooiing hoopt te brengen...

 Poster

Campagne tegen handsfree bellen

In een campagne wijst het ministerie van Verkeer er vanaf volgende maand op dat handsfree bellen ook gevaarlijk is. Weggebruikers worden via posters en informatieborden boven de weg op de gevaren gewezen, schrijft De Telegraaf woensdag.

De campagne wijst er ook op dat het kijken van films of het bedienen van navigatieapparatuur gevaarlijk veel afleidt van het verkeer. VVD-Kamerlid Charlie Aptroot zit echter niet op de campagne te wachten. Hij vindt de campagne 'belachelijk, dom en zonde van het geld'. "Laat ze eerst het bestaande belverbod in de auto eens handhaven", zegt hij in de krant.

In 2002 werd al een verbod op niet handsfree bellen ingesteld. Destijds wezen onderzoekers er al op dat handsfree bellen vaak net zo gevaarlijk is. Tot een verbod op handsfree bellen kwam het echter niet.

Dat is niet te controleren, legt een woordvoerder van demissionair verkeersminister Camiel Eurlings (CDA) in de krant uit. Iemand die met bewegende lippen in de auto wordt betrapt kan bijvoorbeeld altijd beweren dat hij met de radio aan het meezingen was. De campagne begint halverwege september.

Nier Rennes-speler Lemoine scheurt in drie stukken

Stade Rennes-speler Fabien Lemoine heeft een zeer vervelende maar tegelijkertijd ook opmerkelijke blessure opgelopen. Tijdens de wedstrijd tegen AS Nancy scheurde hij zijn nier.

De middenvelder van Rennes kwam tijdens het treffen in botsing met een opponent, waarna zijn nier in drie stukken scheurde. Een zeldzame blessure in de voetballerij, waardoor Lemoine weleens een halfjaar buitenspel kan staan.

"Zo'n blessure kom je bijna nooit tegen in het voetbal. Dit gebeurt nog wel eens bij auto-ongelukken", weergaf clubarts Karl Chaory de zeldzaamheid van het voorval in de Franse media. "We kunnen hopen dat de nier vanzelf herstelt, maar dat gaat veel tijd kosten."

"Zeker zes maanden en waarschijnlijk langer. De andere optie is opereren en de nier verwijderen. Dan gaat de revalidatie een stuk sneller, maar we vinden de gezondheid van de speler belangrijker dan de sportieve consequenties", aldus Chaory. Over ruim een week wordt de beslissing genomen. Lemoine ligt waarschijnlijk tot het einde van deze week in het ziekenhuis.

UCI bevestigt grootte WK-selecties

Nederland mag definitief met negen man meedoen aan het WK wielrennen. De internationale wielerunie UCI bevestigde gisteren dat Nederlandse wielrenners genoeg punten hebben gehaald.

Tom Leezer zorgde er zondag met zijn zevende plaats in de Vattenfall Cyclassics voor dat Nederland hoog genoeg eindigde. Vorig jaar stonden er maar zes Oranje-wielrenners aan de start van het WK.

Behalve Nederland mogen ook Spanje, Italië, België, Australië, de Verenigde Staten, Rusland, Zwitserland en Duitsland negen renners afvaardigen naar Melbourne. Frankrijk en Slovenië moeten het met zeven renners doen. Behalve de negen renners die Australië door de behaalde punten op mag stellen, heeft het gastland nog een troef in handen. Uittredend wereldkampioen Cadel Evans mag op 3 oktober ook starten.

Bij de vrouwen heeft Nederland het maximale aantal van vijf startplaatsen. Daarnaast mag ook Europees kampioene Noortje Tabak als zesde Oranjehemd aan de start verschijnen.

Succesvolle operatieve ingreep Castelen

Romeo Castelen is maandag onder het mes gegaan. Hij werd succesvol geholpen aan een knieblessure. Aanvankelijk leek de buitenspeler deze zomer eindelijk verlost van zijn knieklachten. Dat bleek echter niet zo te zijn.

Castelen heeft beschadigd kraakbeen in zijn rechterknie, zo wees onderzoek uit. De operatieve ingreep werd in de Verenigde Staten door specialist Richard Steadman uitgevoerd. In het verleden ondervond de voetballer vaak hinder van zijn linkerknie, terwijl de rechterknie nu zijn achilleshiel is geworden.

De 27-jarige Castelen staat momenteel nog op de loonlijst bij Hamburger SV. Die club beleefde weinig plezier aan de watervlugge aanvaller sinds zijn komst naar Hamburg in 2007. Daarvoor speelde hij onder meer voor Feyenoord.

Waarschijnlijk heeft Castelen enkele maanden nodig voor zijn revalidatie.

Drugsbende huurt mooie moordenaressen in

De Mexicaanse drugsbende La Línea huurt mooie jonge vrouwen in als moordenaressen. Hun schoonheid moet het slachtoffer afleiden en de uitvoering van de moord makkelijker maken.

Dit verklaart een opgepakt lid van La Línea in een video-opname van zijn verhoor die dinsdag openbaar is gemaakt. La Línea heeft volgens hem de afgelopen maanden circa dertig mooie moordenaressen opgeleid, in leeftijd variërend van achttien tot dertig jaar. "Zij zijn knap, zien er goed uit, om de tegenstander te misleiden", aldus de man, ene Rogelio Amaya.

De mooie huurmoordenaressen zijn actief in Ciudad Juárez, de meest gewelddadige stad ter wereld. Daar vielen vorig jaar meer dan 2600 doden door geweld tussen drugsbendes. In heel Mexico zijn sinds 2006 naar schatting meer dan 28.000 mensen om het leven gekomen door drugsgerelateerd geweld.

Twee doden door woningbrand Delfgauw

Twee mensen zijn in de nacht van dinsdag op woensdag omgekomen door een woningbrand in het Zuid-Hollandse dorp Delfgauw. Dat meldde een woordvoerder van de brandweer.

De brand brak om ongeveer half vier uit in een galerijflat aan de Laan der Zeven Linden. De brand was om vier uur onder controle. Acht aangrenzende woningen werden ontruimd, maar werden kort na de brand weer vrijgegeven. De identiteit van de twee omgekomenen is nog onbekend. De politie komt woensdagochtend met meer informatie.

Voor foto's klik hier.

Ribéry zint op sportieve wraak

Franck Ribéry wil in het nieuwe seizoen sterk voor de dag komen. De Fransman wil het afgelopen seizoen, dat bol stond van het negatieve nieuws omtrent zijn persoontje, zo snel mogelijk vergeten.

In de afgelopen voetbaljaargang liep Ribéry verschillende blessures op. Bovendien werd zijn naam tot overmaat van ramp ook nog aan een seksschandaal gekoppeld. De gifbeker was op dat moment nog niet leeg, aangezien hij met de Franse nationale ploeg een uiterst belabberde prestatie op het WK voetbal neerzette.

"Het was een moeilijk jaar voor mij en mijn familie. Maar nu heb ik hard gewerkt en wil ik topfit blijven. Ik voel me heel goed en wil een groots seizoen spelen," aldus een tot op het bot gemotiveerde Ribéry. De aanvaller was daarnaast erg blij dat zijn club, Bayern München, vertrouwen bleef houden. "Bayern is als een familie voor mij. Dat gevoel is heel belangrijk. Het is een echte topclub."

Om de club uit Beieren te bedanken, plaatste de speler onlangs zijn krabbel onder een vernieuwd contact, dat tot medio 2015 loopt.

Ramadan, de Anorexia-maand

Volgens wijlen Pim Fortuyn en huidig bijna-gedoogsteun-parlementariër Geert Wilders, is de islam een achterlijke religie. Daar valt in zekere zin wel wat voor te zeggen. Volgens sommige mensen is achterlijke religie een pleonasme en daar valt ook wat voor te zeggen, maar dat is een heel andere discussie. De islam kun je zien als achterlijk in de zin van dat ze niet meegegaan zijn met hun tijd, maar zich hebben vastgebeten in het handhaven van de oude tradities en gebruiken. Zeker als je het vergelijkt met het katholieke geloof.

Vierde baby dood na explosie ziekenhuis Boekarest

Een explosie op de kraamafdeling van een ziekenhuis in de Roemeense hoofdstad Boekarest maandagavond heeft vier baby's het leven gekost. Drie baby's waren op slag dood. De vierde bezweek later aan zijn verwondingen. Zeven borelingen verkeren in kritieke toestand. Dat heeft het Roemeense ministerie van Volksgezondheid dinsdag bekendgemaakt.

Naar de oorzaak van de explosie wordt een onderzoek ingesteld. Minister van Volksgezondheid Attila Cseke sprak van 'een van de donkerste tragedies in de geschiedenis van de Roemeense gezondheidszorg'.

Protest Duitse drukkers om eurobiljetten

Medewerkers van de Bundesdruckerei, een van de twee bedrijven in Duitsland die bankbiljetten drukken, zijn het niet eens met plannen van de Duitse regering om de eurobankbiljetten voortaan te laten drukken door buitenlandse bedrijven. Ongeveer 250 medewerkers hielden een protestactie bij de Duitse centrale bank in Frankfurt om hun ongenoegen kenbaar te maken.

Een aanbesteding van de Bundesbank voor het drukwerk werd gegund aan een Frans bedrijf en de Nederlandse drukker Joh. Enschedé. Zij verzorgen vanaf volgend jaar het grootste deel van het drukwerk. De Bundesdruckerei verloor de aanbesteding en de andere drukker, Giesecke & Devrient, krijgt nog slechts een klein deel van het drukwerk.

Volgens vakbond ver.di staan er zo'n honderdtachtig banen op de tocht door de beslissing. De Duitse mededingingsautoriteit doet onderzoek naar de beslissing van de Bundesbank.

Concertfilm Rolling Stones dit jaar in de bioscopen

De Rolling Stones zijn later dit jaar op het witte doek te bewonderen. De film 'Ladies and Gentlemen: The Rolling Stones' is een registratie van de tournee die de rockers in 1972 maakten door Amerika, naar aanleiding van hun legendarische album 'Exile On Main Street'.

'Ladies and Gentlemen: The Rolling Stones' bevat beelden van vier shows die de Stones gaven in Texas. De beelden van de oorspronkelijk in 1974 verschenen concertfilm zijn helemaal opgeknapt. Muziekwebsite NME schrijft dat de heruitgave van de film ook een interview met frontman Mick Jagger zal bevatten.

Het in 1972 verschenen album 'Exile On Main Street' bevat onder meer de nummers 'Tumbling Dice' en 'Rocks Off'. Eerder dit jaar verscheen een heruitgave van het album en een documentaire, 'Stones On Exile', over de totstandkoming van de plaat.

'Ladies and Gentlemen: The Rolling Stones' is in Nederland op donderdag 16 september in twaalf bioscopen eenmalig te zien, met een speciale introductie van Jagger.

Concertfilm Rolling Stones dit jaar in de bioscopen
Concertfilm Rolling Stones dit jaar in de bioscopen (Foto: Novum)

Kruimeldief vrij na jarenlange celstraf

Een man in Californië die dertien jaar vastzat omdat hij tijdens een zoektocht naar voedsel had ingebroken in de keuken van een kerk is dinsdag vrijgelaten. De man, Gregory Taylor, werd een voorbeeld van de zeer strenge straffen die in de Amerikaanse staat worden uitgedeeld aan recidivisten die driemaal de fout in gaan.

Een rechter van het Hooggerechtshof kortte de straf van Taylor in tot acht jaar -die hij inmiddels heeft uitgezeten. Taylor (47) werd in 1997 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 25 jaar tot levenslang.

In de jaren tachtig werd Taylor tweemaal eerder schuldig bevonden aan overvallen, eenmaal voor de diefstal van een portemonnee waar tien dollar in zat en eenmaal omdat hij op straat een man probeerde te beroven. Toen hij in 1997 hongerig inbrak in de keuken van een kerk waar hij wel eens voedsel en onderdak kreeg, werd hij onder de 'three-strikes law' zwaar gestraft.

Tijdens een eerdere beroepszaak noemde een rechter van het Hooggerechtshof Taylor een twintigste-eeuwse Jean Valjean, de hoofdfiguur uit de roman 'Les Misérables' van Victor Hugo, die nadat hij ooit een brood gestolen had een hardvochtig bestaan binnen en buiten de gevangenismuren leidde.

Deel pensioenen vanaf volgend jaar verlaagd

Pensioenfondsen met grote financiële problemen moeten vanaf volgend jaar de pensioenen gaan verlagen. Dat heeft demissionair minister van Sociale Zaken Piet Hein Donner (CDA) dinsdag bekendgemaakt.

Het gaat om een klein aantal pensioenfondsen. Eigenlijk hadden zij uitstel gekregen tot 2012 om hun financiën weer enigszins op orde te krijgen, maar Donner vindt het toch niet verantwoord om zo lang te wachten. De economie herstelt niet zo snel als verwacht.

De pensioenfondsen hebben veel last van de economische crisis. Van de ongeveer zeshonderd fondsen verloren er 340 zo veel geld dat ze een herstelplan moesten opstellen om hun financiële situatie weer op orde te krijgen.

Bij achttien fondsen maakt het verlagen van de pensioenen deel uit van de plannen. Het merendeel van deze fondsen heeft de afgelopen tijd 'een te beperkt herstel' laten zien en moet per 1 januari 2011 de pensioenen korten, tenzij ze hun financiën voor die tijd toch voldoende op orde hebben gekregen.

Het verlagen van de pensioenen is doorgaans de laatste maatregel die pensioenfondsen willen nemen. Ze proberen eerst hun financiën weer op orde te krijgen door premies te verhogen en pensioenuitkeringen te bevriezen.

Punten Ronde 1/2 FOK! Voetbalmanager 2010/2011

De allereerste managerronde van de FOK! Voetbalmanager 2010/2011 is gespeeld, speelweekenden 1 en 2 zijn geweest. Tijd voor het allereerste klassement, en de Rondewinnaar van Ronde 1/2. En omdat dit de eerste ronde is, is de winnaar daarvan uiteraard ook de huidige nummer één in het Algemeen Klassement.

Dankzij een noodzakelijke aanpassing van een van de uitslagen is het bericht wat later, waarvoor onze excuses. En dan nu: de klassementen!

Bovenaan in het Algemeen Klassement staat team Piemelpakkies met 118 punten, en dat is al een stuk los van de huidige nummer twee, team Sjoerd die met 102 punten tweede staat. Daar vlak achter is het team FC Zürich met 100 punten op plaats drie, en de vierde plek wordt gedeeld door drie teams, te weten team MSNMGH Acid Crew, team Arriba en team FC Balopdak. Deze drie haalden de eerste ronde 99 punten. In de tabel hieronder staat de volledige top tien.

Algemeen Klassement na en Punten Ronde 1/2

Rank Teamnaam User Punten Ronde 1
1 Piemelpakkies piemelpak 118 118
2 Sjoerd Suke 102 102
3 FC Zürich T-Rigg 100 100
4 MSNMGH Acid Crew MSNMGH 99 99
= Arriba nirvana 99 99
= FC Balopdak MadMike88 99 99
7 MRHZ UNITED Drikus69 98 98
8 Fc yolanthe fcdoutzen 96 96
9 FC Bottom Boys Hoolds 95 95
10 McLovin FlowSlowJoe 94 94


Bij de subleagues ligt het nog iets dichter bij elkaar, maar dat is niet zo gek bij een eerste ronde. Voor de volledigheid de top vijf, en de hele top tien kun je hieronder in de tabel lezen, en het hele subleagueklassement vind je hier. Subleague Birdsong heeft 79 punten gescoord, goed voor de eerste plek na deze eerste ronde. Met twee punten minder vinden we subleague Toppers van Weleer terug op de tweede plaats. Subleague TUI Nederland & co heeft alvast wat in te halen, want met 63 punten staan zij op de derde stek, en de grote subleague WoS sprokkelde al 60 punten bij elkaar. De top vijf wordt afgesloten door subleague Anti "Vouwen in bodywarmers", met 59 punten op één puntje na de vierde plaats.

Algemeen Klassement Subleagues na Ronde 1/2

Rank Subleaguenaam Owner Punten Ronde 1 Leden
1 Birdsong Birdy012 79 79 3
2 Toppers van Weleer SnuggLe 77 77 8
3 TUI Nederland & co Snofroe 63 63 8
4 WoS neilpad 60 60 20
5 Anti "Vouwen in bodywarmers" HerrUmlaut 59 59 3
6 PSV mortelee 57 57 8
7 Noord-Brabant stpn 56 56 16
8 Fc Zutphen INViCTuS 54 54 6
9 Lelijk Rijkevoort Heufie 53 53 7
10 Feyenoord Fans stpn 52 52 6


Allemaal gefeliciteerd met de vermelding in dit puntenbericht.

Je kunt voor Ronde 3/4 je team weer aanpassen - of als je je in de tussentijd ingeschreven had, je team opslaan. Maar let op: de manager sluit weer voor Ronde 3/4 op vrijdag 20 augustus 17:59 uur, dus zorg dat je voor die tijd je (gewijzigde) team opgeslagen hebt!

Ben je op vakantie geweest of ga je nog op vakantie? Er is nog niets verloren als je een ronde moet missen. Aan het begin van de competitie ligt alles nog open, en heb je nog alle kans om je concurrenten in- of bij te halen. De bal is rond, toch? Dus schrijf je in voor de FOK! Voetbalmanager 2010/2010. Je moet wel geregistreerd zijn op FOK!

Foutje ontdekt in punten voor voetbalspelers?

De FOK!managercrew kan helaas geen 100% garantie geven dat er bij het invoeren van alle uitslagen geen fouten of foutjes ingeslopen zijn, dus ik nodig jullie van harte uit om eventuele vergissingen bij het uitdelen van punten te melden (zie onderaan dit bericht hoe je de crew kunt bereiken). Een reactie onder dit bericht gaat waarschijnlijk verloren in de massa, dus probeer ons op de hieronder genoemde manieren een bericht te sturen.

Vermeld bij je foutjesmelding naast je username en managerrondenummer ook: 1) om welke voetbalspeler het gaat en van welke club; 2) bij welke wedstrijd het mogelijk is misgegaan (met datum); 3) wat het had moeten zijn volgens jou; en 4) of het ook zo op Vi.nl staat. De crew gaat in principe uit van de uitslagen zoals die gepubliceerd zijn op die site.

We zullen er dan zo snel als mogelijk naar kijken en - indien het anders had moeten zijn - ook aanpassen in de eerder ingevoerde uitslagen. Echter, het herberekenscript dat de punten en je bijbehorende budget bijwerkt draait slechts één keer per etmaal, en wel om 1:15 uur. Dat script neemt alle ronden mee die al geweest zijn, waardoor je punten en budget zowel in positieve dan wel negatieve zin kunnen veranderen. Al naar gelang de ontdekte fout.

Hoe bereik je de FOK! managercrew?
Zijn er nog spelersnamen niet goed gespeld, heb je transfernieuws voor ons, of denk je een foutje gevonden te hebben in de puntenuitdeling? Stuur dan een bericht via PM aan FOKmanagers (zonder uitroepteken), een e-mail aan sport[at]fok.nl of zet een forumpost in het speciale FOK! Voetbalmanager 2010/2011-topic in het VBL-forum. Goede suggesties zijn ook welkom.

Op vrijdag 20 augustus 17:59 uur gaat Ronde 3/4 van start en kun je dus geen teamaanpassingen meer doorvoeren, totdat de manager weer open gaat net na 29 augustus 23:59 uur.

Veel succes en uiteraard ook veel plezier met de FOK! Voetbalmanager 2010/2011!

Pool bezoedelt gedenksteen Kaczynski

De Poolse politie heeft dinsdag een man ingerekend omdat hij een herdenkingsplaat voor de in april bij een vliegtuigongeluk omgekomen president Lech Kaczynski heeft bezoedeld. Volgens de politie gooide de man een pot met uitwerpselen op de grijze granieten steen.

De gedenksteen werd vorige week onthuld door de nieuwe Poolse president Bronislaw Komorowski in de hoop een groep aanhangers van Kaczynski tevreden te stellen. Deze personen probeerden te verhinderen dat een eerder geplaatst houten kruis voor het presidentieel paleis werd verwijderd. Het kruis is nu door de gedenksteen vervangen. De aanhangers hebben echter laten weten de steen niet geschikt te vinden als herdenkingsmonument.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.